Last news in Fakti

1 Април, 2024 16:10 1 137 36

Надежда Йорданова: Трябва да се следят внимателно МВР и МЕУ в идното служебно правителство

  • надежда йорданова-
  • служебно правителство

Тя заяви, че би била притеснена, ако настоящият вътрешен министър Калин Стоянов остане на длъжността си

Надежда Йорданова: Трябва да се следят внимателно МВР и МЕУ в идното служебно правителство - 1

Конституционно Димитър Главчев е допустим за служебен премиер, но по бъдещите му решения ще си проличи дали той е подходящ за поста. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната"-"Демократична България" Надежда Йорданова в ефира на Дарик.

"Първото изпитание пред него ще е съставът на служебния кабинет", смята тя. Според нея трябва да се следят внимателно две министерства.

„Това са Министерството на електронното управление, доколкото то е важен елемент за удостоверяване на машините за гласуване на изборите, както и Министерството на вътрешните работи заради работата му на терен за противодействие на купуването на гласове и осигуряването на спокойствие на хората в изборния ден. Важно е и как ще бъдат подбрани и другите министри, които да продължат работата по Националния план за възстановяване и устойчивост“, уточни тя.

Тя заяви, че би била притеснена, ако настоящият вътрешен министър Калин Стоянов остане на длъжността си. Тя смята, че не е направено достатъчно на изминалите местни избори, както и на протеста срещу БФС. „МВР няма тази себеоценка, че има проблем в случилото се. Охраната на мероприятието била организирана добре, направили са всичко възможно, нямало е полицейско насилие, има досъдебни производства и дисциплинарни производства – проблемът бил в законодателството.“

Ролята на президента Румен Радев тя вижда по следния начин: „Настоящата ситуация е предизвикателство за президента. Той се изкушава да направи всичко възможно да критикува измененията в Конституцията, които ограничиха правомощията му. За съжаление, столетията показват, че властта се услажда. Трудно ще му е да влезе в диалог с политическите сили. Сега трябва да се вслуша в гласа на парламентарните групи.“

Тя коментира и случващото се в съдебната система, като заяви: "По действията и говоренето си Борислав Сарафов все повече започва да прилича на Иван Гешев."


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ей тука тъй

    18 2 Отговор
    Ако може "последния софиянец" да се изреже по темата.
  • 2 Как знаеш

    44 2 Отговор
    къде врътнахте алабалата! Гнусни крадливи лъжци! Шарлатани!
  • 3 Един

    39 2 Отговор
    Тая бая гуша е отпрала. Оядена!
  • 4 Гарга Ел

    19 7 Отговор
    Тези де редяха правителствата на Бойко, сега редят правителството на Главчев.
  • 5 Маршш

    44 2 Отговор
    Скумрию що поразии направихте не е истина
    Добре че няма да влезете в парламента при новите избори
  • 6 Галя от Козяк ли ви го нареди?

    33 1 Отговор
    Неприятна си за гледане и слушане, а и за другите неща също!
  • 7 БОРИСЛАВ САРАФОВ

    19 1 Отговор
    ВИЕ МЕ ИЗБРАХТЕ
  • 8 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    17 0 Отговор
    Около, секретарката :)
  • 9 Запасняк

    28 1 Отговор
    Трябва много внимателно да се гледат Захари Карабашлиев от Сиела и сестра му заместник министър на МВР Евелина Дундакова - тук всъщност се крие мафията на татко Петко и покойния Алексей Петров ...Дундакова трябва веднага да бъде сменена поради конфликт на интереси!
  • 10 Червената шапчица

    22 1 Отговор
    - Каква интересна играчка имаш! - казал Христо Иванов, сядайки на коленете на Делян Пеевски.
    - Това не е играчка, ти си още малък и не ги разбираш тия работи. - казал Делян Пеевски.
    - Я се виж, още мляко около устата имаш.
    - То не е мляко... - казал Христо Иванов и силно се изчервил...
  • 11 Мис Пиги

    20 2 Отговор
    ,,Корифеите"от пъпките надробиха такава каша с Конституцията,че сами си вкараха Борисов и ГЕРБ в курника и сега кудкудякат.
  • 12 Червената шапчица

    30 1 Отговор
    Защо ли, всеки път когато видя снимката на тази семпла (във всяко отношение) особа, в съзнанието ми изплува аналогия с празна тенекия от сирене, по която едно ромче тряска с алуминиев черпак?!
  • 13 Колко "трогателно "

    24 1 Отговор
    Що да е притеснително Данче Разградска йористката?,Нали той беше на местните избори и не ви закачаха!Сега друго,важното е да се копае.!Ето взехте куп кметства с неспособни кметове.Освен това,вече се работи по добре с бежанския натиск,за разлика от корумпето доЦента Рашков който разгради границата и ги пусна умишлено.Той за кого работеше?
  • 14 Майора

    23 1 Отговор
    Разградскатс мома и протеже на Прокопиев пак се изказа неподготвена! Та нали предния път чрез кодовете от вашия зам. министър и по признанието на Киро "че с ала бала с машините спечелихте изборите"! Вашата неистова жажда за власт и пари доведе до това положение! Не търсете под вола теле!
  • 15 Червената шапчица

    17 1 Отговор
    Обикновен застарял охлюв от Кубрат, дал всичкото си мило, за да се превърне в женски индивид и да се изпълзи на стълбата на властта.
    Какво е характерното за женският охлюв?
    Желанието на охлюва да се чифтосва веднага се вижда в поведението му.
    Тя пълзи бавно, сякаш търси нещо, често спира наполовина и чака дълго време на едно място, леко повдигнала предната част на тялото си…
    Утре или вдруги ден, нечии обувки ще стъпят върху черупката на този женски охлюв и ще настане вечен мрак.
    Ще останат само спомените за шума на парите и пльокането от бързо вкарания -й.
  • 16 Изселникът

    8 1 Отговор
    Г. ...река работа , да и пп бетонираха бойкоэи и пеевски , тва не ви ли е ясно.На следващите избори дпс ще е втора политическа сила
  • 17 Калинки!

    15 2 Отговор
    Една от тях,била притеснена! А бе вие притеснихте целия български народ с неадекватното си чуждопоклонно управление, некадърници с некадърници! Никога повече пп дб!Никога повече сорос във властта на България!Само Възраждане!
  • 18 Тя пак " мисли"

    15 0 Отговор
    Незнам защо излъчването й е потрес.Вероятно е свързано с душата и нечистоплътността на мислите.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Вожда

    16 1 Отговор
    Ето един от ,,корифеите,, на юридическата мисъл у нас .Скоро освен притеснено,ще им стане и тъжно,гледайки парламента от вкъщи.
  • 21 Аха,

    8 1 Отговор
    Не да се следи МВР, а да ви следят професионално от МВР мошеници прикрити.А нещо за промените в Конституцията правни играчи,че я обърнахте с краката нагоре.Нали промените са ваши ,че и нямате срам!Данка преди време поясни ,че очаквали накрая да остане за служебно,сегашното тяхно правителство ,което е в оставка Така нагласили нещата ,в очакване да са вечни.Ами няма такива случаи,ето и римската империя се сгромоляса от преяждане и несъстоятелност,но чак толкова никой няма да ви чака в днешните интернет времена.
  • 22 бай герги

    7 1 Отговор
    таман си за мен кат те опъна и ще гледаш още по жално
  • 23 Гост

    8 1 Отговор
    Милата, сега когато Ицхак седи в скута на Пеевски, тя дали е самотна ...
  • 24 Пха ха ха ха

    11 2 Отговор
    Ппдб то трябва да бъдат изхвърлени от политиката за винаги
  • 25 123456

    12 0 Отговор
    а дано ви го вкарат елегантно - да зависнете на 3,85% и накрая а качите до 3.92%. Ще черпя маалата 3 деня !

    Коментиран от #29

  • 26 Ден

    9 0 Отговор
    махнете снимката на тази,че ми се гади!
  • 27 Коя е тази?

    7 0 Отговор
    и кой я пита
  • 28 много противна

    6 0 Отговор
    Тлъстуша трябва да я наблюдават и от ДАНС и от МВР. Обаче ми прави впечатление че докато преди година Факти триеше анти ПП-ДБ коментарите, сега ги оставя.
  • 29 мечтай си

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "123456":

    Сиела ще оправят работата.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 айде пак

    6 0 Отговор
    Всеки път захапва някой и не пуска. Напоследък я няма много, много, особено след разглобката. И най-вече след като цъфна цялата им некадърност в конституционните реформи. Един познат казва - Наистина изчезна тази юридическа персона. Не я пускат, защото е много руса и бяла, и изчервяването от срам и личи адски много.
  • 32 денис гъргата

    4 0 Отговор
    ама много съм тъпа и съм на всяка манджа мирудия...................
  • 33 Гълабица

    3 0 Отговор
    Надке нали знаеш фразата за глупостта и гълъбицата. И толкова пари открадна иди и си оправи зъбките, че къртиш мрака.
  • 34 бай Даньо

    3 0 Отговор
    Трябва да се следи внимателно изтичането в канала на Промяната и на тая уфсъ Надежда ...
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 тая как е нагрухтяла яко

    1 0 Отговор
    голямо плюскане на народна пара е паднало.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове