Last news in Fakti

23 Май, 2024 22:15 1 929 18

Общински съветник: Проблемът с лифтовете на Витоша тръгва преди 17 г. с подписването на договор

  • лифт-
  • витоша-
  • столична община

През 2007 г. кмет е Борисов, в столичната агенция за приватизация е Фандъкова. За 17 г. от договора не е направено нищо за останалите лифтове, един по един спират да работят, каза Христо Копаранов

Общински съветник: Проблемът с лифтовете на Витоша тръгва преди 17 г. с подписването на договор - 1

Извънредни заседания и отново скандали в Столичния общински съвет. Първото за днес беше по инициатива на ПП-ДБ-СС заради кризата със Симеоновския лифт, припомня Bulgaria ON AIR.

"Това е капката, която преля чашата, това не е единственият лифт на Витоша, който спира да работи. Имаме договор от 9 страници, с който са продадени акциите на "Въжени линии". Истината е, че в този договор не са предвидени задължения за функциониране на лифтовете, могат ли да спират, за колко време. Липсва чл. 7 - предмет на дружеството", заяви общинският съветник от ПП-ДБ-СС Христо Копаранов.

Той подчерта, че проблемът с лифтовете на Витоша тръгва преди 17 г. с подписването на договора.

"През 2007 г. кмет е Бойко Борисов, в столичната агенция за приватизация е Фандъкова. За 17 г. от договора не е направено нищо за останалите лифтове, един по един спират да работят и нищо не е направено. Трябва да се разбере кой има интерес да не се развива туризмът на Витоша", допълни Копаранов.

По думите на юриста, ако са общинска собственост влековете, няма нужда да се променя законът, тъй като той позволява развиване на социални услуги.

"Скептичен съм, че може да са развали договорът и да се вземе неустойка - и какво се оказва, че "Въжени линии" ЕАД, дружеството осъдено от общината да оправи Драгалевския лифт, става общинска собственост, общината взима осъденото дружество", обобщи общинският съветник.

Той е категоричен, че докато казусът намери трайно решение, "Витоша ски" трябва да си изпълнява договора. Също така застана зад идеята за създаването на План за управление на Витоша.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИМПЕРИАЛИСТ

    25 2 Отговор
    Под маската на РЕКОНСТРУКЦИЯ, Цеко Минев, от много години, иска да заграби част от Витоша и затова ги върти тези номера с лифтовете, като се надява общинското ръководство да "клекне". Правилно г-н Главчев сезира за този проблем ДАНС...
  • 2 хммм

    22 8 Отговор
    Вече и глухите трябва да са разбрали, че партия ГРОБ води само политика към ГРОБ. Как тези хора ги гласят да са 1-ва политическа сила и да управляват е изключително ТРУДЕН въпрос, който не се задава.
  • 3 гьорги георгиев, тулуп:

    8 5 Отговор
    Тлъстото Баце и Юрдана са невинни!
    Васко Маслото е виновно!
  • 4 професер Вучков

    5 1 Отговор
    Авторе,смени си снимката човече,мязаш на труп сниман със Скина фотоапара
  • 5 Проблема

    27 5 Отговор
    започна не от 2007г. а от 1989 г. Всичко беше приватизирано по бандитски начин, защото държавата била лош стопанин. Къде са ни заводите, авиацията, железниците, морския флот, детската болница, масовият спорт и т.н.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Да, бе

    12 4 Отговор
    Като сте избирали тулуп за кмет кой ви е виновен.. Кмета, тулупа или стадото от тарикати, дишащи софийски прахови частици. Айде у Гърция, че са напред...
  • 8 SDEЧЕВ

    19 0 Отговор
    Пишете нов план за Витоша.Отчуждавате скраповете от фирмата фантом връщате им жълтите стотинки,които са платили по сделката и после издавате нови разрешителни за строеж и обявявате концесионен търг. .Белев у канала и Витоша ски у канала. Може и въобще повече да не споменавате за случая и да държите инкяр.
  • 9 Я Я Я Я ДА

    8 1 Отговор
    ДА СЕ МАХАТ КОМУНИСТИТЕ ........................
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Даааа

    9 3 Отговор
    Проблемът с лифтовете на Витоша идва от частната собственост

    Коментиран от #13

  • 12 Фен

    15 1 Отговор
    Витоша я спъват Тома Белев, от ПП, и олигархът Цеко Минев, от ДБ. От 20 години. И така.
  • 13 СТОП

    5 3 Отговор

    До коментар #11 от "Даааа":

    Прав си! Всички частни собственици искат дял за да преминава лифта над имота им. Също като при авиацията за да прелитат над дадена територия самолетите по някой от коридорите на съответната страна се плаща годишна такса независимо, че е в международното въздушно пространство над 10 км. И искат средства които и международната авиация не плаща за да преминат самолетите през нашето въздушно пространство.
  • 14 Планът и геройте

    3 1 Отговор
    Залагам две кокошки носачки ! Земята във витоша и лифта- държавна - става общинска - става частна собственост! Простичко и ясно - мераклии много! От куцо и сакато до бесмъртни ... Всички останали са статисти и артисти !
  • 15 хммм

    8 3 Отговор
    Вече и глухите трябва да са разбрали, че партия ГРОБ води само политика към ГРОБ. Как тези хора ги гласят да са 1-ва политическа сила и да управляват е изключително ТРУДЕН въпрос, който не се задава.
  • 16 Майорс

    3 1 Отговор
    Ало хммм ,погледни реално нещата и тогава говори! Кой ще гласува за променкаджиите , изричащи лъжи навсяка крачка , прочули ср с ала бала с машините и пудела с пачките , кеша , искането за овладяване на службите и цялата власт в страната , тефленето на нов дълг от 120 млд лв , за 9 дни изхарчили 9 млд лв , подарили на Путин и Русия 7 млд $ от дерогацията ! За нищо не ставате мошеници!
  • 17 Демократ

    3 1 Отговор
    17 години ГЕРБ управлява София и мафиота Цеко Минев,приятел на мутрата Бойко съсипва Витоша, за да се разраства Банско, което също е негово и също съсипва Пирин. Така създадените от ДС мафията милионери банкери, защото този е собственик на ПИБ, банката на ГЕРБ вилнеят из България, съсипват природата и хората и пълнят всеядните си джобове. Затова сме на дъното.Витоша е райска планина и ако града се управляваше от хора като кмета Иван Иванов преди 80 години, щеше да носи радост и щастие на софиянци и на многото туристи. Комунистическата простащина обаче и неутолимата жажда за пари съсипа всичко. Направи София най-неприятния град без облик,без атмосфера, съсипа старата красива европейска зелена столица и сега е паметник на безхаберието и се водят безкрайни битки на хората с властимащите простаци.
  • 18 Далавера

    2 0 Отговор
    Е, Какво да се очаква от тиквата, от цеко и останалата крадлива пасмина, след като спим дълбоко! Тиквата е лежал в чешки затвор за кражба на коли, и въпреки това кмет, секретар на МВР, премиер (3 мандата!!!)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове