Last news in Fakti

9 Февруари, 2024 13:05 3 630 51

Зърнопроизводител гордо обяви: Ние от бранша сме призвани да бъдем богати

  • зърнопроизводители-
  • протести

И се оплака: През тези две години богаството ни свърши, Защо свърши? Високи разходи, ниски приходи

Зърнопроизводител гордо обяви: Ние от бранша сме призвани да бъдем богати - 1

Едър зърнопроизводител от Пловдивско изригна в социалната мрежа по повод протестите, парите и богатството си. Даваме написаното от Йосиф Делгянски без съществена редакторска намеса, като изключим десетината запетайки и точки, явно пропуснати в бързината от него. За информация - той е от Раковски. Обработва около 90 000 декара земя в землищата на 10 села в областите Пловдив и Стара Загора.

От няколко дена ми се върти нещо абсурдно в главата и не смятах да го споделям, но понеже момента е много сублимен, ще го споделя:

Ние зърнопроизводителите сме призвани да бъдем богати. Защо?

1 Защото си го извоювахме с много труд, знания, опит в най трудните години, което ни позволи да създадем едни модерни и конкурентни стопанства на световно ниво.

2 Богатството ни позволи в тези дълги периоди от време, когато нашият отрасъл беше неглижиран и никой не искаше да чува за нас, ние да продължаваме да се развиваме, да купуваме нова техника и да вървим със световните тенденции.

3 През тези години добрите стопани успяха да закупят и доста земя, Земя, която е в бългаски ръце, а не в Руските фондове.

Зърнопроизводителите не са протестирали от 2009 г, за пари- Но през тези две години богаството ни свърши, Защо свърши? Високи разходи, ниски приходи.

Обръщам се към всички парламентарни партии и към настоящите управляващи Ако вие не ни помогнете сега, този баланс на нашето “богатство” ще бъде нарушен,

ТОВА Е ВЕЧЕ ВЪПРОС НА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ. ЗА ДА ОТЛОЖИМ ФАЛИТА, НИЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА ПРОДАВАМЕ ЗЕМЯ.

АКО ТОВА Е ЦЕЛТА, ВИЕ ЩЕ Я ПОСТИГНЕТЕ МНОГО ЛЕСНО.

И понеже знам,че ще има много коментари и знам, че на преден план ще се изкарат пак джиповете. Знаете, че във всяко общество има и инако мислещи хора.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    51 4 Отговор
    Щом Кражбията е гордост вече, неам идейка що се Внася Зърно от Окрайна! ХАХАХХАХХА
  • 2 хе хе

    45 2 Отговор
    Призванието е обществена роля, а не състояние.

    Коментиран от #17

  • 3 Сила

    69 0 Отговор
    ЧОРБАДЖИИ ИЗЕДНИЦИ....... ние не ги знаеме, но дядовците и прадядовците ни разказаха за тях!!! ЕТО ГИ НАЖИВО, ЧЕРВЕНАТА БУРЖОАЗИЯ И ЧЕРВЕНИТЕ ЧОРБАДЖИИ........ после, ама що така след 9 ти септември...... Еми то алчността и наглостта трябва да имат някакви граници все пак!!!

    Коментиран от #9

  • 4 Що зямя

    53 0 Отговор
    и пара прилапа другаря , не е истина !
  • 5 дедо

    62 0 Отговор
    сега разбрахте ли кои са за белене
  • 6 ГМО земеделие

    53 0 Отговор
    Брей ,много сте важни! Българското земеделие отдавна е продадено ,за това ядем изкуствени плодове и заланчуци. Аз предлагам фризьорите и маикюристите да си основат синдикат ,за да може и като вас да изнудваме държавата. Първото ни искане ще бъде за "вредни" и за категория труд, защото маникюристите дишат прах от пластмасовия гел докато пилят ноктите ,а фризьорките дишат вредни токсини от боята и работят в токсична среда!
  • 7 Изкупихме доста земя в мътните години на

    71 0 Отговор
    прехода, когато нашите сънародници не успяваха да вържат двата края и умираха от глад.. Много сме компетентни в схемите и врътките. Разрушихме работещите стопанства, за да изградим нашите империи. Богати сме на гърба на народеца. Да. Разбрах защо е имало народен съд
  • 8 Иван

    74 0 Отговор
    Къде са тез стопанства БЕ играч
    Само субсидии искате и карате коли по за 100.000 лева
    Всичкото зърно го изнасяте на вън.
  • 9 Цар Симеон

    49 8 Отговор

    До коментар #3 от "Сила":

    Време е за Нов Девети Септември!
  • 10 Майора

    67 0 Отговор
    След тия думи няма смисъл от коментар! Щом сте богати защо тогава искате помощи! Нека държавата подпомогне малките производители повече отколкото големите!
  • 11 Прав е

    8 33 Отговор
    Респект!!! 90 000 декара земя си е доста!!!
    Нормално е човек, който обработва толкова много земя да е с високи възможности!!!
    Но, има и по-силни години, има и по-слаби!!!

    Коментиран от #18

  • 12 Иван

    40 0 Отговор
    Купувам земя от закъсали, призвани да бъдат богати зърнари.
  • 13 Българин

    46 0 Отговор
    Щом сте богати значи не ви трябват субсидии.
  • 14 Абе аланколу

    24 1 Отговор
    Дали си земеделец, русофил или московлия все е тая.
  • 15 Aлфа Bълкът

    27 0 Отговор
    Продавах земя, почти взех това което вървеше миналата година. Ама тоя фермер с хиляди декари земя се изкара завалията от мен по-беден. Сякаш съм му сложил ножа на врата братче.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Йосиф , Давид , Яков,

    16 0 Отговор

    До коментар #2 от "хе хе":

    - "хубави хора" . Бая наглички !
  • 18 значи

    33 2 Отговор

    До коментар #11 от "Прав е":

    90,000дка са си бая,така ли!?Ами какво ще кажеш за 2,000,000 дка дето ги сее бившия окр.секретар на БКП в Русе!?Той,човечеца,си кара Бентли!Няма лошо,богат е,спечелил ги е!Само дето и двете му синчета карат Бентлита!А по-малкия има и Мазерати за 3 млн!И дето в ресторант е заявил на майтап(ама голям майтап е бил!),че "ако аз не изкарам 150 млн на година,все едно не съм работил!"А иначе си го съжалявай червеното другарче,лошо няма!

    Коментиран от #31

  • 19 Апетитът

    11 0 Отговор
    и яденето.
  • 20 АнтиЗърнар

    12 0 Отговор
    Абе азе да питам нещо като е ефтино житото при нейното е два лева, а ляба е лев и седемдесет?!
  • 21 АнтиЗърнар

    19 0 Отговор
    Корекция: Абе азе да питам нещо, като е ефтино житото оти брашното е два лева, а ляба е лев и седемдесет?!

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Пловдив

    36 0 Отговор
    Как се купуват 90000 дка земя?
    По 300 лв да ги купувал са 27 млн.
    Призвани сте друг път,от сокола сте призвани.
    На 1000 човека в цяла България ви дадоха пари да изкупите земите на хората. Сега отчитате,и още ще отчитате боклуци долни , заради такива като вас се обезлюдиха селата.
  • 24 Пловдив

    22 0 Отговор

    До коментар #21 от "АнтиЗърнар":

    Много уместен въпрос.
    Ето и друг нали и царевицата и слънчогледа и житото са евтини, защо тогава млякото е 3 лв , защо сиренето е 15лв, защо кашкавала е 25.
    И защо миналата седмица във Венеция ядох голяма пица за 6.5 евра ,а снощи в Пловдив по малка във квартална пицария е 22 лв.
  • 25 АнтиЗърнар

    27 0 Отговор
    По принцип ако не бъркам тотално, субсидиите са измислени за да помагат на селските стопани, Т.Е. да задържат хората в селата.
    Идеята им май беше в едно село да има 10-тина стопанства поне, та в това село да има млади хора, деца и т.н. т.е. да има живот.
    Тоя "господин" взел замята на 10 села, работи я с 15-20 души работници... Ами другите бре ? Те кво да правят ?! Затова се опразниха селата дрОгари! Сега ревете да бръкнете в джоба на всеки от нас, та да не си развалите доходите и стандарта!? Защото сте призвани да сте дебели и богати верно ли ? Народе?!
  • 26 Ай ай

    15 0 Отговор
    сериозно надъхан пеликанов пич
  • 27 Анонимник х

    15 0 Отговор
    БУГАТ Е ТОЗИ КОЙТО САМ ЧЕСТНО И СЪС ПОТ НА ЧЕЛОТО СИ ВАДИ ПАРИТЕ. УДОВОЛСТВИЕ Е ДА ВИДИШ ЛЕВЧЕ И ДА СИ ПО СЛАБИЧЪК С ДЕСЕТ КИЛЦА. ВИЕ СТЕ ЕКСПЛОАТАТОРИ И ЗАГРАБЕЛИ ЗЕМИЧКАТА ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ НА НЯКОЙ БЕДНЯК. СЪС НАЕМНИЦИ РОБИ И ЛЪЖЦИ ,ЧЕ СТЕ БЕДНИ. ПРИСТАНИЩЕТО НА ДОМУСИТЕ БУРГАС СЕ ЗАДЪХВА ОТ ЗЪРНО.
  • 28 Ха ха ха

    11 0 Отговор
    Как малко приходи, доста зърно от Украйна препродадоха така наречените български зърнопроизводители. Те не искат да работят, само пари от държавата да получават.
  • 29 Изкупиха

    13 0 Отговор
    Земята на хората за жълти стотинки, субсидии получават и ламтят за още. Да се направят данъчни проверки на всички тези фермери, които блокират пътищата.
  • 30 Опааа

    16 0 Отговор
    Доживяхме богатите да стачкуват.....
  • 31 Тупан техно

    4 6 Отговор

    До коментар #18 от "значи":

    Чшшш, алооу - какво е това Мазерати за 3,000,000 !? Я слез малко на земята, не надувай толкова балона, че ще се спука! Еййй, някои хора се забравят в лъжите, басиму!

    Коментиран от #41

  • 32 Kирил

    12 2 Отговор
    Имаше и много градски цървули които си продадоха бащините земи. Накупиха коли разни беемвета гъзарии потрошиха ги и сега други им били виновни. Познавам един такъв гъзар, разпродаде изпотроши и сега за революции говори
  • 33 Пацо

    16 0 Отговор
    Лъже. Задържаха житото по складовете за да вдигнат още цените. Не им се отвори парашута. Стана внос от Украйна и изядоха дървото.
  • 34 банкеръ

    19 0 Отговор
    Отдавна джиповете не са критерии . Много от тях карат бентли , мазерати , тесла .Рядко ще видиш земеделец с Дачия . Вече си имат големи имения , яхти , хотели и всичко останало . През зимата изобщо ги няма в България .Януари и Февруари за по острови и топли дестинации , круизи .Гледат си кефа хората , а на вас ви хвърлят 50 лева на декар ренти

    Коментиран от #40

  • 35 122333

    5 0 Отговор
    Ало, защо ми изтрихте 16 коментар, заболя ли ви?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Перо

    13 0 Отговор
    На Свинчока, кой му дава право да е гарантиран държавен милионер! След като не може да бъде конкурентен да умира или сменява бизнеса! Има пазарна икономика и от къде на къде данъкоплатците ще го издържат с грешната политика на ПП/ДБ!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 оня с коня

    3 3 Отговор

    До коментар #34 от "банкеръ":

    "НЕ ЛЪЖИ" - това Господ го е казал,а не АЗ!Та къде в БГ има Рента по 50рн/дка и ако има,не е ли тя за Най-трудната за обработване земя в която Тракгори и Комбайни биха се преобърнали ако навлязат в нея поради Наклона/9-та и 10-та Категория/?А КОЙ ако не точно "Алчните зърнари" ще ми прати на мене Рента 110лв/дка която изобщо не е най-високата- ТИ ЛИ бе "еди какъв си"?!
  • 41 не знам

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Тупан техно":

    Не съм специалист по колите!Пък и не ме интересува!Ако се окаже,че е Ламборгини,по-топло ли ще ти стане!?:))) Просто се чудя на такива ДОБРИ ХОРА,дано разбере какво имам предвид,дето жалят богаташите!!

    Коментиран от #44

  • 42 Факти

    4 0 Отговор
    Голяма част от вас , са призвани да посетят бай Ставри !
  • 43 Браво на чивека

    1 3 Отговор
    Масово няма да го разберат , защото мразят богатите.
    Препоръчвам му да напише книга на английски и да я издаде в някоя от белите страни.
    В България няма да го разберат ,
    а на фалита му биха се радвали .
    Нека в книгата да разкаже за всички странни закони които са довели до неговия крах.
    Никой няма да ги чуе тези хора.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Даа!

    5 0 Отговор
    Сега очаквам няколко форумци,да напишат отново,как Народният съд през 1947 г е лишил България,от нейния " елит". Ето такъв е бил елита" - депутати подкрепящи мустакатия фюрер, банкери,зърнари( като днешния герой) но тогава" чифликчия собственици на фабрики и вестници,подкрепящи фашизма.Да- покрай сухото,понякога изгаря и суровото. Сигурно,са пострадали и невинни.Но са нищожен процент.Останалото са били точно същите нагли гъонсурати.Да му работят три села ратай,а той с файтона...Само един от тях( на 29 г,към 2018 г, ) само от субсидиите е получавал годишно28 милиона.А тук няколко писачи, възторжено се хвалят,че получавали дребни грошове от рента.

    Коментиран от #49

  • 47 Ала бала мура

    3 0 Отговор
    Колко е рентата в Гърция ?
    Субсидиите само за зърно ли е или са се сетили и за друго ?
    Как и за какво се дават държавни супсидий в ЕС и извън него :
    Направете си проучване за съседите , и останалите европейски страни.
    Лесно е . Използвайте интернет и Гугъл преводач.
    Сравнете за какво се дават субсидии там и тук.
    Те чужденците да не са глупави , че са решили да подпомагат различни от зърна култури.
    Такааа .
    Кой решава при нас какво да се субсидира ?
    Не е виновен този който яде зелника , а този който му го дава .
    Румънците ни показаха откъде се чисти рибата. Лесно е - от главата.
  • 48 Минимално допустима рента

    2 0 Отговор
    Също както минимална работна заплата.

    Искайте синдикатите да се погрижат за тази промяна.
    Те могат за един месец да го постигнат.
    Успех.
  • 49 Елита към 1947

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "Даа!":

    Този елит е спасил евреите от мустакатия фюрер.

    Проучи движението на Горяните и техния край завършил в средата на 60 години на 20 век.
    Има документален филм с Горяни прекарали живота си в Белене.
    В интернет има много информация по въпроса , книги с официални документи.
    80 процента от Горяните са били дребни собственици на земя до 50 декара . Те не са искали да влизат в колхозите. Затова са гонени , малтретирани , затваряни по затворите ....
    Като си унищожавате елитите си и водачите си , ще ви водят чужденци .
    Особенно след като се разреши покупка на земеделска земя на чужденци.

    Коментиран от #50, #51

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове