Last news in Fakti

11 Март, 2024 10:48 1 038 22

Предложение от ГЕРБ и ДПС: Да има увеличение на щата на "Гранична полиция"

  • герб-
  • дпс-
  • предложение-
  • гранична полиция-
  • щат-
  • увеличение

Повод за промените е възникналото напрежение в последната седмица, както и зачестилите сблъсъци между български граждани и чужденци, мотивират се авторите на промените

Предложение от ГЕРБ и ДПС: Да има увеличение на щата на "Гранична полиция" - 1
Снимка: МВР

Да бъде увеличен капацитетът на "Гранична полиция" с 1264 щатни бройки за охраната на бежанските центрове и засилване на сигурността по границата. Това предлагат от ГЕРБ и ДПС. Идеята им е описана в два законопроекта за промени в съществуващи закони, внесени в деловодството на Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на ДПС, цитирани от Нова телевизия.

Промените в Закона за МВР и Закона за администрацията предвиждат обезпечаване и мобилизиране на полицейските сили, така че да се гарантира сигурност и спокойствие в обществото и спазване на обществения ред в страната.
Повод за промените е възникналото напрежение в последната седмица, както и зачестилите сблъсъци между български граждани и чужденци, мотивират се авторите на промените.

Независимо от политическата нестабилност, свързана с преходния период на Ротацията, нашата воля е държавата да изпълни основната си мисия - защитата на своите граждани.

"Това са най-решителните, но и най-справедливи мерки, вземани по отношение на сигурността на хората във връзка с мигрантските потоци. И тъй като темата за бежанците е една от най-чувствителните, свързани със сигурността и спокойствието на хората, увеличаването на щатната численост дава възможност за ефективно изпълнение на функциите на МВР”, мотивират се авторите на промените.

Те смятат, че приемането в спешен порядък от парламента на тези законопроекти ще бъде тест за победата на България над несигурността, опасностите и тревожността на хората. „Тази сигурност стои по-високо от всеки личен или партиен интерес”, гласи съобщението.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Командир на застава

    17 2 Отговор
    Няма ли застави, телени заграждения с ток, граничари и граничарски кучета, другото е отбиване на номера. Идете да благодарите на Денков и Габриел, които преди 2 месеца подписаха с Австрия да се връщат всякакви мигранти в България. Нещата тепърва ще стават още по зле.

    Коментиран от #19

  • 2 Последния Софиянец

    5 2 Отговор
    Който се чувства мъж да дойде с мен в доброволните отряди.

    Коментиран от #4

  • 3 бандит методиев борисов

    12 2 Отговор
    от менте оградата напълних полвин чекмедже
  • 4 Мигрант

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Да, ама те са незаконни. Полицията е в правото си да ги арестува, като нарушители на Закона.

    Коментиран от #6, #12

  • 5 Идват избори

    4 0 Отговор
    искат да се харесат на ушевите
  • 6 Последния Софиянец

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мигрант":

    Записах се в доброволните отряди към общината.Ще се водим нещатни сътрудници на полицията.Ще има карти, значки, оръжие, храна , транспорт.

    Коментиран от #22

  • 7 Хмм

    5 0 Отговор
    Къде отиде любовта към палестинците? Катар, Кувейт, ОАЕ, Бахрейн, Иран, Саудитска Арабия, Йордания, Египет, Ливан и т.н…..много добре познават характера на палестинците и затова затвориха границите си за тях.
  • 8 събират се на групи

    3 0 Отговор
    снощи гледам около 50 бурки влизат във някаква сграда
    адреса е:- стара загора бул славянски 57 бившето аптечно влизат от източния вход , нещо като изповедалня са си направили там събират се около 20-21 часа ама не не всяка вечер !
  • 9 И как

    7 0 Отговор
    ги сметнаха точно 1264 бройки, а не 1270 или 1300 ?! Вижте какво става по Европа, армията искараха срещу тях и пак не могат да ги озаптят. Това не са онези уплашени, човекоподобни мигранти, които идваха в началото. Тези са съвсем други.

    Коментиран от #20

  • 10 Затова че са

    2 0 Отговор
    пропуснали за 7 години 400 000 мигранти да увеличат . хахаха
  • 11 Геша

    7 0 Отговор
    Ускорете процедурите по отказ и изхвърляне на навлеците.Тези които са влезли незаконно задължително изправете пред съд и след излежаване на присъдите, през което време да рабитят, също изхвърлете от страната. Денонсирайте незаконното споразумение с Австрия подписано от Денков и Габриел и престанете да се подиграват с българския народ !
  • 12 Ами

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мигрант":

    те и мигранти те са незаконно че минали границата ни и подлежат на съд и затвор до 5 години съгласно НК.

    Коментиран от #21

  • 13 дом

    5 0 Отговор
    ГЕРБ-ДПС се пише с тире, защото са една партия. Само гласоподавателите на ГЕРБ не знаят. На тези от ДПС им е все едно.
  • 14 Емигрант

    3 0 Отговор
    Трафикантите на мигранти искат още щатове за да назначат свои хора които да им осигуряват "клиентела" ! Охраната на границата не се състои от жива охрана, а в добре построена ГРАНИЧНА ОГРАДА И МОДЕРНА ОХРАНИТЕЛНА СИСТЕМА С ДЕНОНОЩНО ВИДЕО НАБЛЮДЕНИЕ ! Но при наличие на хамав, послушен и страхлив суверен всеки политик прави това което е най-изгодно за личната му банкова сметка ! Техниката толкова е напреднала и напредва постоянно, а България "марширува" сигурно и забързано към "пещерите" ! Шенген по суша на "върба" ! Скоро ще има "дронове таксита" тези ще връщат "цървулите" за пеш и марш на мода ?
  • 15 без имена

    2 1 Отговор
    първа на браздата е елена йончева. пък и малко да отслабне....
  • 16 Емигрант

    4 0 Отговор
    Доган освен, че ви превзе отвътре чрез ДПС и ГЕРБ сега вече ще си овладее и доходоносният бизнес с мигранти, сега 1264 негови "магазинера" по 100 лв. да му "снасят" на ден надникът му ще бъде 126 400 лв., а вие не забравяйте да отидете по най-бързият начин до урните на избори, че в противен случай ще дойдат ония които никоя шайка не иска ! Тези "загубени" белгийци 3 години не излизаха да гласуват и разкараха от властта най-корумпираните си политици, ха ха какви "простаци" биле, сега им дойдоха честните и ще им "сърбат попарата", като не питат българите какво да правят така им се пада - ЧЕСТНИ С ПО-НИСКА КОРУПЦИЯ......
  • 17 Емо

    3 0 Отговор
    ГЕРБ и ДПС искат да вкарат в полицията своите хрантутници от Делта гард, които да хвърлят срещу народа при следващите протести срещу тях. А те няма да са мирни като миналите. Видя се, че тулупите от мирен протест не се трогват, даже стават по-нагли.
  • 18 Баш психиатър

    4 0 Отговор
    Аз имам и друго предложение.Докато са тук имигрантите,да ги закарат да чистят коритата на реките.После,съвсем случайно да отърват контролирано някой
    язовир:)))
  • 19 Лалугер

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Командир на застава":

    И да има всичко описано от вас,като ни ги връщат ония дето са влезнали през Италия например,файда,никаква.
  • 20 Алена

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "И как":

    Ми може да се справят с тях и по друг начин.Нали ония чакат да ги храни и пои съответната държава.....Има доста примери,вкл. и оня дето наскоро предаде богу дух,бог да го прости.Малко е гадно,но иначе няма отърване,тия са по-ужасни и от хлебарките.
  • 21 Мигрант

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Ами":

    Не тговори глупости. Цяла Турция прекосаваме и на българо-турската граница, турските граничапи любезно ни оказват пълно съдействие. Каналжията от другата страна ни чака, поема ни с автомобил и т.н. 2500 евра струва цялата одисея на един мигрант. Не си в час на нещата.
  • 22 Мигрант

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Тона е незаконно!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол