Last news in Fakti

16 Юни, 2024 11:05 1 261 27

Симов: Промяната в БСП трябва да дойде

  • александър симов-
  • иван таков-
  • бсп-
  • политика-
  • коментар

Таков: Нинова наследи партия с 1 милион гласоподаватели

Симов: Промяната в БСП трябва да дойде - 1
Снимка: БГНЕС

„От 2021 година, когато влязохме в спиралата от избори, резултатите на БСП вървят надолу. Една от причините за това е, че от БСП излизат новини само за вътрешнопартийни разпри. От един момент нататък излизат единствено новини за вътрешни разпри“, коментира в „Тази събота и неделя“ Александър Симов.

Той посочи, че първоначално е подкрепял Корнелия Нинова след избирането ѝ за председател на партията:

„Когато тя дойде през 2017 година, вкара хубава енергия в БСП. БСП успя да избере свой кандидат за президент, намерен доста удачно, мандатността, пряк избор за лидер. Проблемът накрая е, че Корнелия Нинова сега е в опозиция на Корнелия Нинова в началото“.

„През 2017 година Нинова каза, че само лидерът трябва да води две листи. Тогава Стефан Данаилов беше другият. Всички останали водеха по една, за се концентрират в районите. Стигнахме до ситуацията в три поредни избори седем души да водят по две листи. Когато човек започне да влиза в противоречие, това е знак, че промяната трябва да дойде“, каза още Симов.

В студиото на „Тази неделя“ Иван Таков припомни, че Корнелия Нинова подава оставка за трети път.

„Изразих надежда да е за последен. Така се и оказа. Националният съвет се събра и избра временно изпълняващ длъжността председател на БСП. Това беше много важна стъпка за възстановяване на диалога в партията, който беше нарушен. Колективните органи на партията бяха гумен печат. Сега има искане за обединение“, коментира той.

„Моето мнение още от 2016 година беше, че човек, който не е социалист, не може да е начело на партията. Не става дума за нападение и за защита на Нинова. Става дума за политиката, довела до катастрофалните резултати от изборите. Корнелия Нинова наследи партия с един милион гласоподаватели. В момента има 150 хиляди. Показа се пълно пренебрежение към местните структури. Няма място за бившия председател на Младежкото БСП в Гоце Делчев. Вместо това Корнелия Нинова избра да влезе от Благоевград, за да има място за младежкия лидер от СДС (Калоян Методиев - бел. ред.)“, посочи Иван Таков.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    17 3 Отговор
    Направо си вземете Промяната като вземете Кирчо и Кокорчо.
  • 2 12340

    25 1 Отговор
    Фурнаджийска лопата!
    .... Плешива при това!
  • 3 Късно е за промяна,

    13 3 Отговор
    како се казва: Пойде коньо у реката и Нинова го удави...
  • 4 ТаУмВзе

    5 0 Отговор
    Ако не му е Дошло на датата, да очаква! Краен Смех са си ОПГ партийките на територията.
  • 5 Киро

    21 5 Отговор
    Симов и ти се оказа алчен за власт ,е парламента е пари без работа!! Боли но такива като тебе неудачници списъка е дълъг за малка партия!! Все пак ще цитирам някои имена : Георги Първанов ,Кирил Добрев , Мая Манолова Паскалев , Иван Таков и други предатели! Браво на Свиленски остана един от харесваните от редовите социалисти! Престанете да хулите Нинова ,тя е висока топка за всички отцепници! Правите услуга на наглата мутра!!!
  • 6 Абсурдистан

    14 15 Отговор
    Саше, Саше, много си...Саше! Все още не можете да схванете, тази партия е генетично увредена по рождение, антибългарска, управлявана от чужбина, крадлива и лъжлива. Подлежи единствено на евтаназия! За скрап на бунището на историята!
  • 7 007 /агент/

    3 0 Отговор
    Явно Калата е "яко ренде" в чегъртането...
    Затова...
  • 8 Ликвидаторите в действие

    9 4 Отговор
    Следващият път, заедно с цялата уж левица, ще сте най-много 4%...
    Човек на кирчо или калоянчо, това е изборът...
    Липсват идеи, организация и човешки разказ за управлението. Младите си искат в листите и очакват някой друг да привлече младежите към идеята...
    Бутикова партия за ояли се нотабили...
    Сега ще си гледате сеира...
    Нинова е най-малкият проблем.
  • 9 Питане

    8 2 Отговор
    Кво стана ?
    Нали най-много по 2 мандата в Парламента ?
    Явно между "равните" комуняги има по-равни...
  • 10 Закривайте ги

    7 6 Отговор
    тези безродници. Повече от 130 години смучат държавата. В пандиза и секс...
  • 11 БеСПишко

    8 1 Отговор
    Много смешни са довчерашните палета на Нинова. Крепяха я до последно, благодарение на тях БСП се срина, а днес плюват където са пили. Отървете се от такива, ако искате нещо ново!
  • 12 ха ха ха...

    7 9 Отговор
    БСП не подлежи на промяна или подмяна, а само на ликвидация.
  • 13 БСП мъртва партия

    6 7 Отговор
    БСП-коалиция с множество партии от по един член вече е ПОЛУМЪРТВА, не се нуждае от реанимация. Корни я доумърми.
  • 14 Как

    8 2 Отговор
    Докато бяхте депутати Симов добре,като сте извън борда критикувате.Вие имате всички вина,защото всички сте предатели.В следващия парламент няма да влезнете тогава вината ще е Ваша и на с какво да се оправдавате.
  • 15 Минчев

    7 1 Отговор
    Искам да питам Симов кога да му вярваме?От най-върл критик на Нинова след избирането й за лидер много бързо се превърна в пръв корнелианец,а от вчера пак е критик…С такива хамелеони промяна не се прави.Другия път Таков да се яви по тв с истински критик на Нинова,а ги има много и той прекрасно ги знае.
  • 16 Възмутен

    4 3 Отговор
    Таков твоята провокация е замислена отдавна. Самото ти твърдение, че Нинова е наследила БСП с един милион избиратели е лъжа като тази, че сте подкрепили избирането на председател на СОС, за да заработи съветът. Аритметиката се учи още в детската градина. И да ти кажа, защото баща ти сигурно не е, че БКП повече от 1 милион поддръжници. Като председател на столичната организация вместо да се опиташ да стегнеш районните организации, ти се занимаваш със заговори, слугувайки на партийната аристокрация, която сатанизира на времето и Жан Виденов. Каква е отговорността ти и тази на младежите-кариеристи за по-лошите резултати на БСП в столицата? Лицемерни мизерници сте.
  • 17 ПЕНКО

    3 1 Отговор
    ДА ПЪРДИШ В ЗАТВОРЕНО ПОЛИТИЧЕСКО ПРОСТРАНСТВО Е ПРОТИВОПОКАЗНО /КАЗАХ / !!!!!!!!
  • 18 БЪЛГАРИН🇧🇬

    6 1 Отговор
    Вие просто сте си КРАДЦИ.
    Справка: Гуцановците.
  • 19 Абсурдистан

    7 2 Отговор
    Другари, да погледнем фактите. Всеки знае, че на Бузлуджа е създадена БСДП (буквата К липсва), следва преврат (тесни социалисти), нов преврат (комунисти) и готово, партията е превзета отвътре, по нареждане отвън. Благоев умира самотен, изолиран, идеите му са изопачени, унищожени. Идва заветния 09.09. С помощта на съветската армия, българското отделение на съветските комунисти са неизмерно благодарни за подарената власт. Идва и звезния час на най-големия предател в новата ни история - Г.Димитров (Тарабата). Вие познавате ли друг такъв предател, който се отрича от собствения си род и насилствено въвежда нова несъществуваща до момента нация - македонската? Чудовищно! Гнусно! Ред е на Тошо, който дълги години води държавата в напълно грешна посока, отрича се от нея и иска да сме съветска република! Тотален кретенизъм. Но върхът е Чернобилската авария- първият и единствен доказан геноцид над собственото население от върхушката на БКП! Да те до толкова обичат народа си, че го изложиха на ефектите на радиацията. Следва странния 10.11- нов преврат. Част от другярите са осъзнали, че им се е пречило да управляват и крадат. Създава се БСП, отново под външна команда и се стреми да придобие всички активи на БКП, но не и пасивите. Не съжаляват за престъпленията през соца, не се извиняват и са рекордьори по ограбване на България. Е това, другари е МАФИЯ. Тя не трябва да съществува!

    Коментиран от #20

  • 20 Дали?

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "Абсурдистан":

    Изпусната е буквата Р, и че партията е марксистка... БРСДП.
    Но тези работи няма откъде да се знаят...
    За 35 години социализъм в България всички строиха и благата бяха за всички - електрификация, канализация, язовири, централи, заводи, жилища, образование, здравеопазване. Сега пак всички работят, но блага няма за всички. Произвеждаме бедни - водно, енергиино, работещи бедни.
    Строим капитализъм...дивокрация.

    Коментиран от #21

  • 21 1234

    6 4 Отговор

    До коментар #20 от "Дали?":

    Сега строим така, както можем и както заслужаваме! Господ помага, но в кошара не вкарва. Как така стана изведнъж, че тази икономика, която строихме 35 години се САМОСРУТИ! Изчезна СИВ, разпадна се СССР и вече нямаше кой да ни продава евтини енергоносители и нямаше на кого да продаваме промишлените си боклуци. Фалшива, централизирана, нерентабилна, енергоемка, конкурентнонеспособна икономика - това строихме 35 години. Никой отвън не ни е виновен! Ние търпяхме 35 години комунистически диктат! И още ги търпим и за това сме последни. Защо другите са преди нас?
  • 22 Алибаба

    2 0 Отговор
    Ще дойде,ще дойде по естествен път,Симов трябва да посетиш някой клуб на БСП сметнеш средната възраст на членовете и ще разбереш ,кога ще дойде ...
  • 23 Сивият кардинал

    2 0 Отговор
    в президентството Николай Копринков е овладял напълно бутиковата партия БСП. Това стана ясно днес на Националния съвет на събралата по-малко от 7% на последните избори соц. организация, който бе изцяло финансиран от станалия пословичен политик с прякора Копринката.

    С днешната развръзка в БСП за всички вече е ясно, че Радев е решил да не създава проекта си "Трети март", а вместо това иска да се торпилира в политиката с резервната писта на БСП.
    За целта основният му спонсор Копринков буквално е изкупил почти всички активно мислещи депутати от партията, за да ги превърне в свои марионетки. Задкулисният план предвижда на свикания в края на ноември Конгрес на БСП за председател да бъде избран именно Румен Радев, който ще се откаже от поста държавен глава, а неговият благодетел и ковчежник Копринков да му стане заместник.

    Коментиран от #24

  • 24 Името

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Сивият кардинал":

    на Копринков се обви със скандална слава покрай разкритията, че президентската институция е пълна с кеш.
    Човечецът от село Труд спешно се нужда е от депутатски имунитет, тъй като в службите е събрана изключително притеснителна информация за действията му. Самият той също е много притеснен, защото много добре знае какво е правил.

    Плоският план обаче може да се осуети, ако социалистите изтръгнат своята над 100-годишна партия от ръцете на касиера и си я върнат обратно.

    В противен случай БСП ще остане в плен на един семпъл човек и неговия пудел, който обитава големия кабинет на "Дондуков" 2.
  • 25 Русофил

    2 0 Отговор
    Като първо махнат този ръб Симов
  • 26 Потресен

    1 1 Отговор
    Една от най- големите вини на,БСП е,че не трансформира в модерна лява партия. Това заби зловещо България,защото се разпадаха над 20 год. Сега тече разпад на ГЕРБ, който също ще продължи бая години и страната няма шанс да прогресира. Съдба!
  • 27 А бе

    1 0 Отговор
    Другарю,б ая ваш електорат се спомина благодарение на вас а хората ви вярваха до последно
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове