Last news in Fakti

21 Март, 2024 06:06 2 320 46

Става ясно продължават ли преговорите за кабинет

  • правителство-
  • преговори

Въпросителните ще има ли ново правителство остават

Става ясно продължават ли преговорите за кабинет - 1
Снимка: БГНЕС

В разгара на политическата седмица въпросителните около това ще има ли България ново правителство остават. Очаква се днес да има повече яснота дали преговорите между първите две формации ще продължат, предаде NOVA.

В сряда от партията на Борисов поставиха условие – „Продължаваме Промяната-Демократична България” да поднесат извинение към Мария Габриел. Единият от съпредседателите на ПП-ДБ Асен Василев се извини частично и по-скоро затвори вратата за дебати. По думите му преговори за кабинет с първия мандат вече са невъзможни, след като Мария Габриел отиде при президента със състав на Министерския съвет, който не е бил съгласуван с тях.

От ГЕРБ отговориха, че след това изказване няма да приемат състав на кабинет, в който участва Василев. Така съдбата на управлението остава да се реши до края на настоящата седмица.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Демократ

    21 5 Отговор
    Жълто сините българчета продажници в кофите

    Коментиран от #22

  • 2 Какви

    35 1 Отговор
    преговори с очевадни лъжци и престъпници ? Бою за един ден едно нещо два пъти не казва , Мара вечно се само възхвалява и декламира наизустени тъпни , играеща го умна (пред себе си ) !
  • 3 Миризлив пор

    12 19 Отговор
    Да напомним фактите, имаме първа сила ГЕРБ втора пп-дб. Има договорка, за да има правителство 9 месеца управляват едните, после сдават властта и гласуват да управляват другите. Е, то така ама пп-дб нещо не си спазват договорката и не искат да пуснат кокала. Пак избори и разходи. Ако ГЕРБ бяха мафия защо управляваха с тях?

    Коментиран от #12

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Милков гьотверена

    23 2 Отговор
    Гледаш, гледаш абе "красавци" отвсякъде ...
    Надменни , полу охилени физиономии . Тая пасмина на снимката ви определя бъдещето .
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Мафия

    14 0 Отговор
    Крадци
  • 12 Акеко

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "Миризлив пор":

    Е как що управляват заедно, щото сите са маскари. Написано е много отдавна.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Магелан

    21 4 Отговор
    Шок и ужас.Явно единствено дъщерята на Че Гевара другарката Нинова ще излезе права.Само тя кратко и ясно всеки път казва истината за страхливата голяма тиква от Банке.И Винету мълчи и не се защитата.За да оцелее Борисов гори всичко след себе си.Койтое бил с него комбина не оцелява.От първата коалиция ВМРО,Симеон и АТАКА се заличиха като Патрий.Сега по същия път са тръгнали и ПП и ДБ.Винетунсе скри зад гърба на четири жени са преговарят.И най долната и гнусна постъпка е че ще изгори и Мария Габриел като го слуша какво да прави.
  • 15 Дали ще продължат

    15 3 Отговор
    Преговорите или не едва ли има някакво значение
    Дори и на слепите и на глухите стана ясно че и двете формации всъщност са групировки свързани помежду си само с икономически интереси
    Ако имат Капка достойнство/ а те нямат/ хората и от двете страни ще си посипят главите с пепел и ще избягат далече от политиката
    Това разбира се са мечти алчността им е безгранична
  • 16 Прометей

    17 1 Отговор
    Народът не е уморен от избори,но май политиците са уморени от ,, работа"(власт)
    Толкова уморени(преяли),че е време да полегнат ,за да смелят погълнатото.
  • 17 Наблюдател

    18 2 Отговор
    Жалко за Мария Габриел французойката която се подведе по акъла на Бойко и сега ще изгори окончателно от политиката

    Коментиран от #21, #25

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 бай герги

    8 6 Отговор
    едно е ясно канадското добиче няма да е във власта
  • 20 Магелан

    12 5 Отговор
    Шок и ужас.Ако човек срещне един пожарникар от Банке който не научи една дума на английски и ходеше в Брюксел с преводач когато управляваше 12гд.От всичките европейски полетици само той беше с преводач.И когато говори със събеседници или на пресконференция речта ние все едно се кара или поучава на висок тон.Рози човек о по прост от всички герберски полетици и ако го срещнете и ви каже Добър ден .Вижте от къде е изгряло слънцето..Това е най големия страхлив лъжец и крадец и манипулатор от последните 15 гд.
  • 21 Дядо Гъдю

    14 1 Отговор

    До коментар #17 от "Наблюдател":

    И що я жалиш?
    ,,Един чиновник пада,друг ще я смени и толкоз.
    Какво тук значи някаква си личност?"-както е казал поетът.
  • 22 Брачет ,ти чу ли че имало

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Демократ":

    преговори за някакъв кабриолет?
    -Не бе брачет , не за кабриолет , а за кабинет !
    - Аа , е да де , нали и аз това казвам.
  • 23 Анонимен

    7 0 Отговор
    Един картонен кораб и всички в морето рибите си знаят работата
  • 24 ха ха

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "1944-2024":

    Самата истина. За двете има един термин - болшевизъм! Управленските решения се взимат от болшинството. В подобна организация на обществото правата на хората също се определят от болшинството, а не от закон, морал и дори Бог. Затова и демокрацията ни се изражда, а изборите в Русия, Северна Корея, Венецуела и у нас, в недалечното минало, се превръщат във вицове.
  • 25 Анонимен

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "Наблюдател":

    Ще бере тютюн в родния край
  • 26 ГЕРБ

    3 2 Отговор
    След промените в Конституцията министър-председател пак ще бъде наш човек, хехе….
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Корупционери

    9 1 Отговор
    управляват България, според полковник Марков. Марков се чуди в коя държава в ЕС, хора обвинени в корупция по списък Магнитски с блокирани сметки между 5 и 7 милиарда долара управляват държавата? С какво право чужди граждани и обвинени в корупция управляват България? Заробвайки държавата с милиарди заеми и незаконни Договори в пъти оскъпяващи животът на българите, газ, ток, фото, перки, гьолът Козлодуй, Боташ, втечнен газ, вертикалното разриширение на Чирен в пъти по-скъпо. Скъпи стари бронетранспортьори, скъпи ф16, 4 милиарда долара помощи Укр. Фонд ЕС за мир, въоръжаване укр. още стотици милиони Но най-скандалният договор е Гьолът Козлодуй, АР технология отказана от Унгария, Чехия, Британия, неработещ блок в САЩ, и прекъсната работа блок пак в САЩ. Промяна на чл. 45 от Закон Ядр. Енергетика само по идеен проект да се строи Гьолът, без конкурси, поръчки, Ядрено Сметище, без срокове, неустойки, таван цени, обезщетения. Първоначална цена 60 милиарда лева, която ще стигне 120 милиарда, без гаранции че ще работи, изобщо. Гласували за това безумие ПП, ДБ, СДС, ГЕРБ, ДПС, ИТН. (за перките Варна, историята е още по-скандална, на Земеделски Земи ще могат да строят перки високи по 200 метра, унищожаване на земя и климат, земеделие и биоразнообразие) Ставаме сметището на Европа, плюс 14 000 мигранта-криминали, някой ще прибере към 5 милиарда евро. ВТора Концесия злато.
  • 29 Йеронимус БОШ

    4 0 Отговор
    Ама има ли смисъл ? Защо толкова се напъват , щом толкова се мразят ? Заради едната власт ли само ? Или и нещо друго стои зад тези родилни мъки ?
  • 30 Пийпинг ТОМ

    7 0 Отговор
    МожемЕ ли да обобщимЕ , че едни НЕПРИЯТНИЦИ от Шайка водят преговори с други НЕПРИЯТНИЦИ от Харвард , а третите турски НЕПРИЯТНИЦИ стоят отстрани и чакат ?
  • 31 ПЪГУОШ

    3 0 Отговор
    Не спирам да питам - какво накара Антон Тодоров /който е върл ГЕРБер/ , да нарече ГЕРБ с думата ШАЙКА ? Може ли някой да обясни какво е имал предвид ?
  • 32 Зайо Байо

    8 1 Отговор
    Тези преговори изглеждат като махленска делба КОЙ , КОЛКО и КАК да КРАДЕ от България и хората !
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 доктор ОХ боли

    8 0 Отговор
    Крадците НЕ могат да се разберат ли ? Банкянският има още чекмеджета за пълнене или какво ?
  • 35 За протокола

    6 0 Отговор
    Разбира се, че ще има преговори.
    ПП-то здраво са захапали стръвта-власт и са готови на какво ли не за да останат в нея, а сега ГЕРБ ги притискат и охлаждат мераците им, за да извлекат повече от ситуацията. Прийомът е известен отдавна в търговията - като се появи някой заинтересуван от някоя стока, който обаче се прави на интересен и се пазари, цената се вдига и се дава кратък срок за отговор. По този начин продавачът не си губи времето с "превъзпитава" купувача. Дали "хватката" ще успее или не, зависи от това колко силно купувача желае стоката.
    Смешното е, че "харвардските бизнесмени" ще изпуитат на гърба си нещо, което трябва да са учили там сами да прилагат.
  • 36 ОБЕКТИВНО

    4 0 Отговор
    „Продължаваме промяната“ (ПП) получава два държавни имота за административна дейност в София, реши кабинетът в оставка на премиера Николай Денков. Мария Габриел не присъства на заседанието.
    От публикуваната информация става ясно, че единият е за осъществяване на административните нужди на централното ръководство на партията, както и един за местната структура в столицата.
    Имотите, в който ще се настанят ПП, представляват самостоятелни обекти, единият от които се намира в сграда на ул. „Христо Белчев“ 8 в район „Средец“, а вторият – на бул. „Витоша“ 12 в район „Триадица“.
    „Продължаваме промяната“ отговаря на законоустановените предпоставки за учредяване на безвъзмездно право на ползване върху имотите – частна държавна собственост за срок от 10 години или докато отговаря на законовите изисквания за тяхното ползване“, пише в решението на Министерски съвет.
    От ПП са декларирали, че разполагат с необходимия финансов ресурс за стопанисване на имотите, като те ще бъдат използвани само за задоволяване на нейните нужди, няма да бъдат преотдавани под наем и преотстъпвани за ползване, както и че в тях няма да бъде осъществявана икономическа дейност.
    Областният управител на област София трябва да разработи механизъм за контрол, чрез който да осъществява периодични проверки за изпълнението на условието, при което се предоставят имотите.
  • 37 ПП/ДБ.ГЕРБ.ДПС

    6 0 Отговор
    Днешните Престъпници, Крадци и Мафиоти.
    Боже Пази България!
  • 38 ВЪЛКОРАК

    4 1 Отговор
    Вчера ППДБилите бяха превзели студията, днес ГЕРП крантите са окупирали ефира. Едната лъже, другата маже, както вчера ни облучваха Ристо юристо и Кирте. Овъртяни са до ушите и измъкване няма. Лошото е че и нас влачат към дъното. А, трябваше да решават въпроси за хората и страната в срок и да вървим напред. Всичко е било вятър и мъгла, лозунги и кьор- фишеци!
  • 39 ЗЕЛЕНчук

    3 0 Отговор
    Виждаме , че спорят кой какво бил казал. Всеки казва , че другия лъже. Защо не направиха срещите си открити , пред всички и по ТВ .....например ?
    Тогава всичко щеше да е записано и публично и нямаше да има съмнения и обвинения !
    А сега лъжеца казва - дръжте лъжеца ли ?
  • 40 9689

    3 1 Отговор
    Играта е на мутрата.Ще се върне на власт чрез Роско-костинбродския измамник.Тези тъпаци що гласуваха за промените на Конституцията.Навряха си го.Изборите ще ги организират престъпниците от антибългарската партия герб.
  • 41 сидероДРОМОС

    5 0 Отговор
    Колко ли хубав щеше да е живота без.........Бойко и ШАЙКАТА му , без ПЕРАЧИТЕ от Харвард , без турския ШИШИ и балансиращата му партия ?
    Ще можем ли някога да го разберем ?
  • 42 Ян БибиЯН

    1 0 Отговор
    Има начин цялата тази мъка да приключи и това е да делегираме цялата власт в ръцете на Бойко ! Той да ни поведе еднолично към светлото бъдеще и да осигури за всеки последвал го българин поне по 1 къща / може и да не е в Барселона / , поне по 1 чекмедже / с някакъв благороден метал и валута / и гордо да ни окичи с титлата Тулупи !
    Видяхме , че това е възможно - пример Мис Бикини и стаята с шкафчетата !
    Така че не е ли време да го ОВЛАСТИМ и БОГОПОМАЖЕМ !? И блаженно да очакваме чудото да ни сполети и нас , а не само БОЙКОизбраните !
  • 43 кумчо ВЪЛЧО

    1 1 Отговор
    Сами сме си виновни за всичко ! Ний си ги избираме ! Ний ги търпим !
    От нашето действие и бездействие зависи всичко, а на паразитите им остава само да смучат от простия гостоприемник ! Те това и прават , а сега дори и се карат кой да го прави по-дълго и алчно !
  • 44 Евхаристия

    0 1 Отговор
    Щом хората си стоят в къщи и гледат сеира , значи им е интересно. Би било по-интересно , ако наизлязат по улици и площади и блокират парламента например. Тогаз ще стане шоуто !
    Ама явно коремите са им пълни и ги мързи. Не е достигната границата още. Границата между Тулупите и тези , които им го Набиват с 200 !
  • 45 лицето на мафията

    0 1 Отговор
    Преговорите продължават.Процентите се финализират.Ще има келепир.
  • 46 българка

    1 1 Отговор
    Кърлежите от ГЕРБ още не са се насмукали. Вкопчили са се във властта и доброволно няма да се откажат. А простият ни народ си ги избира, и избира, избира ...... Докога, докато ни довършат?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове