Last news in Fakti

12 Юни, 2024 15:41 1 123 27

Черешите в района на Кюстендил ще бъдат охранявани от жандармерия и гранична полиция

  • череши-
  • охрана-
  • жандармерия

Охранителната операция се осъществява на територията на общините, обслужвани от РУ Кюстендил  и РУ Бобов дол

Черешите в района на Кюстендил ще бъдат охранявани от жандармерия и гранична полиция - 1

За поредна година в охраната на реколтата от череши в Кюстендилско се включват служители на Жандармерията и на "Гранична полиция", съобщиха от регионалната дирекция на МВР, цитирани от БТА.

Маршрутите на екипите са съгласувани с местната власт, поетапно ще бъдат увеличавани и екипите в районите с черешови насаждения, както и на пунктовете за изкупуване на реколтата. Ще се следи за това работата в масивите да се преустановява след 20:00 часа, за спазването на правилата, за наемането на работници по прибирането на реколтата и извозването им от земеделските масиви, както за работното време на пунктовете за изкупуване на черешите.

Охранителната операция се осъществява на територията на общините, обслужвани от РУ Кюстендил и РУ Бобов дол.

До днес не са регистрирани посегателства, допълниха от полицията. Оттам добавиха, че специализираната охранителна и превантивна операция ще продължи до приключването на прибирането на селскостопанската продукция в областта.

Охраната на черешовите масиви в Кюстендилско започна от началото на месец юни. Към 20 хиляди декара са черешовите насаждения само на територията на община Кюстендил.

Преди години имаше и смъртни случаи при опит на стопаните да опазят своята реколта.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само предлагам

    11 4 Отговор
    Какво ще охраняват то няма кои да бере Я там да им направят една бригада и да почват да берат

    Коментиран от #22

  • 2 Ромчо

    2 12 Отговор
    А бухахахахахах глупави нефелни Булгаристанци
  • 3 И от кого

    7 2 Отговор
    Ще ги охраняват? От изборната маса на ГЕРБ. Ами да мобилизират турците. Да се омешат!

    Коментиран от #23

  • 4 Войните на светлината!

    7 4 Отговор
    Да ги охраняват Величието, с техните "войни на светлината". Хем ще имате още един повод да пишете за тях. То не че ви трябва повод де, щом козяк нарежда, ще пишете
  • 5 Васо

    23 3 Отговор
    Чакай малко, чакай... Това къде го има? Обществото плаща на жандармерия и полиция да охраняват частни градини с череши... От къде на къде, бе? Така е добре, а? Друг да плаща. Собствениците на череши да си наемат охранителни фирми. Аз с парите от моите данъци не желая да плащам за охрана на частна собственост. Пкащайте си бе, черешари.

    Коментиран от #24

  • 6 При соца

    24 4 Отговор
    Имаше бригади! Хем раборихме и покривахме норми, хем се учехме на колективизъм, ред и уважение! Вечерният огън, песни, китари и нямаше милиция да пази черешовите дървета!

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 И военните са изпратили

    11 1 Отговор
    10-та въздушнопреносима дивизия!
    Всички ги знаят кои са другарите-крадци, що не затворят квартала за черешобера!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Дрън дрън та пляс

    19 1 Отговор
    А възрастните хора по селата кой ще ги охранява? Или черешите са по важни да се пазят с държавна пара
  • 12 Сталин

    12 1 Отговор
    Че то държавните тайни на България не се охраняват толкова
  • 13 ЯЗОВ

    4 4 Отговор
    Изпратете и бойците от ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Сатана Z

    10 1 Отговор
    Заптиетата трябва да следят за реда в държавата,а не да пазят като бостански плашила частните насаждения на ДПС електората .Който чака реколта от череши д Аси плаща на частни охранители.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Румен

    2 1 Отговор
    Бравоооо. Пазете черешите, а границата не.Те това е само малоумното решение на мафиотската ни държава
  • 20 ха ха

    3 0 Отговор
    череши има в изобилие , но няма кой да ги изкупува и така ще си изгният по дърветата , преди години докараха жандармерията / заради убит пазач на градина / но и със идеята да прогонят малките прекупвачи с бусове в полза на мастити бизнесмени които да свалят цената на плодовете в своя полза , резултата е повече от видим

    Коментиран от #25

  • 21 Начо

    6 0 Отговор
    Ама който има череши ,да си ги пази бе.Искахте капитализъм-ето ,имате го.Не желаем с нашите данъци да си пазите черешите.Частни клубове искат стадиони,но държавата да ги построи.Е,не става така.
  • 22 А реколтата от кайсии в Силистренско

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Само предлагам":

    ще я варди член 5 -и !
  • 23 TV Бобов дол

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "И от кого":

    Не е точно така , основно берачите на череши са цигани от монтанско и турци от хасковско.
    Крадат метните цигани и българи които познават района .
    Иначе който иска може да заработи добри пари с бране на череши .
  • 24 Ти си

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Васо":

    А утре да не си се обадил на 112 ако някой ти влезе в двора и почне да ти изнася имуществото ! Да не ревеш тогава къде е държавата при положение че току що и отрече една от основните функции !
    Собствениците на къщи да си наемат охранителни фирми. Аз с парите от моите данъци не желая да плащам за охрана на частна собственост. Пкащайте си бе
  • 25 Злогош

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "ха ха":

    Череши имам в двора бол . Компоти , сладка и сиропи , другото на ракия ! Никой не ми бере на никой не продавам !
  • 26 Ами ти

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Град Козлодуй":

    от кой реактор дращиш
  • 27 череши, прекрасни са

    2 0 Отговор
    Тази година има, че има.
    Но какво от това? Не стига, че няма берачи, но няма и кой да ги изкупува. Набираме с мъка по някоя-друга щайга и започваме да обикаляме селата и да търсим работещ пункт. И няма. Или пък, ако намериш и носиш червени, искат бели. На другия ден носиш бели, но към обяд попълнили квотата за белите и не ги приемат, дори за жълти стотинки.
    Връщаш ги и се чудиш какво да ги правиш. При нас решението е взето.....резачката.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове