Last news in Fakti

2 Февруари, 2024 05:03 11 263 28

Ивайла Бакалова: Марто Нотариуса използва връзките си в съдебната система, за да прави услуги

  • ивайла бакалова-
  • мартин нотариуса

Той имаше връзки на много високо ниво в съдебната система, заяви моделът

Ивайла Бакалова: Марто Нотариуса използва връзките си в съдебната система, за да прави услуги - 1
Снимка: БГНЕС

Ивайла Бакалова говори пред в. "Телеграф" за познанството ѝ с Мартин Божанов и връзките му на най-високо ниво.

Г-жо Бакалова, каква беше офертата на Мартин Божанов – Марто Нотариуса, изнудваше ли ви?

Марто Нотариуса използва връзките си в съдебната система, за да прави услуги. Каза, че има връзки, за да промени мярката на човека, с когото живея на семейни начала (Веселин Денков б.р). И нищо, че е невинен и е политическа поръчка, той ще си стои в ареста много дълго време.

Колко пари ви поиска за тази услуга?

100 000 евро. Това нещо го има и като разследване на Антикорупционния фонд. Обясни, че иска 100 000 евро понеже е по-специфичен случая. Има поръчка за него да стои в ареста, но срещу тези пари ще могат да го извадят от ареста.

Той как ви се представи, като човек с връзки в съдебната система?

Като човек, на когото това му е бизнесът. И този бизнес е от години. Използва болната ни съдебна система, за да се облагодетелства финансово. Това му беше бизнеса.

Знаете би какви връзки има? Успяхте ли да разберете нещо повече след този контакт с вас?

Разбрах, че има връзки на много високо ниво в съдебната система. С прокурори, със съдии. И може да повлияе на решаване на дела. На почти всяко дело. От поне 15 години се занимава с това нещо.

Познавате ли съпругата му Гергана Грънчарова, бивша участничка от риалитито „Къртицата“, а сега служите на ГДБОП?

Познавам я да. В момента съм в никакви отношения с нея. Никога не сме били приятелки. Запознахме се в това риалити. Според мен живота ѝ се промени, от както започна връзка с Мартин Божанов.

Знаехте ли, че се интересува от право, че завършва тази специалност и иска да работи в сферата на сигурността тази Гергана?

Не. Не съм знаела да има такива интереси. По-скоро на Божанов му е била от полза, било му е удобно да работи в съдебната система, в службите за сигурност и я е уредил. Дали в ГДБОП, дали в съда, дали в прокуратурата. Просто е успял да я внедри.

По ваши случаи има ли развитие?

Съдът няколко пъти прекратява делата. Едно единствено дело е вече в ход, но в него дори не се споменава името на Веселин Денков. А свидетели казват, че са били притискани от органите на ГДБОП да казват неверни неща.

Гергана Грънчарова има ли участие в тези разпити?

О, не. Нещата са на много високо ниво и Гергана не би могла да въздейства там. Даже не знам дали тогава все още е работела там. При нас нещата са на много високо политическо ниво. Мъжът ми беше на протестите през 2020 г. и Мартин Нотариуса се възползва от тази ситуация, за да изкара чисто финансова облага.

А Мартин Нотариуса как се свърза с вас и Веселин? Знаеше, че има проблеми или някои го насочи, препоръча?

То беше обществена тайна какво се случва. Мартин се свърза с мен през общи познати и предложи услугите си. Те така правят винаги. Жалкото в цялата ситуация сега е, че все пак две деца остават без баща. Без значение какъв е човекът. Такава ни е държавата и правосъдието.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Терминал 2

    86 2 Отговор
    Смятай в каква държава живееме ,няма оправия

    Коментиран от #9, #16

  • 2 Боклуци

    68 2 Отговор
    Все едни и същи имена сте в криминалните хроники
  • 3 Обективно

    63 24 Отговор
    И тази е в схемата, а сега се прави на невинна !
  • 4 Препатил

    48 4 Отговор
    Тоя имаше една колегия един с едно тефтерче !
  • 5 Конституционен съдия Деса

    58 2 Отговор
    В съдебната система в бг няма "високи нива", всичко е пълен леш.
  • 6 Ами Всичко е Мошеничество!

    38 2 Отговор
    Ами Всичко е Мошеничество! Съдията сам ще реши дали да мисли или да не му мисли много - много ! Нищо че имало Закон! и Конституция! Той е го виждал така! Колкото повече се прави на прост! Толкова по-сигурна му е работата!
  • 7 в нормална страна магистратите са аут

    46 3 Отговор
    тази държава няма да се оправи и след 100 години явно !!! тоя бил можел да повлияе на всяко дело от 15 години насам и това било бизнеса му ?!?!?!?!?!?!? и какво магистратите ще ги освободите ли от длъжност или ще трябва да се доказва пак че са имали нещо общо с тоя крадец? сега всички ще се окажат невинни и сигурно духове са му уреждали делата през годините!!!
  • 8 Ялчин

    48 1 Отговор
    Съд, система е корумпирана за смяна е! Убиха си машата за да мълчи за винаги.
  • 9 Вълк единак

    44 1 Отговор

    До коментар #1 от "Терминал 2":

    Те точно това искат всички нормални да хванем самолета, аз обаче оставам тук.

    Коментиран от #26

  • 10 ха ха

    32 1 Отговор
    от дребните ченгенца до едрите мутри всичко е извращение със закона , затова баш бандитите си ги пишат по поръчка за репресии и лична печалба
  • 11 Баба

    28 1 Отговор
    Като няма правосъдие има саморазправа Мафията си има държава сливаш се с мафията и кадрово израстват или напускаш
  • 12 Оракула от Делфи

    37 0 Отговор
    Всъщност, съпругата на "Нотариуса" е полицай -престъпник " под прикритие"!
    И защо са засекретени , имената на прокурорите и съдиите, които са в ТАЗИ престъпна схема на
    корупция ???
    Така " добре скрити" от погледа на медиите , престъпността придобива гигантски размери,
    а държавата става , това което е бил Марто" Нотариуса!" и неговата престъпна банда
  • 13 Перо

    29 1 Отговор
    Самият факт, че лица от съдебната система контактуват извън процесуално с престъпници е наказуем и укорим! Корупцията в съдебната система минава през адвокатите и вещите лица!
  • 14 Асен Василев

    25 1 Отговор
    Ами ТИ бе моме, за какво ти е протекция,ааааа??? Нали е невинен твоя т....ч??? Муууутреса!!!! Като ви дадат трибуна та маани....
  • 15 бл.134 в Zап. парк

    16 1 Отговор
    Скапана държава
  • 16 Наблюдаващ

    17 5 Отговор

    До коментар #1 от "Терминал 2":

    Ами, докато танцувате кючеци по масите, вземате по 50лв, за глас на избори, радвате се, на откровената простотия лъхаща от типове,като бойко борисов, и всички около него,Пеевски и прочие, НЯМА да може да се сравнявате с белите държави,все така ще сте...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Моряка

    22 0 Отговор
    Я кажи ти какви връзки имаше,и как крокодил като теб стана Мис България...ако не беше любовница на Илия Павлов никой нямаше да те е чувал до сега...
    Абсолютни п.........и сте....
  • 19 киро

    6 2 Отговор
    Ваксини срещу фурми нищо,ктб нищо бга-балкан за 1 долар нищо - за кокошка няма прошка,а за милиони не са открити закони
  • 20 Юристки

    0 0 Отговор
    Някои мъже предпочитат брюнетки.
  • 21 А ГА ЯДЕ КИФТЕТО

    3 0 Отговор
    И МУ ПОЛЗВАШЕ УСЛУГИТЕ, ДОБРЕ ТИ БЕШЕ
  • 22 Боклукче ли

    3 0 Отговор
    Тази интригантка била "изнудвана" за пари?Виж ти!Айде,бе,играехте театро двамцата ,дубайска далаверажийка.Нейния го прибраха като лихвар и спонсор на едни вандали !
  • 23 ТОДОР КОЛЕВ

    1 1 Отговор
    ГЕРБ И ДПС СА МАФИЯ КАЖЕТЕ НА ДЕЦАТА СИ !

    Коментиран от #28

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ДЕДО ВИ ЛИБЕН

    2 0 Отговор
    ГУЩЕРА СИ ОТКЪСНА ОПАШКАТА ТАЯ КОЛОНИЯ УМРЕ СЕ
  • 26 Шоуто наСрали

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Вълк единак":

    Не направим ли глутница,спукана ни е работата!
  • 27 2020

    2 1 Отговор
    Спомняме си как Радев излезе с юмрук пред президентството да възвести революцията на мутрите. Отровно трио, ковчези, бесилки, въстание и т.н. България се върна в 1990 те. Но Русия доказа своята неспособност да прегази Украйна за три дни и нещата не се случиха както на някои им се искаше. Нервите не издържат. Сега ще се движим на прибежки от ъгъл на ъгъл за да не попаднем случайно на линията на огъня.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове