Last news in Fakti

31 Януари, 2024 19:16 2 284 31

Ибрахим Чънар: Външният министър на Турция Хакан Фидан е разузнавач, бил е шеф на МИТ – турските тайни служби

  • външен министър на турция-
  • ердоган

Хакан Фидан е "черната кутия“ на Реджеп Тайип Ердоган, президентът на Турция. Всъщност той му има огромно доверие, каза историкът

Ибрахим Чънар: Външният министър на Турция Хакан Фидан е разузнавач, бил е шеф на МИТ – турските тайни служби - 1

Хакан Фидан е един голям разузнавач, бил е шеф и на МИТ – турските тайни служби. Казват че той е "черната кутия“ на Реджеп Тайип Ердоган, президентът на Турция. Всъщност той му има огромно доверие и Фидан е дясната му ръка, и която ръка трябва да реализира неговата политика, и в частност политиката на Република Турция, която е свързана с така наречената Визия "Ос на Турция“, стратегията, която се очертава в новия век.

Това коментира пред Радио "Фокус" д-р Ибрахим Чънар, историк и политически анализатор.

"Чрез настоящата совалка от срещи на Балканите, които осъществява Хакан Фидан, Турция гледа да затвърди своята роля не само на конкретните територии, но да играе ключова роля и в останалия свят като регионална суперсила. И призванието на Фидан е именно такова - той прокламира за една независима външна политика на Турция, но политика, в която Турция ще заеме своето си място и в световната политика", обърна внимание д-р Чънар.

По думите му през последните 10 години Турция почти е захлопнала вратата на ЕС: "Определено между Европейския съюз и Турция има една конфликтна зона. Онова, което все пак обединява двете страни на този етап са бежанците в Турция. Турция пое определени ангажименти и Западът изпълнява свои ангажименти в това отношение, и по някакъв начин Ердоган, въпреки изцепките, все още Западът има търпението и така гледа на него като един мек ъгъл. Но проблемът с бежанците в Турция наистина е един много голям".

На второ място политиката на Турция спрямо Газа – отношенията с Израел се бяха нормализирали, израелският президент посети Турция, 2021 година. Очакваше се след случая с кораба, който беше торпилиран от Израел, поклонниците, които отиваха в Мека, имаше едно затягане на отношенията между Турция - Израел, и тъкмо нещата се разтрогнаха и пак се появи този проблема - Газа.

Но според мен Ердоган, имайки предвид неговата маргинална и консервативна маса, по някакъв начин той отново събира точки от защитата на Газа – братята мюсюлмани и т.н. В политическо отношение, ако има някакво настъпване на краката между двете държави, смятам, че бизнес отношенията и военното сътрудничество между двете страни ще продължава", коментира историкът.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро Ултрапро100то

    34 6 Отговор
    Когато се присъединим към Турция решаваме всички проблеми: енергетика, селско стопанство, здравеопазване, отбрана, руско влияние.
  • 2 Е тоя ни разузна простотиите

    16 1 Отговор
    Да си траем, да не чуе врага
  • 3 Добър ден Ибраим

    21 0 Отговор
    Ние това не го знаехме 🤭🤭
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Джоко

    25 3 Отговор
    Ние сме "прочетен вестник" от времето на Петър Стоянов. Разузнавача идва да се убеди, че всичко върви по техния план. Ориенталска България, го посрещна като изключителна персона. Видя се първо със своите от "втората родина" а после обърна внимание на "държавната власт"!
  • 6 Дипломат

    30 9 Отговор
    По-интересен е фактът, че външният министър на Турция си направи демонстративна среща с ДПС в турското посолство, което е абсолютно недопустимо. Срещи с парламентарни групи се правят в парламента на съответната страна. Тоест ДПС си е на пряк контрол от Анкара и турците ни го набиват в съзнанието (малко са ни 30 години турски сериали и новини, маанета, наргилета и т.н.) с това, понеже сме без останали с почти нулев държавен авторитет.
  • 7 Сатана Z

    9 0 Отговор
    И кво? Ще ставаме втора Газа ,или да?

    Коментиран от #9, #10

  • 8 Исторически парк

    18 0 Отговор
    На нашият външен министър е бил шеф на червените фенери 😏
  • 9 Турчин

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Сатана Z":

    Да ще ви права гъ.. аза
  • 10 Последния Софиянец

    10 5 Отговор

    До коментар #7 от "Сатана Z":

    Каква втора Газа бълнуваш? Нали знаеш Путин и Ердоган са първи приятели,не като Брежнев и Живков да се целуват уста в уста,а истински мъжки приятели...просто ще си ни поделят

    Коментиран от #12

  • 11 Кирил петков

    16 3 Отговор
    Договорихме присъединяването на България към Османската империя! Хехе продължаваме Потурчването с моя коалиционен партньор шиши еничара 😏🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
  • 12 Турчин

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Ще ви поделим с американците бе рая заспала! В замяна ще наложим санкции на русия 😏

    Коментиран от #17

  • 13 Българин

    9 3 Отговор
    СЛАГАЙТЕ ФЕСОВЕТЕ! БАЙ РЕДЖЕП ИДВА!
  • 14 Американофил

    9 1 Отговор
    Американците уважават само силните народи
  • 15 Българин

    13 2 Отговор
    Въпрос на време е България да падне под турско робство за втори път.. 10-20 години макс!
  • 16 Учител

    10 5 Отговор
    ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!

    Коментиран от #18

  • 17 Руснак

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "Турчин":

    Американците са далеч, тези са си наши
  • 18 Всъщност

    15 4 Отговор

    До коментар #16 от "Учител":

    Крайно време е ДПС да бъде поставена извън закона, защото е очевдино партия, изградена на верска основа. Това, впрочем, е известно на всички, но никой от правоимащите да постановят такова решение, не го правят. Да не говорим, че у нас всички имат права и свободи и не е ясно за какво точно се борят тези със сюнетираните чурки. Освен за прокарването на турските интереси у нас, разбира се.

    Коментиран от #19, #20

  • 19 Учител

    5 3 Отговор

    До коментар #18 от "Всъщност":

    Тези са по българи от много смятащи себе си за българи. Тези са обучени да пазят българското,все пак са дс агенти кърмени с комунистическо мляко

    Коментиран от #29

  • 20 А другите партии

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Всъщност":

    На атеистична основа ли са?
  • 21 Да Не

    5 0 Отговор
    Ние пък си имаме политици с "Магнитски"
  • 22 НАБЛЮДАТЕЛ

    4 0 Отговор
    Посети, срещна се с когото трябва., като демонстрира уважение към тия дето му удариха едно рамо службата му да отчете дейност и обеща да изплати премиите за добре свършената работа / текущите плащания - башкъ/. Пък и нещата вече не съвсем лесни. Др. Корни и с тяхното рамо е все в гюрлюка, Фуражката реши да се прави на костюмиран интелегент. Стадните гласоподаватели се оглеждат за лични далавери. Краденото се изпапа, ако не сте разбрали
  • 23 Толуп BG.

    7 0 Отговор
    С една дума,сменяме петолъчката с феса! Ашкол сум ,Бойко, Кирчо ,Догане, Асяне и сапуня, машала продажници!
  • 24 КОСТОВ

    4 0 Отговор
    скоро карадаи ще се прочуе със садеиствието на ЕРДОГАН за ново НАЧАЛО
  • 25 Максим Загоричански

    5 1 Отговор
    Всичко е ясно, но защо сайт като Факти се позовава на един посредствен начален учител, когото представят тук като историк и политически анализатор. Първо не е историк, второ не е политечески анализатор. Нищо лично. Самият той аг. "Кирил", който през 1985 г. е изпратен в кърджалийското село Бенковски като учител да досничи за своите ученици и техните учители роднини. Питайте хората оттам.И този доносник ще дава квалификации за един от най-видните разузнувачи в н света Хакан Фидан!!! Авторе, вместо да го цитираш агент "Кирил" порови се малко в Интерент, направи си труда, дявол да го вземе. Заради Милен ви чета, в противен случай сте на бунището на сряда.
    Аг. "Кирил", поздравява те офицер от ДС! Понеже имам морал и достойнство като истински офицер, няма да пиша нища за теб. За сега!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Павел пенев

    3 1 Отговор
    Разузнавача беше у нас и проведе конспиративна среща с техните български агенти в сградата на посолството. Това е против приетите дипломатически правила. Всички които са участвали в тази среща работят активно за МИТ. Целта е ДПС да управлява България чрез друга партия-ПП ДБ, която да обира негативите тъй като позитиви няма да има от това управление. САЩ и ЕС нямат нищо против да се развиваме като демократичен вилает на Турция.
  • 28 Садък от Бенковски

    4 3 Отговор
    Помня го. Илко май му беше името българско. Беше шамаросал един мой съученик, че говори на турски. Беше дошъл от вътрешността на страната. Навираше се навсякъде, но нашите родители го избягваха. сега разбирам защо. Децата веднъж рецитираха "Аз съм българчи", но по свой начин. Ето как: Аз съм българче, обичам ВАШИТЕ ПЛАНИНИ ЗЕЛЕНИ, българин да се се наричам първа радост е за ВАС. Той издаде момчето на ДС, където го пребиха от бой в с. Растник го увиха в овча кожа, та го спасиха. Истината боли! По-добре болка, нежели лъжа и измама. Др. Ибрахим (Кирил), никой нищо не иска от тебе. Само мълчи!
  • 29 Исторически парк

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Учител":

    Кой бе пеески ли 🤣🤣🤣🤣
  • 30 Садък от Бенковски

    1 3 Отговор
    Помня го. Илко май му беше името българско. Беше шамаросал един мой съученик, че говори на турски. Беше дошъл от вътрешността на страната. Навираше се навсякъде, но нашите родители го избягваха. сега разбирам защо. Децата веднъж рецитираха "Аз съм българчи", но по свой начин. Ето как: Аз съм българче, обичам ВАШИТЕ ПЛАНИНИ ЗЕЛЕНИ, българин да се се наричам първа радост е за ВАС. Той издаде момчето на ДС, където го пребиха от бой в с. Растник го увиха в овча кожа, та го спасиха. Истината боли! По-добре болка, нежели лъжа и измама. Др. Ибрахим (Кирил), никой нищо не иска от тебе. Само мълчи!
  • 31 Мьтьо Гестапото

    1 0 Отговор
    Този се представяше В. Дремджиев като Ибрахим Карахасан.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове