Last news in Fakti

5 Март, 2024 14:41 1 025 7

МОН: 15-те дни отсъствия по семейни причини да не се ползват наведнъж

  • отсъствия-
  • семейни причини

Днес изтича срокът за обществено обсъждане на предложението

МОН: 15-те дни отсъствия по семейни причини да не се ползват наведнъж - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

15-те дни отсъствия на ученици по семейни причини може да не се ползват наведнъж. Ще се мисли и за електронно включване на децата, докато са извинени от родителите си. Това каза министърът на образованието Галин Цоков.

Днес изтича срокът за обществено обсъждане на предложението за 15 дни отсъствия от училище по домашни причини.

"15 дни беше оптималният вариант. Избрахме го като възможност и сега ако има предложение, че са твърде много, ще го обсъдим още веднъж", каза Цоков.

Той добави, че МОН обмисля дали има възможност за заместващо подпомагане на децата - допълнителни консултации или пък възможности за включване във форми на е-обучение.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 122333

    3 0 Отговор
    Този актьор да не си въобразява, че учениците щом отсъстват по семейни причини ще са длъжни да висят 7 часа пред компютрите!
    Вие мислите ли за зрението на това подрастващо поколение?!

    Коментиран от #5

  • 2 Включвайте чатботовете!

    2 0 Отговор
    "Един потребител на Reddit попита Chat GPT-4: „Какво е компютър?“ Чатботът даде следния отговор: „Той го прави като добро произведение на уеб изкуството за страната, мишка на науката, просто изпращане на тъжни няколко хора и накрая, глобална къща на изкуството, само в един въпрос от общото мир. Развитието на такова цялостно реално от земното време е дълбочината на компютъра като сложен характер. Не е чудно, че потребителите смятат, че венецът на творението на OpenAI, дъщерно дружество на Microsoft, е полудяло." Такъв отговор без връзка и съгласуваност между думите и изразите е характерен за хора с психотични разстройства. Този чатбот пише и страшно много други глупости и разпространява дезинформация. А българският изкуствен интелект BgGPT днес написа такива глупости, лъжи и несвързани неща, когато го питахме с познат за различни неща, че спокойно можем да го обозначим като същия дезинформатор, какъвто е и Chat GPT 4. Да ги внедряват в образованието направо чатботовете и да затъпеят учениците напълно...
  • 3 Яяяя

    2 0 Отговор
    Че за какво им е да учат изобщо? Да си ходят по почивки с мама и тати, да се шляят из мола и да псуват учителите, че на нищо не са ги научили. А нали се знае, който се учи отива в чужбина, а който бе се учи става депутат и бизнесмен. Е в някой случаи ще преживее с крадене или проституция. Ако пък си умен и останеш тук си направо за мустака.
  • 4 Алекс

    9 0 Отговор
    Най добре да им издадат извинителна бележка за цялата учебна година...
    Те и така са тъпи и фунционално неграмотни,като знаят сричайки да четат и да пишат е достатъчно...
    С такова полуграмотно поколение и заедно с циг@ните България е обречена...
  • 5 Бъзиктар

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "122333":

    Ама много сте загрижени за зрението на младото поколение-хайде холан.Цял ден забучени в телефоните,барабар с майките и бащите си,вече он-лайн обучението ще ги повреди,видиш ли?То зрението им се уврежда от други неща и субстанции,там обърнете внимание.
  • 6 Защо?

    0 0 Отговор
    Защо? Не научите децата на нещо? Вместо да спягате Гупости!
  • 7 Че влияе!

    0 0 Отговор
    Че влияе! - Влияе! Но не това е основния проблем! Проблема е че не се осъзнава! Но не по-малко важното е, че след като не съпоставяш нещата и явленията не се достига до истината за тях! Нещото от което страда и сегашното и предишното поколение! И явно няма учител който да ги научи на това! За това се радваме на един куп псевдо Професори! И псевдо Академици!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове