Last news in Fakti

22 Февруари, 2024 10:37 1 327 30

Сачева: Меморандумът на ПП-ДБ има текст, в който ясно се казва, че ако не се постигне съгласие, се отива към избори 2 в1

  • деница сачева-
  • меморандум-
  • съгласие-
  • пп-дб-
  • избори 2 в 1

„През последните няколко седмици България внезапно се сдоби с няколко външни министри. Г-н Денков държи да подчертае, че наистина обича да пътува, защото непрекъснато е в чужбина", коментира зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС

Сачева: Меморандумът на ПП-ДБ има текст, в който ясно се казва, че ако не се постигне съгласие, се отива към избори 2 в1 - 1
Снимка: bTV

Самият меморандум на ПП-ДБ съдържа текст, в който ясно и недвусмислено се казва, че ако не се постигне съгласие по него, ще се върви към избори две в едно. Очевидно това е визията на колегите от „Продължаваме промяната“. Това заяви в „Тази сутрин“ по bTV Деница Сачева, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

"Самият начин, по който се случва всичко през последните дни, говори за опит за натиск и опит за манипулация, но не и за опит за добронамерено партньорство“, посочи тя.

„През последните няколко седмици България внезапно се сдоби с няколко външни министри. Г-н Денков държи да подчертае, че наистина обича да пътува, защото непрекъснато е в чужбина. Министърът на финансите беше в САЩ, в Мюнхен, вчера се озова в Париж. А само преди пет дни г-жа Габриел се върна от Франция, където беше на официално посещение“, отбеляза Сачева.
Тя посочи, че за сливането на НАП и агенция не е имало консултации и разговори с ГЕРБ. Бил е сменен и директорът на АДФИ и никой не е представил тези хора.

„Ние категорично сме за това регулаторите да се оглавяват от хора, които имат политическа неутралност, които имат съответната безпристрастност и професионализъм“, заяви Сачева.
“Не може да има такова политическо парцелиране – 50 на 50, както беше представено в публичното пространство. Не може да има политическо парцелиране на съдебната система, на службите, на регулаторите, на контролните органи. В този меморандум се съдържат много текстове за съдебната система. Там се стига дори до абсурди, според които политическите партии трябва да определят вътрешната организация на прокуратурата. Влиза се в абсолютен разрез с политическите принципи и с независимостта на властите“, коментира още тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ето какво искат герберастите

    24 2 Отговор
    Майката на депутата от ГЕРБ Александър Ненков - Юлия Ненкова, беше избрана за председател на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Кандидатурата й беше издигната от ГЕРБ.
  • 4 Мазница Сачвева

    20 3 Отговор
    Няма фифти фифти, всичко е за шефовете ме банкята и шиши
  • 5 Наденица

    18 5 Отговор
    Сачева по два кренвирша, наведнъж ги лапа.
  • 6 Брей !

    10 2 Отговор
    Кой каза ,че Туньо е починал ? Его на !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Избори

    13 6 Отговор
    и този път, хората да гласуват. Дали ще е слугинажът на ГЕРБ, СДС, или ПП, ДБ и ДПС, няма абсолютно никакво значение. Едните ПП и ДБ пълнят джобовете на Инвестиционни фондове и техни фирми, другите също. Унищожиха България, изгавриха се с емигранти Шенген, Референдум евро, гавра Конституция, Семеен Кодекс и домашно насилие 80 пола, унищожиха енергетика, на път да съсипят Черно море. Скоро излезе проучване на МФВ, България е на черните места по свито потребление, след африкански държави и няколко южноамерикански. А в ЕС държавата с най-много разходи за храна, 29%. А реално са над 60%. Не включваме данни за ток, вода, парно, услуги.С еврозоната е краят.

    Коментиран от #9

  • 9 Избори, избори

    13 13 Отговор

    До коментар #8 от "Избори":

    Нито глас за ПП "Възраждане" слугинажа на путлера най-великия фашист за всички времена.
  • 10 време ГЕРБ да се изправят срещу тия

    10 17 Отговор
    ПП и ДБ поставиха заплашително с нови избори ултиматум на ГЕРБ.Време е ген Борисов да ги приземи.Как с10% гласували за тях от имащите право да гласуват ще искат всичко?Те вече си поставиха свои хора навсякъде а искат и още.....САМО НОВИ ИЗБОРИ Е РЕШЕНИЕТО!

    Коментиран от #12

  • 11 Наблюдавам

    10 5 Отговор
    внимателно "Пряка Демокрация". Да видим, има време. Едва ли ще допуснат нови избори. Трябва им още една година да ни доунищожат. Вчера прочетох биографията на Ивайло Мирчев, и той със завидно БКП минало, родители. Лустрация, Лустрация трябваше.

    Коментиран от #22

  • 12 С шефката на КЗП ли

    13 1 Отговор

    До коментар #10 от "време ГЕРБ да се изправят срещу тия":

    Майката на депутата от ГЕРБ Александър Ненков - Юлия Ненкова, нали? ПП и ДБ искат да отвойуват държавата от Герберастите и депесарите.
  • 13 Браво на

    3 17 Отговор
    Пеевски, само той вади кирливите ризи на жълтопаветните шарлатани

    Коментиран от #15, #25

  • 14 УРА, УРА

    16 2 Отговор
    Който харесва Боко, значи харесва и Шиши!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ИНЖ1

    8 1 Отговор
    "хора, които имат политическа неутралност, които имат съответната безпристрастност и професионализъм“???? Това ми звучи като "дървен камък"!!! Това е някаква мантра!!!
  • 17 Не съм от тях как'Сийке!

    7 0 Отговор
    Абе, вий телефони и офиси нямате ли? Какво сте тръгнали по медиите да се ковладите и обяснявате ту в любов, ту в омраза. Разбрахме! Пепетата предлагат на герберите да подпишат един документ. Ако не подпишат, избори 2 в 1. Точка.
  • 18 няма

    8 2 Отговор
    гербер, който да не лъже.
  • 19 Истината!

    14 0 Отговор
    Ми добре де, стига дрънкахте!
    Айде да ви видим колко ви стиска да развалите сглобката и да отидите на предсрочни избори!
  • 20 българка

    6 3 Отговор
    Ясно и недвусмислено се казва в меморандума най-важното - няма място за ДПС като партньор на ГЕРБ във властта! Останалото подлежи на договаряне! Глупава ли е или мисли нас за глупави, аман от преструвки!
  • 21 И на

    7 0 Отговор
    теб и на шайката това хич не ви харесва , нали ?
  • 22 Никой

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Наблюдавам":

    Лустрацията не се случи,щото се договориха. Сега всички тия муцуни от дб,по,герб,бсп, дпс, и всякакви други ,просто щяха да бъдат едни никому неизвестни работници някъде. До един.
  • 23 Драгоманът

    3 0 Отговор
    А от посолството Ко казаха.Галка кат каже йок.Опашките подвити на 2 ката.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Как делянчо стана шиши

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Браво на":

    С делкане на държавата до кибритена клечка.
  • 26 Протрита грамофонна плоча

    5 0 Отговор
    И тази женска ГЕРБАДЖИЙСКА мутра е за политическа пенсия. Борисов да я прати при Десислава Атанасова или при Менда Стоянова и Цецка Цачева в небитието.

    Коментиран от #28

  • 27 Какво

    2 1 Отговор
    Какво може да каже Тази Гнила Кокошка ? Тя Доказа, че и за социален министър не става! Една Фасулска работа която всеки полу-интелигентен индивид може да прави! Също като сегашната.
  • 28 Защо ?

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Протрита грамофонна плоча":

    Тя много добре отстоява неговите Интереси!
  • 29 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 0 Отговор
    Тя , САЧЕВА, беше казала , че ГЕП са полицейска структура и БорисОФ управлява а полицейски методи ❗🤔❗🤔❗
  • 30 Тази лелка и Марето Габриел

    1 2 Отговор
    Не ги ли е срам да застават на амбразурата на мафиотите от ГЕРБ, които унищожиха правосъдната система. Днеска стана ясна връзката между Пепи еврото и МВР министъра на Боко Маринов в далаверата за изземване на бизнеса на Златанов. Същият е народен представител на шайката Герб. Срам за дебилите, които гласуват за тази мафия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол