Last news in Fakti

4 Юни, 2024 17:21 2 102 52

МВФ: Корупцията и високият процент от млади хора, които нито учат, нито работят, са основни проблеми за България

  • мвф-
  • корупция-
  • трудов пазар

По-добрите реформи при управлението са крайъгълният камък за отблокирането на европейски средства, каза Джеф Готлийб, представител на фонда за Централна, Източна и Югоизточна Европа

МВФ: Корупцията и високият процент от млади хора, които нито учат, нито работят, са основни проблеми за България - 1

Усещането за нивото на корупцията в България остава много високо, коментира Джеф Готлийб, регионален представител на Международния валутен фонд за Централна, Източна и Югоизточна Европа, съобщи БНР.

Според Готлиб в България има много висок процент от млади хора в трудоспособна възраст, които нито учат, нито работят, а това е огромен проблем за пазара на труда.

Необходими са повече инвестиции и по-добро управление на ресурсите, включително сериозно подобряване на дигиталните умения. От институционална гледна точка е важно намаляването на нивото на корупцията:

"Това има и допълнителен позитивен ефект. По-добрите реформи при управлението са крайъгълният камък за отблокирането на европейски средства", каза Готлийб, който участва във форума "Шумът на парите" в София.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 факуса

    35 0 Отговор
    всички посочени негативаи са благодарение на мвф
  • 3 Лъжа е

    32 2 Отговор
    Основният проблем за България са управниците, които ни слагат отвън.

    Един нормален сложиха и той изкукурига (Симеончо Саксофоновия кобур).
  • 4 Гост

    38 1 Отговор
    Тя държавата пази корупцията и комфорта на престъпниците. А пък ти ела да бачкаш за 2-3 хил. лв. в София с 1500 лв. за наем и транспорт на месец. Или пък да учиш - при същите разходи, ама даже без тия мизерни приходи. Затова всичко е шано, далаверка, кажба, плащане на ръка и пр.

    Коментиран от #17, #38

  • 5 Защо ще учат и работят -

    34 0 Отговор
    НПО -то нали храни !

    Коментиран от #27, #28

  • 6 анон

    40 2 Отговор
    бачкай ти за 400 ойро минус 100 ойро осигуровки, па после младите виновни :)))
  • 7 хххх

    28 2 Отговор
    Г-н Готлиб е глобален прблем, защото и той нито учи, нито работи. Курдисан е на една синекурна длъжност от няма и къде, за да бъде бушон. Толкова ли си няма лични проблеми, та се е захванал да обсъжда чуждите? Да си наляга там парцалите и да си потърси истинска работа.

    Коментиран от #10

  • 8 бгбг

    31 0 Отговор
    лол, тя половин България е криминален контингент.
    коурпцията е 70% от администрацията в страната.

    и господ не може да ни оправи.
  • 9 ХАХАХА

    26 4 Отговор
    Абе я кАжи у западната Европа колко млади не работят ,кАжи колко паразита не .работят ,па тогава се обяснявайки за България. За корупцията кАжи какво стАна с гръцкото корумпирани за световното в Катар, нещо за урсуза и ваксите "пфайзер" и пак говори за България! Аман от дърдорковци .
  • 10 бгбг

    17 3 Отговор

    До коментар #7 от "хххх":

    в БГ ли да си потърси истинска работа ? като общ работник ?
  • 11 Футьо

    16 1 Отговор
    Да работят бедните!

    Коментиран от #13

  • 12 обективен

    22 0 Отговор
    Корупцията е генно заложена в държавната администрация , и никой не иска да се бори с нея ,защото и той е корумпиран !!
  • 13 Яяяяя

    18 6 Отговор

    До коментар #11 от "Футьо":

    Защо , няма смисъл и с работа или не, все си беден
  • 14 Перо

    16 0 Отговор
    Политическата система и устройството на измислената БГ “демокрация” са недопустими за напредъка на страната!
  • 15 Миризлив пор

    17 2 Отговор
    Проблема на младите хора са ниските заплати тук. Просто започва работа, вижда че взема чисти под 800 лева и с тях не може да оправи месеца, хваща автобуса и отива да работи сезонно в Западна Европа. Като крайна сума пак му се връзват по 1000 лева месечно но работи 3 месеца и 3 е тук без работа.
  • 16 Дик диверсанта

    3 12 Отговор
    Копейкин преброи 610 000 рос дебили в България.
    Резонно възниква въпроса какви стават децата на рос дебилите?
  • 17 Гост2

    14 4 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Направо ми взе думите от клавиатурата, точно си го помислих да му го напиша на тоя умник! Който иска - прав му път, крива му пътечка, да идва и да започва да работи на заплата в българия или ако иска бизнес да отвори, но без протекции от горе, да го видим тоя умник умен, как ще върже 2та края с има-няма 1000 евро.
    Пред алтернативата безработен, гол, бос, гладен и на студено, и работещ, гол, бос, гладен и на студено по-добре да не работиш, така или иначенищо не се променя, само дето си и изморен от работата.
    Хайде сега умника да ни предложи решение за изход от тая ситуация.
  • 18 Док

    18 0 Отговор
    Затова оная вещица Урсула дойде с гтата Вебер да подкрепят корупцията в България защото им пълни джобовете.

    Газове мръсни
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Младежта

    7 0 Отговор
    Работи инфлуенсърИ ,и в социалните мрежи
  • 22 Оценките на МВФ

    6 1 Отговор
    Вкарват в гроба.
  • 23 Нямаме Закон за чуждестранни агенти

    11 0 Отговор
    Всяка година от бюджета се отделят над 5 милиарда за "социално слабите" - това са директивите от ЕС и ние трябва да ги спазваме.

    Какво направиха в Унгария? - нещо много просто и полезно без да се съобразяват с ЕС - Изплащат социални помощи само на тези които плащат данъци. Т.е. на тези които работят, но не покриват определения праг за бедност.
  • 24 андрей от тв.

    3 0 Отговор
    ох на мама лиглювците ..............мама ще ви нарани
  • 25 Кукловод

    3 0 Отговор
    Всичко върви по план
  • 26 Само казвам де

    11 3 Отговор
    Близо милион не образовани и не бачкащи нещастници е огромен проблем. Факт е обаче че в по голямата част на българия Няма работа за подобни хора. Бг има нужда от специалисти Но няма голяма нужда от не квалифицирани и не образовани Такива могат да бъдат наемани единственно сезонно в туризъм и земеделие.Само че 99% от тях нямат желание да бачкат Защото получават храна облекло от родители и живеят при тях безплатно. Добре че много от необразованите са в германия Предвид че мощната немска икономика има перманентна нужда и от неквалифицирани кадри.За съжеление никой не може да накара тези хора да учат или да работят За това този проблем в демократична страна е нерешим. А колкото до корупцията Миналата година за първи път на сложиха няколко места напред вместо надолу в класациите.Но след като сами си спряхме развитието и се върнахме на поредни безмислени избори Шанса това да се повтори е изключен. Кандидат за мин председател и главен управляващ е пак бат бойко. А както е известно през неговите "стабилни" управления ..както той обича да казва...Не сме мърдали и милиметър напред в борба с корупцията.Стабилно бяхме на последно место в ЕС Както по корупция така и по заплати пенсии разделението между бедни богати и почти всичко друго по важно.Ама виж по спиране на арабите които не искат в бг а в германия ...бяхме първи!
  • 27 Хххх

    3 5 Отговор

    До коментар #5 от "Защо ще учат и работят -":

    Едни от най-големите тъпаци, които познавам, често виждат НПО там, където няма! И никога е нямало! Ей този процент кога ще го оправите?! Понеже забелязвам, че години наред този точно процент, вреди на други проценти от хора. Самите те са получавали отстъпки къде ли не, сега и мозък раздават! Вие да не мислите, че всички, ходещи на работа, работят?! Половината време са в чата тук или пък се чудят как да навредят на някого, защото са проклетии! Ако се разпознаят, да си научат за пореден път, че познанствата имат край и да не се правят на разсеяни овце, когато четат това!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Хххх

    4 0 Отговор
    Минус било! Да не се прекара, че работи! Нервите, които образуват за щяло и нещяло, все тая, нали така?! С псуването и тарикатлъка другаде! Селянията е в душата, не в адресната регистрация!
  • 30 Давайгаз

    9 0 Отговор
    Първата група: Млади хора . които са наследници на грабителите-приватизатори с по десетки апартаменти и хиляди и милиони в западни или офшорни банки. Или собственици, продаващи ниви в атрактивни райони. Те не трябва да работят през целия си живот.

    Втора група:.Получатели на социални помощи в БГ и на запад едновременно. Защо ще работят?
  • 31 Никой

    3 0 Отговор
    Какво усещане бе брат, всеки втори в града има познат който му е споделил,че е дал пари на заем на държавен чиновник.Да не говорим за всеки бизнес. Но ГЕРБ обещаха ?

    Коментиран от #34

  • 32 хммм

    4 0 Отговор
    Има тикви и тиквени семки! Как няма да е високо??
  • 33 Танас

    4 1 Отговор
    Аз съм на 44, безработен и съм лош човешки материал, проблем за България. Но поне никога не съм гласувал за Готлийб и за братовчедите му Бойко и Румен Кобурготски (които уж не кр1дат постоянно и не лъж1т постоянно).

    Коментиран от #36, #44

  • 34 Хххх

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Никой":

    Честни, честни, най-честни. Трета група - чуди се как да си улесни живота максимално. Що е то?! Бонус-донус. За щяло и нещяло, вряло и некипяло. Важното е да е добре то, пък другите да му мислят! Злобна до зелено история! С една дума - по рождение!
  • 35 Проблем е

    7 4 Отговор
    не учат, не работят, мишкуват по форумите и гласуват за Атака и Възраждане... Определено са проблем
  • 36 Хххх

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "Танас":

    Ами не се оплакваш достатъчно, за да минава за изтънчено чувство за справедливост. А туй що е то - има си време за гатанки и хора, на които да се правиш на интереснО! На мен такива сте ми абсолютно безразлични с извод, че не знаеш, че не всички непознати искат нещо от теб, освен да си гледаш собствения живот и по-малко да "мислиш" толкова!
  • 37 Леле

    4 0 Отговор
    Защо не казвате как е съотношението в "развитите демокрации"? Там е същото ако не по-зле, ама парите си остават там а за нас олеее.
  • 38 на софиянци

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Все са им малко парите.
    Не стига, че вземат най-високити заплати, и имат най-ниските цени на хр.продукти, но все мрънкат. А пък самочувствието им.....не се измерва с никаква мярка.
  • 39 А добър ден

    5 2 Отговор
    Забравихте поговорката
    Който не работи не трябва да яде.

    Коментиран от #40, #41, #42, #43

  • 40 Хххх

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "А добър ден":

    ТИ ОТДЕ ЗНАЕШ КОЯ ПОГОВОРКА ЗНАМ И НЕ ЗНАМ?! КОЙ КОЛКО Е ИЗРАБОТИЛ ЗНАЕШ ЛИ, ВЧЕРАШНО НЕЩО?! А ПОГОВОРКАТА ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДНЕ ЗНАЕШ ЛИ Я?! А ДА ЗНАЕШ, ЧЕ ТЕЗИ, КОИТО НАЙ-МНОГО РЕВАТ, ВЕЧЕ ОТ ПРЕЯЖДАНЕТО СИ РЕВАТ! АЙ ЧЕСТИТО, ДРУГАРИ!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Ххххх

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "А добър ден":

    Гледай си в певицата ти казах, не си мисли, че тук лаф ще правим :) Свърши тая!
  • 43 Хахах

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "А добър ден":

    Да, то наистина певица/паница едно и също, когато не знаеш кога да млъкнеш!
  • 44 Хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Танас":

    Гледай ги какви мизерии сътвориха за нула време, обаче самочувствието топ! Остави ги, те са... Пълна трагедия, човек! Озлобени от собствените си стари постъпки и нещастия! Такива във вечен шок "Не мой да е така".
  • 45 Хххх

    3 0 Отговор
    Гледай как се ядосват само :D
  • 46 Гост

    2 0 Отговор
    Нали такива си ги отглеждахте? Внесохте ги от мамалигария, уж да работели по полето. После ги писахте на всякакви социални, че бароните им да ви уреждат гласове. Купуването на гласове по избори - башка. И сега - ама що стана така? Щото заради вас, затова.

    Коментиран от #47

  • 47 Хххх

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Гост":

    То тук се мотат разни, които бъркат формата. Къде "Записки по българските въстания", къде модерните им украси за Коледа, къде честването на вечните им качества и заслуги в реално време... Все се спасяват и все неспасени ходят! /Тази украса ме втрещи направо!/
  • 48 Разсъждаващ

    4 0 Отговор
    Ако преди четвърт век, когато можеше и трябваше, беше разследвани, съдени и избесени на "Орлов мост" висшите членове на СДС-Шайката, тези тъй наречените сега "проблеми" нямаше да ги има, защото нямаше да ги има асфалтпашовци, дебелакпеевци, кирчовци, кокорчовци, бойкикиевци, гномове, сополанпаситивци, тагаревци и всягаква друга продажна и крадлива смрад, тровеша душите и живота на българина.
  • 49 Баба ми.

    0 0 Отговор
    Ще ги вземате в наТОТО ли? Солджари?
    Може да ви "ПУЦНАТ"
  • 50 Така е

    2 0 Отговор
    Аз съм на 25 години, търсех си работа като хигиенист, понеже съм със средно образование, но не ме наемат никъде, предпочитат да наемат жена и да е с опит. Не всичко зависи само и единствено от младите хора.
  • 51 Така искаха

    1 0 Отговор
    Да стане ЕС И САЩ тук и целта си е постигнаха!!! Не може да приказвате как сме европейска държава ,а заплатите ни африкански!!! Тази пропаганда трябва да се премахне веднага,всичко ни зависи от Западната цигания и това е много зле!!
  • 52 Ето това е

    1 0 Отговор
    Свободния деградирал запад!!! Важното е да промиват мозъците на децата с този ютуб и тик ток ми нито учат нито работят защото те си мислят,че ще стават инфлуенсъри и ай ти!!!ДО ТОВА НИ ВОДИ ПРОГНИЛИЯ ЛЪЖЛИВ ЗАПАД!!! И НЕ ГО ЛИ ОСЪЗНАЕТЕ НАВРЕМЕ ГРАНТИРАМ,ЧЕ СМЕ НАЙ-ИЗЧЕЗВАЩИЯТ ВИД НА ПЛАНЕТАТА ,БЪЛГАРИТЕ!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове