Last news in Fakti

11 Март, 2024 09:32, обновена 11 Март, 2024 09:42 1 260 35

Започнаха консултациите на президента Румен Радев с представители на ГЕРБ-СДС (ВИДЕО)

  • румен радев-
  • герб-
  • сдс-
  • мария габриел

Готови ли сте за връчването на мандата за съставяне на правителството

Започнаха консултациите на президента Румен Радев с представители на ГЕРБ-СДС (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Започнаха консултациите на президента Румен Радев с парламентарно представените партии, преди държавният глава да връчи първият проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Според предварително обявения от президентството график, разговорите започват в 9:30 часа с най-голямата политическа сила ГЕРБ-СДС.

Готови ли сте за връчването на мандата за съставяне на правителството. Това попита Румен Радев.

Радев започна с критика, че преговорите не са се случили доста по-рано, предвид че отдавна е известна датата на ротацията.

Той попита представителите на ГЕРБ дали са готови съставяне на кабинет, имат ли други опции в случай на провал на преговорите с ПП-ДБ, като например дали биха търсили друго мнозинство.

„Конституционният законодател е предвидил консултациите, за да се подпомогне съставянето на правителство, да се изяснят въпроси и да станат ясни началните позиции. Важен въпрос е около сложните отношения между политическите сили. Готови ли сте за връчването на мандата, или имате нужда от още време?“, обобщи държавният глава.

„За мен е важно да има диалог. За нас е важно да не губим поглед от интереса на страната. Стабилността трябва да стъпи на принципи и ценности. За ГЕРБ-СДС е важно диалогът да откри общите неща, но да се изясни как се преодоляват различията“, отговори вицепремиерът в оставка Мария Габриел.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ББ от Банкя

    12 3 Отговор
    Подготвил съм му сериозен дял от чекмеджето, само ше кима и ше вика: да да чудесно
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 8 Отговор
    След девет месеца НИЩОправене, сега се чудят как да ни предложат ОЩЕ ОТ СЪЩОТО ❕❗❕

    Коментиран от #4

  • 4 Последния Софиянец

    8 6 Отговор

    До коментар #3 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    За девет месеца нищо не може да се свърши.Само могат да откраднат нещо набързо

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    О, доста неща могат да се свършат, дори за по-малко време ‼️

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Последния Софиянец

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Нищо добро.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Последния Софиянец

    2 7 Отговор
    Записах се в доброволните отряди към общината.Всичко ще е легално.

    Коментиран от #30

  • 11 вятър между ушите

    6 7 Отговор
    фалшивия герой - масона рундъо "великолепни", къде вдигна сороското юмруче и извика гордо мутри вън - водя по добри шмекери от вас, къде ще проведат плана по ликвидацията на последната българска държава с ускорени темпове. и след като не искате да мразите руските си братя и да си отидете тихо със зеленият ми чорап - пардон сертификат, сега ще ви спретнем и една гражданска вспециална операцийка за да разберете най накрая закво са тука "натовските" бази

    Коментиран от #14

  • 12 Град Симитли

    6 4 Отговор
    Тлъстия го няма, продава селташки мурафети!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Последния Софиянец

    6 8 Отговор

    До коментар #11 от "вятър между ушите":

    На Шипка Росен Желязков се криеше зад гърба на Радев и оцеля.

    Коментиран от #27

  • 15 Последния Софиянец

    7 10 Отговор

    До коментар #13 от "Да бе да":

    Биеха Росен Желязков и Радев го измъкна от мелето и го предаде на НСО които го обградиха и изведоха на бегом от Шипка.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Чочо

    10 5 Отговор
    Боката изпратил само зайкините от Зайчарника. Много обича да се крие зад женски фусти този долен крадливец ...

    Коментиран от #25, #28

  • 18 защо

    6 1 Отговор
    "За мен е важно да има диалог"
    Някой разбра ли готови ли са?

    Коментиран от #21

  • 19 !!!?

    13 3 Отговор
    Че то Кохортата на Радев е по-многобройна от номинираните за нов Кабинет от ГЕРБ/СДС ! Кой хрантути този Гълъбарник в Президентството !!!?

    Коментиран от #24

  • 20 ДОСТОЕН НАСЛЕДНИК

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Nехиs":

    на татко му ТОШО СВИНАРЯ.
  • 21 Той и

    0 2 Отговор

    До коментар #18 от "защо":

    онзи мишок предния все това каканижеше.
  • 22 Алекс

    9 3 Отговор
    Може ли да се уважават мъже, които се крият зад женски поли? ;)
  • 23 Отговор на ChatGPT на конкретенвъпрос...

    3 0 Отговор
    За мен е важно да има диалог. За нас е важно да не губим поглед от интереса на страната. Стабилността трябва да стъпи на принципи и ценности. За ГЕРБ-СДС е важно диалогът да откри общите неща, но да се изясни как се преодоляват различията“,
  • 24 !!!!!??

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "!!!?":

    Лошото е че нас ни принуждават да охранваме и тия 2000 лежляци пазещи и "съвтстващи" около ненужния на парламентарна република "пРезидент" па и заместници.........
  • 25 То жени при

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "Чочо":

    жени се пращат.. На снимката един мъж няма!
  • 26 Очаквано

    6 2 Отговор
    Мара си изтропа клишетата и вечно назубрените фрази както винаги ! Диалог и разговори са абсурдни , а поста премиер , за който я гласят , това е абсурдно и е пълна подигравка за държавата и народа ни !
  • 27 вятър между ушите

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    и каква точно е разликата между двамата и какво е общото на твоя с моя коментар. аз ще ти отговоря ти тролиш за да провокираш отговор от моя страна да върви трафика тук, защото я закъсахте вече откъм хорски интерес. а радев е същия като останалите, просто говори така мазничко празни приказки - това което би се харесало на мнозинството - ама какво говориш в днешно време не значи нищо! незнам на коя шипка си бил сигурно на някой храст, аз бях там и такива неща не са се случвали - пазаеха го стотиците полицаи и сякви други копои - въпросът е какво точно е направил радев, освен че докара тея изме..ри за да го аплодират хората и да го приемат като "обединителя"
  • 28 То пък

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Чочо":

    жени ли да видиш , не ти е работа !
  • 29 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 1 Отговор
    ВСИЧКИТЕ ВЪПРОСИ НА ............. ПОЧТЕНИЯ МУНЧО БЯХА ........... ДАЛИ ЩЕ СЕ ОСЪЩЕСТВИ "СГЛОБКАТА" И ............ ДАЛИ НЯМА ШАНС ZA ............ HOBИ ИZБОРИ ПРИ РОТАЦИЯТА ............ ФАКТ !
  • 30 Ангел

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Ще им готвиш ли?
  • 31 Импийчмънт

    5 2 Отговор
    На този ушанката му е в мешката Чака удобен случай да си е нахлюпи
  • 32 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 2 Отговор
    "ВЛАСТА" ZА МУНЧО Е ............... КАТО ВЪЗДУХА И СЛЪНЦЕТО ЗА ВСЯКО ЖИВО СЪЩЕСВО ........... ТАКИВА ДА ВСИЧКИ ДИКТАТОРИ .......... ФАКТ .
  • 33 123

    3 2 Отговор
    С три изречения Презедитът НИ, ги закопа тия чавки, а жирафа нищо съществено не каза. Срам и позор за Б-я са такива премиери като денков и жирафа. Не искам да съм на мястото на Радев.
  • 34 Мето

    2 3 Отговор
    Смачкай ги Радев тези башибозуци и крадци
  • 35 Горски

    0 0 Отговор
    На днешните консултации при президента "Златния" Николай Копринков на Радев от "Пътя на копринката" пак е там. Недосегаем, защото държи чувалите с кинтите от "Пътя на копринката". Главният "кадровик" на всички "малаумни "кадри" на Радев. С трепет чакаме консултациите на Радев с ДПС, дано и Пеевски да отиде, че да видим Копринката очи в очи с него, хубаво е да доведе и Ушев. Как още Радев не е назначил и " Касиера " в президентството, след като събра на държавна заплата всичките умопомрачителни министри в президентството да бездействат, още се чудим.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове