Last news in Fakti

17 Юни, 2024 09:54 1 804 42

Десислава Иванчева: В момента съм в "прекъсване по медицински причини". Сряда тръгвам с автобуса обратно за Сливен

  • десислава иванчева-
  • прекъсване-
  • медицински причини-
  • автобус-
  • сливен-
  • сряда

Бившият кмет на столичния район "Младост" посочи, че води три дела – две срещу затвора в Сливен и едно срещу Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ в София.

Десислава Иванчева: В момента съм в "прекъсване по медицински причини". Сряда тръгвам с автобуса обратно за Сливен  - 1
Снимка: bTV

„Чувствата са смесени. Щастлива съм, тъй като мога да видя малкия, и ми е тъжно с всичко това, което ми се случи. Аз все още съм в затвора, въпреки че доста медии вече спекулираха, че съм освободена. Благодаря на хората, които ни подкрепят и с подписка – те искат с Биляна Петрова да бъдем помилвани от президента“.
Това коментира в „Тази сутрин“ по bTV бившият районен кмет на „Младост“ - София Десислава Иванчева, която от края на 2022 година изтърпява присъда за подкуп в сливенския затвор.

Тя обясни, че в момента е „в прекъсване по медицински причини заради лечение в ендокринологията". Няма поставена гривна.
„Това е задължително постъпване, тъй като съм диспансеризирана, за да мога да направя ядреномагнитен резонанс. В момента нямам прегледи и изследвания и затова мога да присъствам в студиото ви. Когато си в прекъсване, ти си с лична карта, обикновен гражданин си. Каня всички медии да заповядат в Сливен. Няма основание и причина началникът на затвора да ви спира, тъй като това означава да нарушат вашето и моето право – да се срещна с медиите и да говоря“, обясни Десислава Иванчева.
„В сряда си тръгвам обратно за Сливен с автобуса“, посочи още тя.

Десислава Иванчева посочи, че работи в кухнята на затвора и благодарение на това ще намали присъдата си с 4-5 месеца.

"Ако работя докрай, ми остава 1 година и 6 месеца. С още две момичета съм в килията, различни характери сме, нормално е да има културен шок", обясни бившият районен кмет на "Младост".

„Година и шест месеца вече чакаме – президентът и вицепрезидентът да се произнесат по това да бъдем помилвани. Направена е вече подписка с хиляди подписи. С нея се запитва президента какво мисли по въпроса и дали ще даде някакъв отговор“, посочи Иванчева.

„Още веднага при задържането ни имаше три постъпили молби за помилване - от адвокат Хаджигенов, от Мая Манолова, от адвокат Гинчева. И с тези молби са постъпили подписи на хората, които желаят да бъдем освободени“, заяви Десислава Иванчева.
Тя посочи, че води три дела – две срещу затвора в Сливен и едно срещу Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ в София.

„Има липса на лечение от тяхна страна. 8 месеца не ми бяха давали жизнено важно за мен хапче. Благодарение на делата, които заведохме, лечението ми тръгна, но пък имам увреждане – микроаденомът се увеличи с почти една единица. Високият пролактин – по време на престоя ми в затвора се стигна до психически стрес и депресия, макар че съм адаптивна и дребните неща в затвора не ме притесняват“, коментира Иванчева.

„Имам проблем и с излизанията си за лечение на зъбите. Не ме пускат и за астма, която ми откриха. Двете дела, които заведохме в Сливен, не тръгнаха – това е противозаконно, не може да не тръгне едно дело. Другото съмнително е, че ни се падна съдия Шишкова. Тук има конфликт на интереси“, обясни бившият районен кмет на „Младост“.
„Мен ме смущава това, че при „строгия режим“ стоим заключени повече от необходимото. Това е вид дискриминация. В мъжките затвори, когато са им трите хранения, не ги държат заключени в стаите, нас ни заключват“, обясни Десислава Иванчева.

Тя коментира, че е разговаряла с Бойко Борисов, но е получила неутрален отговор от него.

Бившият районен кмет благодари на майка си, която на 82 години гледа детето ѝ.

"Тя отглежда едно прекрасно дете, което когато си замина, плаче и ме търси. Това е моят мотив да съм силна и да издържа", каза още тя.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юрист

    33 12 Отговор
    Същата съдба готвят и за Ивелин Михайлов, защото им разбута к очината.. ще му подхвърлят дрога, оръжия и тн и ще го сготвят като нея!

    Коментиран от #10, #30, #34

  • 2 Последния Софиянец

    39 11 Отговор
    Кефи ме как каскета и Тиквата подхвърлиха тия пари на тази, за да може да се презастрои Младост. Даже сигурно съвестта на този Ваклин още не му позволява да спи

    Коментиран от #3

  • 3 Ивелин Михайлов

    42 5 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Гербавите мутри нямат съвест
  • 4 то е щяла да вземе 2000 000 лева

    5 23 Отговор
    суха пара . обвиниха я за 300 бона . значи е свила 200 бона и не ги е върнала . има пари . навремето всички бяха решили че не е взела . гласът на всички е глас в пустиня . бизнесмена си построи блоковете в зелените площи , протестите секнаха . а тая не лежи и ден . като таки , къро , трактора , маждето , след барселона гейт всички изнагляха с еврото , божанеца , а сега се гласят да лапат . цветан василев се готви кат черепа да се върне . уж поръчал пеески . зелиски е най-хитър .
  • 5 Само

    16 27 Отговор
    Паветник може да вярва, че Иванчева е невинна !

    Коментиран от #23

  • 6 Пенчо

    14 30 Отговор
    Един единствен осъден за корупция и вие ще го изкарате мъченик!

    Коментиран от #14, #22

  • 7 Овчото население от бедняци и глу-пс__ци

    25 9 Отговор
    ..върна на власт убийците на тези две "сготвени" жени и на детето на Иванчева!!! Хак да ви е овце, вие не сте греха на банкЯската тиква, Гешев и прасето от ДПС наравно с тях по отношение убийството на тези две жени и едно малко дете...хаир няма да видите, ще носите и вие овце, същите черни забрадки....А ония боклуци от президенството са същите престъпници като БанкЯта и Пеевски, затова и те участват в убийството на тези две невинни жени и едно малко дете....
  • 8 Онзи

    7 24 Отговор
    Сливенския май се отразява добре... Понапълняла и разхубавила !

    Коментиран от #12, #28

  • 9 Кви и- зр--оди са тия в президенството

    23 8 Отговор
    Помилват убийци и всякакви престъпници, но тези две "сготвени" жени с недоказани обвинения убиват , убат хладнокръвно и детето на Иванчева!!! Убийци ...Радев е същия боклук като банкЯта, Гешев и Пеевски, даже по- голям в случая из-- ро- д се явява...
  • 10 123

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "Юрист":

    А дано !!!

    Коментиран от #21

  • 11 Съдебен спор

    27 1 Отговор
    От всички корумпирани политици, съдии, прокурори, нотариуси, еврота, джуджета, митничари и полицаи, баш фризьорката натопиха.

    Коментиран от #13

  • 12 Господ гледа

    15 1 Отговор

    До коментар #8 от "Онзи":

    И после търси сметката от вас, убийци и от копрлетата ви до 9-то коляно...ще плащате с болести и разорение..

    Коментиран от #20

  • 13 И то без никакви доказателства

    18 3 Отговор

    До коментар #11 от "Съдебен спор":

    Нямат едно се , доказващи обвиненията срещу тези две жени ( а изтеклите СРСта показват, че Иванчева , е поискала от строителния престъпник Ваклинов да направи детска площадка или тротоар..., каквато е практиката в цял свят към строителните фирми, строящи сгради и блокове)....Овчрнаселението съучаства в това престъпление към тези две жени и злорадства, но ще понесе наравно греха на убийците на тези две жени и детето на Иванчева пред Бог.... тази държава няма да види бял ден, докато това престъпление не бъде поправено...

    Коментиран от #41, #42

  • 14 Последния Софиянец

    18 4 Отговор

    До коментар #6 от "Пенчо":

    Тиквата и Шиши да осъдят някой за корупция е гавра

    Коментиран от #16

  • 15 Убийците отново на власт от гроб/ турци

    13 3 Отговор
    Направиха същото и с кмета Омуртаг, а простото население съучаства в тези тежки престъпления и очевадни убийства...седят овцете и блеят и гласуват за убийците и пак ги върнаха на власт....Тоя път ще мрете с ръката на учиндолския измамник Слави Трифонов , като като крие милионите си в американските офшорки в Делауеър...и вие, овце, гладувате вечно за лъжци, престъпници и убийци ..и затова и мрете като напръскани с химически оръжия...

    Коментиран от #18

  • 16 Особено някой,който няма техните милиард

    12 1 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    Ама население е просто като г@з
  • 17 Истината

    21 2 Отговор
    Това дело е истинското лице на съдебната система в държавата овладяна от мутрите !

    Коментиран от #19

  • 18 българин 777

    8 2 Отговор

    До коментар #15 от "Убийците отново на власт от гроб/ турци":

    няма да те разберат толкова прост народ няма по света - крадлив и тъп
  • 19 Феликс Дж

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Истината":

    Ако беше само това с мед да ги намажеш.
  • 20 Онзи

    0 5 Отговор

    До коментар #12 от "Господ гледа":

    Ти от разпъващите с чингели ли си, или от врящите в казана ?
    Може пък да обслужваш вис улката на сатаната...
  • 21 Юрист

    10 3 Отговор

    До коментар #10 от "123":

    Тоест хора като Иванчева и Михайлов трябва да бъдат вкарвани в затвора с фалшиви Доказателства?!

    Коментиран от #32

  • 22 Програмист

    17 3 Отговор

    До коментар #6 от "Пенчо":

    Корупция ли е да спреш бетонирането на детските площадки?! Иванчева каза пред детектор на лъжата, че не е искала и вземала подкуп
  • 23 Българин

    16 4 Отговор

    До коментар #5 от "Само":

    Сега по добре ли ви е като я заменихте с гербавите мутри 😉

    Коментиран от #24

  • 24 Сега

    6 9 Отговор

    До коментар #23 от "Българин":

    Мега, така, онака, нея я хванаха с белязани пари, не тебе! Но както ти е толкова акъла...

    Коментиран от #25, #26, #27

  • 25 Българин

    11 2 Отговор

    До коментар #24 от "Сега":

    За сготвяне да си чувал
  • 26 Юрист

    7 5 Отговор

    До коментар #24 от "Сега":

    Иванчева призна пред детектор на лъжата, че не вземала
  • 27 онгомбо

    9 3 Отговор

    До коментар #24 от "Сега":

    белязани щото са нагласени - цял свят го разбра не че не е бутала но с мафиотите от гепи не може да се сравнява просто тя беше изкупителната офца
  • 28 Не се прай

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Онзи":

    на интересна, защото не се знае дали и ти няма да се насладиш на нещо подобно.
  • 29 От канцеларията на Президента

    6 4 Отговор
    Шом не получаваш помилване значи не искаме да те помилваме. Няколко хиляди подписа не са страна по процеса. Няма те да ти изтърпят наказанието за корупция.
  • 30 Исторически паркаджия

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Юрист":

    Той оръжия си има, а дрогата е навсякъде.
  • 31 Юрист ли си?

    4 9 Отговор
    Не си. Затова измисляш или повтаряш слухове за невинността на Иванчева. Всички факти и доказателства са в делото. То е гледано на 3 инстанции от разлчини съдебни състави. Ти не си го гледал нито веднъж. И да го прочетеш не си компетентен да отсъдиш. Дори не знаеш какво е корупция.

    Всичко това не е чак такъв проблем. Просто спазвай законите и прави това, за което си учил.
  • 32 тотот

    2 9 Отговор

    До коментар #21 от "Юрист":

    Има няколко тома преписки по делото. Едва ли всичко е фалшифицирано и нагласено.

    Коментиран от #37

  • 33 Ега ти сбърканата държава,

    2 10 Отговор
    престъпникът медиен герой !
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Безпристрастен

    13 0 Отговор
    Учебникарски пример ,как стрителната мафия,може да сготви всеки ,който застане на пътя и.И най жалкото в цялата история беше,че точно живущите в младост ,първосигнално скочиха срещу нея,което оказа огромна помощ на " инвеститорите" .Беше сготвена,сдъвкана и изплюта.След което,започна бясното презастрояване на всяко парче междублоково пространство.А същите" гневни столичанъе" започнаха поединично да квичат...Олеее,помощ! Останахме без градинки,детски площадки.Запушиха ни прозорците! Див народ,от порода плевелни риби- каракуда.Лови се на троха хляб,а дори на гола кука
  • 36 Здраво

    6 0 Отговор
    Гешев, ще гориш в Ада ако не поправиш мушенгията си!!!!!!
  • 37 Юрист

    7 0 Отговор

    До коментар #32 от "тотот":

    Аз съм един от адвокатите по делото и мога да ти кажа, че е 100% нагласено и фалшифицирано. Отделно Иванчева даде показания пред детектор на лъжата при Цанов

    Коментиран от #38

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Гламаво племе

    7 0 Отговор
    Видяхте ли в какъв коптор живее заедно с майка си. Гарсониера с тапети от преди 40 години. Тя ако беше вземала подкупи, нямаше ли да е сред "елита" в баровски квартал и в "бяла спретната къщурка" с две коли отпред. Следва Страсбург и овцете ще плащаме.

    Коментиран от #40

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол