Last news in Fakti

10 Февруари, 2024 11:56 718 24

Румен Христов: Да оставим Габриел и Денков да проверят работата на министрите, големите ни цели все още не са изпълнени

  • правителство-
  • ротация

Според мен има министри анонимници. Справят се добре министъра на транспорта, на регионалното развитие, на отбраната също, допълни лидерът на СДС

Румен Христов: Да оставим Габриел и Денков да проверят работата на министрите, големите ни цели все още не са изпълнени - 1

Рано е да се каже какво ще се случи. Има време до март, за да се реши дали ще ходим на избори. Сега трябва да оставим г-жа Габриел и академик Денков да проверят работата на министрите и целите на кабинета. Големите цели, които са пред нас, все още не са изпълнени. Влизането на България в Шенген и по суша е много важно. Ние трябва да работим в тази посока".

Така лидерът на СДС Румен Христов коментира в ефира на Евронюз България бъдещата ротация и напрежението сред управляващите заради евентуалното оглавяване на Денков на Външно министерство.

"Не трябва да допускаме и еднолично управление на президента Радев. Няма разместване на политическите пластове спрямо миналите и, ако отидем на такива просто ще прекъснем работата на кабинета към момента. Едно служебно правителство има 3-месечен хоризонт, а редовният кабинет 4-годишен. Политиките, които се изповядват са съвсем различни. На "Продължаваме промяната" мераците им са по-големи от възможностите и искат всичко. Няма как това да се случи", каза Христов.

Няма как да стане да върнем мандата и да ходим на рулетка при следващи мандати. Този път ротацията ще се случи с нашия мандат. Кой министър ще остане зависи от това каква оценка ще им дадат г-жа Габриел и академик Денков. От името на СДС заявявам, че министрите е добре да бъдат политически фигури. Експертите днес са министри, утре си отиват и не носят отговорност пред никой. Когато застане политическа фигура тя носи отговорност пред нейните избиратели.

Според мен има министри анонимници. Справят се добре министъра на транспорта, на регионалното развитие, на отбраната също, допълни той.

После допълни: "Ролята на президента е да обединява, а не да се меси в политическия живот. Той трябва да направи всичко възможно да има редовно правителство, а не да има служебно правителство и да си управляваш. Очакваме го на политическия терен и не се страхуваме от него, ако реши, че иска да управлява сам".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗАДНИК. МРЪСЕН

    20 0 Отговор
    Е. П. М. !
  • 2 Големите цели

    17 0 Отговор
    Са да ни оберете до шушка. И продадете.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Наглеца

    4 12 Отговор
    За 9 месеца направиха много повече отколкото Герб за 15год.
  • 5 ТаУмВзе

    11 0 Отговор
    И тоя е Трезве на Хранилката!
  • 6 Българка

    15 0 Отговор
    Това недоразумение стига ни е обеснявало, че ГЕРБ-СДС не искат да се разпадне заварката, защото милеят за България и не искат правителство на Радев. Истината е, че милеят за власт, искат с рекета и саботажа си да властват ,скрити зад паравана ПП-ДБ. И искат хората да хулим НЕ ИСТИНСКИТЕ ВИНОВНИЦИ ЗА РАЗРУХАТА, ПРЕВЗЕТАТА ОТ МАФИЯТА ДЪРЖАВА, А ДА НАСОЧАТ ГНЕВА НИ КЪМ ПП-ДБ. И страшното е, че им се получава
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 МВР ни убиват с честоти масово

    5 0 Отговор
    Как я търпите тази полиция съставена от и.зроди, тези нямат нищо общо с Европейската полиция!?
  • 9 Тя твоята...

    11 0 Отговор
    Голяма цел я знаеме.На топло в парламента и шеф на партия с двама членове.
  • 10 ха ха

    8 1 Отговор
    е какви ли ще да са целите на отбор бандити
  • 11 хммм

    12 0 Отговор
    Този миризливец, кой го пуска да се разхожда в политиката??
  • 12 Ъхъъъъъъ мозък

    6 0 Отговор
    "големите ни цели" все още не са изпълнени, България все още не е ликвидирана кардинално като държава
  • 13 Мръсна долна продажна сган

    7 0 Отговор
    Съд ви е малко....
  • 14 дааа

    5 0 Отговор
    Колко милиарда е целта на господарите в сарайте и в Банкя???Кажете колко искате за да се пределите на островите и да забравите за БГ??Сигурен съм,че с дарителска кампания ще ви ги съберем само ш само да се отървем от присъствието ви.

    Коментиран от #15

  • 15 Феликс Дж

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "дааа":

    Има и по-еФтин начин да ги преселим на едно друго място.
  • 16 "големите ни цели" не са изпълнени

    3 2 Отговор
    Спешна евакуация! Местят 1 милион палестинци от Рафах в България...
  • 17 рамбото

    5 0 Отговор
    големите ни чекмеджени цели все още не са изпълнени
  • 18 Toя паразит

    5 0 Отговор
    го познавам от селскостопанското ПУЦ в Образцов чифлик, Русе. През живота си освен за лична облага не е направил нищо полезно за държавата ни. Как все изплува тази помия и кой ги избира и предлага такива политически боклуци.
  • 19 Българин нормален

    4 0 Отговор
    как не го е срам да се показва тази отвратителна мутра. Ограбиха майка България тези крадливи подлеци. Не четат ли какво ги благославя народа.
  • 20 Мисля

    3 0 Отговор
    От Денков и Габриел,а и от този шперц нищо не зависи.НИ-ЩО!

    Коментиран от #24

  • 21 Анонимен

    4 0 Отговор
    Имало министри анонимници! А ти какъв си , беее!Присламчи се на яслата и от време на време ръсиш акъл, за да оправдаеш това дето получаваш! Нещастен бо.к.лук!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Дй ми твойта заплата.....

    0 0 Отговор
    Дй ми твойта заплата..... И да ги оставим да правят каквото си искат!
  • 24 Две Кукли

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Мисля":

    Две Кукли представящи интересите на Олигархията!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове