Last news in Fakti

24 Април, 2024 18:41 1 291 21

Шефът на СДВР: Пистолетът на журналиста Димитър Стоянов е законен

  • журналист-
  • димитър стоянов-
  • пистолет-
  • мвр-
  • българия

По случая са разпитани двама свидетели

Шефът на СДВР: Пистолетът на журналиста Димитър Стоянов е законен - 1
Снимка: БГНЕС

Журналистът Димитър Стоянов е заявил пред колегите от Пето РПУ, че ще дойде да даде обяснения, след като се освидетелства в "Пирогов". Доста време се е забавил и след направената справка, че такова лице не е било прегледано до момента, колегите са се насочили към спешната болница, за да проверят на място дали има такъв пациент. След намесата на служителите на СДВР лицето е установено и му е дадена възможността да се освидетелства при дежурен лекар в "Пирогов" и след това е задържано. Това заяви на брифинг пред журналисти директорът на Столичната дирекция на полицията Любомир Николов по казуса с обвиненията в хулиганство и закана с убийство, повдигнати на журналиста от BIRD.BG Димитър Стоянов.

По думите на комисар Николов това е рутинен случай, който се наблюдава доста често и винаги процедурата е една и съща. Според шефа на СДВР забавянето на журналиста е повече от 4 часа, уточни novini.bg.

Любомир Николов посочи, че конфликтът между Димитър Стоянов и служителя на НАП е възникнал във връзка с паркомясто на улица "Васил Петлешков". Сигналът е подаден в 18 часа в понеделник в Пето РПУ. Образувано е досъдебно производство по неотложност. В хода му е установено, че Стоянов се заканил с убийство на 40-годишния П.Л., като е насочил боен пистолет към главата му.

По случая са разпитани двама свидетели. Директорът на СДВР уточни, че срещу 40-годишния служител на НАП няма до момента подадени сигнали за други случаи на агресия.

Пистолетът на журналиста е законен, има разрешително за него. Оръжието е иззето, допълниха от полицията.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Любопитен

    1 1 Отговор
    Щом е знак не, защо не ги похарчи онези двете пияндета?
  • 2 Чудесно

    14 1 Отговор
    Милицията казва че оня няма прояви обаче на място има достатъчно свидетели за да знаят какви са фактите..записа е така редактиран че се вижда само как Стоянов вади оръжието..което сега ще приберат и следващия път ще го обработят с тръбите ако не слуша
    Дори и да има дело ще го влачат достатъчно дълго за да го спрат тоя да се занимава с каквото се занимава
  • 3 Ха ха ха

    2 4 Отговор
    Е и тогава да го вади къде му скимне

    Коментиран от #6

  • 4 Механик

    1 13 Отговор
    То че е законен законен е. Но се пита в задачата, кой даде разрешително на психически лабилен човек разрешително не само за ПРИТЕЖАВАНЕ, а и за ПРЕНАСЯНЕ на бойно оръжие.
    Бас държа, че тоя не е минавал нито на тест, нито на психо-тест.
  • 5 Питам:

    13 1 Отговор
    Този "от" НАП, в момента на служба ли е бил? Кого е проверявал: Магазина, клиентите или се е шляел ? Като служебно лице ли е действал "в защита на законността" ? Хората от НАП имат ли полицейски функции или като са от НАП се считат за държавнопомазани ? Или е един комплексар с някаква "карта" ? "Човекът" на кого е човек ? И т.н.

    Коментиран от #20

  • 6 Механик

    2 13 Отговор

    До коментар #3 от "Ха ха ха":

    Така е. Няма право да размахва пистолет, още повече на публично място, още повече, че дори и да е атакуван, атакуващия е без оръжие.
    По закон, тоя журналист трябва да бъде лишен от правото да притежава и носи оръжие. Също така за тая си постъпка, трябва да бъде съден и да понесе наказание.
    Ами ако бе гръмнал и убил някой от хората наоколо? Ами кой ще възмезди уплаха на тия хора, при вида на размахвано бойно оръжие?
    Но ще му се размине. Колегите му журналисти вече са взели неговата страна и полагат усилия да го оправдаят. А Шилеглавото население се връзва и кълва на гола кука.
  • 7 Азззззззз

    8 0 Отговор
    Нови висоти в държавата ни. Нападателят даже не е и търсен, жертвата в ареста. После имало такава държава...
  • 8 дядото

    5 0 Отговор
    законно лично оръжие с което притежателят ,в условията неизбежна отбрана и крайна необходимост защитава здравето и живота си,както и на семейството си
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Истината

    8 0 Отговор
    Павел Иванов Лисев, роден 83 г. е служителят на НАП, който в нетрезво състояние нападна вербално и физически нашия журналист Димитър Стоянов и неговата съпруга. Той не беше задържан за действията си, за разлика от Димитър. Няма и обвинения срещу него. Баща му Иван Лисев е бил явочник "Росица" от Държавна Сигурност. Той е свързан с фирма която дължи и към днешна дата 49,108.44 лв, на НАП, където работи синът му. Очевидни зависимости.
    Припомняме, че шефът на НАП Румен Спецов също е шиканирал фиска с фирмата "Гранекс", която продал на клошар с 1,5 млн. дълг към НАП. Днес Спецов заставал зад служителя си Павел Лисев. Срещу Спецов има досъдебно производство за данъчната измама с фирмата, така че ще застане и отпред и отгоре и отдолу ако му наредят от прокуратурата.
    МВР-министърът Калин Стоянов също ще застане в каквато поза пожелаят кукловодите му. И срещу него има две досъдебни производства.
  • 11 Копейкин

    5 1 Отговор
    1. Кой от МВР и защо разпространи до определени медии редактиран запис на случилото се буквално минути след инцидента?
    2. Защо е задържан само единият участник в конфликта, а другият, който реално го провокира, е оставен на свобода?
    3. Тествано ли е за алкохол и наркотици другото лице, и ако не е, защо?
    4. Защо официално крият самоличността на нападателя, а името на нападнатия смело се разгласява в публичното пространство?
    5. Защо са претърсвали дома на Стоянов?
    В отговорите на тези въпроси се корени ченгеджийската схема, която му спретнаха!

    Коментиран от #12

  • 12 Гошо

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Копейкин":

    Ми и аз имам законен !
  • 13 Пистолета му е законен.

    8 2 Отговор
    И реакцията му е законна. Единствено ареста и задържането му малко куцат, но едва ли това ще доведе до някакви последствия за униформените - държавата, тоест всички ние плащаме за нефелните ни държавни служители. Не знам какво значение има в случая, че другия участник в инцидента бил служител на НАП? Това да не би да му дава специални права или е бил при изпълнение може би. По скоро се чудя защо не е задържан и той.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 питам се

    4 1 Отговор
    забавянето на журналиста е повече от 4 часа

    сигурно е търсил къде е болница Пирогов


    Време е да се чуе и другия потърпевш
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Павел пенев

    0 2 Отговор
    Няма съмнение,че това е провокация към журналиста,макар че те са платени лакеи на власт имащите.
  • 18 Анонимен

    1 0 Отговор
    Този журналист не е добре! Личи от собствения му разказ за случилото се. Интересно къде е журналист. Какво общо биха имали родителите на замесените?
  • 19 Матахари

    1 0 Отговор
    Той щото е законен , за това трябва да го размахва като геврек по улицата. Един патрон , един човешки живот. Това не са близалки да ги раздават на всеки клоун
  • 20 и на мене така ми се стори

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Питам:":

    мноо лекета,завършили стопански науки, влизат в нап,или други важни държавни служби и се шматкат насам-натам,заяждат се с хората,а в критичния момент пискат на умряло.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове