Last news in Fakti

15 Юни, 2024 16:43 2 087 77

От Велико Търново Бойко Борисов припомни защо трябва правителство с мандата на ГЕРБ-СДС ВИДЕО

  • бойко борисов-
  • герб-
  • градушки-
  • пари

Щяло да има пари само при редовен кабинет

От Велико Търново Бойко Борисов припомни защо трябва правителство с мандата на ГЕРБ-СДС ВИДЕО - 1
Снимка: Фейсбук

От Велико Търново лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов лично пое отговорност да задвижи възможно най-бързо плащанията на обезщетенията на хората, чиято реколта е пострадала от градушките.

Той обвърза това пряко със съставянето на редовен кабинет. Ако тази седмица се направи правителство, поемам ангажимент да помогнем на хората бързо. Но това е само при вариант, при който направим правителство.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на посещение във Велико Търново, предаде кореспондентът на БГНЕС в града. Борисов посети населени места, засегнати силно от градушката. С него бе и кметът на Велико Търново Даниел Панов, който обясни на хората как и кога ще получат помощ за възстановяване на щетите от градушките в последните дни. От понеделник започва извозването на счупените керемиди, от кметството ще бъдат разпределени нови, увери Панов.

Има ли правителство - ще помогнем. Няма ли правителство - нищо не мога да кажа, добави Борисов. От събота обикаляме засегнатите от градушката градове и села. Тези бедствия стават все по-тежки и чести. Някога 1000 лв. помощ на домакинство може да е било достатъчно, но сега за нищо не стига, каза още лидерът на ГЕРБ.

Има вариант НС да реши при такова бедствие подпомагането да е автоматично от специален фонд, а не всеки път да репетираме какво ще стане. И природните бедствия ще станат все по-чести, за съжаление. Хората очакват от нас да има решение на проблемите им, нищо друго не ги интересува, допълни Борисов.

Миналата седмица при мен идваха кметовете на Карлово и села от региона, тогава се обадих на Главчев и му се примолих да отпуснат пари за щетите след наводненията преди две години, та им отпуснаха пари.

На въпрос защо толкова време след наводненията в Карловско се отпускат средствата от държавата, Борисов отвърна: "Затова сега битката е кой да е опозиция. Битката е сега кой да е най-кресливата опозиция. Тези две години защо не им помогнаха в Карлово?".

"Полагат се по 1 560 лв. еднократна помощ на домакинство. Това се отпуска от държавата. Средствата ще бъдат отпуснати в края на юни-юли", каза на хората кметът на Велико Търново Даниел Панов.

До Борисов достигна просветлението, че тези пари може и някога да са били достатъчни, но в настоящето - едва ли са.

"Може би трябва да се вдигне тази еднократна помощ", досети се и кметът на Търново.

Сутринта Кирил Петков пуснал във фейсбука си, че най-големият успех на тези избори било, че Борисов няма да е премиер. Е, щом това му е мечтата, нямам думи, моята мечта е тази държава да работи в полза на хората и да им решаваме проблемите, завърши Борисов.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Де Пич

    68 5 Отговор
    Да припомним, че при Борисов тази еднократна помощ беше 300 лв и почти година чакаш да ти платят. ПП-ДБ направиха помощта 1560 лв и я плащаха навреме. Тоя се опитва с чужда пита помен да прави, ама няма да му се случи.

    Коментиран от #18

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Борисов

    81 4 Отговор
    Ти си доказан престъпник. Пеевски също. Писнахте ни. Бой до последно.

    Коментиран от #61

  • 4 Гербер

    29 9 Отговор
    Бат Бойко кажи им на тези с автокъщите да си сложат навеси или мрежи противоградни!
  • 5 Мата Хари

    69 2 Отговор
    Я се прибирай вкъщи, стига си приказвал глупости!
  • 6 Гост 2

    43 2 Отговор
    Боко лесбийката
  • 7 Анонимен

    65 3 Отговор
    Уж правителството ще бъде експертно,но крайното решение ще е на Борисов. В какво качество обещава от името на правителство. Ей това дразни хората и мен също.
  • 8 Доволен от вота

    68 2 Отговор
    Мазния нахален Тулуп, няма полезен ход.
  • 9 Добрин

    50 2 Отговор
    В осми месец.През юли ще ражда.
  • 10 Paдев и Борисoв са pycки eничapи

    37 7 Отговор
    "....тогава се обадих на Главчев и му се примолих да отпуснат пари за щетите след наводненията преди две години, та им отпуснаха пари."
    Започна се !
    Имате си правителство: ДПС + малкото ДПС - ИТН + патерицата сКопейкин
  • 11 Факт

    53 0 Отговор
    Тиквата каляска не става!
  • 12 3 години без ГЕРБ

    41 9 Отговор
    - Нарастване на доходите и средната заплата. По паритет на покупателна способност на разполагаемите доходи България почти настига държави като Унгария, Словакия, Румъния;
    - Нарастване на БВП;
    - Пенсиите за три години се увеличиха повече, отколкото за 10-12 години управление на ГЕРБ;
    - Инфлация, намаляваща по-бързо от тази в еврозоната, което дава надежди да изпълним Маастрихтските критерии за присъединяване към края на 2024 г.;
    - Финансовата дисциплина беше запазена въпреки сериозното увеличение на доходите и отделянето и изразходването на рекордни средства за инвестиции. Критериите от Маастрихт за дълг и дефицит са изпълнени;
    - За еврозоната има добри новини от ключови представители на ЕС. В официални документи страната се окуражава по пътя ѝ към еврозоната. Ако правителството не беше паднало, можеше вече да имаме и споменаване на членство от 2025 г. в официална комуникация на ЕС;
    - Страната влезе в Шенген и има сериозни основания да се смята, че до края на годината ограниченията върху сухопътните граници ще бъдат вдигнати;
    - Еднозначна външно-политическа позиция за войната в Украйна и министър на отбраната с ясни евроатлантически възгледи като проф. Тагарев;
    - Ясна енергийна политика, скъсваща с обвързаностите с Русия;
    - Конституционни реформи, отварящи вратата към реална промяна в съдебната система.
    Всичко това ще бъде унищожено от Борисов,Пеевски и Радев, за да запазят контрола над служби, регулатори, администрация и да продължат с грабежа.
  • 13 Боко толупа-евроатлантик N1

    36 4 Отговор
    Задължително правителство на герб-дпс..
    ПееФски ще ме оправи с 200,ако нещо се провали...
  • 14 е няма такъв нахален циганин

    53 2 Отговор
    скрий се бе крадец
  • 15 Разбирач

    47 4 Отговор
    А защо тогава бутна редовно евроатлантическо правителство? Иначе джипко бибитков беше най-кресливата опозиция на правителството докато го крепеше.
  • 16 НЯМА ЛИ КОЙ ДА МУ ЗАШИЙ

    45 2 Отговор
    ДЖОБОВЕТЕ НА ТОЯ. СЕ ТЪПЧЕ НЕЩУ В ТЯХ....
  • 17 Карловска луканка

    37 0 Отговор
    Миналата седмица при мен идваха кметовете на Карлово и села от региона, тогава се обадих на Главчев и му се примолих да отпуснат пари за щетите след наводненията преди две години, та им отпуснаха пари.

    О, светлина за нашите очи! Благодарим Ви, Ваше величество!
  • 18 Ханку Брат

    51 1 Отговор

    До коментар #1 от "Де Пич":

    Това си е чиста проба мутренско изнудване! Ако нямало правителство няма да има и помощи. Значи от сега се гласи да прехвърля вината на всички останали.
  • 19 Дядо ви Курти от село пиперково

    49 2 Отговор
    Само наивен човек може да чака пари от този бандит...Със сигурност е дошъл да огледа кво има за крадене...
  • 20 Киро

    41 3 Отговор
    Нищо ново,мутрите започнаха кражбите и убийствата от Велико Търново ,мой съученик юрист тръгна с мутрите да прави бизнес още през 90 те години ,но нещо сбърка в играта ,убиха го в село община Трън ,опожариха колата му и лишиха майката и бащата от единственото им дете! Не издържаха трагедията и майката полудя ,а бащата умря от мъка!! Ало българи ,който се е докоснал до този е приключен!! Милиони и кюлчета ,магистрали като след война !! Това са те ГЕП !!!!
  • 21 Да си припомня и сънува

    42 1 Отговор
    Пълните чекмеджета с нашите пари. Съд.
  • 22 Айде

    40 2 Отговор
    Затвор! Там наистина ще се молиш! Не на Главчев, а на бай Ставри!

    Коментиран от #55, #64

  • 23 Българка

    42 2 Отговор
    Мутрата си остава завинаги мутра. И сега той се заиграва с нещастието на пострадалите от градушките, изнудва и рекетира. Та нали служебният кабинет е кабинет на ГЕРБ, т.е. на Борисов
    Мястото на Борисов не е във властта и в НС, а при бай Ставри
  • 24 РЕКЕТЬОРА БАНДИТ ПАК ИЗНУДВА

    40 1 Отговор
    ПОСТВЯ УСЛОВИЯ ЗА ПОМОЩА НА ХОРАТА.ТРЯАЛО ПРАВИТЕЛСТВО.АМИ КЪТ НЯМА ПРАВИТЕЛСТВО ВАШТЕ ЗАПЛАТИ ЩО ВЪРВЯТ....
  • 25 Събрахме се ... вече явно 🐖🎃

    29 0 Отговор
    Пеевски ще разреши ли ?
  • 26 Казуар

    24 1 Отговор
    Бойко наш, ти който си на небето и си върл атлантик, защо назначи за военен министър антинатовеца Каракачанов. Сега искаш военния министър да е пак от ГЕРБ.
  • 27 Разбирач

    42 1 Отговор
    Тоя пак почва да ходи като улав с джипката. НАРОДЕ????
  • 28 Анонимен

    24 0 Отговор
    Бате Бойко хвърли някоя друга пачка от джипката. Що да чакат хората да мине процедурата. Ти можеш всичко,нали управляваш държавата.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 пешо

    15 4 Отговор
    еми да прави правителство какво чака
  • 31 Тоя е най-големият

    32 0 Отговор
    Башибозук
  • 32 ФАКТИ

    22 1 Отговор
    ТРЯБВА ЗА ДА БЪДЕ ОПОСКАНА ДЪРЖАВИЦАТА НИ ДО КОКАЛЧЕ.НИЩО ДА НЕ ОСТАНЕ.ТОВА Е БАНДИТСКИЯ ПРИЦИП.ДО ДЪНО. ГЛАСУВАЙТЕ ФЦЕ.
  • 33 Ходи като дерибей

    30 0 Отговор
    И обещава по 1 560 лв. еднократна помощ на домакинство. А това така или иначе е регламентирано че се отпуска от държавата. Гнусна работа
  • 34 Алеко

    12 1 Отговор
    Батко е тук,прибрал се от ЕВРО 24, спокоен съм , нещата тръгват.П Кп незнам къде е,а и не ме интересува.
  • 35 Ка. Ка.

    33 1 Отговор
    Гнусен манипулатор и лъжец. Вместо да строиш по селата с по 100 бабички, фитнеси и стадиони за милиони левове, да беше направил ракетни площадки и купил ракети против градушка. Но от този бизнес няма комисижнна за Шефа.
  • 36 Гнусен лъжец

    24 1 Отговор
    трябвало редовно правителство за да си получат парите хората. Що да не би служебен кабинет да не може а ? До бива-бива наглост ама чак толкова не бива
  • 37 Град Симитли

    22 2 Отговор
    Обаче не дава поне една пачка от чекмеджето!
    Или кюлче....
  • 38 Ти толуп, по добре мисли

    18 1 Отговор
    как на аверчето си в Шереметя потрошените коли в автокъщата ще платиш че там е по проблемно като помощ да го минеш
  • 39 Мата хари

    17 1 Отговор
    Чакам те в резиденцията, купи дюрекс с аромат на сготвена тиква
  • 40 Бай ставри

    22 1 Отговор
    Айде бе тиквоооо,кога ще идваш в затвора?
  • 41 Павел пенев

    22 1 Отговор
    Луд умора няма,само се изпотява.
  • 42 ТИКВАТА ЩЕ СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ

    15 2 Отговор
    ОТ ТАЯ КОАЛИЦИЯ, САМО ОЩЕ ПАТРИАРХ НЕ Е СТАНАЛ, АКО ПУСНЕ БРАДА КАТО ПРЕЗИДЕНТ И ПАТРИАРХ ЩЕ ГО НАПРАВИ ПУТИН ЗАЩОТО ПРЕКОПА БЪЛГАРИЯ ЗА РУСКИЯ ГАЗ
  • 43 Дайте да дадем

    22 1 Отговор
    3мата клоуни завъртяха цирка..Пеевски
    ще ни спасява от Радев пък на тоя му е нужно спешно правителство да оправя покривите на хората..само за справка ремонт на покрив без материалите е 100 лева на метър и тия 1500 лева стигат точно за никъде
  • 44 дон

    15 1 Отговор
    Ние знаем няма нужда да ни припомня, защото иска да кара да е както обикновено на това е свикнал това може и така иска.
  • 45 Боко чекмеджето порно актьор

    22 1 Отговор
    Парите ще ги приберем в нощното шкафче,че да не вземете да ги харчите за глупости...
  • 46 спилий

    17 1 Отговор
    правителство трябва да се подкрепи само от първата и най-важна задача до няколко месеца въвеждане на електронно правителство за да може да се пресече работата на обърчите от филми. който се оказаха Българските министерство от които Ахмед точи милиарди. ДПС не трябва да притежава министерство на земеделието
  • 47 пак

    24 0 Отговор
    На снимката - крадец на свобода.
  • 48 Боко тиквоча

    24 0 Отговор
    За парите трябва да питам моя господар ПЕЕФСКИ...
  • 49 дон

    25 0 Отговор
    Има един град в който крадливият гнусар от Банкя не може да се разхожда свободно и това е София. И затова обикаля и страната като прогонено куче и така ще бъде до края на живота му който се надяваме да не е дълъг.
  • 50 един

    19 1 Отговор
    Дай ДНК, бре толуп.

    Коментиран от #52

  • 51 Така Така

    19 0 Отговор
    Платена реклама на доказани крадци и некадърници
  • 52 Боко толупа-евроатлантик N1

    13 0 Отговор

    До коментар #50 от "един":

    Я си гледай работата,негодник..
    Ако дав ДНК знаеш ли още колко къщи трябва да купувам..Борислава иска ново порше на ток,Аман само разходи по тея компаньонки...
  • 53 Макс

    22 0 Отговор
    Правителство на ГЕРБ ? Това значи увеличение на доходите след три и половина години с 3,5 на сто .Честито, на следващите избори пак гласувайте за него .
  • 54 3.14К

    20 0 Отговор
    Спрете да ни занимавате с тюфлека от всички предварително организирани срещи с герберстите му. За 15г. аз не съм го срещнал нито веднъж и да го питам как един крадец на дребно се убива с гранатомет по негов заповед. А за това, че е баджанак с всички мъже на Герб --жени с изключение на Фидосова си е техен вътрешнопартиен проблем.

    Коментиран от #76

  • 55 Баш психиатър

    4 6 Отговор

    До коментар #22 от "Айде":

    А ти олиго...френ си за псохото.Не видиш ли габаритите на Боко?Бай ти Ставри ще бъде смазан бе.
  • 56 БеГемот

    17 0 Отговор
    Тоя обиколи всички пропаднали села!
  • 57 Пенсионер

    19 1 Отговор
    12 години ни лъга, че ще ни увеличи пенсиите и накрая я увеличи 5 лв. и хвърля 30 лв. от джипката за Коледа.
    Наслушахме се на лъжите на тази подлога на Путин и Пеевски.
  • 58 инж. Ганчо Илков

    13 0 Отговор
    Лесно е пред Хора изпаднали в Трудност да Обещаваш от Името наВласта. Истината обаче в едно Управление е да Анализираш Проблемите - Социални и Икономически, да Съставиш Реформаторска Програма и с Властови Механизми да ги Решиш. Решението трябва да бъде Комплексно, а не на Парче. За това се Изисква Управленчески Екип и Научно Развойна Дейност. АНАЛИЗ, АЛГОРИТЪМ, РЕШЕНИЕ.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Промяна

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Борисов":

    ДРАСКАЧ ТИ КАК ТАКА ЛЪЖЕШ ПРЕСТЪПНИК СИ ТИ ДОКАЗАН ЧЕ ЛЪЖЕШ
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 пламен

    14 1 Отговор
    Прави, прави правителство,....те, паветата пред парламента лесно се вадят
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Голям мошеник нагъл

    13 0 Отговор
    Подиграва се с трагедията на хората. Нищо освен собствената му алчност не го интересува.
  • 66 Тахумба

    6 0 Отговор
    В качеството на какъв?
  • 67 Крумов

    14 0 Отговор
    Някой го излъга - че става за държавник, къде е участвал, с какво е известен. Не знае чужд език - излага ни - няма и логическо мислене - всичко е в момента, като "хрумвания", просто не иска да стои гладен, а и вече е на "годинки".

    Какво се заяжда с Кирил Петков, човекът вдигна доходите на хората веднага - седяхме при ГЕРБ на 500 лева заплата.

    С 2 деца - хората правеха чудеса, купиш 3 пилета и малко продукти, кайма, заплатата ти свърши.

    Това време отмина на бедността при ГЕРБ, така че - то няма как пак да намали доходите.

    Много сериозно се е приел, то трябва школа, академия - да има държавническо мислене - поне 2 месеца напред.
  • 68 Инж

    7 1 Отговор
    Няма кой да спасява редник Боко-Т!!!
  • 69 хххх

    8 1 Отговор
    Трябва ни правителство БЕЗ мандата на ГЕРБ-СДС!
  • 70 Болярин

    5 0 Отговор
    На тези избори обещаните пари не дойдоха. По 150 точки бяха обещали, но някой ги прибра по пътя. До преди тия избори къс попаса си вървеше и Бойко винаги пичелише без проблем. Имаше и банкет след победата, а сега само потупване по рамото и обещания за след 2030 година.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 спилийо

    3 0 Отговор
    правителство трябва да се подкрепи само от първата и най-важна задача до няколко месеца въвеждане на електронно правителство за да може да се пресече работата на обърчите от филми. който се оказаха Българските министерство от които Ахмед точи милиарди. ДПС не трябва да притежава министерство на земеделието..ь
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Я МИ СЕ РАЗКАРАЙТЕ БЕ ,

    5 0 Отговор
    МОЙТА КЪЩА В БАНКЯ СИ Е ЗДРАВА , КАТО ГРАД ПОТРОШИ НЕЩО ПРИ МЕН ВИЕ ЛИ ЩЕ ГО ПЛАЩАТЕ ? АРЕ ЧИБА , НАВЛЕЦИ !
  • 75 Много прост и нахален е този.

    5 0 Отговор
    Той ще дава пари, ама те са.наши а той обещава като селски кмет. Егати самочувствието има този дебил.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Кой ти ли

    1 0 Отговор
    Мошеник работиш в полза на хората.Ти който с твоите схеми само обогатяваше гербавите чакали,олигарси и слуги.Наглец долен няма да допуснем да бъдеш повече диктатор и грабител в тая държава.Да се правиш на велик и ти престъпника да се величаеш.Гнуд банкянска изчезвай от политиката.Съсипа България.Ама той Делян тир стъпил на врата и сега си една зависима безполезна мутра.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове