Last news in Fakti

15 Юни, 2024 07:43 1 039 22

Пленумът на БСП посочва лидер на партията до избора на нов председател

  • бсп-
  • председател-
  • пленум

Корнелия Нинова подаде оставка след тежката загуба на изборите

Пленумът на БСП посочва лидер на партията до избора на нов председател - 1
Снимка: БНТ
Националният съвет на БСП ще проведе заседание в централата на "Позитано" 20, предаде dariknews.bg.

На заседанието ще бъде насрочен пълен цикъл отчети и избори в партията и ще бъде избран изпълняващ функциите на председател на БСП след подадената от Корнелия Нинова оставка.

Пленумът на БСП ще трябва да определи и периодът, в който ще се проведе прекият избор за нов лидер на партията.

"Претърпяхме тежка загуба на изборите за 50-ото НС и за Европейски парламент. Поемам отговорността за тези катастрофални резултати и подавам оставката си пред всеки един от вас - тези, които ме избрахте за ваш председател и единствените, които имате право да я получите", заяви Нинова преди дни.

"И да знаете, че вратата на крепостта ни няма да бъде разбита отвън, а ще бъде отворена отвътре", коментира по-късно червената лидерка след спекулации на вътрешнопартийната опозиция, че оставката ѝ е бутафорна.

Нинова е начело на най-голямата лява партия у нас от 8 години. Тя беше избрана за председател на БСП на 8 май 2016 година.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаберих

    7 2 Отговор
    - Защо казват на родния език "майчин"?
    - Защото бащата не може да вземе ДУМАТА!
  • 2 Артилерист

    7 7 Отговор
    Нинова е манипулатор и лицемерна. Тя съсипа революционната някога Партия...
  • 3 Сашко

    3 8 Отговор
    Добре е ,че мислите хората за глупаци от БСП.
    Една оставка няма да ви спаси от пропадането в бездната нещастници комунисти.
  • 4 Бай Тошо

    7 2 Отговор
    Да предложат Бойко, той още си пази партийнага книжка от БКП.

    Коментиран от #8

  • 5 ухбтф

    4 6 Отговор
    БСП милионери за България, здравейте бре негодници. Вече 34г. след 89 г. успешно пърдите в парламента и не се сещаме каква е ползата от Вас. Това че на мястото на един мъртвец ще сложите друг, какво ни интересува? Кого представлявате? Там всичките сте милионери дето викате дайте да дадем. За какво сте ни? По цял ден обяснявате че е зле работата, ама какво от това. И аз виждам че само се лъже и граби в България, ама не ми дават по 20 хиляди лева заплата на месец в парламента както на вас. Няма никаква полза от вас, просто сте ялови, мИрси.

    Коментиран от #11

  • 6 И няма

    4 4 Отговор
    да ѝ приемат оставката на властната кака!
  • 7 Хитран

    2 3 Отговор
    Дебелият Наско да оглави столетницата

    Коментиран от #10

  • 8 Грешиш

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Тошо":

    Бойко си даде книжката в ...музея на соца в София....първи коридор, третата стая у лево.
  • 9 Може ли да се кандидатирам

    0 0 Отговор
    За БОС на БСП по интернет.....
  • 10 Тоа не е ли

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хитран":

    От Сливен....или греша.
  • 11 БСП милиардери

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "ухбтф":

    Станахме вече....от приватизацията, та до днес....
  • 12 Кемал Айвалийски

    2 2 Отговор
    Жалък край. Но такава е съдбата на самозабрави ли се. Все още не вярвам на този жена.
  • 13 Гандалф

    0 0 Отговор
    Нищо ново под слънцето..ще гледаме поредния цирк...хора предани на нинова ще я предложат пак, и тя ще приеме...ще има врътки и спартийни организаций..ще се пращат делегати удобни за нинова...циркът с уж подадената, но не подадена оставка най вероятно няма да се повтори...но ще се нагледаме на други номера и удари под пояса..
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Моряка

    0 1 Отговор
    Бъди спокоен. Вече я продадаха най близките и,без Свиленски.Днес от 11 часа на Позитано ще драпат за собственото си оцеляване.Отпадналите безполезни стари муцуни днеска са в опиянение.Изобщо след оттеглянето на Лилов храма се напълни с търговци.Светлина в тунела няма.Затова пък гъмжи от кариеристи.Днес ще се изкарат вода ненапита.Миличките.
  • 18 М3 голд

    0 0 Отговор
    Много я голите и гладите госпожата ви. Ако тя беше нанесла такава щета в компания, щеше да изхвърчи и място да не си намери в България. Редно беше да се отрази в статията нейните апаратни игри, за да запази мястото си на депутат, за вкарване умишлено седесар от името на БСП в НС. Играе си на началници, любовници, сякаш БСП е Нинова ЕООД. А но е такова към момента.
    На този пленум трябва да се подходи строго и за стореното от нея да бъде ИЗКЛЮЧЕНА ОТ БСП. Партията е в очакване, електоратът още повече. Да си взема Методиев и лапачите от обкръжението й, да си създадат партия и да я управляват. Само с мазна усмивка, някои телесни форми - до време. То мина.

    Коментиран от #19

  • 19 Моряка

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "М3 голд":

    Не е ли малко неморално- довчера и подаряваха цветя,а пък днеска да я изключат точно нейните хора.Макар,че от тях всичко може да се очаква.Ако днес надделее крилото на нямащите нищо общо със социализма Станишко,Добрев и вечно преминаващия към по силните- Гуцанов,с БСП е свършено.
  • 20 Моряка

    0 1 Отговор
    Да не забравяме и неопитността на новите звезди.Жан Виденов,дълбоко честно момче,как за 2 години се самоизолира,обграждайки се със съучениците си от езиковата гимназия.Днес да не се пръкне някой пак такъв.
  • 21 Марков

    0 2 Отговор
    Уважаеми, Лилов беше първият, който през 1990 г излъга членовете на БКП, електората и всички. На фона на острота психическа кампания срещу цялото общество, наред с планираното разрушаване на политическата система, започна реализацията на създаване на нови икономически субекти, на прехвърляне на капитали и т.н. Под благия поглед на Лилов. Идеологът в БКП. Очакванията, че можещите и знаещите ще дръпнат държавата по новите релси не се оправдаха. Новите бяха спортисти, келнери, силоваци и всякакви, но не и можещи. А зад тях се криеха истинските собственици, съратниците на същия Лилов. Стоян Марков в Лондон. Шофьорът му купи телекомите. Огнян Дойнов във Виена. Тодор Живков беше под домашен арест и ББ му масажираше ушите. Бившият председател на МС Георги Атанасов се скри в апартамента. Къде отиде "сивия кардинал" Милко Балев? Та всички се скриха при парите си и оставиха пяната да изплува
  • 22 Наблюдател

    1 0 Отговор
    Много предатели, много нещо! Човек би си помислил, че всички те са живели на Луната, а Нинова е провалила БСП. То бива неграмотност и/или демагогия, но толкова - не бива. Не им ли стигат мозъчните клетки, за да направят анализ, че 70% от българите не отидоха до урните, че мнозинството не подкрепя нито така нар. европейски елит, нито българския, без значение коя е партията! Тези умници да не си въобразяват, че ако някой от тях оглави БСП, ще я въздигнат до небесата?! На този етап няма кой да им позволи това, защото БСП бе зачената като проект на прогнилата социалистическа партокрация и на световното задкулисие. По признанието на един от бившите й председатели и основен гробокопач - Станишев, тя не съществува за да се бори срещу капитализма. Той Нейната задача бе да помогне на една голяма прослойка българи със социалистически убеждения, да се адаптира към установяващия се капитализъм, преживявайки като бедни до момента на изчезването на прослойката, поради биологически причини; да не влияе отрицателно върху установяването на капитализма; и вписването в него на малка част от социалистическата партокрация. Видно е кои се вписаха, нали?! Това е реалността! Корнелия Нинова се опита да направи промени и си навлече гнева на мислещите се за „богопомазани“, голяма част от които са купени. Социалдемократическите новобогаташи, които се опитват да овладеят ръководството на БСП ще се доказват като „верен” партньор на големите пари и господарите на сегашния световен ред.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове