Last news in Fakti

21 Март, 2024 19:06 853 29

Свиленски: Избирателите да покажат на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, че не трябва да се допират до властта

  • георги свиленски1избори-
  • герб-
  • пп-дб-
  • власт

„От 6 март беше ясно, че разговорите в коалицията не вървят”, поясни той

Свиленски: Избирателите да покажат на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, че не трябва да се допират до властта - 1
Снимка: Нова тв

На ход са българските граждани. На предсрочен вот избирателите трябва да покажат на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, че повече не трябва да се допират до управлението на държавата. Това заяви депутатът от БСП Георги Свиленски в предаването „Пресечна точка”.

„От 6 март беше ясно, че разговорите в коалицията не вървят или, ако вървят, са нечистоплътни. БСП през годините остана единствената последователна партия, която не се продаде”, допълни той.

Свиленски коментира и решението на левицата да внесе Закон за отлагане на либерализацията на пазара на ток за бита. Вместо от 1 юли тази година, социалистите искат тя да влезе в сила от 1 юли 2025 г.

„Става въпрос за това, че от 1 юли 2024 г. трябваше битовите потребители да излязат на свободния пазар, което щеше да доведе до увеличаване на цените за електроенергия. Управляващите го обясняват с Плана за възстановяване и устойчивост. Там няма срок кога да бъде въведено. Тоест, нямаме някаква забрана от ЕС. Затова предлагаме това нещо да се отсрочи за една година, тъй като битовите потребители нямат възможност да понесат и този удар върху семейните бюджети”, твърди Свиленски.

„Отговорни за това, до което сме доведени, са ГЕРБ и „Продължаваме Промяната”. Чух критики от партията на Борисов срещу Асен Василев. Днес им казах, че той е станал министър с техните гласове”, заключи депутатът.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Екс седесар екс гербер екс пепедебар

    9 18 Отговор
    Ще гласувам за БСП, видяло се е.
  • 2 Киро Гениалното

    12 2 Отговор
    Требе да се краде.
  • 3 Ауууууу

    23 5 Отговор
    Вие от БСП ще минете ли 8%

    Коментиран от #16

  • 4 бай село

    20 2 Отговор
    Бажанака хептен е изкукал
  • 5 стоян

    20 2 Отговор
    Те избирателите казват че точно вашата партия на бившите кумунисти и настоящи олигарси да не се докосвате до власта- на следващите избори сигурно ще сте 4.1%
  • 6 истинските факти

    8 12 Отговор
    Избирателите ще докажат за пореден път че искат стабилно управление на ДпС, осъществявано от ГЕРБ и лично от Генерал Борисов! Както винаги през последните десетилетия. Народа се умори безкрайно от разни промени и експерименти и иска стабилитет и яснота, каквито само г-н Пеевски и Бойко могат да му гарантират!
  • 7 Ако

    8 8 Отговор
    Махнете Нинова,ще гласувам за вас.
  • 8 оня с коня

    22 4 Отговор
    И да каже Свиленски:След като Двете НАЙ-ГОЛЕМИ Партии в БГ не трябва да се допират до Властта,КОЙ ТОГАВА ще управлява?БСП с нинова дето й искат непрекъснато оставката ли,или Възраждане дето иска да ни вади от ЕС и НАТО,след което сме умрели от Глад поради спиране на Милиардите Субсидии и налагане Европ. Мита на стоките ни правещи ги непродаваеми?А ИТН ги видяхме как се чудиха,чудиха,пък накрая не направиха Правителство.Е,остава ДПС...- Това ли предлага Свиленски?!

    Коментиран от #22

  • 9 Жалки продажни копейки 🤪🤡

    11 2 Отговор
    Аз вярвам само на баджанака . Такъв авторитет няма как да не се слуша . 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  • 10 Ако

    10 2 Отговор
    тоя , гласувал гнусотията днес с групировките , нарекли се партии , това пълно безумие от огромния страх от Асен Василев , както и от умиращата му партия , смята ли , че някога ще помирише власт и депутатско място ? Точно никога ! Подценява огромна част от българските граждани , както и българите пенсионери !
  • 11 ха ха

    14 1 Отговор
    Този пък на какво се надява?!?! Власт ли очаква БСП?... Луда работа.
  • 12 мунчо

    11 2 Отговор
    Баджанак първо си оправи баджанакиите и тогава давай акъли.
  • 13 Дрън, дрън ... съветски чугун

    12 2 Отговор
    Баджанак, сега е момента да вземете половината разочаровани от варненския гагаузин. Това ви е шанса да не изпаднете, разбира се ако посоль разреши. Съветските мумии постепенно и логично си заминават и няма кой да се лови на съветски лозунги.
  • 14 Кабамилионеров

    3 1 Отговор
    Ами как ще останем без реките от па.ри ...... към бездънните ни джобо...ве.
  • 15 Мария

    5 3 Отговор
    Очаквам Асен Василев да остане министър на финансите и такива като мен да останат гладни. Защото няма кой да работи и внася осигуровки. А ние пенсионерите не щем да мрем и сме повече от работещите.
  • 16 аааахахахааа

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ауууууу":

    8 процентааааа?!?!?!??!Ти си голям оптимист.Въпроса е дали ще влезнат в следващият парламент а не дали ще преминат 8 процента.
  • 17 Казуар

    9 1 Отговор
    Другарю Свиленски, пропусна да кажеш кой трябва да управлява..
  • 18 А кой?

    14 1 Отговор
    Вие комунделите продажни рашисти ли да управлявате?
  • 19 ГЕРБ

    12 1 Отговор
    Вие сте тези които никога няма да се доближите до власт червени боклуци
  • 20 Зайо Байо

    2 0 Отговор
    Паразитите се карпат с боклуците , кой и как да краде повече ........
  • 21 инж. Ганчо Илков

    3 0 Отговор
    Свиленски се обръща към Медията с нещо което няма как да стане - Гражданите да не Допуснат Проектите ГЕРБ и ПП ДБ до Власта. Забравя, че Гражданите отдавна не гласуват. Гласуват тези, които изпаднали в бедност си Продават Гласовете. Всичко е в Ръцете на Дарителите, които срещу Даренията си очакват да им се предоставят като Дарение Обществени Поръчки. Отдавна Изборите са превърнати в Сергия. Над 300 Сергии, очакват своите Клиенти. Но кой колко ще предложи?
  • 22 Баджо

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "оня с коня":

    ДПС ама с БСП
  • 23 ХАРОН

    2 3 Отговор
    Партията си научи урока по трудния път. След революционно- демократичните промени единствено БСП и ДПС запазват и спазват политическите стандарти. Всичко друго е тор, шанаджии, измамници и селски тарикати. Казва се политическа традиция и школовка! Каквото и да демонстрират "агитките" всичко е ден до пладне. Класата, традицията, идеологията и принципа да решаващи. Кои освен тези две партии притежават тези характеристики!?
  • 24 Мдаа

    4 1 Отговор
    за вас ли да гласуват хи хи хи.

    Коментиран от #25

  • 25 Джоко

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Мдаа":

    И на Москов му беше смешно! Сега къде е!?
  • 26 ВСИКО КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

    1 1 Отговор
    Който не говори за Алън Дълес и Макиавели, ЦИОНИЗМЪТ, а се прави на опозиция на статуквото и разбирач, е мега ииззрод. Волгин, Вацев, Дачков, пол. Марков, Иво 80%, за такива се отнася, това. Манипулират за да не кажат истината, че борбата е една, запазването на капитализмът. Либералите са експертите на капиталидтическият елит, князът. А консерваторите са опиум за масовото население. Консерваторите вярват, проповядват, че изходът е старите методи да възродят капитализмът. Един страх и дерт имат да няма социализъм и равенство-демокрация - няма олигархия и класово общество - слуги и елит. Неоконите си признават, че работят за запазване на неравенствата, тоест на властта си. Класовата система. Хитлер е консерватор. ДЯСНОТО Е КРИПТОФАШИЗЪМ. Либералите, банкерите са основната сила и център на ДЯСНОТО, но те действат чрез научни методи и прилагат прогресивни методи. Либералите веят знамето на демокрация, правата, екологията, както кръстоносците вееха знамето с кръстът, КАТО ТРОЯНСКИ КОН. Понеже повечето права са антифашистки - антидесни, социални, против богатите, те измислиха да защитават правата на разни малцинства, в това число и гейхо-ХОрата, също и буржоазният елит чрез ниски данъци и субсидии. Толкова се страхуват от социализмът, че всички буржоазни страни нахлуха в държавата на работниците, на Ленин, със своите армии. И кошмарът СССР, още го сънуват, а решението е да направят на прах всички бивши социалистически страни. консерваторите са дясната ръка на
  • 27 ВСИКО КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

    1 1 Отговор
    Който не говори за Алън Дълес и Макиавели, ЦИОНИЗМЪТ, а се прави на опозиция на статуквото и разбирач, е мега ииззрод. Волгин, Вацев, Дачков, пол. Марков, Иво 80%, за такива се отнася, това. Манипулират за да не кажат истината, че борбата е една, запазването на капитализмът. Либералите са експертите на капиталидтическият елит, князът. А консерваторите са опиум за масовото население. Консерваторите вярват, проповядват, че изходът е старите методи да възродят капитализмът. Един страх и дерт имат да няма социализъм и равенство-демокрация - няма олигархия и класово общество - слуги и елит. Неоконите си признават, че работят за запазване на неравенствата, тоест на властта си. Класовата система. Хитлер е консерватор. ДЯСНОТО Е КРИПТОФАШИЗЪМ. Либералите, банкерите са основната сила и център на ДЯСНОТО, но те действат чрез научни методи и прилагат прогресивни методи. Либералите веят знамето на демокрация, правата, екологията, както кръстоносците вееха знамето с кръстът, КАТО ТРОЯНСКИ КОН. Понеже повечето права са антифашистки - антидесни, социални, против богатите, те измислиха да защитават правата на разни малцинства, в това число и гейхо-ХОрата, също и буржоазният елит чрез ниски данъци и субсидии. Толкова се страхуват от социализмът, че всички буржоазни страни нахлуха в държавата на работниците, на Ленин, със своите армии. консерваторите са дясната ръка на буржоазната диктатура, империя, а либералите са мозъкът.
  • 28 куколда

    1 0 Отговор
    бак се разбушевал
  • 29 Абе Свински...

    1 0 Отговор
    Не си допирай рогата до абажура да не те удари тока.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове