Last news in Fakti

28 Март, 2024 12:51 2 006 19

Бонев: За първи път имаме толкова демократичен бюджет на София

  • борис бонев-
  • бюджет-
  • софия

Въвеждаме за първи път граждански бюджет за всеки район, така че жителите да изберат кой проект е важен за всеки квартал

Бонев: За първи път имаме толкова демократичен бюджет на София - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Борис Бонев, общински съветник от групата на "Продължаваме промяната-Демократична България ("Спаси София"), определи бюджета на София като рекорден и демократичен.

"Днес е един изключително важен ден, защото ще бъде гласуван един уникален бюджет - рекорден за София, защото никога не е бил в такъв размер", каза той на брифинг в Столичния общински съвет (СОС).

В дневния ред на сесията e приемането на бюджета на Столичната община за 2024 година.

"За първи път имаме толкова демократичен бюджет. Никога досега не са били включвани толкова много предложения на граждани и на опозицията при изготвянето на Капиталовата програма, на разходната и приходната част на бюджета, отбеляза Бонев. По думите му това е бюджет на развитието на София, защото най-сетне включва проекти за развитието и инвестициите във всички райони на София, особено в северната част на града.

Неговият колега Бойко Димитров заяви пред медиите, че това е бюджет, който отговаря на заявките от предизборната кампания. Образованието е наш ключов фокус, над 100 млн.лв. инвестираме за строежи на детски градини, преборихме се за още 15 обекта, за които ще бъде отпуснато финансиране от държавната програма на Министерството на образованието, каза Димитров. Започваме изграждането на две спортни мултифункционални училищни зали, залагаме още 2 млн.лв. за спортни програми за деца, допълни той. Фокусът е и културата – с 15% увеличаваме заплатите в културната сфера и в общинските културни институции. С 50% увеличаваме бюджета на програма „Култура“, информира общинският съветник и каза, че днес ще се гласува доклад, с който ще се кандидатства за още 2 млн.лв. за тази програма. Одобрихме предложението на общинския съветник от ГЕРБ-СДС Екатерина Йорданова за допълнителни 600 хил.лв. за програма "Европа".

Въвеждаме за първи път граждански бюджет за всеки район, така че жителите да изберат кой проект е важен за всеки квартал. Продължаваме програмата за ремонт и строеж на нови тротоари, като засилваме контрола върху изпълнението ѝ, информира Димитров. Той информира, че в бюджета е заложена програма за строеж на многоетажни паркинги, като през тази година ще бъдат изградени три от тях - метростанциите "Сливница", "Младост 3", както и в кв. "Левски". Предвиждаме още 17 многоетажни паркинги, които да бъдат изградени през следващите години. Инвестициите в градския транспорт са рекордни – над 200 млн.лв. са предвидени за доизграждане на метрото, за нови метровлакове, за ремонт на трамвайни линии, каза още Бойко Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оператор на права лопата

    14 2 Отговор
    Леле какъв е нежничък, ух на батя.
    Да се чудиш да го биеш ли, да го плющиш ли.

    Коментиран от #13

  • 2 честен ционист

    17 1 Отговор
    Демократичен бюджет се превежда, че всички са бъркали в кацата с меда.

    Коментиран от #8

  • 3 Сила

    7 6 Отговор
    Пич, за Митьо Дограмата и общината му бюджет 00 лева.....за "избирателите му " също !!! Да се разпадне и изгние това герберастко гето и ГЕРБЕРОПИТЕЦИТЕ му да ровят по кофите за боклук !!! Срам и позор за София !!!
  • 4 Нали нямаше

    7 1 Отговор
    да вдигате данъци. С около 50% вдигнахте сграда и смет. С едната ръка взимате, с другата купувате избиратели. Цинично е! Без диферинциация, една и съща сграда, едни и същи данъци. Единият апартамент гледа към улица, пред него е застроено от всичките му прозорци, с по-малко живущи, с офиси под него. Другият апартамент, гледа към Витоша, няма офиси под него, с повече жители, диша чист въздух, под прозорците му няма бетоновози и прах от строежи. Съвсем през просото го ударихте.
  • 5 Как може

    7 1 Отговор
    На една улица нова сграда, и стара сграда с един и същи данък? Сгради над определени години, данък трябва да намалее значително. Не пиша за такса смет на човек.
  • 6 Реалност

    10 0 Отговор
    Повечето пари отиват в сектор "Култура", сигурно защото в този сектор попада травеститското шоу на Бонев.
  • 7 Някой

    12 0 Отговор
    Ох, тоя пак се е изокал. Какво означава демократичен бюджет? Има повече за крадене ли?
    Въобще, думата "демокрация" се амортизира от толкова безсмислено използване. Вече ми се гади от нея. Също и от думата "зелено"...
  • 8 Съвременник

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    То като че едва сега започва голямото бъркане в меда и затова и Бонев и други покрай него се изказват така ентусиазирано и възторжено уж за наша полза: ЗАЩОТО СЪЩЕВРЕМЕННО С ТОЗИ БЮДЖЕТ СИ ПРАВЯТ ЗАПЛАТИТЕ ПОДОБНИ НА ДЕПУТАТСКИТЕ!? А с това си обясняваме и възмущаващите ни "придвижвания" в такси, данъци, активности в градски предприятия с "контролни дейности", подобно на показаните ни сутринта по Нова ТВ. "Пир-ове, по време на Чума"!!!
  • 9 Бравос

    11 0 Отговор
    С този демократичен бюджет следва рекордно крадене и убийствени данъци...разбира се за доброто на софиянци.
  • 10 За първи път

    7 0 Отговор
    имаме толкова демократичен бюджет за новите чекмеджаци
  • 11 Майора

    7 0 Отговор
    Бонев , не се ли насмука предния мандат , че още продължаваш да смучеш? Но за разлика от предните вие не спазихте обещанията си , а вдигате данъци и такси и не се посвенихте да си направите заплатите депутатски! Срамота , не остана нищо за смучене!

    Коментиран от #15

  • 12 три пъти ура

    5 0 Отговор
    Така е , така е !!! Радост , радост , радост !!! Благодарение на сладичкият Борисчо , щи има много повече пари за пропагандиране на нашите (ЛГБТИ) ценности , ще има пари за паради под знамето на дъгата , ще има за шоу "Драг кралица на красотата" , ще има за сини еднорогчета и розови ангелчета , ще има за златни арки (от Али Баба) , ще има и за летящата Годзила (пардон , тя била Козила) и за "куРтурни" програми и "ТрансРевюта" , ще има и за нашите високи гости : г-жа Асена (със съпруга си Спец офффф) , г-н Наско добрутрото , депутаи като Божанка мома и Миленка , като и място за Настю и още много други ! Три пъти ура , швестерс !
  • 13 БАБА ВУНА

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Оператор на права лопата":

    Редувай ги.
  • 14 Маторист

    2 0 Отговор
    Не просто демократичен, но и розов!
    Пускай смукача Боже! Налазвай със сестричките!
  • 15 хитряги

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Майора":

    Редно е сега да работят всеки ден, както правят депутатите, а не да заседават от дъжд на вятър.
  • 16 Христо

    3 0 Отговор
    Разкарай се, мазн..ьо
  • 17 мекокитков !

    2 0 Отговор
    За първи път имаме толкова демократичен бюджет на София за крадене !
  • 18 Анонимен

    3 0 Отговор
    Изключително противен и отвратителен човек. Още от времената когато лееше словесна ди@рия и създаваше интриги из Фейсбук. Цялата му работа на тоя се базира на злоба омраза и точене на нпо-та.
  • 19 Бай Кольо

    1 0 Отговор
    Да бе много е демократичен тоя бюджет. Браво бе - в други сектори увеличенията са 10% - 20%,а за вас 300%.Да не би да сте почнали да работите 3 пъти повече,та сте заслужили тези заплати? Заплатите ви трябва да се намалят,докато не видим положителни резултати от вашата работа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове