Last news in Fakti

21 Януари, 2024 17:25 2 460 152

Ген. Атанас Запрянов: НАТО показва на Русия, че може да се защитава

  • нато-
  • алианс-
  • военно учение-
  • русия-
  • руска агресия-
  • ген.атанас запрянов

Най-мащабното военно учение на Алианса след Студената война ще започне идната седмица и ще продължи до края на май

НАТО демонстрира способности, учението е насочено да покаже на Русия, че Алиансът е готов да защитава своята територия.

Това заяви пред БНР заместник-министърът на отбраната ген. Атанас Запрянов и обясни, че това е отбранително учение и то не е насочено към някакви въздействия на войната на Русия в Украйна:

"НАТО има свое решение по този въпрос и ние оказваме помощ на Украйна да се справя с тази война. Но въоръжените сили на НАТО дават сигнал към Русия, че ние сме готови категорично да защитаваме своята територия. ... Страните от НАТО трябва да вземем на сериозно тази заплаха, да модернизираме въоръжените си сили, да повишим тяхната готовност и да покажем решителност. Само по този начин можем да разколебаем един агресор от подобни действия".

Той беше категоричен, че цялата политика на НАТО е сдържане и отбрана.

Най-мащабното военно учение на НАТО след Студената война ще започне идната седмица и ще продължи до края на май, съобщи преди дни в Брюксел върховният главнокомандващ силите на Алианса в Европа генерал Крис Каволи.

"Български офицери, които служат в щабовете на НАТО, Министерството на отбраната, българските представители в НАТО, всички участваме в това учение. То е планово учение. Няма нещо извънредно, което да го е наложило", уточни ген. Запрянов.

Заместник-министърът на отбраната определи като дезинформация твърденията, че България, "развръщайки отбранителна система", ще провокира някого:

"Това е нонсенс. Едно отбранително оръжие не въздейства върху чужда територия, а върху противник, който напада вашата територия. ... Опозицията трябва да иска правителството да модернизира отбранителните ни способности, това е в национален интерес, другото е дезинформация".

Запрянов подчерта, че Противоминната група е изключително мирно насочена и е така организирана, че да не се ескалира подозрение в Русия, че трите натовски страни, ще правят нещо, което да е срещу тях насочена.

По думите му с подписването на Меморандума за създаване на Противоминна група в Черно море с Турция и Румъния се отваря път за започване на функционирането на такава група:

"Ще има на 6 месеца две активации по 15 дни. Около двумесечна дейност на море за година, реална, която ще трябва да води до контрол, мониторинг, ако се открият мини, да бъдат унищожавани".

Той беше категоричен, че България има технически средства - миночистачи, за да участва в тази група.

Модернизацията на армията и социалният пакет са част от атрактивността на службата, заяви заместник-министърът на отбраната и коментира:

"Да се говори от опозицията, че армията е неокомплектована и има все още много остаряла техника и в същото време да не се подкрепя увеличение на военните разходи, това не го разбирам. Когато говорим, че трябва да увеличим социалния пакет, това означава, че трябва да увеличим военните разходи. В бележките на конструктивна опозиция бих се вслушал".

Зам.-министър Запрянов обясни, че България предоставя военна помощ за Украйна, но и ще получи финансово възстановяване на даденото:

"Пропуснахме възможността за триъгълни сделки, чрез които да получим военна техника от други натовски страни. ... Вече започваме да получаваме нови боеприпасите по договор с ВМЗ, по който МО деблокира стари бойни припаси, които са отишли във ВМЗ-Сопот и срещу тях получаваме нови. Ние даваме боеприпаси, които са над 40 години. ... БТР-ите за Украйна са готови за изпращане. Тази логистична операция не зависи само от България и Украйна, зависи и от центъра за придвижването, който се намира в Германия. За тази помощ не е необходим един ешелон, както и много координация. Това е сложна логистична операция, но ние сме близо до това да започне заминаването за Украйна на тази техника".


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Казанската афера

    68 7 Отговор
    Ха ха ха
  • 2 Голата истина

    101 7 Отговор
    Тоя комунис учил в съвецкия съюз много умен бе

    Коментиран от #7, #26

  • 3 И как натото

    142 10 Отговор
    Се защитава като Русия не го е нападала??? Егати палячото е тоя старец.

    Коментиран от #24

  • 4 Така Така

    85 6 Отговор
    Я па тоя аланколу хахаха

    Коментиран от #31

  • 5 Перо

    99 3 Отговор
    Напълниха армията с функционално неспособни висши чинове, финансово бреме на държавата! Кьораво и сакато стана паркетен “генерал”, произвеждани на конвейр за Гергьовден от президента, независимо от намаляващия брой на войниците.

    Коментиран от #103

  • 6 Хахаха

    58 3 Отговор
    МихайлофЖалкаКозякМастио, що не се заровиш само нато на два метра?
  • 7 Адрес 4000

    9 71 Отговор

    До коментар #2 от "Голата истина":

    Видял е колко е "хубаво" там
    За разлика от вас списващите тролчета
    Които изобщо не сте стъпвали в съветски клошаристан

    Коментиран от #19, #25

  • 8 Верно ли

    86 6 Отговор
    От какво да се защитава агресора НАТО, бре пртодадено чучело? Как ви пазари злото на света САЩ като обикновена скраб!
  • 9 Да, бе

    82 4 Отговор
    Видяхме го нато как се "защитава" и в Ирак, и в Афганистан.. Голямо защитаване падна,чак и прането си забравиха... За украйна пък въобще да не говорим.
  • 10 Руси

    89 4 Отговор
    Абе дядо Генерал що се правиш на Атлантик? Ти си от руската военна школа и знаеш че реши ли Русия всички Натовци ще станат печени на тиган.Остави тоз глупак Тагарев,тох за нищо не става освен да се дупи на краварите. Всичко в Нато е меки китки и с чорапогащници.Правят се на мъже ама докато не усетят Ботиша на Бате Иван.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Русофил

    8 34 Отговор
    НАТО-то да прави оръжия, не учения.
  • 14 Хохо Бохо

    56 3 Отговор
    Тоя звучи като ния дето ръсил пясък против крокодили. Никой няма намерение да напада нато ама натото прави учение и после ще вика " ми то заради учението никой не ще да ни напада" ми не ве олиго, то по принцип си няма крокодили по тези земи
  • 15 Д@рто фелник!

    69 5 Отговор
    Клетвопрестъпник!Клел се е да защитава НРБ, Българския народ,а не нато и сащ!Предатели!
  • 16 Калпазанин

    67 4 Отговор
    А бе от коя гробница ги изкарвате такива издухани генерали бре, и с какъв акъл им публикувате глупостите. Ами не пишете нещо стойностно например какво става в Берлин

    Коментиран от #116

  • 17 Въпрос

    71 3 Отговор
    Русия ли се приближава към НАТО или НАТО към Русия?

    Коментиран от #92

  • 18 Киро

    58 3 Отговор
    Ало , малоумник,колко агресивни държави се подадоха на краварите и се набутаха в тази терористична сбирщина без да попитат народа си!! Смешно е да се пъчите англосаксонските агресори и натовските безумци срещу руската държава !! Кажете желаем МИР ,ще си прехапете езиците !! Не мислите за внуците си ,ще мрем всички, лъжете се ,че ще оцелеете!!
  • 19 А40

    48 3 Отговор

    До коментар #7 от "Адрес 4000":

    Кво искаш да кажеш бе мурджо.Аз знам какво е в Русия и знам какво е при краварите и при западняците.
  • 20 нат

    34 2 Отговор
    Запрянов ще замогнете България 4 месеца ще хрантутим отан
  • 21 Русороб

    3 25 Отговор
    От 1-10 отпадъци 😉
  • 22 Гробар

    53 3 Отговор
    Наред ли си дедо? Мечокът ще попилее НАТО. Оди си гледай внуците, на пръст миришеш вече.

    Коментиран от #32, #33

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 То и НАТО не е нападало Русия...

    5 45 Отговор

    До коментар #3 от "И как натото":

    Ама руските шизофреници и българските полезни идиоти твърдят че Русия воюва срещу НАТО което ги е нападнало, дори миналата седмица унищожиха стотина натовски генерала, осемдесет висши офицери, двама сержанти и един капрал.

    Коментиран от #27

  • 25 В Русия

    41 3 Отговор

    До коментар #7 от "Адрес 4000":

    е наистина много хубаво и красиво!Който не е бил там,той не знае,и именно такива,които никога не са били в Русия, пишат глупости по жълтите сайтове!
  • 26 кнаус 485

    39 3 Отговор

    До коментар #2 от "Голата истина":

    Роден е на 16 април 1950 г. в село Драгойново, Първомайско. През 1965 г. завършва средно образование в Техникума по механотехника в Пловдив. През 1974 г. се дипломира като магистър-инженер с профил „Свързочни войски“ във Висшето народно военно училище „В. Левски“ – гр. Велико Търново и е отличен като първенец на випуска. През 1982 г. придобива магистърска степен по военно дело във Военна академия по свръзките „Будьони“, Санкт Петербург, Русия, завършва с отлична диплома и златен медал.
  • 27 Е как не е

    48 2 Отговор

    До коментар #24 от "То и НАТО не е нападало Русия...":

    Кой финансираше фашистите в Украйна да избиват мирни жители в Донецк и Луганск? И въобще каква работа има САЩ на 11 000 км от дома им?
  • 28 ПИПЕРОВ

    35 0 Отговор
    Егати чушкопека.
  • 29 поредния кьорфишек от сериала

    39 0 Отговор
    лошите руснаци и добрия грижовен запад и сащ
  • 30 Град Симитли

    45 0 Отговор
    Дъргт гл0п0к!
  • 31 Кнаус 485

    55 1 Отговор

    До коментар #4 от "Така Така":

    Тоя старец 73-годишен взема генералска пенсия, взема я и министърска заплата и никак не му е зле..... Ще говори това което му кажат краварските господари и ще се прави на много умен...
    ..
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 За малко да ни уплашиш

    5 27 Отговор

    До коментар #22 от "Гробар":

    Къде е тоз мечок че нещо се е скрил като мишка или е избягал в цирка
  • 34 Това изкопаемо

    46 0 Отговор
    Кой е? Колко генерали има в тази държава без армия?
    Последно време много започнаха да величаят способностите на НАТО пред тези на Русия , ЗНАЧИ нещата вървят на разпад на натууууу

    Коментиран от #56, #95

  • 35 ТаУмВзе

    35 0 Отговор
    Толко палаво генералче Без Армия де, захлебил е и той на Хранилката по телевистан! СМЕХ. Кво нато мато бреее, половината са по майчинство, другата половина не знаят от кой пол са. Да му се припомни, последният път когато се тръгна Срещу Русия кво стана! Са що не бълнувате, че е Комунист а? ХАХАХАХХА
  • 36 морски

    33 0 Отговор
    Много генерали много нещо комунисти всичките до един!!!!!!!!
  • 37 сноу

    27 1 Отговор
    То като осъртееш верно че ставаш за кашмер ,ама като вземеш да се кълнеш в натуто съвсем си изпушил..
  • 38 Сатана Z

    30 0 Отговор
    Тоя мирише на гробище и му е все тая,ама нашите деца ще умират заради такива фашисти като това нещо на некролога поместен по-горе.
  • 39 ха ха

    18 0 Отговор
    нато показа че са биячите на клептократите които крепят световния терор и грабеж над хората
  • 40 Спрете Тагаренко!

    39 1 Отговор
    При внимателен прочит се вижда, че този генерал (въпреки че повтаря всички правоверни опорки), много внимателно се изказва по отношение на Русия. Той много добре знае на какво е способна Руската мечка 🐻. Тагаренко обаче е полудял, НЕ Е българин и би сторил същото с България, което Шефа му Зеления направи с Украйна и украинците. Без да му мигне окото, ако му се отдаде възможност.

    Коментиран от #53

  • 41 Как

    0 33 Отговор
    Най агресивната и непредсказуема държава в Европа е Русия. Да чакаме да ни нападне ли ?
  • 42 Пешо

    17 0 Отговор
    Абе това учение 4 месеца.
  • 43 БгТопИдиот🇧🇬

    21 0 Отговор
    Припикаването на входна ти врата от комшията на хапартаменто се води ,че СЕ ЗАЩИТАВА !!


    еД ЕО-ТИ СЪР !!! Титуловащи се дженерали !!
  • 44 хммм

    29 0 Отговор
    Този осмърдя всички последни правителства с присъствието си!
  • 45 Якорудчанин

    38 0 Отговор
    Атанас е. Атанас е никога не е късно да станеш за резил. Обърни се назад и виж миналото си. И кога си честен към себе си, семейството си и към българския народ- когато беше член на една политическа партия, беше слушател в академии Будьони и Фрунзе или като старши военен представител в НАТО и виден евроатлантик, който плаши Русия? Русия, която ти даде две академични образования.
  • 46 В.В.П.

    26 0 Отговор
    Путин и Рф имат право да ги ликвидират с тактически ядрен удар..Тива е директна заплаха ...Според пл.117 на ООН...

    Коментиран от #51

  • 47 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    28 0 Отговор
    И без това на пръст миришеш, айде на фронта да показваш на руснаците как не могат да победят!
  • 48 КАСАПИН

    31 0 Отговор
    КО СА ПРАЙШ НА ЛУД БЕ НАБОРЕ
    КАТ ПОСТЪПВАШЕ В АРМИЯТА КРЕЩЕШЕ СЛАВА НА СССР И ДОЛУ АГРЕСИВНИЯТ БЛОК НАТО
    СЕГА КРЕЩИШ ОБРАТНОТО
    АДЕ СТИГА КРЕЩЯ БЕ И БЕЗ ТОВА НИКОЙ НЕТЕ СЛУША
    САМО ДИГАШ АЛАРМА АДЕ МЛЪКВАЙ. НАЛИ ЗЕМА ДВАДЕСЕТ ЗАПЛАТИ КАТО СЕ ПЕНСИОНИРА НА ЧЕТИРИДЕСЕТ АДЕ МАХАЙ СЕ
  • 49 Бай Митко

    38 0 Отговор
    Погледнете този смешен и жалък 74-годишен старчок. Вместо достойно да се оттегли в пенсия взел да ръси акъл, с което става за дъвка на аудиторията.
    През 1982 год. завършва Военна академия „Будьони“ в Санкт Петербург, Русия, с отлична диплома и златен медал. Руски възпитаник настръхнал срещу Русия и превъзнасящ НАТО-то. Хамелеони, хамелеони от тях повече няма в България. Стъпкахте честта на пагона, плюхте си на достойнството заради чужди интереси не комуникиращи с нищо с род и Родина!
    Старче опулено ходи си на село Драгойново и там обяснявай на козички, патици и гъски какви са стратегиите на НАТО-то.
  • 50 В.В.П.

    29 0 Отговор
    Русия има право да употреби ядрено оръжие при заплаха за нац.сигурнодт..Първа ще изяде дървото Киеф и Лвов ..после другите дебели глави в Европа ..Сащ едва ли .

    Коментиран от #122

  • 51 Беги,бе.

    0 18 Отговор

    До коментар #46 от "В.В.П.":

    Те другите нямат ядрено оръжие.

    Коментиран от #65

  • 52 САТЪРА НА ХАНА

    27 0 Отговор
    НАТО ЗАЩИЩАВА МАДЖО , РАПОНА , СВИНЯТА , СВИНЯТА МУ И МУТРИТЕ И БЕЙОВЕТЕ В БЪЛГАРИЯ
    ... :)))
  • 53 Фори

    0 26 Отговор

    До коментар #40 от "Спрете Тагаренко!":

    Ако Европейците бяха разрешили на Украйна да атакува цивилни цели на руска територия руснаците щяха да се озорят!

    Коментиран от #57

  • 54 ЗА ДЪРТИЯ СЛАГАЧ

    31 0 Отговор
    РОДЕН Е 1950
    ПРЕЗ 1990 Е БИЛ НА 40 ВЕРОЯТНО ДОСТА ВИШ ВОЕНЕН С ПАРТИЕН БИЛЕТ ПЛЮЕЩ СДС
    ГОДИНИ НА РЕД Е СЛЕДВАЛ В АКАДЕМИИ В СССР НА ДЪРЖАВНА СМЕТКА
    СЛЕД ТОВА Е ВЗЕМАЛ ГЕНЕРАЛСКА ЗАПЛАТА БЕЗ ДА ПРАВИ АБСОЛЮТНО НИЩО
    СЛЕД ТОВА Е ВЗЕЛ 20 МАЗНИ ЗАПЛАТИ КАТО СЕ Е ПЕНСИОНИРАЛ С ТЛЪСТА ПЕНСИЯ
    АМА НЯМА НАЯЖДАНЕ ДЪРТАТА МАС...ТИЯ
    ЗА КИНТИ Е ГОТОВ ДА ПРАТИ БЪЛГАРСКИ ВОЙНИЦИ ДА МРАТ ЗА НАТО КОЕТО НИКОГО НЕ НАПАДА. Е С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ЛИБИЯ СИРИЯ ИРАК СЪРБИЯ АФГАНИСТАН
    АБЕ КВО СТАНА С ГРЕНАДА ПОМНИТЕ ЛИ
    ГРЕНАДА НАПАДНА САЩ НАЛИ

    Коментиран от #93

  • 55 Бълбайдън

    22 0 Отговор
    Докторе, не те бива! Лекувай го този дядка, който мисли сънищата си за реалност.
  • 56 Некролога

    31 0 Отговор

    До коментар #34 от "Това изкопаемо":

    Започнели да се прави постоянна реклама на нещо си - означава, че то е не фелно.
    Тоя опуления 74-годишен старец, барабар с останалите "генерали" негови набори са били членове меки на БКП.
    Те не са били комунисти, а само партийни членове и то заради келепира и на социалистическите манифестации и паради са викали най-силното ура за БКП и КПСС. МАСКАРИ!
  • 57 КАСАПИН

    21 0 Отговор

    До коментар #53 от "Фори":

    ИЛИ КИЕВ ЩЕШЕ ДА ПРИЛИЧА НА ДРЕЗДЕН
    НЕ НА БЕРЛИН НА ДРЕЗДЕН
  • 58 Сандо

    31 0 Отговор
    Че кой е нападнал натото,че то се защитава?Досега сме били свидетели само на това как натото напада беззащитни държави и ги разрушава!
  • 59 Дърта пенсия разкарай се от теб краварск

    29 0 Отговор
    Краварската слуга съвети и мнение не търсим! Дядо Наско пътя и на село в краварника или на Козяк!
  • 60 Кресна

    32 0 Отговор
    Това го казва генерал ??? Вярваш ли си или вече не мисли и просто говори поредната глупост? Вярва ,че Сащ (НАТО е Сащ ) ще дойде да се бие с Русия заради България ,Румъния ,че дори и Полша ? Не знам какви да мисля когато военен офицер си отвори устата и говори пълни идиотщини .С какво ще им покажете на Русия ,че не се шегувате? С това което направихте с Украйна ? Държава с територия по голяма от Испания 2 пъти с население над 40 милиона при отделянето на СССР ,сега какво остана от Украйна ? Разрушена държава ,разрушена инфраструктура ,глад ,мизерия и под 20 милиона .Това ли наричате грижа на НАТО ? Вашето НАТО е причина за това което е Украйна днес .Смея на глупостите на някой измислен анализатор или политик ,но когато чуя офицер да говори пълни глупости ,това полудявам от гняв .Това е Безсрамие ,,Лицемерие и не знам още как да го нарека.Кой генерален от Европа ще се бие срещу подготвени мъже участвали във войни в Сирия,Афганистан и сега в Украйна .Кой генерале? .Тези които знаят що е армия до някъде и знаят какво е мизерия са на по 55-60 години ,останалите които могат да се бият на фронта (под 40) няма да го направят заради вас .Те ги мързи леглото сутрин да си оправят и едно ядене не са в състояние да си направят ,камо ли да имат престава какво е окоп,мръзнене ,мизерия и война .Явно сте решили да направите това което направихте с Украйна и с някой европейски страни,да но не се случва ,но на там ги води вашето НАТО.

    Коментиран от #78

  • 61 Гост

    25 0 Отговор
    Айде бе, сериозно? И от какво да се защитата НАТЮ? Дреме им на лопатите на руснаците….

    Коментиран от #66

  • 62 Дърта пенсия разкарай се от тук!

    25 0 Отговор
    От краварска слуга съвети и мнение не търсим! Дядо Наско пътя и на село в краварника или на Козяк!
  • 63 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    25 0 Отговор
    Мижитурка, ама заместник-министър! Щял да се "отбранява" С НАТО срещу Русия на източния черноморски фланг и създали някаква групичка по разминиране на "подаръци" от милата им Украйна, лично с подписа на любимия им Зеленски. По-наведени и по-жалки управници от тия на сглобката под ръководството на изпрания и ухаещия на кюлчета злато Бойко Борисов не е имало. И тези нещастни хорица нехаят, че у народа предизвикват единствено чувство на отвращение!
  • 64 Генерале

    24 0 Отговор
    НАТО обгражда Русия не за да се защитава от нея а з д и упражнява военен натиск най-малкото
  • 65 Чичо Дончо каза

    18 0 Отговор

    До коментар #51 от "Беги,бе.":

    Гледа се кой повече ще загуби.Запада ще загуби това дето го е крал 500 години.
  • 66 Бай Митко

    18 1 Отговор

    До коментар #61 от "Гост":

    "Дреме им на лопатите на руснаците"
    Адмирации! Посмях се от сърце! Много ти благодаря! Наздраве и хубава вечер!
  • 67 Срамувам се аз

    26 1 Отговор
    Заради хора като този генерал
    Пълно е с такива
    Няма да съм жив за да видя как ще се гърчат ако се обърне палачинката
  • 68 Госあ

    1 27 Отговор
    64 километровата рашистка военна колона тръгнала на парад в Киев и парада й все пак се състоя...Хиляди изгорени рашистки танкове и бронирани машини бяха докарани на буксир в Киев и дефилираха под овациите на жителите на столицата ,ето статията в този сайт от тогава -Случи се - Военния парад на Руската армия в Киев все пак се състоя..Руските окупатори искаха да проведат военен парад в центъра на украинската столица Киев. И най-накрая той се състоя.
    Активистът Серхий Стерненко публикува кадри от централната улица „Крешчатик“, на която е площад Майдан Незалежности, на който се състоя Революцията на достойнството през 2013 г. На булеварда бяха изложени руски военни машини, унищожени от украинската армия след 24 февруари, когато Русия започна пълномащабна непредизвикана война.
    Киев експо“ представя на гражданите и гостите на Киев „безаналоговите“ руски военни машини, но в не много приличен вид. Армията от военнопрестъпници на Владимир Путин беше разгромена в първите седмици на войната, въпреки че планираше да превземе Киев за 3 дни. Военните стратези в Кремъл не изчислиха правилно своите възможности и волята за съпротива на украинския народ. Така тридневната операция по превземане на Киев вече продължава 180 дни.
    Руските нашественици извършиха ужасяващи престъпления срещу цивилното население на Украйна, които никога няма да бъдат забравени. Унищожените танкове и бронирани машини са напомняне за диктатора Владимир Путин, че не може да спечели тази война.
  • 69 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    1 25 Отговор
    Кармата на пycлеpoвич е да доведе руската империя на злото до нов разпад ❗ ❗
    И го прави. Списъкът му с "постижения" нараства с всеки изминал ден ❗ ❗
    пycлеp, освен всичко друго прекрасно, ще доведе до катастрофа и шпионската мрежа на Москва. Изгонените досега в Европа и Америка стотици руски шпиони със статут на дипломати са само върхът на айсберга. Тепърва ще бъдат разкривани още шпиони. Особено нелегали. Колкото повече недоволни има в Москва, колкото повече се оформя и разразява борба между клановете на властта, толкова повече засегнати и недоволни ще има. Ще текат като пробита лейка тайните им служби ❗ ❗
    Предателствата ще бъдат много. Умните руски служители с достъп до тайни ще гледат да получат убежище на Запад, като в замяна изтъргуват информацията, която знаят ❗ ❗
    Включително като предадат самоличността на агентурата на Кремъл в държавните по света, включително и у нас. А страната е в зона на нарастващ стратегически интерес❗❗
    Да го имате предвид това руски продажници, "четирихилядници" и вся остальная❗❗
  • 70 А50

    20 1 Отговор
    Да, като убива цивилни, а на бойното поле Нато търпи поражение

    Коментиран от #101

  • 71 БгТопИдиот🇧🇬

    1 25 Отговор
    Най важното е гнус 200 да не спира да върви с пълни камази и вагони към блатницата и онова страхливото с
    токчетата и имлантите да фулира памперса през час под миндера в калния бункер и всичко ще е наред!
    А копейките да си стенат в тинята цял живот с пошлата си челяд, както най си обичат!

    Коментиран от #83

  • 72 А50

    3 28 Отговор
    За две години,почти, Специална военна операция " загинаха над 530 000 кабзончици, а три пъти повече бяха ранени, някои от тях осакатени. Естествено че Путин ще набира нови и нови военнослужещи за войната срещу Украйна, защото ако загуби тази война, ще загуби и абсолютната си власт и живота си. Все пак Русия, която винаги е изоставала във военните технологии от ,,Запада", разчита на човешкия фактор. С кръв ще удавим германците, е тактиката на маршал Жуков. За това от 50 милиона жертви на ВСВ, 27 милиона са от СССР. Германците дават 6 милиона жертви общо , срещу СССР, Великобритания, Франция, Нидерландия, Норвегия, Полша, Югославия, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Демек Германия воюва от 1939- та година срещу,,Колективния запад", а от 1941- ва година воюва и срещу СССР. Е как тогава, Русия ще претендира че е победила ,,Запада" , след като е победила една страна от ,,Запада" с помощта на всички останали страни на,,Запада" ?
  • 73 и чул и видял

    17 0 Отговор
    тоя старец, като чуе за дпс и му се разтреперват гащите

    Коментиран от #81

  • 74 МАЗ

    24 2 Отговор
    Бай Начо е добре да отиде на фронта и на практика да покаже как се воюва с Русия. Нали е генерал требе да даде пример.
  • 75 Сиромах

    26 2 Отговор
    Запрянов наистина е за запиране на хладно и тъмно!Значи по негова логика НАТО има право да защитава територията си, но Русия няма това право, да се пази от един фашизиран, нацистки режим, какъвто е Украйна?!Като доказателство,че режимът в Украйна е такъв са:забраната на език,култура, образование непрекъснато бомбардиране и убийствата на мирни граждани по пазари и паркове в републиките отказващи да живеят под украински флаг!Запрете го тоя най-после!
  • 76 Тттт

    22 2 Отговор
    Язък ти за белите коси, предателю!!
  • 77 ОНАЯ С КОСАТА

    15 2 Отговор
    Хайде, хайде не се обяснявайте, а се постройте за вечерна проверка. Много сте се вапцали бе, преди комунисти сега империалисти, но няма да ви прескоча - ти Наско, ти Събчо, а и другия Наско ...
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Отец Дионисий

    4 17 Отговор
    Господ да накаже пияния агресор и копейките продажни с децата им недоносени и бавноразвиващи.

    Коментиран от #86

  • 80 Уса

    14 1 Отговор
    Русия знае всичко за сащ и нато,но сащ и нато не знаят нищо за Русия.Живота на американци и европейци е тъп и скучен,депресивен, дори не познават живота на българите

    Коментиран от #82

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Последния Софиянец

    3 13 Отговор

    До коментар #80 от "Уса":

    А в блатницата всичко е проститущън и цирозни алкаши, само копейките пропаднали им завиждате!
  • 83 БгТопИдиот🇧🇬

    8 1 Отговор

    До коментар #71 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Китайско менте пак ли си дежурен !!

    Коментиран от #88

  • 84 Тъп генерал

    12 1 Отговор
    Заприидиот
  • 85 Беше

    20 1 Отговор

    До коментар #81 от "ТаУмВзе":

    Сега сите боклуци ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, са безродниците които продават България на САЩ.

    Коментиран от #99

  • 86 абориген

    15 2 Отговор

    До коментар #79 от "Отец Дионисий":

    Господ е с Русия , и то съвсем основателно , ако не си разбрал си го запиши .
  • 87 Орел

    7 1 Отговор
    Без да му чета глупостите на Запрянов, мога да кажа,че това явно го е научил в академията на ГЩ на СССР. Все пак е завършил с отличен успех.
  • 88 Ко да го прайш

    13 1 Отговор

    До коментар #83 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Като злото на света САЩ го е опростачил! Сега само гнуси и отвращава!
  • 89 Някой

    16 2 Отговор
    С кое? С днешния удар по цивилни на пазара в Донецк? Да, разбирам, че това са ви стандартните методи - терор на цивилни. И така показвате на Русия, че давате отпор....
    Да му мислят цивилните. Русия не я мисля - тя може да се защити достатъчно добре.

    Коментиран от #98

  • 90 да де

    11 0 Отговор
    явно нашенския "генаралитет" не обръща внимание че посланика беше изпратен тук след като организира гражданска война в предишното си назначение , е той не е тук на курорт или за награда , а да повтори деянието си
  • 91 Читател

    17 3 Отговор
    Що не си гледаш старините бе деменция.До вчера и то като оня Съби се кълнехте в СССР и КПСС днес евроатламтик.
  • 92 Отговор

    1 14 Отговор

    До коментар #17 от "Въпрос":

    Всички източни държави, които се присъединиха към НАТО са били потърпевши от агресията на терористична Русия.
  • 93 майн

    18 1 Отговор

    До коментар #54 от "ЗА ДЪРТИЯ СЛАГАЧ":

    Много точно изказване. Тези които по времето на БКП се мазнеха за израстване и беха във съветски военни академии и ВУЗ- ве добре са усвоили мазненето и след " демократичните промени" продължиха и продължават да се мазнят на новите си господари. ОТВРАТ.
  • 94 защо

    10 0 Отговор
    Показа - Минало време
    Показва - Сегашно време
    Ще покаже - Бъдеще време
    "Генерале ", ама помнете ги тия времена де. И децата на подбив ви взимат.
  • 95 Бай Митко

    15 1 Отговор

    До коментар #34 от "Това изкопаемо":

    Към настоящият момент армията ни е около 10 000 човека. Казвам около, тъй като човеконедокомплекта е сериозен %. Та от тази бройка 1/3 са професионални шкембелии дето не могат да се наведат да си вържат обувките, другата 1/3 са женоря и последната 1/3 са генералите и адмиралите с лампазите.
    С две думи казано нямаме армия дори за парад!

    Коментиран от #127

  • 96 Да не ви се наложи

    11 2 Отговор
    Дано не стане да си мерите патките с руснаците....Колко жалко е че има толкова много говеда по света а не малка част и у нас.

    Коментиран от #125

  • 97 Мазно петно

    17 2 Отговор
    Колко е жалко един такъв мазняк като тоя дето до вчера по комунизма е лизал задници днес да говори за НАТО . А тези от НАТО па що го търпят ? Е такива неша ме накараха да се усъмня в тая организация щом като е едно към едно с номенклатурата от едно време .
  • 98 Бай Митко

    14 1 Отговор

    До коментар #89 от "Някой":

    "Русия не я мисля - тя може да се защити достатъчно добре"
    Адмирации! Много добре казано!
    Ами ние? Ние дето голям го вадим на приказки и накрая сме все в батака, и то определено заради нашите управници. А и генерали, да не обидим деменциите.
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 емо

    17 0 Отговор
    Сега на мода са лицемерите , предателите , лизаците зад...ника на Задокеанският господар хора без достойство нямащи най малкото чувство за Родина , Отечество , Национални интереси. Тези нищожества не Родината си но и майка си ще предложат на господаря си и ще се радват ! - заради личните интереси са готови на всичко . Тоя е един от хилядите предатели лицемери които се надпреварват как по добре да угодят на господаря си ..
  • 101 ТаУмВзе

    1 14 Отговор

    До коментар #70 от "А50":

    Голяма загуба, да, 1 200 000 красная армия, 400 000 могилизирани септември 2022, още 450 000 доброволци се похвали ботокса и церозния дима каза преди 3 месеца, че на ден има нови 1500-2000 доброволци, готвача прибра в чувала 200 000 затворника, ти ги смятай! А тепърва след изборите идва пълната могилизация, само каабев на дворците и яхтите да са ок, а ти лежи у тинята и чакай копейки от оная пияната! А Нато няма и войник загинал.

    Коментиран от #105, #111, #114

  • 102 Аман от...

    13 0 Отговор
    ... ПенЦионери,завършили ЦавеЦки военни школи...!
    А патом бъйстро акрасили себя в ...Евроатлантическими ценностями...!
  • 103 Иванов

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Перо":

    С каква армия ще зажитаваш България напалнихтия с жени половината в маичинство като видиш кадровачка ти става ясно за армията пален цирк наи добре в армията са пенсионерите аванс пенсия заплата 5000 лева
  • 104 Нато било показало...

    1 11 Отговор
    Нато било показало... А какво показа кремлина? Защо кремъл иска да превземе света с дивашките си кинжали и томахавки? Не можеше ли кремъл да си изчисти болшевишката мърсотия и да живее нормално? Или трябва Байдън да изчисти мърсният купейкаджийски мизерен комунизъм, пе е срамно 21 век да има роби и феодални изроди🗽🗽🗽🗽

    Коментиран от #109

  • 105 Я си признай!

    2 11 Отговор

    До коментар #101 от "ТаУмВзе":

    Че си на щат в Руската морга...!
    Явно,че имаш працизни данни за специалната материя от първа ръка!
    Колко копейки ти е щата...?!

    Коментиран от #106

  • 106 Поправка !

    3 0 Отговор

    До коментар #105 от "Я си признай!":

    За да не се заядеш-
    ,,ПрЕцизни"...
  • 107 Хи хи хи

    10 1 Отговор
    А дали е така ???? Тая пенсия е като бай дрън !!!!!!

    Коментиран от #118

  • 108 Извинявам се...!

    8 0 Отговор
    НО!
    Тоя ми ухае на...пръст...🤭!
  • 109 Дреме им на лопатите на руснаците

    6 0 Отговор

    До коментар #104 от "Нато било показало...":

    Дреме им на лопатите на руснаците
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Дреме им на лопатите на руснаците"

    5 0 Отговор

    До коментар #101 от "ТаУмВзе":

    Дреме им на лопатите на руснаците, какво ще каже индианеца.

    Коментиран от #142

  • 112 АБЕ умрял , не се прави на умен !

    5 0 Отговор
    Тоя май скоро ще го удимяват със тамян за здраве !!!!
  • 113 Хи хи хи

    5 0 Отговор
    Факти развеселявате хората .....благодаря ви !!!!!!!!!
  • 114 Слава на нато

    2 10 Отговор

    До коментар #101 от "ТаУмВзе":

    Нато е сила! Червеноликите са груз200! А ние мижитурки, криеме се под полата на митрофанка и се молим някой да ни освободи за негова сметка! Или така го правят нашите предатели в парламента!
    Ако някой деби или лумпи още не е разбрал компартията през 2022 и 2023 очакваше червеноликите да дебаркират на варненския бряг, където русофили щяха да ги посрещнат с празнични носии, ядане пиене и братски целувки за вечна дружба и тем пидобни болшевишшкии оолигоофренни и най-важното да ни предадат в кремълскоо робство!😕💀🙊🙉🙈
    Но тия укри взеха че преградиха черно море, потопиха кремълскуя флот, убиха рф армията и се оказа, че нашите русофили комуняги сега са по- империалисти от сащ и нато! А тъпият възрожденецц дори лъже , че е за някаква партийна демокрация крация, вероятно по кремълски вариант😀😀😀😀😀🗽🗽🗽🗽🗽🗽🗽🗽

    Коментиран от #123

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 КВО ДА СТАВА В БЕРЛИН??

    1 4 Отговор

    До коментар #16 от "Калпазанин":

    ХОРАТА СИ СЕ БОРЯТ ЗА ПРАВАТА, АМА ТИ НЕ ГИ РАЗБИРАШ ТЕЗИ РАБОТИ.
    И КАТО СИ ПРИБЕРАТ ТРАКТОРИТЕ, ЩЕ СЕ ЧУДИШ ЩО ЗАПАДА НЕ СЕ Е СРУТИЛ.
    МНОГО СИ ЗЛЕ.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Българин

    1 7 Отговор

    До коментар #107 от "Хи хи хи":

    По-млад е от Путин, или викаш, че Путин е пенсия и не трябва да бъде президент? 😂
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Е как да не пиша

    11 0 Отговор

    До коментар #115 от "Ей, гнусливият боолшевик":

    Като ме е гнус да гледам деца, продаени като на пазар и опростъачени от злото на света САЩ? Гнусно е да гледаш как жалките НПО-та на злото САЩ, са ги превърнали в боклук! България не е сметище!
  • 122 Доктор Лудников

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "В.В.П.":

    Аз имам право спрямо теб да ти подаря най-новата ни фирмена риза и да вържа ръкавите и зад гърба ти....
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Дано не се наложи...

    0 6 Отговор

    До коментар #96 от "Да не ви се наложи":

    На твойте руснаци да си мерят пратките с НАТО, защото тогава голямата пратка може да те застигне, и зор да видиш.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Кресна

    14 0 Отговор

    До коментар #95 от "Бай Митко":

    Българската армия е около 21 000 и около 30000 резервисти От тях хора които нямат място в армията са около 35000.И Тагарев скоро каза ,че България сама щяла да отговори на Русия . С какво???? Украйна с 2 милиона с резервистите се видя как отговори ,а нашия Тагаренко щял да отговаря с 15000.Но лошото е ,че ако Русия тръгне на тук,такива като Тагаренко ще изчезнат от България и ще гине българска младеж ,независимо да ли са червени или бембени .Но те си мислят ,че това е компютъра.Който не е виждал ужас на войната ,той няма и понятие какво говори.
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 И кът си отзад

    6 0 Отговор

    До коментар #130 от "😂.......":

    първолаче, все толкова ще си жалко и опростачено от боклука зад океана! Их чи гадно пак стана! Пак изложихме злото на света САЩ с простотията си!

    Коментиран от #137

  • 133 Кра

    8 0 Отговор
    НАТО да се защитава е като про ститутка да проповядва Библията. НАТО е терористична организация параван за обора
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 ДА КАЖЕШ ЗА АМЕРИКАНЕЦ, ЧЕ Е КРАВАР

    0 7 Отговор
    ЗНАЧИ СИ ЛАЙНАРР
  • 136 калпазанин

    5 0 Отговор
    на този старец са му обещали че,ще му удължат живота в някоя натовска болница.
  • 137 Да обаче....

    1 5 Отговор

    До коментар #132 от "И кът си отзад":

    Ю ЕС ЕЙ е номер едно бе мушмул, запей Янки Дудл, запали печката и си лягай.

    Коментиран от #147

  • 138 Ха,ха,ха

    8 0 Отговор
    И този е чужда подлога . Всичко което казва е лъжа . Така се започва ,уж само отбранителни съоръжения ,а после малка бях излъгах се. Знаем ги тия. Паркетен генерал .
  • 139 Глупако!

    11 1 Отговор
    Нато напада Русия,не обратно! Врагът е пред руските порти!И ще бъде унищожен!!!

    Коментиран от #141

  • 140 Аз....

    2 0 Отговор
    Пъли глуости от фурашка с адидас!!!!
    НАТО не помага на Украйна!!!
    Каде са Тауросите, къде са Юрофайтарите и т.н. ???
    Това помощ ли е??????
    Нека "цивилизована" Европа да публикува договора то 1994год.!!!! Будапеща!!! Отказан да бъде подписан от Франсуа Митеран.
    1264 ЯДРЕНИ БОЙНИ ГЛАВИ !!!! Половината са били приведени в бойно състояние от Украинската армия.
  • 141 😅😂😆.....

    2 5 Отговор

    До коментар #139 от "Глупако!":

    Кога НАТО успя да нападне Русия бе? 😂, те ако бяха нападна ли сега нямаше да има Русия...болен ли си... или? 😂
  • 142 Не им дреме на лопатите..

    0 4 Отговор

    До коментар #111 от "Дреме им на лопатите на руснаците"":

    Знаеш ли как усърдно копаят гробове с тия лопати.
  • 143 ЩЕ ПРЕВЗЕМЕМ И НЮ ЙОРК,

    1 3 Отговор
    САМО ДА МИНЕМ АВДЕЕВКА
  • 144 ХА ХА ХА

    5 0 Отговор
    ИНФАРКИ ДА НЕ ПОЛУЧИХТЕ ИНФАРКТ ?
    ТРИЕТЕ НАРЕД ТОВА КОЕТО ПИША ! А СЕГА ПАК МИ ЗАБРАНЕТЕ ДА ПИША ТУК !
  • 145 Бай Митко

    5 1 Отговор
    Какъв поглед, каква мисъл!
    "НАТО показва на Русия, че може да се защитава"
    НАТО-то кой го напада?
  • 146 БгТопИдиот🇧🇬

    6 0 Отговор
    НАТЮТо-"отбранителен съюз"

    Взеха ни за марсианци,сърррр !!
  • 147 САЩ е номер едно терорист

    6 0 Отговор

    До коментар #137 от "Да обаче....":

    интригант и вредно за свта! Казано накратко, най голямото зло за света е САЩ! Тотално ме отвращава, като гледам деца които ги е опростачил!
  • 148 "ВРАГ НА НАРОДА"

    6 0 Отговор
    другарят Г€Йрай от р€з€рва а.з. НАГЛ€ДНО ПОКАЗА,Ч€ ОТ българ$кит€ Ч€РВ€НИ Б О К Л У Ц И $ТАВАТ НАЙ-ГОЛ€МИТ€ ПР€ДАТ€ЛИ/ПРОДАЖНИЦИ!
    P.S.
    А В.В.ПУТИН СИ ГО ПРЕМЕСТИ В ДРУГИЯ КРАЧОЛ ПОРАДИ УЧЕНИЯТА НА $АТАнато!:))
  • 149 Боб

    8 0 Отговор
    Дърто предателско магаре, защо изобщо да ти четем лъжите
  • 150 Артилерист

    7 0 Отговор
    Запрянов, всички американски войни по целия свят са все за мир и отбрана. Неотдавна се "отбраняваха" в комшийска Югославия, ти това не го ли знаеш? Даже една ракета удари къща в Горна баня, за да разбират всички българи, че американците се "отбраняват" на границата ни със сърбите. От използваните касетъчни боеприпаси и невзривените им компоненти сърбите продължават да гинат. Отделно дето са на първо място по ракови заболявания заради американските боеприпаси с обеднен уран. Запрянов, вие с Тагарев, правите всичко възможно да предизвикате някоя американска "ОТБРАНА" и на наша територия ...
  • 151 6-ти отделен дървен здухан дивизион

    0 0 Отговор
    Склероза дърта . Дори тази противоминна група ( Бриз , Шквал , Прибой , Щорм ) са ни дадени от руснаците . Тогава когато служих бяха най-новите ни кораби . Тоест сега са на 44 години. Какво ни даде НАТО , един топъл .
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове