14 Юни, 2024 21:06 1 917 15

Пълен одит на Изпълнителната агенция за борба с градушките разпореди служебният земеделски министър

  • градушки-
  • земеделски министър

От началото на сезона са изстреляни над 9000 ракети, но те не могат да покрият територията на страната

Пълен одит на Изпълнителната агенция за борба с градушките разпореди служебният земеделски министър - 1

Пълен одит и проверка на Изпълнителната агенция за борба с градушките е разпоредил министърът на земеделието Георги Тахов. Проверката е разпоредена на база медийни публикации и информация в публичното пространство за ефективността на структурата при работата ѝ.

Тахов, заедно с министъра на транспорта Георги Гвоздейков участваха в свикания от кмета на община Нова Загора Галя Захариева кризисен щаб. Снощи пороен дъжд, придружен с градушка с големината на яйце, причини щети по сградите, автомобилите и зелената система на града и унищожи реколта от 4000 хектара в 8 населени места в общината.

"Овладени са всички проблеми с отводняването, прибирането на счупени клони и дървета в града. Утре продължаваме с чистенето. Смятам, че за два дни – събота и неделя, ако времето е така, ще успеем да се справим, да изчистим града и да го приведем във вида, в който трябва да бъде. В понеделник вероятно ще направим и пълния преглед на всички сгради, общински, за да видим каква е ситуацията с и да видим какво можем да изпратим към междуведомствената комисия за справяне с бедствия и аварии", посочи Галя Захариева – кмет на община Нова Загора.

За проверката в Изпълнителната агенция за борба с градушките служебният министър каза пред земеделците в Нова Загора, че нищо няма да се спести и нищо няма да остане скрито. Той каза още, че е разпоредил документите за плащане на обезщетения и плащанията да бъдат придвижени бързо.

От своя страна директорът на Изпълнителната агенция за борба с градушките инж. Валери Ценов заяви, че от началото на сезона са изстреляни над 9000 ракети. За тяхното качество, той обяви, че отговарят на изискванията. След анализ е установено, че трябва да бъдат разкрити в цялата страна още около 24 ракетни площадки.

"Аз лично към днешна дата не бих казал, че имам някакви съмнения в работата им, но по-скоро искам да надградим ефективността, а това става именно през отчитане на реалното състояние, което е", каза Георги Тахов, министър на земеделието.

"Последната обществена поръчка имаше една фирма, която произвежда такъв тип ракети със съответните сертификати и съответните спецификации. Реагентът, който е заложен в ракетите, е сребърен йодит. По специафикация той трябва да отговаря на определени условия, опреелени количества градови зърна да внася в облака. Тази спецификация е гарантирана със сертификат", каза инж. Валери Ценов, директор на Изпълнителната агенция за борба с градушките.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мда

    21 0 Отговор
    След град качулка. Можеше да има одити всяка година, ама сега герб бият тъпана...
  • 2 във всички държавни институции

    21 0 Отговор
    се работи на максимум 25-30%
    за това всичко е много зле у бг
  • 3 Гошо

    27 3 Отговор
    Тези харчат едни пари, а полза никаква, където и да вали щетите са огромни.
  • 4 Иван Грозни

    19 1 Отговор
    Като им гледам джиповете/и томбаците/ и си мисля -тия хора са умрели от глад. Ще смучат държавни пари докато гласуват за крадците, защото и те са такива/гербаджии/. Гласувайте през есента умно.

    Коментиран от #11

  • 5 Мхм

    18 3 Отговор
    Така е, когато цялата държавна администрация е основния електорат на герб. Вдигнаха им заплатите, гласуваха за герб и после - одит...
  • 6 дьикас

    15 3 Отговор
    Това ви е дето давате оръжия на укра бандера фашистите в Украина. Всички дето останаха без покриви,коли и реколта нека да благодарят на ГЕРБ, ПП и ДБ, ДПС и ИТН. Всички сега нека денем и нощем да благодарят на разбойниците от парламента.

    Коментиран от #8

  • 7 Стамен

    19 0 Отговор
    Един собственик на футболен клуб се занимава с тези градушки, ама май само гледа футбола.
  • 8 сираков

    3 8 Отговор

    До коментар #6 от "дьикас":

    Върви се прегледай, русобробството толкова те е заслепило, че не можеш да разделиш природата от менталните ти проблеми.

    Коментиран от #14

  • 9 Одит

    14 0 Отговор
    Какъв одит бе шушляк, всички сте за затвора
  • 10 ЛУЧО

    14 1 Отговор
    Пълен одит - нищо няма да се получи. Кой е този който не разрешава да се изтрелват ракети към градоносните облаци ? Една от причината е тази - натовски самолети над България, второ икономия на ракети, трето некадърност, закрити ракетни площадки и пр. Но няма да има виновни както винаги на територията.
  • 11 Величие

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Иван Грозни":

    Това е партията на българите
  • 12 Чистка

    5 0 Отговор
    Убуу се сетил министъра, но не само тази агенция е проформа и на народна издръжка пие виски и на екскурзии, а още много и трябва на всички агенции ревизия, вкл на оня,,, пимпиреФ ли беше, или,,, полярника. И на старците рашки от БАН. Аман бе
  • 13 Перо

    5 2 Отговор
    Тази агенция за борба с градушките от соц време е абсолютно неефективна и трябва да се закрие! Излишен държавен разход!
  • 14 укйнх

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "сираков":

    Природата викаш? А пък аз ти казвам че за дето от ГЕРБ, ПП и ДБ, ДПС и ИТН дават оръжие на бандера фашистите в Украйна, та заради това хората са без къщи коли и реколта. Господ е Цар на царете и Господ на господарите. Господ е господар на стихиите. Никога не бива да се търси гнева на Господ Иисус Христос, а е по добре да се тръси неговата милост. Господ не гледа на лице, и е по добре да се търси неговия мир.
  • 15 Иванов

    1 0 Отговор
    На тахов всичко му е криво. На крив к---р, вълната му пречи. Защо не изградят още ракетни площадки на територията на страната. ИА "Борба сградушките" си работи добре. но зле се управлява. Много е ясно. че когато във въздуха има самолет не може да с естреля. Ами ако ракета удари пътнически самолет какво става. Всеки знае. По важно е живота на хората във въздуха, отколкото насажденията на дадени стопани. Реколта може да се роди и другата годиа, а човешкият живот е един.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове