Last news in Fakti

12 Юни, 2024 15:48 1 794 32

НСО обяви подробности за инцидента с двамата служители на службата

  • нсо-
  • стрелба-
  • полигон-
  • ранени

Тече вътрешна проверка

НСО обяви подробности за инцидента с двамата служители на службата - 1
Снимка: БГНЕС

Двамата служители на Национална служба за охрана (НСО) имат наранявания след тренировка на полигон. Инцидентът е станал в понеделник по време на практически занятия по стрелкова подготовка на стрелбищен полигон „Столник“-МВР, провеждани с картечен пистолет и с полуавтоматични пистолети, осколки от обвивката на куршуми след рикошет нараняват леко двама служители на НСО.

Това обявиха от пресцентъра на Националната служба за охрана (НСО) по повод информации за инцидент по време на учение с картечни пистолети.

В отговор на медийни запитвания, Националната служба за охрана (НСО) информира, че на 10 юни 2024 г., понеделник, по време на практически занятия по стрелкова подготовка на стрелбищен полигон „Столник“-МВР, провеждани с картечен пистолет и с полуавтоматични пистолети, осколки от обвивката на куршуми след рикошет нараняват леко двама служители на НСО.

Повърхностните рани са обработени на място. Един от служителите е изпратен за преглед в болнично заведение, където му е направена лека операция в областта на дясно коляно. Състоянието му е добро.

Занятията се осъществени след провеждане на задължителен инструктаж на служителите и при пълно спазване на Правилата за безопасност, като след инцидента работната дистанция на стрелбата е увеличена от 17 м (при изисквана минимална дистанция от 7 м) на 25 метра.

Националната служба за охрана подчертава, че при условия, близки до реалните, сходни упражнения от същата дистанция, със същите образци оръжия и по същите метални мишени на полигона са провеждани ежегодно и в предходни години подобни инциденти не са констатирани.

Със заповед на началника на Националната служба за охрана е възложена вътрешна проверка по случая. Към днешна дата с друга заповед учебните занятия са прекратени.

Цялата документация по възложената проверка ще бъде предоставена по компетентност на Военно-окръжна прокуратура-София.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Супер ченгета

    22 3 Отговор
    Супер ченгета на синекурна служба. Опасни за себе си и околните. Дано следващия път починалите са в тяхната кола, а не някой невинен на пътя.

    Коментиран от #3

  • 2 Конспиратор

    6 13 Отговор
    Обвивката на куршума се нарича гилза и тая обвивка-гилза може да остани в цевта , но не може да се разпада на осколки, дори ако рикушира от стена си остава цяла.

    Коментиран от #4, #5, #7, #8, #29

  • 3 Бай Оня Дедовия

    18 3 Отговор

    До коментар #1 от "Супер ченгета":

    БГ МИЛИЦИОНЕРО СЕ САМОУБИВА ПРИ ОПИТ ДА ИЗВАДИ ПИСТОЛЕТ😂🤣😂🤣😁😁
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Супер ченгета

    20 0 Отговор

    До коментар #2 от "Конспиратор":

    Предполагам става дума за стоманената, месингова или медно-никелова обшивка на оловния проектил.
  • 6 Механик

    11 0 Отговор
    Пак няма виновни.
    Я кажете марката и модела на пистолетите, че да обвиним конструкторите им поне.
    п.п.
    Ааа и патроните, и патроните. И те са виновни.
  • 7 456

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Конспиратор":

    Гилза🤣🤣🤣🤣 и ти си явно от натовската агитка.

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ЛГБТ

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "456":

    ОН Е ОТ НАШИТЕ, ДЖЕНДЪР АГИТКАТА
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Милен

    7 2 Отговор
    Те тия от НСО очевадно не могат да опазят себе си, какво остава за подопечетените им хрантутници. Та очакваме да опазят от простотията си и обикновенните граждани.
  • 12 Бай Лисан

    3 5 Отговор
    Как биха го написали във ФАЩ:
    Уцелен до смърт от гилза....
  • 13 Въпрос

    1 1 Отговор
    Коя е дамата?
  • 14 Нико

    3 2 Отговор
    Глупците от НСО са лентовали пълнителите с патрони със стоманен сърдечник. Поредната тотална немарлиивост.

    Коментиран от #17

  • 15 До кога ще го търпим

    12 2 Отговор
    НСО да се закрие!
  • 16 Некой си

    7 2 Отговор
    А, бе, и аз да питам.
    Таз кифла що си турнала пръста на спусъка, въпреки че пищовът е бутафорен?
    Аман от рамбовци и кифлите им, дето трепят собствените си заплатодатели!

    Коментиран от #26

  • 17 Некой си

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "Нико":

    От парапитеци с по две гънки мозък за цял взвод какво може да очакваш?
  • 18 Киро Шрлатанина

    6 0 Отговор
    Приятелски огън, да преасфслтират и готово!
  • 19 Бай Петко

    4 1 Отговор
    Всичко що е под пагон не трябва да гледа екшън филми.
  • 20 Перо

    4 1 Отговор
    Това не са практически занятия, а детски игри! Тази служба отдавна трябваше да бъде закрита!
  • 21 Тома

    5 1 Отговор
    За това трябва само да носят мрежите с покупки на депутатите и министрите за да няма контузии
  • 22 Чума

    2 1 Отговор
    Лъжат! Не вярвам да има метални мишени, ако има, който ги е поставил не е добре с главата си или провежда откровени саботажни действия! Най вероятно е имало неволна стрелба по тавана или нещо от обкръжаващата действителност, което няма нищо общо с мишените! Има упражнения, при които се стреля и от 5 метра, но никой не се е изпотрепал!

    Коментиран от #25, #30

  • 23 Гост

    1 1 Отговор
    Там мишените за стрелба с пистолет са метални и са дебели . Явно при удара на куршума в мишената се е разцепил и готово. И ако са стреляли от близко .
  • 24 тъпата с тъмните очила

    2 1 Отговор
    и това оръжие и без да са тъмни очилата е опасна за всички около нея но с тъмните очила е върха на неолибераната олигофрения
  • 25 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "Чума":

    Има и то точно там на това полицейско стрелбище . Дебели около 5 сантиметра , патрон с стоманен връх може да направи поразия . С оловен те се разплескват. И пише картечен пистолет ,че са използвали . Стрелял съм там и куршумите понякога рикошират . А кой е решил да се сложат такива мишени нямам представа на тях слага хартиени и след всяка група стрелящи се сменят .
  • 26 😈😈😈😈

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Некой си":

    Защото точно така се прави ако не знаеш потсигорява периметъра и колегата . И пръста се слага до скобата на спусъка за по бърза реакция . Нали за това тренират .

    Коментиран от #31

  • 27 Чума

    3 2 Отговор
    Поразяваща некадърност, разхайтеност, липса на сталинска дисциплина и безотговорност! В специалните служби и МВР отдавна е така! В армията бе по добре, но и там се наблюдават силно разложителни процеси! Може ли в класна стая да изсипеш една торба заредени пистолети и в междучасието да ги оставиш на слушателите курсисти без надзор и дори без да предупредиш, че не са учебни, а бойни!? Зала 513 - АМВР! И какво ли още не, плод на демокрация и тикватурщина! Всичко се съсипа и опростачи при Вас! А на Пеевски - нека той Заповяда! Да въведе ред!

    Коментиран от #28

  • 28 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #27 от "Чума":

    А стига писа приказки.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 😈😈😈😈

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Чума":

    Има точно на това стрелбище ги има от години.
  • 31 Некой си

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "😈😈😈😈":

    Пръстът й е на спусъка, а не на скобата, драги.
    Аман от милиционерска неграмотност!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове