Last news in Fakti

12 Юни, 2024 17:24 4 354 41

Популярни лица на ПП-ДБ няма да бъдат сред новите 240 депутати в парламента

  • пп-дб-
  • популярни лица-
  • депутати-
  • 50 народно събрание

Лена Бориславова се връща в Народното събрание, но съпругът и и бивш заместник-председател на НС Мирослав Иванов се разделя с него

Популярни лица на ПП-ДБ няма да бъдат сред новите 240 депутати в парламента  - 1
Снимка: БГНЕС

Знакови лица на ПП-ДБ няма да намерят място в бъдещия национален парламент. Ясни са и тримата им представители в европейския, информират от БНР.
Никола Минчев, Радан Кънев и Христо Петров - Ицо Хазарта ще са тримата представители на "Продължаваме промяната - Демократична България" в Европейския парламент.

Кънев и Петров влизат благодарение на преференциите, с които са разместили подредбата на листите - съответно от пето и шесто място.
Неуспехът на "Да, България" да излъчи евродепутати е една от причините за оставката на Христо Иванов като председател на партията, твърдят източници на БНР от коалицията ПП-ДБ.

По собствено желание Иванов се отказа от депутатския мандат, но освен него в националния парламент не влизат членове на ръководството като Ивайло Мирчев, Антоанета Цонева и бившият правосъден министър Атанас Славов.

Под въпрос е и Надежда Йорданова - също бивш министър на правосъдието.
В общо 10 района ПП-ДБ няма да излъчат депутат.

От решението на лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев зависи кой още ще отпадне.

Ако Петков избере да е депутат от 23-ти столичен район Настимир Ананиев няма да е народен представител, а в бъдещия 50-и парламента от Перник ще влезе Бойко Рашков.

Ако Асен Василев избере да е депутат от Хасково, от листата в Пловдив-град ще влезе Манол Пейков - кадър на "Да, България".

Лена Бориславова се връща в Народното събрание, но съпругът и и бивш заместник-председател на НС Мирослав Иванов се разделя с него.

Решението на Христо Петров да избере Европейския парламент вкарва в националния Венеция Ангова.
Благодарение на преференции депутат от 25-ти столичен район ще е и Елисавета Белобрадова.

ДСБ запазва броя на депутатите си и в европейския, и в българския парламент и това е една от причините лидерът Атанас Атанасов да не подава оставка.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    32 10 Отговор
    Пирамидата ПП/ДБ след няколко месеца ще е аривидерчи. Куфарите и кой, отде е. На мястото на жълтопвертника, бих се преориентирал към Синя България.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Д. Димитров

    52 8 Отговор
    Ицо Хазарта в европарламента.....Боже, Боже..... слез и си прибери версиите. Само едно ще кажа, бивш наркоман и бивша к..ва НЯМА!
    Българите си заслужаваме съдбата, след като не ходим да гласуваме, а тия дето ходят правят ТЪП избор!!!!!
    ДО КОГА?

    Коментиран от #9, #18

  • 6 да де

    30 5 Отговор
    И с какво са популярни, че са пълни де би ли и някои от тях червени отрочета така ли.
  • 7 по вярно е

    27 4 Отговор
    популярни врагове на България
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Асд

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "Д. Димитров":

    Може ли да помоля да дадете разумен избор за политическа партия или организация, за която си заслужава да се гласува?

    Коментиран от #25

  • 10 Мъчно

    27 5 Отговор
    Ми е за лодкаря тежка категория с ниско чело. Ще ми липсва и обратната захапка на люлинския бек. Дано му се закрепят хемороидите в Европарламента …

    Коментиран от #40

  • 11 Чума

    16 3 Отговор
    Един депутат от къща е предостатъчно! То оставаше и двамата с малката Дея да се намърдат в парламентарната зала! Той ще гледа Дея, а Лена ще работи в Народното събрание! В Ямболско БСП има над 17%, докато в другите области е в рамките на общия за партията резултат около 7%, в Хасковско по малко! Това е причината Мирко да не е депутат, защото там мандатите са само 4, а Греб, Възраждане и БСП имат повече % от ПП, която е с 10%.
  • 12 Нямам думи наркомана и простоват

    22 5 Отговор
    Селяк, Христо да ходи в Европарламента. Това е фарс. Че се позволява на такива плоски елементи да представляват България и определят бъдещето на цяла Европа, трябва да се разясни в детайли как е възможно това!!!

    Коментиран от #14, #36

  • 13 Данко Хаирсъзина

    22 4 Отговор
    Това са изклчително слаби политици и експерти- Безнадежда Йорданова, Мирчев от с. Крушари, Толбухинско, Цона от РЯзград, Атанас СлаБов, Ицо Хазарта- за нищо не стават. Затова получиха толкова малко гласове, защото не си обновиха листите, все едни и същи -партизани, ниско квалифицирани, неграмотни, слабо културни.
  • 14 .Хазарт Ицев

    29 5 Отговор

    До коментар #12 от "Нямам думи наркомана и простоват":

    Ицо Хазарта е просто момче, но напорист, нахален, арогантен, с излишно самочувствие. От нищо не разбира, а се бута напред-нито от право, нито от политика, нито финанси, нито икономика, нито земеделие, нито инвестиции...НИЩО!
  • 15 Бляк Хаек

    16 9 Отговор
    Боко жестоко се наигра тоя път. Направи най-калната кампания, която някога сме виждали, впрегна заедно с братчето си Пеевски целия медиен и финансов ресурс само и само да оклепа ППДБ и накрая се озова в пълна зависимост от прасето. Сега ще трябва да прави правителство с него и да разчита на други патерици - чалгаджии и патриотари, стари и нови. Браво Боко, голям стратег! Сега ще му гледаме сеира. А електората на ГЕРБ-ДПС ще продължи да мизерства, но това не е нещо лошо. Искат кочина - получават кочина.
  • 16 Кубрат, обл.Разград

    19 5 Отговор
    Ичо Талибана си подаде оставката. А неговата секретарка от Кубрат, Делиорманско-Йордановица, кога? И тя е кръгла нула, като министър на правосъдието за пет пари работа не свърши.
  • 17 Анонимен

    17 4 Отговор
    Рогатото няма място в парламента,защото рогата му продължават да растат и трябва да разширяват вратите заради него.
  • 18 Хазарт Шмъркев

    23 2 Отговор

    До коментар #5 от "Д. Димитров":

    Срам и позор, че такива като Хазарта е в Европарламента. Сигурно е свършил парите и сега дири сигурна служба- 16 000 евро на месец, а нищо няма да работи.Той и нищо не разбира, прост е като гъбено семе.Ще обикаля бркселските бирарии и ще опитва хубава белгийска бира, траписка. Дано поне научи как и къде я правят бирата.Кръгъл глупак.

    Коментиран от #31

  • 19 Ний ша Ва упрайм

    14 4 Отговор
    гемийката на Костов потъна
  • 20 Чума

    10 12 Отговор
    Какво му е на Хазарта? Нека се уреди момчето! По добре ли е да бъде в Българския парламент! Повечето в Брюксел са такива като него - екзотика! Поне няма да пречи тук! Щом Джамболина и Слабаков могат да бъдат евродепутати, защо Ицо да не може! Май завиждате! Хората се уредиха и без изборна победа, а вие коментирайте! Ето, Йончева пак се намести! Запомнете! Дори някой да иска да направи нещо добро и Промяна към по добро, след като не получи доверие от Вас, той си казва, че след като не може да оправи България, по добре да уреди себе си, отколкото нищо! И прави са хората! Сега, ако са умни, ще влязат в сглобка отново, но трябва добре да се пазарят и осребряват! Никой няма да им признае, ако са почтени и не крадат! Ето, дадоха тройно по високи пенсии на 3 и половина милиона пенсионери и какво - спаднаха с 300 000 гласа спрямо предния вот! Затова - грижи се за себе си, за да те зачитат!

    Коментиран от #29

  • 21 Исторически парк

    3 6 Отговор
    КЕФ!
  • 22 Серсемов

    10 3 Отговор
    Ицо защо не кандидатства за председател на Европапламента? Той е голям ерудит интелектуалец. културтрегер политик от световна величина
  • 23 Кой е по-излишен?

    9 2 Отговор
    Бойко Рашков или Криптомир?
    Евала на Хазартчето - как ги прецака, а? Пускам сълза за Миро.
  • 24 мдда

    2 1 Отговор
    Е, и???
  • 25 Българин

    2 9 Отговор

    До коментар #9 от "Асд":

    ВЕЛИЧИЕ!

    Коментиран от #33

  • 26 12340

    10 2 Отговор
    И Мирчо Шопарчето няма да го има, язък, че си показва срамотиите на Росенец! :))
  • 27 ГЕРБ=ДПС=БСП

    11 5 Отговор
    Атанас Атанасов отдавна трябнаше да си е подал оставката. Не е демократично някой да продължава над 20 години са е по върховете на политиката.

    Четири от причините да спра да гласувам за ПП+ДБ, са личности като Георги Ганев, Радан Кънев, Атанас Атанасов и данъчната политика. Аз съм за необлагаем минимум и прогресивен данък доход и диференцирани ниски ставки на ДДС за основни храни, лекарства.

    Коментиран от #32

  • 28 Адио

    12 4 Отговор
    Важно е Лорер да не бъде,излъчва Погнуса
  • 29 ГЕРБ=ДПС=БСП

    3 8 Отговор

    До коментар #20 от "Чума":

    "Никой няма да им признае, ако са почтени и не крадат! "

    Както виждаш признаха им го 307 000 гласуващи.

    Единственото написано от теб, с което не съм съгласен е призоваването ти ПП да гледат себе си и да се копумпират. Ако те послушание и се корумпиран ще изгубят и сегашнште си мижави 307 000 избиратели. Ако не се корумпират и променят данъчната си политика към прогресивен данък доход, ДАНЪК ЛУКС, диференцирани ДДС ставки. И ако изритат Георги Ганев и Атанас Атанасов, може да си върнат моя глас. Ако продължават с досегашната данъчна политика, няма да гласувам за тях.

    У нас никой не е светец. У нас няма почтенни, защото условията не го позволяват. Има по-мако развратени и повече разврагени злодеи.
  • 30 боко

    4 3 Отговор
    По малко Шарлатани и мо ще ни ци с 2 гражданство
  • 31 Гого

    4 6 Отговор

    До коментар #18 от "Хазарт Шмъркев":

    Аз пък съветвам да не му броите еврата - заради местото с приход ще отчислява на харвардите яка сума. Ще му остане за бира!

    Коментиран от #34

  • 32 ПЖИ-то

    9 3 Отговор

    До коментар #27 от "ГЕРБ=ДПС=БСП":

    "Генерал" Атанасов е от 30 години в политиката. Той друго, освен шеф на милицията и прокурор , не е работил. 30 години на държавната трапеза.Завършил чрез системата РАБФАК, преди това "учил" за стрелочник".
  • 33 Жалки полезни иgиoти 🤪🤡

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Що крадете вие от субсидийката на сКопейкин ??? 🤣🤣🤣
  • 34 Простя КъСкопейкин

    3 3 Отговор

    До коментар #31 от "Гого":

    Това само konaнаpина къстадин го прави, да преджобва съпартийците си за да си купува нови имоти и да трупа кеш в Евро
  • 35 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    11 3 Отговор
    Много се радвам, че няма да виждам пра$ето Ивайло Мирчев...
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 БАЙ КУРТИ

    3 3 Отговор
    Е щом РАДА ДЪЛБОКАТА Е В ЕВРО ПАРЛАМЕНТА. ШАПКА ви свалям. Сега заедно със ЛАЙНЕРА ще наложат със закон ИСТАМБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ. ХА ДА НИ Е ЧЕСТИТО.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Мноо

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Мъчно":

    Ми е мъчно и на мен за този титан на мисълта! Лошото е че сегашното време избутва такива утайка повърхността- заместник полковникгенералмайора....
  • 41 ЧОЧО

    6 1 Отговор
    Преди 89 година ако си от семейство на активни борци,винаги си намираше топло местенце .Сега може да си най големия некадърник , но щом се приятел на някой партиен вожд ставаш евродепутат.Предния мандат,оня лъхащия на никотин Слабаков а сега Ицо хазарта ние сме уникална нация винаги избираме най некадърните .Затва сме в това положение.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол