Last news in Fakti

29 Февруари, 2024 14:43 5 446 15

Българската петролна и газова асоциация се обяви за бързото изграждане на нефтопровода "Бургас-Александруполис"

  • бпга-
  • декарбонизация-
  • петролопровода „бургас – александруполис“

Страната ни се нуждае от преходен период от 10 години, за да декарбонизира транспортът, смятат от асоциацията

Българската петролна и газова асоциация се обяви за бързото изграждане на нефтопровода "Бургас-Александруполис" - 1

Българската петролна и газова асоциация (БПГА) предлага стратегия, с която да се избегнат трусове при доставките на горива и резките повишения на цените за българските потребители. В документа са заложени и поредица от мерки за плавен енергиен преход в транспорта, съобщи БНР.

Стратегията залага на важни политики, които трябва да се следват. На първо място трябва да се запази производството на горива в страната, а на второ изграждането на нефтопровода "Бургас-Александруполис", посочи председателят на Българската петролна и газова асоциация Светослав Бенчев.

"Откъдето и да го погледнете, рафинерията е българска и ще продължи да ни захранва с горива, но ще трябва да се модернизира и да започне да произвежда нови видове горива, които трябва и да са осигурени на територията на страната", каза той.

Бенчев добави, че важно е изграждането на нефтопровода "Бургас-Александруполис", за да се осигури наличието на нефт в страната, за да може да се задоволи и рафинерията да бъде подсигурена с нефт.

"БПГА отчита още, че страната се нуждае от преходен период от 10 години, за да декарбонизира транспортът и това може да бъде стимулирано с редица мерки, стимулирано при промяна от задвижването от бензин на пропан-бутан", даде за пример Бенчев.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 интересно

    7 2 Отговор
    Ама нали я откриха линията , или газа е свършил !!
  • 2 тарикати

    14 1 Отговор
    По погледа ти съдя какъв шмекер си и ти! Всеки по-интелигентен човек може да ви констатира що за мошенници сте само по физиономиите.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 П Ъ Р В О

    10 1 Отговор
    СЕ обаждате на ГОСПОДИН Симеонов- НСФБ , ТОЙ най много разбира от този проект и не само . ТОЙ РАЗБИРА И ОТ защитни СЪОРЪЖЕНИЯ ПО ГРАНИЦАТА , А ОТ ХОТЕЛИЕРСТВО и хотели в които са настанени граничарите НЕ разбира- Козия рог - М. Търново /де е Ямб. де е СТам./ Той провали проекта - той да го строи . На трасето вече са построени сгради .
  • 6 Ван Дал

    21 1 Отговор
    Опаа, реализация на Тройния шлем!? Южен- турски поток, аец- Хюндай и петролопровод прескачащ Босфора! Е, оти ги ручахме жабетата!? Вместо към ден днешен да правим много пари, сега пак ще извадим много пари за да сме още по- задлъжняли и скъпи на пазара. Крайно време е някоя плитически отговорна марда да посети кауша за дълго! А някой енергийни експерти да си наврът експертизите на място неогрявано от слънце!
  • 7 Щерю

    17 0 Отговор
    Да.това е същата компания на българските политически лъжци и крадци,дето щяха да къпят българското население с евтини суровини и и горива!ОКЪПАХТЕ ГИ , САМО ДЕТО ПРЕПРАХТЕ ЕДНИ ПАРИ,ПАК НА ГЪРБА НА
    НАРОДЕ!Видяхте ли колко е външния ни дълг,45 милиарда,в евро,е здраво къпане!!!
  • 8 вие си ги избрахте

    17 0 Отговор
    само да напомня на сороидната гмеж и всички които гласуваха за лицето БМБ. Лично той направи от големия Шлем, ФЕС! Юп стана турски, Белене ше стане Акую, Бургас Александруполис ще стане на Инстанбул. Скоро България ще внася ток и газ само от Турция, да си знаете. нито ше има белене нито нефтохим. Вилаета България е вече в бизнес плана на турция.
  • 9 n√Варна

    11 0 Отговор
    Не мога да разбера – голЕм зор беше да спрем изграждането на нефтопровода, сега ще е зор да го започнем, ама дали ще го напраЙм .... Бог знае.
  • 10 вие си ги избрахте

    11 0 Отговор
    предстои закриване на Нефтохима, сега се сетиха. Купувач няма да се появи. Танкери през босфора е нерентабилно и ше става още по Тъба се иска, но питайте БМБ той да обясни защо я спря.
  • 11 Бамбука

    11 0 Отговор
    И този "герой" изпълзя отнякъде. Първо вече не е "Бургас-Александруполис", а темата която засяга е "Александруполис-Бургас". Това е нещо , коренно различно. Когато се взе решение за "Бургас-Александруполис" тези "герои" реваха как ще се замърси морето и ще залезе туристическия бизнес. Преди им плащаха за да спрат проекта, днес явно са на друга хранилка.
  • 12 няма да се оправим без камъни

    6 0 Отговор
    ние ни газ имаме , нито петрол, но имаме асоциация!? Аман от олигофрени и крадци!
  • 13 Запознат

    5 0 Отговор
    България е най голямата пералня на пари в Европа. В нашата държава никои не иска да инвестира защото е определена територия за някои. Кой нормален човек ще си инвестира парите в нещо което никои не знае на кого е? Стратегически обект се изгражда само когато знаеш че имота е твои, все едно да правиш канализация в съседния двор и комшията да го ползва безплатно. Корупцията не е причината защото тези които крадат ги назначават с одорението на Европейските лидери които се прегръщат с наемниците от народното събрание и министерски съвет. Да нашите политици са наемници.
  • 14 Сийка

    2 0 Отговор
    Построихма на Газпром тръба до Сърбия и Унгария. Сега, защо да не построим на Лукойл и тръба за нефт Алекс. Бургас?! Ще дадем няколко милиарда, гърците ще карат нефт до Алекс. и ще го продават по тяхни цени на рафинерията ни. А ние ???
  • 15 Хасан

    0 0 Отговор
    Трябва да се построй.това е целта на занятието.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове