23 Май, 2024 15:21 1 838 38

Държавата се "разсея" за хуманитарната помощ за украинците, настанени в квартири и хотели

  • украинци-
  • хуманитарна помощ

Хотелиери твърдят, че забавянето с изплащането на средствата е от февруари и ще бъдат принудени да съобщят на украинците, че трябва да освободят базите

Държавата се "разсея" за хуманитарната помощ за украинците, настанени в квартири и хотели - 1

Хотелиери в Слънчев бряг излязоха на протест. Причината е голямото забавяне от Министерството на туризма на средствата, които се изплащат за хуманитарната програма за настаняване на украински бежанци. Те обявиха, че ще бъдат принудени да изкарат украинците на улицата, тъй като са пред фалит, съобщи Bulgaria ON AIR.

Семейството на Лилия и Сергей от Харков не могат да се приберат в Украйна, защото там войната продължава. Малката им дъщеря Настя е родена в България. На протеста са, защото искат да останат тук.

"В Харков непрекъснато стрелят. Няма ток, няма интернет, а тук децата се адаптираха, голямата ми дъщеря иска да останем тук", сподели Лилия Околело.

Хотелиери твърдят, че забавянето с изплащането на средствата е от февруари и ще бъдат принудени да съобщят на украинците, че трябва да освободят базите.

"В Бургаска област настанените бежанци са около 7000, които са в хотели и частни квартири. След липсата на плащане, 9 и повече месеца, ние фалираме. Не можем да покрием сметките си за ток и вода", каза Елена Андонова.

"Такова забавяне никога не е имало, 9 месеца! Няма бизнесмен, който да може да издържи със собствени средства 9 месеца", добави хотелиерът Красимир Белорежки.

Заради липса на плащания от страна на държавата хотелиерите не могат да плащат заплати и на персонала.

"Те чакат от държавата, ние чакаме от тях. Имаме деца, които ходят в университет, те чакат от нас. Наистина сме в критично състояние", заяви камериерката Джаме Али.

От Министерството на туризма съобщиха, че вчера по спешност са придвижени около 9 милиона лева.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    77 2 Отговор
    Безплатен Обяд Няма

    Коментиран от #19, #22, #32, #35

  • 2 И Ще се Разсея

    55 3 Отговор
    Още Повече.....Вън удроинките/це/
  • 3 Дееерербъа туй

    49 3 Отговор
    Гетто ураиинистанску
  • 4 Фиата

    35 2 Отговор
    Помагам на окраинки безплатно!

    Звънете и не ме жалете! Запазете час, +30лв транспорт, идвам и помагам.
  • 5 да де

    81 1 Отговор
    Ами стига аванта хотелиерите реват, че нямало кой да им работи укрите да си заработват храната и престоя там на място.

    Коментиран от #7

  • 6 Хмм

    75 3 Отговор
    А защо настаняват украинци,а няма място за български туристи и чакат пари наготово?
    Българска Алчност
  • 7 Беееее....

    50 1 Отговор

    До коментар #5 от "да де":

    Тия само могст да СмукЪттт,не могат да бачкат
  • 8 честен ционист

    74 2 Отговор
    Само в България се продължава да се краде покрай терзанията на укропам. Навсякъде по света отдавна забравиха за натрапниците и ги изпоизгониха на свободен наем, само Ганчо още продължава да цоца народна пара. Също като при Ковида, ако началниците от Посолството не бяха вдигнали табелата СТОП и спрели парламата, още да ви морят из стълбищата на болниците.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 мани беги

    58 3 Отговор
    че кой не иска безплатно на море, а и пари да му дават, че и храна малко да му раздават хахахахахха
  • 11 да взимат в натура

    39 0 Отговор
    нали затова ги държат да им правят компания през зимата
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Чудесна новина

    65 2 Отговор
    Браво на държавата, гости гости ама пък чак три години да ги дондуркаме, без да ги караме да си намерят работа. Нали имало 200 000 свободни места, тия украи май са дошли на почивка. Познати от Слънчака казват, че всеки ден идват нови три-четири автобуса, тъй като сезона почна, чадърчетата са на плажа, а под тях украинките
  • 15 Нашите вече си траят

    54 2 Отговор
    Идват от Харков на талази, но нашите си траят.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 пешо

    60 1 Отговор
    да си заминават никой не ги иска тука
  • 18 тгжедь

    61 1 Отговор
    За пенсионетите нямаше за коледа и за Велик ден а за да хранят укрите по хотелите има? Значи така раздават парите на българите за хотел и храна на Слънчев бряг а за тези дето бачкат и са бачкали няма. На изборите българите да не забравят за ГЕРБ, ПП и ДБ, ДПС и ИТН. Тези негодници раздават на бандера фашистите парите на българите.
  • 19 Точно така

    54 1 Отговор

    До коментар #1 от "Град Козлодуй":

    Да се измитат откъдето са дошли! Имаме за изхранване достатъчно безделници!
  • 20 Когато путин тръгне към Одеса

    18 6 Отговор
    тогава нашите хотели ще се напълнят с рускини с украински паспорти.
  • 21 по традиция бавим когато не е за наши

    20 1 Отговор
    хора съобщиха, че вчера по спешност са придвижени около 9 милиона лева.
  • 22 Европеец

    55 4 Отговор

    До коментар #1 от "Град Козлодуй":

    Вероятно грешиш..... Така наречените екскурзионти бежанци се обгрижват безплатно от нашата бедна държава..... Пари за великденски коледни добавки за пенсионерите нямаше, но за украинците има..... Ти си плащаш здравните вноски, е нашата държава плаща здравните вноски на украинците в България, да не говоря че поддържаме тяхната пенсионна, здравна и друга администрация в Украйна, с парите които даваме на Европейския съюз за Украйна.....
  • 23 Бармалей

    58 3 Отговор
    Тия още ли са по хотелите? Бежанци ли са или летовници на пълен пансион?
  • 24 Ооооо!

    49 2 Отговор
    Стига вече с тези паразити!
  • 25 до кога ще издържаме украйнци

    51 0 Отговор
    а по големите магазини кутия с снимката на поредното болно дете което се нуждае от скъпа операция до кога ????кога ще плащат ГО винетки на автомобилите си с който обикалят по градовете ни ?кога платят здравни ?ние ако не платим 3 месеца не сме здравно осигурени ...до кога ще събираме капачки за поредния скъпо струващ апарат или линейка .държавата дава милиони за тях а за народа си нищо .
  • 26 Много се извинявам

    49 0 Отговор
    Жена на 68 години съм. Живота ми мина в работа в шивашки цех и в текстилна фабрика. Като се пенсионирах на 62 ми се искаше да отида на море, но ред неща се случиха и не можах да отделя средства. Тази година отново правя планове, поне за два-три дни. Има голяма вероятност най-накрая да отида на почивка на море и съм много щастлива, дано не се обърка нещо. Заделила съм 635 лева. Много ви благодаря и дано не съм ви досадила с мечтите си. Приятен ден!
  • 27 факуса

    31 1 Отговор
    ами продават си жиповете и така,може и да се проснат пред сащ посолството у нас,те знаят защо
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ти да видиш

    21 3 Отговор
    Да ходят да протестират на черджето на зеления узурпатор, който ги докара до това положение и да не ни излизат с номера, че им харесвало тук и искали да останат!?
  • 30 Еииииий начи,

    21 1 Отговор
    В Сирия няма война, нали? Айде в лагерите с другите. Никой не им е длъжен. Хуманитарната помощ е храна и вода+покрив + светло+ топло, никъде не включва самостоятелна стая в хотел 5, че и ОИ. Някога ги съжалявах, но вече не.
  • 31 Димитър Кънев

    11 0 Отговор
    Да отиват в Украйна. Ние не сме длъжни да ги издържам.Да отиват на фронта и да си защитават държавата ако я имат въобще за държава.
  • 32 Димитър Кънев

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "Град Козлодуй":

    Няма няма ама в България за украинците има. В Полша вече ги карат да работят. Иначе гладни.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Укрите да почват да работят вече

    10 0 Отговор
    Колко години трябва да им плащаме почивка на хотели на първите линии на морето..ааа..докогаааа
  • 35 Бай Митко

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Град Козлодуй":

    Прав си, но целия техен масраф го плащаме ние, не те! Нещата са бонбон за тях не за нас!
  • 36 Любопитен факт

    1 0 Отговор
    А знаете ли, че укрите никой няма право да ги санкционира за неправилно паркиране? Мъжът ми имаше проблем заради паркиране около Токуда, където в този момент имаше няколко неправилно паркирани украински джипове. Казаха му, че МПС-тата с украински номера им било забранено да глобяват или вдигат с паяк.
  • 37 фактите

    1 0 Отговор
    9 милина грешни пари.
  • 38 защо

    0 0 Отговор
    И аз съм бил в чужбина. В началото спяхме 14 човека в стая и половина. Започнах работа на втория ден. Една стотинка никой не ни е дал. Същото се отнася и за останалите българи, а тук говорим за хотели, курсове и т.н.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове