Last news in Fakti

15 Юни, 2024 13:59 13 665 49

Осман Октай предупреди: Нима мислим, че Делян Пеевски не се връща за реванш?

  • осман октай-
  • делян пеевски-
  • реванш-
  • бойко борисов-
  • герб

След тези избори Бойко Борисов е в най-губещата ситуация

Осман Октай предупреди: Нима мислим, че Делян Пеевски не се връща за реванш? - 1
Снимка: БГНЕС

Делян Пеевски ще е говорител на новия кабинет. След тези избори Бойко Борисов е в най-губещата ситуация. Големият губещ на тези избори са и тези, които 2020 г. се противопоставиха на модела “Кой” с надеждата и очакванията, че България най-после може да тръгне с реформи за правова и европейска държава. И всички, които подкрепяха тази протестна вълна, около 70% от гражданите, всички ние сме губещи и днес виждаме реванша на този модел “Кой” и очакваме да направят правителство и да влязат дълбоко в овладяването на всички структури на държавата, не само в съдебната система.

Такъв коментар направи в ефира на Дарик радио политическият анализатор, бивш член на ДПС и един от основателите на партията Осман Октай.

След тези избори

Бойко Борисов е в най-губещата ситуация,

категоричен е бившият политик. По думите му, лидерът на ГЕРБ вече 20 години присъства в нашето публично пространство като “посредник на това задкулисие, за което говорим и на разрушаването на тези демократични структури”. Според Октай моделът на управление, наложен от ГЕРБ, се възприема от много хора или пък отчайва много хора да не гласуват.

“Когато Борисов се правеше на демократ, в неговия капан попаднаха формации като “Реформаторския блок”. Христо Иванов тогава стана министър на правосъдието, Радан Кънев, сега евродепутат, ходеше в стаята на ДПС, за да променят Конституцията. И накрая платиха висока политическа цена и изчезнаха от политическото пространство. По същия начин Бойко Борисов унищожи много политически формации, няма да характеризирам - патриотично обединение, Атака, АБВ и много други формации, с които той “се прегърна”.

Сега намираме обратната ситуация, независимо, че той победи, въпреки отлива на близо 140 000 гласа и от него, той в момента изцяло попада в собствения си капан, това което е правил, и попада в капана на Делян Пеевски, анализира Осман Октай.

Докъде се докарахме, попита реторично бившият заместник-председател на ДПС, припомняйки многохилядните протести срещу назначението на Пеевски за шеф на ДАНС от времето на кабинета “Орешарски”.

“Нима мислим, че той не се връща с реванш? И започва от “ерата на Бойко Борисов”, от сутрин до вечер реклама на “ерата на Пеевски”.

Всички политици са виновни за тази легитимация, категоричен е Октай. Той даде за пример разговор, който е водил с Кирил Петков, Асен Василев, Андрей Гюров и Лена Бориславова при влизането на “Продължаваме промяната” в политиката.

“Опитах се да им кажа каква е кухнята, за която говорим сега и от какво най-много да се пазят. И, когато им казах, че водят битка за политическото пространство с “Демократична България”, с които на предишните избори играха отделно, а сега се обединяват - но вие се борите за едни и същи избиратели, им казах: внимавайте да не попаднете в ситуация все едно двама ергени харесват една и съща девойка и още малко ще се избият на улицата. Горе-долу ще се намерите в такава ситуация. Да, партньорствата са важно нещо, коалициите са важно нещо, но политиката и властта е страшно нещо. И още повече насреща си имате много жесток бъдещ партньор в лицето на ГЕРБ и Бойко Борисов, който унищожава всичко по пътя си. Това ми беше първият разговор с тях”.

Октай разказа, че е предупредил ПП да пазят гърба си от своите коалиционни партньори. Упреквал ги е за предоставената възможност именно в ръцете на Христо Иванов да прави съдебна реформа, след като вече веднъж се е провалил в това начинание.

“Да, Христо Иванов познава материята “съдебна реформа”, но не предоставяйте на човек, който се е провалил с негова емоция, агресия и т.н., да ви провали втори път”, цитира съвета си към лидерите на “Продължаваме промяната” Осман Октай. Той разказа още и за предупреждения, които е отправил към Промяната по адрес на Атанас Атанасов, за когото е споделил мнение, че няма ясна визия и модерно решение за реформа в службите за сигурност.

Според Осман Октай “Продължаваме промяната” веднага трябва да си сменят целия PR апарат. По думите му на никого не е станало ясно посланието с появяването от гората като първо изявление след загубата на изборите.

“Те може да имат добро обяснение, ето принцесата на Англия Кейт прави изявление от гората и се приема позитивно, защото - чистотата на гората…Но излез и го обясни - да започнем на чисто. А не да използваш репликата “реванш”... Всичко това е въпрос на медийно присъствие, особено в агресивна медийна среда. От сутрин до вечер те те изкарват най-големия неспособен черен дявол. Ти трябва да намериш пространството, дали ще е социалните мрежи, дали по друг начин, а не да бъдеш самонадеян”.

Осман Октай отправи препоръка към ПП да чакат,

да имат търпение, защото в настоящия случай на сформиране на правителство, Борисов ще бъде унищожен, “както той унищожи своите политически партньори през годините”.

Прогнозата на Октай е, че ще има правителство и в публичното пространство Делян Пеевски вече се е заявил като говорител на бъдещето управление.

“Не само това, той се явява като говорител на преподреждането на държавата и държавното управление затова той напада и президента, както нападаше академик Денков. Той е говорител на нашата държава и спасител на държавата. Бойко попадна в този капан”, заяви още бившият политик.

По думите му характерът на бъдещото правителство ще е “реваншът на модела Кой”.

“ВСС, прокуратурата, системата на службите, всичко това ще се преподреди, само че под погледа на хората, които стоят зад Делян Пеевски, които лансират вече на мястото на образа на Бойко Борисов, този на Пеевски. Няма никакво значение кой ще бъде премиер - дали Желязков или някой знаков от ГЕРБ. Дневният ред на това управление ще се задава с всички зависимости, от които самият Бойко Борисов много го е страх. За министър председател ще бъде посочен човек, който е одобрен от Пеевски, убеден съм в това”, каза още Осман Октай.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 113 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Докато

    89 10 Отговор
    се надлъгват и нагиграват , докатоси разпределят и последните останали пайове - България ще се смали на 1 - 2 милиона население !
  • 2 Гого

    86 13 Отговор
    Боко заяви, че няма да е премиер с това той оваканти мястото за Шиши!
  • 3 Хи хи

    68 26 Отговор
    Осман Октай: Втрещих се от Румен Радев - такава любов към Путин! Очаквам да подаде оставка и да оглави партия." Ех , а беше време ,когато същия Октай беше в инициативния комитет на Радев и го хвалеше. Октай се оказа в ролята на един стар "умник ".
  • 4 Кабамилионеров

    60 7 Отговор
    Ние,клиен..телис..тите от ГЕПИ и ени..черчета на Соко.ла сме доволни..още ще кра...дем яко.
  • 5 БЪЛГАРИН🇧🇬

    71 8 Отговор
    СЕПТЕМВРИ ....НОВИ ИЗБОРИ.
    Това е.

    Коментиран от #9

  • 6 Весо

    83 9 Отговор
    Вижте Борисов как се държи. Той не смее да поеме отговорност за властта.
    Как да я поеме, като няма легитимност - получил е проценти от 1/3 от българския народ?
    Българският елит, както самият той се нарича, е наказан с нелегитимност и безсмисленост.

    Коментиран от #11, #30

  • 7 Българка

    84 14 Отговор
    Да ни е честити на всички, които 2020 г. протестирахме срещу модела КОЙ, на всички негласуващи, КОИТО РЕАЛНО ГЛАСУВАХА ЗА опг герб-дпс, които яко си напазаруваха гета, имат контролиран и корпшоративен електорат от калинки и крепостни етнически турци.
    Време е за анализи, но е и време за ГРАЖДАНСКА СЪПРОТИВА СРЕЩУ МАФИЯТА
    Адмирации за позицията и коментара на Октай!
  • 8 Васил

    80 8 Отговор
    Май от Герб започват да сричат на майчин език а Карадайъ им е учител по правоговор.
  • 9 зрител

    62 13 Отговор

    До коментар #5 от "БЪЛГАРИН🇧🇬":

    НЯМА ДА ИЗТЪРВАТ ВЛАСТТА 4 ПЪЛНИ ГОДИНИ....ЩЕ Е ВРЕМЕ НА ЗАСТОЙ , КРАЖБИ, ЛЪЖИ...

    Коментиран от #32

  • 10 Крумов

    76 14 Отговор
    И Борисов и Пеевски са крайно безлични, това ще е просто скука. Те нямат познания по международни въпроси, езици - никой не ги е чувал да говорят, все пак - трябва да можеш, ако не английски - поне - сръбски.

    За култура - не изискваме - то е ясно - може и без култура.

    Логика - логично мислене отсъства, с две думи - просто са случайно там.

    Пеевски го изкараха някакъв талант, както и да е - жив и здрав и така.

    Това ще е направо - комично, особено пък Росен Желязков - Премиер.

    Коментиран от #16

  • 11 Ддд

    19 39 Отговор

    До коментар #6 от "Весо":

    И ако той като първи не смее, кой има тогава легитимност според тебе, след като всички други са с над 10% по ниска избираемост от ГЕРБ?
  • 12 Шиши

    42 6 Отговор
    Ще има лобут.........
  • 13 Сатана Z

    67 15 Отговор
    Сега Борисов ше заеме мястото на Хр.Иванов в скута на Д.Пеевски.
  • 14 Пука ми на шлифера че

    23 36 Отговор
    ВСС, прокуратурата, системата на службите, всичко това щяло се преподреди, под погледа на хората, които стоят зад Делян Пеевски. Все ми е тая. 98% от нормалните хора никога никакви отношения са нямали нито с ВСС, нито с прокуратурата, нито със службите. А и никой не им пречи на лобитата да се пуцат на воля колкото искат. На никой нормален няма да му е жал
  • 15 Колкото и да се прави на интересен

    33 38 Отговор
    Осман Октай е много далеч от реалността в службите за сигурност. Нито Пеевски, нито Борисов са фактори там ...и един министър, който и да е той е само празно костюмче даващо си важност.

    Коментиран от #31

  • 16 Налудник

    56 6 Отговор

    До коментар #10 от "Крумов":

    Напълно съм съгласен с коментара, с изключение на "Пеевски го изкараха някакъв талант, както и да е - жив и здрав и така."
    Прасевски не трябва да е здрав, камо ли жив. И не само той, разбира се.
  • 17 И откъде точно

    31 5 Отговор
    Делян Пеевски се връща ?
  • 18 баба яга

    40 6 Отговор
    Нима мислим , че Боко и Шиши не играят в един предопределен цирк?
  • 19 Осман Октай много знай!

    7 10 Отговор
    И затова не си трай!
    Другите да не ги гази трамвай!
    Лорелай от Бомбай.
  • 20 Кой точно ще бъде

    32 28 Отговор
    министър председател и дали ще бъде посочен и одобрен от Пеевски, както бил убеден Осман Октай няма вече значение. След недоразумения като Денко, Фенко, Тагаренко, Кретинел, Киро, Ристю, Атанас ..... всякакви боклуци стават приемливи
  • 21 Май ще има каиши!

    32 9 Отговор
    По Боко и Шиши!
    Че яко ще се размириши!
    Кишишев.
  • 22 Истината е че

    40 8 Отговор
    ВСС, прокуратурата, системата на службите, министрите въобще не са приоритет на хората. Всички те са приоритет единствено за корумпета с криминални наклонности
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ревете, не ревете

    49 6 Отговор
    Сега бюджета ще го лапнат Шиши и Йордан Цонев.
  • 25 Мда

    27 34 Отговор
    Октай е много яростен защитник и адвокат на Пълната простотия.
    Интересно защо, никога за говори за фалшивите подписи на Гуглена, за фалшивата декларация на Киро, за Джемкорп,за евтината американска газ на Гуглена, която може да е все още в Турция, за Чаталджа, за кеша
    Осман Октай наистина беше в комитета издигнал Радев, същия дава тези напоителни интервюта в Банкер!
    Защо медиите не поканят Росен Миленов, който доста интересни неща разказва по YouTube каналите.
    Осман Октай обикаля само медиите, който са яростни защитници на Киро и Гуглена!
    Явно кеша работи здраво!
    Октай като говориш бъди обективен

    Коментиран от #27

  • 26 Крумов

    13 5 Отговор
    Какво правеха комунистите - широка външно-търговска мрежа, независимо - че сме соц-лагер се пращаха и се приемаха десетки делегации, на ниво - "добър ден", как сте това-онова. Външно-търговският работник имаше задачата - да сключи някаква си сделка - купуваха ни това-онова - някои машини, селско-стопанство, имахме износ.

    Сега в момента - се чака. Кой да дойде, напротив - трябва да се организира.

    Ето - черешовата индустрия, тоест - пласмента - черешите страдат от липсата на организация. Залежават - и така.
  • 27 Дааа ...

    12 6 Отговор

    До коментар #25 от "Мда":

    Написано от яростен защитник на ковчежника на руската мафия Пеевски, звучи комично .

    Коментиран от #36

  • 28 Що пък да не видим и Шиши премиер ?

    18 8 Отговор
    с кво е по зле от другите кретени? Един министър на отбраната от Бурса може да сложим и шев на службите от Истамбул. Така поне хората ще прочистят ционистката сган в България. Цонев на финансите а Азис на културата. Ами даааа
  • 29 Що пък да не видим и Шиши премиер ?

    13 5 Отговор
    И този фонда на фондовете, иновационно развивният и ББР задължително се римуват с ДПС. Там направо Вълка директно да го слагат ! Стига само комисионери. Без посредници повече. Ами даааа
  • 30 Баш психиатър

    16 2 Отговор

    До коментар #6 от "Весо":

    Весо,а ти ходи ли да гласуваш?Щото много не са гласували,а сега тук пишат тъпотиите си.
  • 31 хан ювиги

    18 7 Отговор

    До коментар #15 от "Колкото и да се прави на интересен":

    като Ви чета явно мислите, че земята е плоска! за Октай само чест и почести!

    Коментиран от #33, #47

  • 32 Лалугер

    9 3 Отговор

    До коментар #9 от "зрител":

    Новата Ванга?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Българските майки

    23 6 Отговор
    Ние питаме ДПС като 2 партия в НС вашата изберателна младеж ще дойде ли в БГ да служи в казармата /когато я върнат/ и ще отидат ли на фронта?? 🙄 И още те знаятли български ез?? Знаят ли поне цялата територия и населените места градове села в БЪЛГАРИЯ🇧🇬?? Българските майки питат МО и НС МС И ДПС
  • 35 С кви пари живее този

    12 15 Отговор
    "политическият анализатор" Османчо а? Дарик радио много ли плащат за подобни съждения ?

    Коментиран от #40

  • 36 Мда

    9 6 Отговор

    До коментар #27 от "Дааа ...":

    Ако говориш на мен, си се объркал брат. Яростен българофил съм и изпитвам гняв , гледайки и слушайки подлогите по грантовите медии, който съзнателно изкривяват и показват само опорки.
  • 37 Майк Алън Патън

    33 4 Отговор
    Не спирам да твърдя , че Борисов и Пеевски са двете страни на една и съща монета и това е Монетата на КОРУПЦИЯТА , ЛИЦЕМЕРИЕТО , ЦИНИЗМА , НАГЛОСТТА , АЛЧНОСТТА , ВЛАСТОЛЮБИЕТО , МЕГАЛОМАНИЯТА , ПСИХОПАТИЯТА , ГРАНДОМАНИЯТА , САМОДОСТАТЪЧНОСТТА , ПРОСТАЩИНАТА !
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Ото фон Щирлиц

    25 4 Отговор
    Не ни стига просташката БОЙКОВЩИНА , която ни залива последните 10-15 години , ами сега се опитват да ни я пробутват и с ДЕБЕЛАШКАТА ПЕЕВЩИНА !
    И то под формата на проЕвропейски , проДемократични ценности , които са нищо повече от алчност за власт !
  • 40 тиквенсониада

    25 2 Отговор

    До коментар #35 от "С кви пари живее този":

    Народа плаща много.....но на баш МАФИОТИТЕ ББ и ДП ! Те са главните паразити , които ние издържаме с търпението и нихилизма си !
  • 41 един

    20 2 Отговор
    Осман Октай май забравя че Пеевски е санкциониран от Щатите и Англия и пространството му да маневрира не е много голямо!Ще се мъчи да управлява държавата от втора позиция,но за всички несполуки той ще е обичайно заподозрения в когото външните ни партньори нямат никакво доверие!Според мен той се позиционира в сегашната си роля само и единствено в очакване Тръмп да спечели изборите и да отмени санкциите му!
  • 42 Реално Губите Всички Вие!

    11 0 Отговор
    Реално Губите Всички Вие!
  • 43 билет

    15 1 Отговор
    Купете билет на Дебелия билет до САЩ, там ще го посрещнат както трябва.....
  • 44 ЕВРОПАЛИ

    14 0 Отговор
    На времето Сталин като изпаднел пред такава дилема казвал :,,има човек,има проблем,няма човек,няма проблем".Сега сме изпаднали в същата ситуация,трябва ли да си съсипем държавата,за да угодим на тези доказали се бездарници,да продължават да ни съсипват държавата...като много добре знаем какви са и какво правят?На какво разчитат те?Ако трябва да се разследват веднага,и тогава нови избори,само с машина,машината да си отпечатва сбора автоматично,както касов апарат,за да отпадне броенето,да се направят изборите задължителни поне на този етап,и да се контролират навсякъде ,имаме достатъчно полиция и жандармерия,ако трябва всички да се разменят да не са в своите окръзи /Варненските в Плевен,Бургаските в Благоевград и т.н.Начини има много,само желание да има да си оправим държавата, че станахме за смях пред света.
  • 45 Към №38

    5 2 Отговор
    Знаете ли,че Тръмп имал вече открити бронебойни патрони които ставали за ББ и ДП,ТАКА,ЧЕ ДА НЕ СЕ НАДЯВАТ МНОГО,МОЖЕ ПЪК ДА ГИ ОЦЕЛИ....?
  • 46 Цар Симеон

    6 0 Отговор
    30 години не можа да се ориентира народа. Това е положението.
  • 47 Аноним

    6 5 Отговор

    До коментар #31 от "хан ювиги":

    Каква чест може да има един сритан отзад заради далавери,и седа обикаля студията,като панаирджийска мечка.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Оки

    3 2 Отговор
    Защо ли дават думата на този Осман. Никога нищо от неговите предсказания не се е сбъднало. Защо не коментира неговия кумир Радев, в чийто инициативен комитет беше. А от три години го играе защитник на Кирчо. Явно е на заплата в ПП.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове