Last news in Fakti

12 Март, 2024 16:46 684 7

Иван Таков: Крайно време е София да има заместник-кмет по сигурността

  • иван таков-
  • бсп-софия-
  • заместник-кмет по сигурността-
  • престъпност-
  • ксенофобия

Темата за мигрантите е изключително опасна и не бива да бъде използвана лекомислено за политически натиск и пиар, заяви лидерът на столичните социалисти и председател на групата на МК "БСП за България" в СОС

Иван Таков: Крайно време е София да има заместник-кмет по сигурността - 1
Снимка: Архив

Крайно време е София да има заместник-кмет по сигурността. Това заяви лидерът на столичните социалисти и председател на групата на Местна коалиция "БСП за България" Иван Таков по повод предстоящата извънредна сесия на СОС по сигурността в четвъртък. Според него, инцидентите с мигранти в столицата и забавената реакция на кмета Васил Терзиев са позволили те да бъдат използвани лекомислено и зловредно за политически натиск и пиар.

"Кметът и неговият екип изпуснаха ситуацията от контрол по същия начин, по който не можаха да се справят с безредиците в София при протеста на футболните фенове срещу ръководството на БФС преди няколко месеца, коментира Иван Таков. - Затова е изключително важно София да има заместник-кмет по сигурността. За него ние настояваме от години. Досега със сигурността в София се беше ангажирала пряко Йорданка Фандъкова. Много доказателства имаме, че това нейно решение беше грешно. Същата грешка в момента продължава да допуска и кметът Терзиев".

Според Иван Таков нуждата от заместник-кмет по сигурността ще става все по-голяма. "Очевидно е, че кметът Терзиев няма компетенцията и възможностите да се справя и с тези проблеми, коментира той. - А сигурността в София не е свързана само с мигрантите. Да, очевидно тази тема напред във времето все повече ще ангажира вниманието ни. Тя обаче е изключително чувствителна и опасна. И не бива да допускаме да бъде използвана конюнктурно за политически натиск и пиар. Много е важно Столична община да реагира бързо и адекватно на всеки инцидент и да предотвратява възможностите за спекулации. Нека никой не подценява опасността от нагнетяване на напрежение между гражданите и да не си правим илюзии, че някой може да спечели от подобни действия".

Лидерът на столичните социалисти добави, че освен инцидентите с мигрантите, които може да доведат до насилие по улиците в града, съществуват и нерешени проблеми с битовата престъпност, с детската престъпност, с разпространението на наркотици.

"Хубаво е, че под натиска на бизнеса и ресторантьорите беше решено да бъде засилено полицейското присъствие в центъра и около заведенията, коментира Иван Таков. - София обаче не е само централната градска част. Сигурността на гражданите в жилищните комплекси и крайните квартали не е ли също толкова важна? Там не се ли събират хора? Решението на проблема изобщо не е толкова лесно. И не бива мерките да бъдат взимани на парче и под натиска на политическата конюнктура в момента. Затова извънредната сесия по сигурността е много важна. Необходими са реални мерки и съвместна отговорна и практична работа между институциите. За тази цел на Столична община ѝ е нужен заместник-кмет по сигурността, който час по-скоро да се заеме с координацията между общината, СДВР, различните комисии и организации за борба с престъпността и противообществените прояви, както и училищата, за да бъдат набелязани мерки за превенция и повишаване на сигурността във всички сфери в Столична община".


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Верно

    6 2 Отговор
    Кекимяу - зам. кмет по сигурността !
  • 2 софиянец

    9 0 Отговор
    На времето кмета на 18 милионен Ню Йорк , Поздрави 25-те кмета на едномилионна София !!
  • 3 Бендида

    9 0 Отговор
    Още едно гърло за хранене - поредният зам.кмет. Нали има общинска полиция, къде е,някои въобще виждал ли ги е ? Целият общински съвет се чудите, колко още чантаджии да нахраните.
  • 4 !!!?

    6 2 Отговор
    Червената русофилска Мафия скоро ще иска да отвори и Душегубката на Московска 5 ! Пълзящ червен фашизъм парекселанс !!!?
  • 5 Въпрос

    4 0 Отговор
    А допълнително финансиране ще трябва ли
    че с тези 2 800 000 000 лв сте до никъде?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ГЕРБ=ДПС=БСП

    2 1 Отговор
    Сигурноста е работа на закони и полиция.

    Крайно време е полицията в София да бъде подчинена на кмета на София. Както е в САЩ. Дори и да има заместник кмет по сигурността, той не може да заповяда да има полицейски патрули.

    БСП както винаги са популисти и некъдърници, както винаги много приказки и симулиране на работа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове