28 Май, 2024 18:52 1 506 37

Борис Ячев: Плоският данък да стане 9%

  • борис ячев-
  • плосък данък

"Повишаването на доходите - след като държавата се освободи от несвойствените си роли", обясни той

Борис Ячев: Плоският данък да стане 9% - 1

„Плоският данък да стане 9%, за ДДС да има тенденция за намаляване на 19 и на 18%”. Това заяви Борис Ячев, председател на партия „Консервативна България” и участник от листата на „Синя България” в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS. Той се надява тези данъчни промени да бъдат реализирани след изборите, ако представляваната от него формация влезе в 50-ото Народно събрание.

Като цел на своята политика той обясни, че повишаването на доходите може да стане само когато държавата се освободи от несвойствената си роля на търговец, брокер и на предприемач.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гражданин

    30 3 Отговор
    Ама от къде ги копате такива долни марионетки и оклуци !!Ами поискай данъка да стане минус 10% !!

    Коментиран от #3, #30

  • 2 ганев

    26 2 Отговор
    БОЖЕЕЕ.КАКВИ ИДИОТИЗМИ
  • 3 Аз съм съгласен

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "гражданин":

    Аз съм съгласен, бая пари ми рължи тая държава. С -10% данък ще ги върне до няколко години.
  • 4 комунистче

    23 4 Отговор
    петрички специалист, даскал по литература се занимава с политика, лобист на богатите, в Англия където е най ниския корпоративен данък в Европа, ставката е 20 процента, напротив трябва да се повишат ставките, да се разшири базата, да се умножат ревизиите, дигитализация и следене нон стоп, и държавата да предоставя с тези пари качествени услуги на гражданите, корпоративния данък да стане 20 процента, а за личния данък да има скала до 25, 30, и 35 процента
  • 5 Крайно време е!

    22 4 Отговор
    Плоският данък трябва да се премахне!!! Да се въведе прогресивно подоходно облагане!!! Да се въведе праг за бедните работещи без данък!
  • 6 един

    11 0 Отговор
    Говореното е безплатно в тая държава,може да си говориш квот си искаш и шарани не липсват!
  • 7 МВФ препоръча!

    14 4 Отговор
    България трябва да промени данъчната си система, за да осигури повече данъчни постъпления в бюджета. Необходимо е да се възстанови 20%-ната ставка ДДС за всички сектори, да се премахне плоският 10% данък за доходите на физически лица, като се въведе прогресивна скала на облагане,
  • 8 Фк68тф

    14 3 Отговор
    За да се намалят социалните неравенства в БГ, трябва да се въведе прогресивното облагане с данъци!
  • 9 Цитат

    9 3 Отговор
    "Въвеждането на 10% плосък данък изигра своята роля. В момента той се явява пречка, която не позволява адекватни инвестиции в човешкия капитал и в инфраструтрурата. Затова препоръчваме въвеждане на прогресивна данъчна система, поне що се отнася за облагането на физическите лица. Наред с това трябва да се подобри и данъчният контрол върху големите данъкоплатци", посочи още Дофен.
  • 10 Не е толкова важно дали 9% или 10%

    2 5 Отговор
    Само леви активисти и партии могат да променят нещата на добре ......... Ако искаме социална държава да станем и нивото на социално икономическо неравенство да намалим трябва спешно законодателство относно някакъв процент, примерно 10-20% от печалбите на фирмите и корпорациите преди облагане с данък по закон да бъдат разпределяни като 13,14,15,16 заплата на служителите в тези фирми и корпорации..... Това в редица сектори примерно в САЩ вече е факт. На това му се вика """Модерно лява""" политика и аз лично мисля че е лесно приложимо в България при подходящо избран от хората парламент..... Поздрави от Франция и успех другари.
  • 11 Трябва!

    6 2 Отговор
    Трябва да се въведе необлагаем минимум и той да се завишава за семейства с деца!!!!!!
  • 12 Друго е важно в случая !

    2 2 Отговор
    Па замислете се бре младежи ( ако някакъв процент, примерно 10-20% от печалбите на фирмите и корпорациите преди облагане с данък по закон бъдат разпределяни като 13,14,15,16 заплата на служителите в тези фирми и корпорации.) какво ще се получи според Вас? ... ! Облагаемата печалба на фирмите и корпорациите в България е около 1/3 от БВП и тези печалби последните две години са около 47-50 милиарда лева 2022 и около 60 милиарда 2023 г.... За тази година БВП се очаква да е малко над 200 милиарда - 204 милиарда лева по прогноза на Световната банка ..... ....... ако някакъв процент, примерно 10-20% от печалбите на фирмите и корпорациите преди облагане с данък по закон бъдат разпределяни като 13,14,15,16 заплата на служителите в тези фирми и корпорации ...... поне 15 милиарда лева годишно ще се пренасочат към заплати на наемният труд а няма да потъват в дълбоките джобове на една шепа олигарси и анонимни акционери...... Кажете ми колеги кое е лошото в случая и дали съм пиян или просто 35 години сме свидетели на неолибералното пиянство на един народ
  • 13 Трябва!

    9 3 Отговор
    Време е да се премахне единната данъчна ставка от 10% (плоския данък) върху доходите на физическите лица и замяната му с прогресивно-подоходен данък!
  • 14 И двете предложения на тоя

    7 2 Отговор
    са малоумни ! И за ДДС и за Плоският.
  • 15 Мнение

    8 3 Отговор
    Да се премахне плоският данък и България отново да се завърне към прогресивен!
  • 16 Ами сега

    10 2 Отговор
    Защо Европа е на няколко скорости? Заради хитруване на правителствата и бизнеса за ниски ставки, а от там и ниски заплати. Всичко това се отразява негативно на жизнения стандарт на основното население.
    Според германския журналист Норберт Мапес-Нидик двата основни актива, когато се състезаваш за чужди инвестиции, са ниските заплати и ниските данъци. А това са две отровни предимства. Защото ниските заплати означават неравенство, а ниските данъци правят невъзможно за страните да компенсират структурните си дефицити. И това е проблем, защото така тези държави си остават "втора" класа.
  • 17 Лост

    7 2 Отговор
    Новата синя патерица на ГЕРБ.Б.Янчев От НФСБ.
  • 18 Мдаа

    7 2 Отговор
    В САЩ, Англия, Европа, в цивилизования свят няма никакъв плосък данък, а такъв има в Украйна и Русия. Което иде да покаже, че тези които пропагандират плоския данък просто изпълняват чужда поръчка срещу България.
  • 19 Алооо

    7 3 Отговор
    В Скандинавските държави има най високата ставка на подоходния данък ( над 70% ) и там няма корупция. Кого заблуждавате с този плосък данък от 10%?!
  • 20 Фактите не лъжат

    6 3 Отговор
    Плоският данък има главно една роля - да увеличава налаговата тежест върху бедните за сметка на по богатите. Затова съществува в Украйна и Русия и е зачеркнат в Западна Европа, САЩ и Англия.
  • 21 Предизборни лаладжии

    6 0 Отговор
    После бързо забравят какво са дрънкали да печелят гласовете на шараните.
  • 22 ха ха

    2 3 Отговор
    и тия искат да прилапат някоя и друга фирма с милионни активи на безценица , евро атлантици , от най гнусните
  • 23 БСП за България и Радев

    2 2 Отговор
    Хахаха. Синя България няма и 1% да получат така че верно -10% може да предложат със същия успех

    Коментиран от #28

  • 24 Право на мнение!

    7 3 Отговор
    Плоският данък ощетява бедните работещи! А богатите стават още по-богати! Така се отваря ножицата мужду бедни и богати у нас! Всъщност бедните работещи пълнят държавната хазна, защото са мнозинство!!!!!
  • 25 Хап

    8 2 Отговор
    Плоският данък го въведе хаxото Станишев. В прълен противовес на всички социалдемократични партии в света!
  • 26 Лицемери!

    6 3 Отговор
    На практика във всички развити държави данъка е прогресивен.
    Останалите приказки че плоския данък спомага за икономическо развитие и т.н. приказки са в полза на нашите "бизнесмени, предприемачи, индустриалци" и олигарси.
  • 27 Ясно като бял ден

    3 2 Отговор
    Ние искаме България да е като Западна Европа, а там няма такава измислица на Станишев дето въведе плоския данък.
  • 28 Лост

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "БСП за България и Радев":

    Лошото е че на ГЕРБ ще им е по лесно да прилеят гласове към синя България.Така срещу по-малко гласове ще имат повече депутати със патерицата си.И ще могат да казват,че има по-широка коалиция.
  • 29 Спете Спокойно Деца

    5 3 Отговор
    Какви данъци , какви заплати - всеки да работи от сутрин до здрач за коричка хляб , общинска стаичка 6 квадрата и безплатен аспирин след навършване на 78 години !!!
  • 30 този

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "гражданин":

    не знае какво приказва, но иска да прави рИформи. Всички са един дол дренки-нищо не разбират, но много приказват-да минава времето. А и 17-те глави, които ще пратим там, нищо няма да направят-никой не ги бръсне за ...нищо.
  • 31 мда

    3 3 Отговор
    Плоския данък трябва да е за плоски жени.
  • 32 Прогресивен

    5 2 Отговор
    Богатите държави имат прогресивен данък, а от там и безплатна здравна система, както е Франция. Богатите трябва да плащат повече, а то не стига, че укриват оборот и ДДС , но и искат да плашат още по-малко. За това сме най-бедните в Европа.
  • 33 Из тубата

    2 0 Отговор
    бирника:
    - Бай Петкооо... Ама ти са девет бе.
    бай Петко:
    - Девет де, девет...
    бирника:
    - Ама трябва да са десет...
    бай Петко:
    - Десет де, десет...
  • 34 0% Данък

    9 2 Отговор
    Крадците да станат още по богати!
    Разслоението на обществото още по голямо.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Пешо

    4 2 Отговор
    ЗАБРАВИ ХИТРЕЦО!

    Прогресивен данък трябва,и необлагаем минимум!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове