Last news in Fakti

22 Януари, 2024 19:13 878 24

Георги Свиленски: В БСП никой не изключва инакомислещите

  • георги свиленски-
  • корнелия нинова-
  • бсп

Румен Овчаров направи доста сериозно изказване. Той похвали Корнелия Нинова, че е изчистила партията от корпоративните вмешателства, че е направила партията такава, каквато хората я харесват

Георги Свиленски: В БСП никой не изключва инакомислещите - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

На заседанието на Националния съвет на БСП подредихме хронологията и дневния ред партията. Така ще направим едни успешни евроизбори и после ще имаме успешна отчетно-изборна кампания, като през октовмри ще има избор на председател и ноември Конгрес. Ще положим всички усилия, за да повишим изборните резултати на БСП.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от БСП Георги Свиленски, който коментира провелия се Национален съвет на партията в събота.

"Румен Овчаров направи доста сериозно изказване. Той похвали Корнелия Нинова, че е изчистила партията от корпоративните вмешателства, че е направила партията такава, каквато хората я харесват. После незнайно защо започна да обяснява как партията не трябва да продължи с Нинова. Никой от членовете на Националния съвет не го разбра. Аз също не разбрах критиките му. Няма лов на вещици в БСП. Всички тези твърдения са внушения и манипулации. Трийсете социалисти от Шумен са изключени от БСП, защото има правилник. Те са се кандидатирали от други партии на последните избори и трябваше да бъдат изключени според устава. Петър Витанов беше изключен не заради инакомислие, а защото се барикадира на трибуната на Конгреса и призоваваше за бунт. Това не се е случвало никога в историята на БСП. Витанов беше изключен заради действията си, а не заради критиката си. Елена Йончева не е ясно на коя партия е член. Тя не си е плащала членския внос. Аз не мога да кажа кои ще са кандидатите за евродепутати от БСП. Февруари ще започнат номинациите и ще видим. Всички имена, които се въртят в момента, са спекулации. Имената ще станат ясни на 15 април. Целта е да пратим евродепутати социалисти, които ще защитават българските интереси, а не като в Брюксел им кажат нещо и те да гласуват без да се съобразяват с националните интереси", разкри той.

"Жалбата ни за срока на избор на двамата нови конституционни съдии е готова. Уточняваме още няколко детайла. Отново призоваваме президента да не присъства на клетвата на новите конституционни съди и да се възстанови конституционния ред", обяви Свиленски.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голям виц

    9 3 Отговор
    Уважаван член като тия не може да говори така, че изключени бол
  • 2 Иван

    9 2 Отговор
    Ами Кирил Добрев, какъв е?
  • 3 Тома Измирлиев

    8 1 Отговор
    Писано през 1928г.
    Депутат! Депутат!

    То е чудо занаят! -
    Спиш и дремеш си рахат,
    а омръзне ли ти, брат,
    станеш - взимаш важна поза,
    понапсуваш този-онзи
    и си дремнеш пак благат,
    верен на дълга си свят…


    Депутат! Депутат!
    Мил и сладък занаят -
    чест, пари, имунитет,
    в трена - без пари билет,
    а на всичко туй отгоре,
    щом от скука се умориш,
    хайде, братко, във Париж
    на държавен гръб вървиш…
  • 4 Едно време в БКП инокомислещите умираха

    8 1 Отговор
    по тяхно си желание. Сега в БСП само ги олюспват и им спират достъпа до руската хранилка!
  • 5 СВИЛЕНСКИ

    4 1 Отговор
    Къде ви е БСТВ то бре....немате ли паре
  • 6 хммм

    4 1 Отговор
    Te сами се изключват ли?

    Коментиран от #10

  • 7 БСП преживява

    6 2 Отговор
    Диктатурата на седесарката-костовиска Курнела. И е в деградация и упадък.

    Коментиран от #8, #12

  • 8 БСП

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "БСП преживява":

    най-демократичната партия в бг
  • 9 ЯМБОЛИЯ

    3 1 Отговор
    Този екстремист е Червен Хитлер. Ако с Нинова вземат властта ще възстановят Белене,Куциян и другите лагери и ще избият за дни нас демократите. Да,ама не. Няма го вече СССР,на който да се опрат ,пък и тяхните фенове са малко останали старци.
  • 10 не може ли

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "хммм":

    Вероятно да.
  • 11 Илиева

    4 1 Отговор
    Свиленски,това,че ти не си разбрал,какво е казал Овчаров е защото ти бързо разбираш,но дълго трябва да ти се обяснява😉Още по-страшно е,когато човек реши да разбере ти,какво искаш да кажеш….Невъзможно е!!!!!!Прихванал си от лидерката и вече яко послъгваш.Витанов бил изключен защото е хулиган.Да ама не само той беше изключен,а още 5-6 човека с него защото критикуват Нинова…Спирам,защото бързам имам час да си корегирам веждите…..
  • 12 истинска опозиция

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "БСП преживява":

    БСП преживя саботажа на тулупестите и още е в НС. Прегръдката щеше да я изхвърли от политиката, както се случи с "Левицата", но за по-дълго време.
  • 13 Реалист

    1 1 Отговор
    Жалко е, че тази партия пак няма да изчезне, след като повечето от сектата на шмекер сКопейкин ГЕРБерастки ще преминат към БСП и ИТН.
    Едва ли има такива овце, които да гласуват за мошеника костя
  • 14 оня с коня

    0 1 Отговор
    Е ЗАТВА БСП Чезне интензивно- щото Не изключва Инакомислещите,ава тва простия Свиленски оде да го знай...Няма да изключи бат Бойко инакомислещите от ГЕРБ ли?Охооо,ДНа Момента и без Бавене!Ама има една подробност- че ББ и да изключи,има и да останат,докато ако БСП изключи "тоя и оня" тя/Партията/ просто ЩЕ СЕ СВЪРШИ откъм Членове:)
  • 15 Стига бе верно ли

    2 1 Отговор
    Тези са пълни -НЕЩАСТНИЦИ!🤮
  • 16 Красимир Петров

    3 2 Отговор
    Кефя се как се самоизяждат
  • 17 💠🔆♻️

    2 2 Отговор
    Аре у лево коми сатрапи.
  • 18 Дедо Комунист

    1 1 Отговор
    Заглавие от 13 февруари 2023 "50-ият конгрес на БСП изключи 14 социалисти, позовавайки се за мотивите си на устава - отказ да изпълнят решенията на партийните органи, да работят за единството на БСП и да пазят доброто име на партията. " Това как кореспондира с изказването на другаря Свиленски? Комунист отвори ли уста - хич не чакай истината да се лее от нея.... :)
  • 19 БСП на Бунището

    2 4 Отговор
    Как да изключват инакомислешите,като са все " баджанаци"...

    Коментиран от #20, #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Баба ти

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "БСП на Бунището":

    Дърт иди0т!

    Коментиран от #23

  • 22 88БСП88

    3 1 Отговор
    Чудя се, кой е най-големият идиот в БСП, този ли, Гуцанов ли или Симов. За всички има огромен списък аргументи. Ще дойде време и кака Корни ще ги изгони и тях.
  • 23 грешиш

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Баба ти":

    Този не е дърт, сравнително млад е.
  • 24 бай село

    0 0 Отговор
    Инакомислещите и бажанаците
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове