Last news in Fakti

24 Април, 2024 11:21 772 16

Заради депутатски имунитет: Съдът прекрати временно делото на Иван Гешев срещу Атанас Славов за клевета

  • дело за клевета-
  • иван гешев

На днешното заседание, което бе закрито за журналисти, като свидетел трябваше да се яви и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, но той не дойде

Заради депутатски имунитет: Съдът прекрати временно делото на Иван Гешев срещу Атанас Славов за клевета - 1

Софийският районен съд прекрати за момента делото за клевета на бившия главен прокурор Иван Гешев срещу бившия правосъден министър и настоящ народен представител Атанас Славов заради изказване относно Мартин Божанов. Причината е, че Славов има депутатски имунитет, съобщи БТА.

На днешното заседание, което бе закрито за журналисти, като свидетел трябваше да се яви и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, но той не дойде, тъй като е в планирана отдавна командировка в Перник. Като свидетел бе призована и съдия Владислава Цариградска, която също не се яви.

Златка Иванова, адвокат на Славов, обясни пред медиите, че клиентът ѝ е поискал от съда делото да продължи, но в дейността на Народното събрание не е предвидена възможност за сваляне на депутатски имунитет по дела от частен характер, а само по такива от общ характер.

Според нея подобна възможно може да се регламентира законово. Днес се демонстрира, че дори да желаят делото да се разгледа депутатите не могат да постигнат това, поне съдебната практика е такава, добави защитникът.

Атанас Славов не се притеснява от това дело, допълни адвокатът и обясни, че думите му относно Иван Гешев са на база изказване на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов.

Адвокат Иванова добави още, че по делото са постъпили секретни материали от Национална служба „Охрана“ (НСО), както и отговор от Първо Районно управление на МВР в София, че при тях няма информация, подадена от охраната на Иван Гешев, че е следен.

Пред медиите Иван Гешев коментира, че „съдът прецени, че трябва да спре производството“, тъй като Атанас Славов има имунитет.

„Има информация, потвърдена, че съм проследяван от лица, свързани с Мартин Божанов – Нотариуса. Тя е с гриф „класифицирана информация“, поради това делото беше закрито за журналисти. Толкова за това колко познавам Нотариуса и колко съм свързан с него“, каза Гешев. По думите му НСО са потвърдили конкретната информация, както и е приложена справка на служител на МВР към онзи момент.

Гешев добави, че е бил следен в периода, когато е бил заместник-главен прокурор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдаа

    7 3 Отговор
    Славов се крие зад имунитета си като мишка, каквато винаги е бил. Депутатският имунитет се отнася до наказателни дела от общ характер, за делата от частен характер депутатите отговарят на общо основание. Толкова са му правните знания на Славов, ама тръгнал и той Конституция да поправя. Жалки същества са се намърдали по върховете на държавата ни, достигнали върха с пълзене като охлюва в Езоповата басня.

    Коментиран от #6

  • 2 Мнение

    6 1 Отговор
    Чадърът за поскането на КТБ - Гешев, който изпра действията на Пеевски и Бойко, тръгнал сега да си чисти реномето и името???
    Веднъж в г.мната винаги в г.мната, досущ като повелителя на асансьорите Цв. Цв.!!!

    Всички вие дето сте били част от лапачката, за сметка на народа си, е крещящо важно да бъдете поставени в кафез за делата си!

    Коментиран от #8

  • 3 Немам думи

    5 1 Отговор
    Имунитета трябва да важи само като се изказва някой в парламента.Прост народ-слаба държава.
  • 4 Ден

    5 1 Отговор
    Съд за танасчо защото е от дб и незабавно с доживотна!
  • 5 хъхъ

    3 1 Отговор
    Депутатският имунитет трябва да бъде премахнат. Той трябва да важи само в залата на народното събрание, за да не може евентуално политик да бъде изведен от полицията преди да каже нещо от трибуната. Но в никакъв друг случай.
  • 6 хари потър

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "мдаа":

    ние не знаем защо го съди гешев Но тоз славов не се притеснява защото е цитирал сарафов заместник на гешев А сега заел мястото му Тоз сарафов също се крие като мишка но явно добре е натопил гешев защото му е заел мястото ЯВно по стар български обичай става въпрос за едно по големо бюро и една по тлъста заплата
  • 7 е тука гешев е в свои води

    0 2 Отговор
    може герб с неговата партия да създадат мощна коалиция . Гешев знае какво ще каже съда . Един спор за обида . обиждащия цитира друг и обижда гешев, той знае съда как ще отсъди и е обиден и успокоен от скорошното обещетение и облаги на гърба на славов . дали познава Големите лобисти . Дали е обещал на някой нещо срещу изгодна присъда . кой знае . славов е беден , но спокоен . няма партия . на божанеца неможе да разчита . защото е умрел. козът му е в омразата на сараф и геше . дребно-тарикатски предсказуем ход . Да . 4:1 за геше . Любопитно .
  • 8 а така

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мнение":

    ЦВ цв с асансерите Бе слави си направи цел ескалатор дето е по скъп от асенсер А едни асенсераджии им взеха цели 8 кила злато иначе на цена в момента поне един милион лева плюс поне още 500 000 евро и това са асенсерите поне за три жилищни блока но сте се хванали за цв цв ДА не говорим че в момента един рашков с 19 имота дето е от времето на тошката в прокуратурата твърди че познавал едни контрабандисти на дрога защото се срещал с тях като доносници и то отскоро И евентуално им дава задачи по негови думи а и ги пази защото му донасят и снасят Е надали само информация Та тук се говори за некакви асансерчета на цв цв
  • 9 Тома

    0 0 Отговор
    Защо касета ми прилича на селския падар не знам
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове