Last news in Fakti

19 Юни, 2024 07:33 2 274 28

Такситата в Пловдив скочиха срещу идеята за внос на шофьори от Индия

  • таксиметрови шофьори-
  • пловдив-
  • протест

Според Националната асоциация за защита на превозвачите и таксиметровите водачи се подготвя почвата за такова решение чрез увеличаване на квотата за автомобилите, които практикуват тази професия

Такситата в Пловдив скочиха срещу идеята за внос на шофьори от Индия - 1

Против увеличението на квотите на таксиметровите автомобили в Пловдив са от Националната асоциация за защита на превозвачите и таксиметровите водачи (НАЗПТВ).

Тази позиция те изразиха в становището си относно "Проект за решение за определяне на минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници и квота от 2200 броя таксиметрови автомобили", съобщи БТА.

Членовете на Асоциацията са на мнение, че по този начин се създават условия и се подготвят гражданите за ново предложение за внасяне на таксиметрови шофьори от Индия в Пловдив. Това потвърди Володя Домашенко, съпредседател на НАЗПТВ.

"Подобен лобистки подход подготвя почва и за следващо предложение - внасяне на необходимите таксиметрови шофьори от Индия. Вече Пловдив е първенец и в тази печална статистика, защото към днешна дата по-малко от 2000 шофьори имат удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил (УВЛТА) за Пловдивска община, а само 1715 от тях упражняват тази все по-непривлекателна професия", споделят в становището си членовете на НАЗПТВ.

"Решително възразяваме срещу обвързването на задължителното, изискуемо от закона ежегодно актуализиране на границите на тарифите за таксиметров превоз с нечие инвестиционно намерение, прикрито като опит за подобряването на качеството на таксиметровите услуги! Крайно лаическа изглежда идеята за подобряване на качеството на таксиметровите услуги чрез механично увеличаване на квотата за разрешителни", пишат още от Асоциацията в становището си относно предложението.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гого

    32 27 Отговор
    В цял свят таксиметрови шофьори са пакистанци и индийци, нашите ганчовци като ни лъжат, нормално е да ги изместят индийците. Българина сам ще види разликата в отношение и цена

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Начо

    28 25 Отговор
    Щом българи могат да стават шофьори в чужбина, защо чужденци да не могат да стават шофьори в България. Полагат изпит и работят по трудово законодателство
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Володя Домашенко

    22 7 Отговор
    Възразява срещу чуждестранни таксиметрови шофьори? И била непривлекателна професията, ама сакън да не би да вдигнат изискванията към тях? Аз ли нещо не разбирам?
  • 6 Европейски град

    31 0 Отговор
    В Пловдив ще въвеждат рикши?
  • 7 Лудия

    26 12 Отговор
    Ако индийците возят на 0,50лв. км ,и нямат задължителната за бг таксиметъра помпа аз ще се возя само с индийците! А пък и няма да миришат на снощния таратор с чесън и да се правят на луди да те питат от къде да минем.

    Коментиран от #12, #14

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Защо

    35 1 Отговор
    внос, в Столипиново малко ли са индийци ?

    Коментиран от #19

  • 10 Ивелин Михайлов

    42 2 Отговор
    1 милион индийци дето си ги имате вече не ви ли стигат бе! Сиганска държава!
  • 11 Исторически парк

    28 1 Отговор
    В столипиново малко индийци ли има
  • 12 да де

    25 2 Отговор

    До коментар #7 от "Лудия":

    Още малко и ще изкараш, че индийците ще са най-честните таксиметраджии на света . Трябва да те разочаровам мръсните номерца бързо се научават и прилагат.
  • 13 Айдеееее

    32 5 Отговор
    Започна подмяната на населението на територията от ГЕРБ
  • 14 провинциалист

    24 0 Отговор

    До коментар #7 от "Лудия":

    "А пък и няма да миришат на" - мда... Индия - най-чистоплътната държава...

    Коментиран от #26

  • 15 Механик

    24 2 Отговор
    Само едно искам да ви кажа. Не си мислете, че "вносът" на индийци се прави, за да ви е по-евтино, по-комфортно и по-удобно!
    Другото, което искам да ви кажа е, че протеста срещу "вноса" на индийци също не се прави, за да ви е по-евтино, по-комфортно и по-удобно!
    Третото е, че дори да внесем индийци, такситата няма да станат нито по-евтини, нито по-чисти.
    Ако не внесем индийци, горното пак е в сила.
    Казано с други думи, ние при всяко положение сме от "страната на булката". И това е така не само по отношение на такситата и индианците.
  • 16 Идва конкуренция

    9 6 Отговор
    на трудовия пазар нещата ще си дойдат на място, не може общ бачкатор от ромски произход да иска 3 бона заплата, а търтеите в държавната администрация пък съвсем са за орязване
  • 17 пен

    8 5 Отговор
    е ква е разликата дали ще са български индийци каквито сега масово са бакшишите, или вносни такива ?!
  • 18 Потребител

    3 4 Отговор
    Искаме конкуренция!! В моята отрасъл кой ме пази от пазара!?!? После всичко това се стоварва яърху потреботеля
  • 19 Бате бате

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Защо":

    Ние бегаме от работата като дявол от тамян.
  • 20 Тома

    10 1 Отговор
    Друго ще е майните да ги возят индийци с чалми на главата.Цяла екзотика
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ббб

    16 1 Отговор
    Целта да ни заливат с чужденци е да се подмени населението на България и на останала част от Европа! Искат бялата раса да е малцинство!
  • 23 име

    6 0 Отговор
    Коткретно в градския транспорт, лоцито на превозвачите си е издействало тази квота от индийци, щото все по-трудно се намират българи балъци да им работят за 1200 лв. с осигуровки от дъжд на вятър.
  • 24 Интересно без край

    6 0 Отговор
    Ще стане доста забавно. Докато вносните шофьори свикнат с левия волан, много сакатлъци ще станат на пътя. Да му мислят пътниците в автобусите и пешеходците. Известно е, че пловдивските шофьори не са много дисциплинирани.
  • 25 Вълк

    4 0 Отговор
    С такива глупави работи правителството може да падне преди да е встъпило
  • 26 Чисти са индийците

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "провинциалист":

    и не миришат, всяка година се къпят в река Ганг.
  • 27 Индийците са с друг

    5 0 Отговор
    манталитет. Един наш посланик в Индия беше повишил двойно заплатата на градинаря в посолството(видяла му се малка) въпреки предупрежденията на хората работещи там от години. На другия ден градинаря опънал чадър насред градината, пие чай и яде на маса и стол под чадъра. На въпроса на посланика защо не работи той му сочи друг градинар "назначен" от стария(вече шеф) който копае нещо там.
  • 28 Щрак

    0 0 Отговор
    няма да ви е по евтино с индиците нито ще ви е по свежо , бг е трамплин за някой от тях към ес за други е стартова площадка а размножаването им , живея в лондон и тук е тъпкано с такива англичаните недоволстват ама кой да ги чуе ..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове