Last news in Fakti

14 Юни, 2024 20:42 1 819 21

Автомобил помете и уби пешеходец, вървящ по пътното платно на пътя София - Варна

  • пешеходец-
  • автомобил

Инцидентът е станал малко след 16:00 часа

Автомобил помете и уби пешеходец, вървящ по пътното платно на пътя София - Варна  - 1

Пешеходец е загинал, блъснат от автомобил на главния път София – Варна край Търговище. Инцидентът е станал малко след 16:00 часа, съобщи БТА, като се позова на информация от Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище.

Мъжът е вървял по пътното платно, когато лек автомобил с чуждестранна регистрация го удря. Установено е, че водачът е с двойно гражданство.

Към момента се водят процесуално-следствени действия на мястото на случая, казаха от Областната дирекция.

Образувано е досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 минавал съм на косъм

    23 3 Отговор
    от такива перовци, всички луди са пуснати да творят на воля в тая кочина
  • 2 поредния мюмюн убиец

    33 2 Отговор
    а защо криете гражданството на мюмюна ? българско и турско ходил е да види брадчедите от региона там мня а много българи…
  • 3 Мустакат белгиец

    11 1 Отговор
    Тва да не е Нигерия да вървят кервани до мантивелата? И тоз мургавият джърмън не ми аресва.
  • 4 Конспиратор

    13 0 Отговор
    Пешеходците ползват само левия банкет спрямо посоката си на движение, а когато няма банкет се оглеждат и изчакват и насрещните и изпреварващите се ППС.
  • 5 Тоалетната хартия

    21 5 Отговор
    Какво прави пешеходец на пътя??!!!В Европа , шофьора ще бъде оправдан. Същото.е и с велопедалите, навън е 30+градуса, а ония върти педалите в средата на платното!!!!!

    Коментиран от #7

  • 6 Какви 5 лева

    3 17 Отговор
    Базовото правило е, че пешеходците са с абсолютно предимство на пътя, ако няма забранителни знаци.

    Коментиран от #8

  • 7 Да ама не

    8 5 Отговор

    До коментар #5 от "Тоалетната хартия":

    Май май не си много запознат, а? Иска ти се, но не е точно така.

    Коментиран от #10

  • 8 Не и на пътно платно

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "Какви 5 лева":

    На тротоара (забранен за МПС) и на пешеходна пътека имат предимство, т.е. да преминат преди МПС.

    Коментиран от #9

  • 9 Закона за ДП

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Не и на пътно платно":

    Чл. 108. (1) Пешеходците са длъжни да се движат по тротоара или банкета на пътното
    платно.
    (2) Пешеходците могат да се движат по платното за движение, противоположно на посоката на
    движението на пътните превозни средства, по възможност най-близо до лявата му граница:
    1. когато няма тротоар или банкет или е невъзможно те да бъдат използвани;
    2. при пренасяне или тласкане на обемисти предмети, когато с това се затруднява движението на
    другите пешеходци.

    Коментиран от #11

  • 10 Тоалетната хартия

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "Да ама не":

    Що речи......еврогейски???? Пешеходци нямат работа на пътя. Най- опасни са слънчасалите педалисти!!!!
  • 11 Пешеходец

    10 0 Отговор

    До коментар #9 от "Закона за ДП":

    Ако конкретния участък е скоростен път, то той е забранен за пешеходци.

    Коментиран от #15

  • 12 Знайко

    5 1 Отговор
    Като гледам снимката мястото на инцидента е околовръстното на Търговище. Пътя не е никак широк. бамкет няма, тротоар-също и всичко е обрасло от двете страни. Ако се разминават 2 камиона, може да са го взели с "въздушната струя", подобно на влаковете.
    Днес минах оттам около 16 и 15 часа , но трафика на Първи долап ме изнерви и сцепих вдясно от Белия Кон през града в опит да изпреваря няколко досадника пред мен, та явно съм се разминал на косъм да вися в задръстването.
    Някой горе има други планове за мен май!

    Коментиран от #13

  • 13 Тоалетната хартия

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Знайко":

    Да има планове, да се мъченик и да плащаш данъци!!
  • 14 Монтер

    5 0 Отговор
    И двамата имат вина. Не съм запознат с казуса но масово не се знае правилника за движение по пътищата. Всички се смятат за всемогъщи и по велики от господ. Като видиш в далечината препятствие на пътя отнемаш газта и имаш готовност да напалиш и спреш при евентуална ситуация. Всички си мислят, че той ще се отдръпне от пътя или тоя ще намали и ще ме заобиколи и ще се разминем. За мен всеки на пътното платно независимо къде е неадекватен и не знае правилника за движение. Тоест аз трябва да го пазя за да ми е мирна главата. Ако се отдръпне продължавам. Но ако си върви необезпокоимо аз намалям и ако трябва спирам, независимо че съм на извънградски път. Полицията и Съдът те питат защо не предприе действия да избегнеш инцидента, тоя може да е пиян или дрогиран или неадекватен.

    Коментиран от #19

  • 15 Монтер

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Пешеходец":

    А ако лицето е емигрант или самоубиец. Кво праим тогава? Винаги трябва да си готов за всичко ! Правораздавателните Органи не ги интересува дали ония знае или не знае правилника. Това е отделен казус. Въпроса е как ще реагираш ти или лицето управлявало МПС-то. Отделен е казуса ако лицето управлявало МПС-то не знае правилника.
  • 16 Иванка Петрова

    5 2 Отговор
    Кога обикновения човек изгуби човешкото у себе си и се самозабрави до степен, ненужно да се трови с омраза? Като Ви чета коментарите се усеща някакво непризнаване на човешкия живот, защото са пешеходци или велосипедисти и трябва да се предвижват по пътното платно. Как мислите, ако е имал др. избор дали ще върви по платното в жегата ? Наистина ли смятате това, че сте зад волана за богоизбран сорт имащ право да решава човешка съдба? Всеки един от вас има същите права и задължения като загиналия. Първостепенното задължение на водача на МПС е да запази човешкия живод, без значение от материалните щети и условия. Останалото е демагогия.

    Коментиран от #17, #18, #20

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Уважение

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Иванка Петрова":

    Към написаното от Вас, права сте! И все пак, като шофьор, не мога да не изразя яростта си от напълно неадекватни и пешеходци и велосипедисти! Казано е: Пази се сам, да те пази и Господ!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 винаги е тъжно

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Иванка Петрова":

    когато някой почине, еле па в пътен инцидент (не само защото е преждевременно и е могло да бъде предотвратено).
    Обаче, от вашия коментар лъха на индулгенция към всички пешеходци и велосипедисти, без да отчитате и възможното им безотговорно поведение като участници в движението. Да не мислите, че шофьорите като се качват в колите си мислят само кого да убият! Ако си го мислите, то имате сериозни ментални проблеми и се нуждаете от спешна медицинска помощ.
    Можете да бъдете убедена, че инцидентите със загуба на човешки живот са най-големия страх на всеки шофьор. Дори когато нищо не са могли да направят (защото пешеходеца се е постарал да бъде невидим, движел се е по най-неподходяшия начин и не е оставил шанс да бъде спасен), дори тогава хората страдат и мислят непрекъснато дали са могли да реагират по-адекватно, та да се предотврати нещастието.
    Не може по дефолт да се вменява вина. Следва случаят да бъде разследван и да се уточнят всички детайли по казуса. Не е нормално да се обвиняват само шофьора, ей така защото е удобно. Да не коментираме, че бог да го прости човека, ама се е движел там където въобще не му е мястото и напълно е възможно да е ударен на място с ограничена видимост и т.н..
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове