Last news in Fakti

6 Март, 2024 11:52 949 38

Евгений Кънев: Правителството на Денков даде живот на парламента след управлението на Румен Радев

  • евгений кънев-
  • николай денков-
  • премиер-
  • правителство

Затова успехите на кабинета и парламента трябва да се разглеждат заедно

Оставката на кабинета “Денков” е повод за равносметка за неговия смисъл. Но не бих желал отново да обсъждам неговите постижения - толкова рядко споменавани по свободните ни медии. Това, което често се изпуска е, че не само парламентът даде живот на този кабинет. По-вярно дори е обратното - че той даде живот на парламента след година президентско, т. е. безконтролно управление, чийто бранд стана заробващият договор с БОТАШ.

Това коментира във "Фейсбук" Евгений Кънев.

Затова успехите на кабинета и парламента трябва да се разглеждат заедно -

промените в Конституцията, които дават нова конфигурация на прокуратурата спрямо съдебната власт; в закона за съдебната власт и край на безконтролния главен прокурор; законите за ПВУ, без които не е възможен най-важния план за нашата икономика; два бюджета за управлението на публичните финанси в подготовка за еврозоната; членство в Шенген, макар и частично и др.

Разбира се, има много какво да се желае - най-вече остават под властта на статуквото всички важни управленски лостове - регулатори, служби и обществените медии. Виждаме - от представените контрапредложения за преговори - че ГЕРБ е готов на окопна война, за да запази и своето, и влиянието на ДПС в тях. Министрите, които са набелязали за смяна са именно най-чувствителни за мафията:

(А) Министър на отбраната - това е последния от тримата души, които ще поддържат връзката със Запада, заедно с премиера и външния министър, в чиято роля искат да е Габриел - за да работят за свалянето на тежестта Магнитски и сложат ръка върху милиардния военен бюджет.

(Б) Министър на финансите - ясно е, че няма как да се чувстват на власт без контрол върху паричните потоци

(В) Министър на икономиката - той управлява отношенията с Лукойл, включително по предстоящата продажба

(Г) Министър на спорта - там предстои смяна на шефа на БФС, а това е организация с пряко отношение към черното тото, хазарта и финансирането на нашия футбол

(Д) Министър на туризма - това министерство винаги е било важно за българската олигархия - която контролира цялото Черноморие в ключово време на война в Украйна.

Всъщност сред най-големите три некоментирани успеха на кабинета Денков можем да отличим:

(1) Края на безконтролното еднолично управление на Радев и спасение на парламентарната република

(2) Изобличаването на ББ и ДП като тандем, който брани статуквото - в който ясно Пеевски е водещата фигура, от която е зависим Борисов.

(3) Демократично управление на технократи във време на война, което даде съвсем различен от наложения през последните десетилетия имидж на България в Европа и отвори вратите за много нови възможности.

Последното заслужава отделен коментар. Цяло чудо е, че по време на срив на всякакви политически, културни и човешки стандарти у нас имахме това управление с премиер - световен учен.

Неговото сравнение с лидерите на статуквото във всякакъв план е шокиращо.

Всичко това при тотално завладяна от мафията публичност. В която да си прост, вулгарен и бабаит е обществена норма, а културен, образован и възпитан - обидно (жълтопаветник, либераст, соросоид).

Сега предстои най-трудното - запазване на смисъла от ротацията. Критерият е един - налагането на почтени и компетентни кадри достатъчно овластени, за да накарат съд, регулатори, служби и обществени медии да работят за обществото, а не за тандема Магнитски.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    42 2 Отговор
    Цяла България разбра, че Денков е слуга на Бойко и Пеевски и от него нищо не зависи, само доктора по икономика Кънев не разбрал:))))
  • 2 Шерлок

    43 2 Отговор
    Евгени Кънев е работил в две финансови корпорации от САЩ истински ротшилдско верен слуга за който интересире на господарите са му на първо място.
  • 3 Абе

    39 4 Отговор
    Радев свърши повече от тези !
  • 4 Хххххххххххх

    41 2 Отговор
    Затова хората обедняват, нали?

    Коментиран от #32

  • 5 Българин

    42 2 Отговор
    Господин Кънев, ако това е нивото на евроатлантическата пропаганда, което вие показвате, то тогава САЩ през последните 35 години напразно са давали пари чрез хора като Сорос, за такова жалко подобие на пропаганда.
  • 6 Глупости на квадрат

    35 2 Отговор
    За това ли му плащаме заплата на тоя суек.
  • 7 Тошито

    38 3 Отговор
    Това, което се случва днес, трябваше да се случи още преди 9 месеца. Толкова гнусно, вредно и жалко управление не е имало в българската история.

    Коментиран от #12

  • 8 Българина

    14 5 Отговор
    Се възхищава на местната мутра,а не на местния учен
  • 9 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    33 5 Отговор
    Това бе най-омразното и най-абсурдното чуждопоклоническо правителство в най-новата история на България. А човекът, който бе премиер е създател на един сапун. Не случайно сапунените мехури са слабост на Николай Денков.
  • 10 Последния Софиянец

    30 4 Отговор
    Росен Желязков трябва да арестува Денков и Тагаренко за държавна измяна.В нарушение на решението на Народното събрание на Гара Нови Искър товарят освен БТР те и танкове и гаубици.

    Коментиран от #13

  • 11 Мда

    31 3 Отговор
    Това правителство след 9 месеца НЕ роди нищо!
  • 12 Най

    4 22 Отговор

    До коментар #7 от "Тошито":

    Добре ще управлява копейкин
  • 13 Пиши

    4 9 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Колко самолета натварех ме на влака не само танкове
  • 14 Фен

    14 3 Отговор
    Соросоията победи. Жалко.
  • 15 Българин

    31 2 Отговор
    Само един факт за управлението на министъра без топки Денков ще спомена - двамата с Асен Василев искаха да вдигнат данъка на ресторантьорите, Пеевски ги привика и 5 минути след това се отказаха от намерението си. Като министър на образованието Денков хич го нямаше, но като министър председател беше пародия.
  • 16 абе

    27 3 Отговор
    кънюв, живееш в измислен свят
  • 17 Ха ха ха

    30 2 Отговор
    Рейтинга на НС е 7% бе мошеннико лъжлив
  • 18 Град Симитли

    20 3 Отговор
    (4) Плюха се от трибуната на народното събрание като бесни камили
    (5)манол от,, пп,, трезвен в пленарна зала не стъпва

    Коментиран от #22

  • 19 провинциалист

    21 2 Отговор
    "Края на безконтролното еднолично управление на Радев и спасение на парламентарната република" - айде пак забравяме всичките върнати неизпълнени мандати...

    Коментиран от #24

  • 20 Ха ха ха

    23 3 Отговор
    АЕЦ Белене струва 10 млрд.
    Тези предатели плащат 35 млрд.д.зя един реактор на Уестингхаус
    А ядреното гориво откъде?
    А отработеното къде?
    Съд и Белене
  • 21 провинциалист

    13 2 Отговор
    "Изобличаването на ББ и ДП като тандем,..." - дрън дрън дрън... От изобличаване до правене на нещо смислено по въпроса има голяяма разлика.
  • 22 Гласуваха си лобистки промени

    16 2 Отговор

    До коментар #18 от "Град Симитли":

    Унищожиха демокрацията , поругаха конституцията , за да са на власт и да ни грабят ежедневно.
  • 23 провинциалист

    12 2 Отговор
    "Демократично управление на технократи във време на война..." - демократично правехме каквото си искаме по собствено усмотрение, че после се и хвалехме с това. Да не говорим за националните особености на нашата демокрация като отпадането на нуждата от референдуми и избори.
  • 24 сегашните

    17 3 Отговор

    До коментар #19 от "провинциалист":

    плъшоци нарочно не си "спомнят", че всъщност Радев ги въведе в управлението, дори при лъжливия про100киро с двайното гражданство. Киро просто го подведе. Няма Радев да иска да му гледа паспорта, я! И тогава Радев за тях беше ВЕЛИК. Така и Денков стана министър на образованието и науката, където НИЩО добро не направи, освен себе си в конфликт на интересе да произведе за академик. Той едва беше станал професор преди това. Справка в НАЦИД. Сега им е МНОГО УДОБНО да говорят срещу Румен Радев, но дори и те знаят, че ГОЛЯМАТА част от обществото в България знае ОТЛИЧНО тяхната ниска цена.
  • 25 Карл Маркс

    10 1 Отговор
    Буржоазията използува голата дума демокрация за заблуда на народите.
    Тя винаги е класово понятие и тя е капиталистическа демокрация,която защитава интереса на едрия капитал, но не и интересите на служители, работници, селяни, пролетариат и голтаци.
    Тази класа знае че капиталистическата демокрация не защитава интересите им, затова и Негласува.
    Точка по въпроса .

    Коментиран от #27

  • 26 Дедо ви....

    13 2 Отговор
    Какъв живот беееее, доверие 6 %!?!?!?!?
  • 27 Всички български тъпаци

    9 1 Отговор

    До коментар #25 от "Карл Маркс":

    Повтарящи непрекъснато демокрация да прочетат това и гръмнат простите си тикви.
    Браво колега!
  • 28 УжасТ

    13 1 Отговор
    Къде го изкопахте тоя:)))
    "сред най-големите три некоментирани успеха на кабинета Денков можем да отличим:
    (1) Края на безконтролното еднолично управление на Радев и спасение на парламентарната република...
    Преди управлението на Радев имахме безконтролното еднолично управление на Бойко, след Радев имаме безконтролното еднолично управление на Пеевски

    (2) Изобличаването на ББ и ДП като тандем, който брани статуквото - в който ясно Пеевски е водещата фигура, от която е зависим Борисов...
    Затова ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС са дупе и гащи и управляват заедно

    (3) Демократично управление на технократи във време на война...
    С кого сме във война и защо Кънев не е мобилизиран?
  • 29 Смешник

    9 1 Отговор
    Това си ти евгейнииии
  • 30 Мдааа

    11 0 Отговор
    Страхотни успехи! Шиши ни прави конституция и ни оправя съдебната система. Вместо в затвора, Шиши, Баце и Кирчо, те ни водят към нови успехи. Пълен идиотизъм!
  • 31 Хахо

    0 6 Отговор
    Хитра пропаганда в кремълски стил по класическия метод 60:40 . С главна цел да предизвика недоверие преди разговорите за коалиция По утвърдения но вече доста изтъркан начин ..Очерняне на шиши и ББ като обаче замазваш русофилската същност Като показваш симпатия към ПП ДБ. ..Това е стила на по рафинираната руска пропаганда И промиване на мозъци на тълпата Практикуват я тарикати като смислов инджев ..Същото прави и това лице в интервюто.
  • 32 Напротив....

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "Хххххххххххх":

    Забогатяват, 70 милиона лева имат хората на влог в банките, и ядът и пият на корем.
  • 33 Крал Джордж 12, 17 век

    6 0 Отговор
    Демокрация е когато банда разбойници управляват армия от идиоти.
    Във вода е гледал този крал.
    Демокрацията е точно това и идиотите гласуват за разбойниците
  • 34 Бамбука

    3 0 Отговор
    Точно, но няма я Сапата в ръцете на народа да измете ББ наглеците
  • 35 Мисля

    3 2 Отговор
    Какво очаквате да каже Евгений,даже се чудя как не си е поукраинчил името,в крак с новите тенденции-Евхенii.
  • 36 На парламента ДА!

    2 1 Отговор
    На парламента ДА! Но НЕ и на живота на хората в България! С Престъпно беззаконие Държава не се управлява!
  • 37 Тома

    1 0 Отговор
    За читателите това е платена статия от батко ви генчо
  • 38 Хубав ден за България

    1 0 Отговор
    Малко човече с продажна душичка. Сбогом!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове