Last news in Fakti

17 Февруари, 2024 16:10 1 410 50

Николай Денков от Мюнхен: България получава широка подкрепа за сухопътния Шенген и еврозоната

  • мюнхен-
  • николай денков-
  • сухопътен шенген

С Австрия преговорите трябва да продължат, за да изчезнат и последните им възражения

Николай Денков от Мюнхен: България получава широка подкрепа за сухопътния Шенген и еврозоната - 1
Снимка: МС

Използваме всяка възможност, за да обясним колко е важно отварянето на сухопътните граници и приемането на еврото в България. Имаме пълна подкрепа в това отношение. Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков пред журналисти след серия от разговори днес с европейски лидери в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността. Акад. Денков разговаря с нидерландския премиер Марк Рюте, с премиера на Белгия Александер де Кро и с члена на германския Бундестаг Йохан Вадефул, изброиха от правителствената пресслужба.

„С Австрия преговорите трябва да продължат, за да изчезнат и последните им възражения. Това е част от нашите усилия да укрепим границите, да подобрим борбата с нелегалната миграция“, добави българският министър-председател. В разговора си с Йохан Вадефул Денков беше поздравен за необратимия път към пълна евроинтеграция, по който българското правителство води страната. Приветстван беше и планът ни за приемане на еврото от 1 януари 2025 г. и вдигането на сухопътните шенгенски граници.

В Мюнхен премиерът акад. Николай Денков проведе среща и с вицепремиера на Украйна Олга Стефанишина. В хода на разговора им акад. Денков заяви, че България остава постоянен съюзник и поддръжник на украинския народ. Българското правителство е решено да подкрепя Украйна и признава законното ѝ право да защитава своите териториални интереси, категоричен беше министър-председателят. По думите му най-важният принцип, поддържан от България, е този за суверенното право на Украйна да определя условията и момента за преговори с Русия.

„Целият политически свят, и в Европа, и в САЩ, си дава сметка, че затрудненията на Украйна трябва да бъдат взети на сериозно и че трябва много бързо да се действа, за да бъдат подпомогнати техните усилия да спрат руската агресия. Вече няма никакво съмнение и всички казват това – че Украйна се бори не само за собствената си земя, а също така - за отстояване на принципите на спазване на международното право, демокрацията и свободата, защото това вече е поставено на карта“, заяви след срещата министър-председателят.

Акад. Денков посочи, че руските политици вече не се притесняват да казват, че след Украйна биха гледали и към други държави. „Крайно време е не само политиците, а и хората в Европа да разберат, че тези опасности са реални и съответно те предизвикват и реакция“, добави премиерът. Акад. Денков даде за пример споразуменията, които украинският президент Володимир Зеленски подписа с канцлера на Германия, с президента на Франция. „Това са само примери как различните държави, наред с ЕС като цяло, търсят начин да подпомогнат Украйна в тази битка за свободата“, отбеляза българският министър-председател.

Премиерът акад. Николай Денков посочи още, че европейската отбрана не трябва бъде алтернатива и не трябва да се състезава с НАТО, а да подсили Алианса в нашия регион. „България прави точно това - модернизираме нашата армия, трябва да ускорим още тези усилия. Да интегрираме нашите възможности с тези на съседите ни като част от Източния фланг на НАТО“, изтъкна акад. Денков. Според него е много важно да бъдат отворени зърнените коридори, така че да може да се изнася зърното за държавите, които имат нужда.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ползотворни

    7 31 Отговор
    срещи на конференцията в Мюнхен !
  • 2 ФЕЙК

    53 5 Отговор
    В Мюнхен молецът Денков е предлагал собствения си патент - Сапун за измиване на съвести !

    Коментиран от #12

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Будител

    45 3 Отговор
    Тоя пак лъже...
  • 5 ДБил

    33 3 Отговор
    Кога ще те ротира Чупакабра?
  • 6 обективен

    52 4 Отговор
    Този не разбра ли ,че колкото повече се показва ,толкова по омразен на народа става !!
  • 7 ТаУмВзе

    44 3 Отговор
    Мъпетите на екскурзия за наша Сметка, некой да го светне, че Евро съюзчето Приключи! Нямам идея кви ги бълнува съществото, но Сривът е неизбежен.
  • 8 хммм

    5 36 Отговор
    Браво Денков!

    Коментиран от #11, #26

  • 9 Химически увреден

    34 2 Отговор
    Този какво си мисли, че заради тъпият му Шенген трябва да си батарясаме държавата ли? Който имал да бяга, избягал, на когото му се ходи паспортен контрол няма да го спре, а за превозвачите скоро съвсем няма да има работа.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ха ха ха

    26 2 Отговор

    До коментар #8 от "хммм":

    На кое "браво"?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Тиква

    29 1 Отговор
    Тоя и тая скоро в затвора! Направихте българите и България - луда.
  • 14 Големи шушумиги сте!

    33 1 Отговор
    Със западните кучета се работи само от позиция на силата, рекета, сплашването. Те друго НЕ разбират. Ако им се молиш, кланяш, уговаряш... те смятат за плюнка и слабак. Ненавиждат те и те тъпчат.
    Предлагам това: Как са се събрали да говорят за сигурността, им казвате: "Ние вече нямаме намерение да ни унижавате повече. Искаме пълен шенген, без никакви ваши условия! Не искаме и никакви мигранти, бежанци и подобни. Не сме канили ние тези. Значи, или ни давате безусловно ВЕДНАГА шенгена или напускаме ЕС, пускаме руски, военни, ракетни бази, около 5 и вече не сме повече с вас! Тези има да преглъщат и да стискат устни, НО ще изпълнят всичкото това, понеже умират от страх от Русия! А ние сме били с Русия и нямаме проблеми, да сме пак с тях. Поне ще ни въоръжат пак до зъби и ще имаме пак 600 военни НАШИ самолета, радари, ПВО, ракети... Ако сме и малко по-смели, ще искаме още и 100 милиарда евро, да си оправим и въоръжим пак армията! Заради тези си унищожихме всичко, а сега дайте милиарди, да ви въоръжим с наши оръжия! Просто "съюзнически ултиматум" им правим и ако не се съгласят да ни дадат шенген веднага и 100 милиарда евро, БЕЗВЪЗМЕЗДНО и да не са и кредит, то ще им наврем 5 руски военни бази до носовете!!! Ще видите, как ВЕДНАГА ще се съгласят!!! НО, вие сте уплашени мишоци и не умеете да преговаряте с пирати!

    Коментиран от #31

  • 15 Лост

    20 0 Отговор
    Колко зърно отиде при тези които имат нужда? Затова ли доста фермери, нямам предвид български затваряха границата.
  • 16 Доктор

    31 1 Отговор
    Този перфиден, хлъзгав, продажен и нагъл кариерист е срам за академичната общност и е вреден за България.
  • 17 Този

    25 2 Отговор
    лае едно и също !
  • 18 симпатична двойка

    21 2 Отговор
    бръмбар калинка
  • 19 един

    14 0 Отговор
    A ве, Държавното Предприятие защо не го поканиха в Мюнхен,не е за показване ли,кво?Хем ще го видим на къв език шпрехе,иначе у нас по-цял ден стои пред микрофоните и дава нареждания,ще речеш че това му е работата и за това му плаща народа!
  • 20 СТРАШНТА РАБОТА РАБОТЯТ В МЮНХЕН

    25 0 Отговор
    ВСИЧКИ ПАРАЗИТИ ОТИШЛИ ТАМ !
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ха ха ха ха

    18 1 Отговор
    Опосум, акадИмик. Праволинеен в т а . пъ . н а р щи . н . а т а си и слагачеството на п0с0лств0Т0.
  • 23 Ъхъъъъъъ мозък

    20 0 Отговор
    широка подкрепа за сухопътния Шенген и Еврозоната......за сухопътния Шенген защото на практика вече не съществува Шенген в Европа, а за Еврозоната широка подкрепа дори от тези които НЕ искали в Еврозоната да са....... Просто красота.....
  • 24 сноу

    22 1 Отговор
    Дребен ама много вреден..
  • 25 Опааа

    17 1 Отговор
    Тоя веднага в Белене и минимум 10г.каторга!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 россиян..

    18 1 Отговор
    Тоо със цайсите,докараа карго емигрантите по въздушния шенген..бг-то ще заприлича на гето..козяци смърдели.
  • 28 Заради тоя Шенген

    17 1 Отговор
    плъха ще ни напълни с амуджи да ги храниме
  • 29 Мюнхен подкрепял България.....

    14 0 Отговор
    Мюнхен подкрепял България..... Но България не иска да подкрепи нас! Не иска да гарантира Човешкитепни права!
  • 30 Генерал Гъби Гъбев 🍄

    14 0 Отговор
    Подкрепата е всъщност да ни прекарат. Еврозоната е пирамида - за са продължат основателите да живеят добре, трябва да прилагат парите на нови балъци. Ето къде Гъбария влиза в играта
  • 31 Българин

    14 0 Отговор

    До коментар #14 от "Големи шушумиги сте!":

    Не виждам политик с топки, който да го направи. Инак ще сработи 100%.
    Ма нашенските сглобкаджии не виждат друго освен брюкселския еврорайх. Че България имаше приятелски отношения с половин Азия и Африка тях не ги интересува и нищо не правят по въпроса. Само чакат от Политбюро да им спуснат партийните поръчения и да им спуснат грантовите сребърници...
  • 32 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    12 0 Отговор
    Как досега не сме знаели, че от един сапунджия може да излезе гениален премиер?! Но щом пожарникар е способен вече 20 години да върти цялата държава на малкия си пръст, защо и човечето Денков да не е подходящо?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ъхъъъъъъ мозък

    8 0 Отговор
    Баж пък „Целият политически свят", и в Европа, и в САЩ, да си дава сметка, че Украйна се бори не само за собствената си земя, а също така - за отстояване на принципите на спазване на международното право, е много много малоумно и невярно съждение впрочем !...... „Целият политически свят" даже и на Марс и Юпитер според мен ще да е.....
  • 35 Както винаги

    0 13 Отговор
    Копейките ще правят сффирки.Тяхно любимо занимание.
  • 36 Много конкретно казано

    9 1 Отговор
    Денков разговаря с тоя, оня, баба му и леля му .....
  • 37 Българин

    10 1 Отговор
    Ние изчезваме, икономиката ни е леш, здравеопазването и образованието са леш, пенсионерите мизерстват, инфраструктура и енергетика са леш, тоя за шенгени и еврозони бълнува.
    Ей затова хората ви мразят и масово не гласуват - живеете в измислен свят и грам не се съобразявате с наболелите проблеми на българите. Накрая ще виснете по дърветата, като се събере достатъчно народния гняв.
  • 38 Чочо

    8 1 Отговор
    Абе не ви ли омръзна да разтягане едни и същи локуми.
    Едно и също ......ще,ще или не
  • 39 Бля-бля и......

    4 0 Отговор
    Според него е много важно да бъдат отворени зърнените коридори, така че да може да се изнася зърното за държавите, които имат нужда.......
  • 40 Ъхъъъъъъ мозък

    7 0 Отговор
    премиерът акад..... Ей сега току що разбрах, че бил и "акад" ..... Благодарим за инфото много ..... И какъв точно "акад" е , по какво ? Що не пишете а, щото не знаете нали ?
  • 41 След като

    7 0 Отговор
    Ни изпратят няколко хиляди бежанци,ще ни вземат в Шенген,менгеме и ще приемем еврото без референдум. Питайте ваши познати , какво правят тия бежанци в Германия , Гърция и др. Грабежи и масови изнасилвания !
  • 42 Ти да видиш!!!

    4 1 Отговор
    Абе ми6ок то така е от 10 години бре.Направи ли контакти ,как е разходката? Гиди сеР СЕМ СЪС СЕР СЕм
  • 43 Денко

    7 0 Отговор
    питал Марк Рюте, премиера на Белгия Александер де Кро и с члена на германския Бундестаг Йохан Вадефул: """Абе другари вие що така не сте "академици", не ви ли е срам а?"
  • 44 И Денко сега

    4 1 Отговор
    Кво точно е "говорил" с тези чиляци не разбрах ?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Да бе

    2 0 Отговор
    А така наречената правосъдна система кой ще я оправя?
  • 48 Едно жалко същество с нови лъжи

    4 0 Отговор
    Разкарай се некадърници от сглобката
  • 49 Сусу Манарата

    2 0 Отговор
    Как? С крикове тип "Латерна"?
  • 50 Вижте кво!!!

    1 2 Отговор
    Ние сме част от ЕС и НАТО а не от РФ!!!
    Русофилите да хващат пътя за мАсква!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове