Last news in Fakti

20 Юни, 2024 16:05 2 444 32

ГЕРБ поиска оставката на Васил Терзиев заради решението на ВАС за НДК

  • герб-
  • оставка-
  • васил терзиев-
  • прошко прошков

Имало достатъчно сигнали да се сигнализира прокуратурата

ГЕРБ поиска оставката на Васил Терзиев заради решението на ВАС за НДК - 1
Снимка: БГНЕС

След решението на Върховния административен съд, че новата организация на движение около НДК е незаконна, групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет поиска оставката на кмета на София Васил Терзиев и зам.-кмета по транспорт Илиян Павлов.

"Защо това нещо се случи на тъмно? Какво може да ни кажат по отношение на финансовата обосновка? Чухме, че това ще се надгради. Ние искаме ясно да ни бъде казано колко ще струва това. Каквато и да е сумата, тя трябва да е ясна. Това според решението на съда може да се окаже злоупотреба. Това е големият въпрос - кой ще плати сметката”, заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Димитър Вучев.

Прошко Прошков заяви, че когато се извършват незаконни действия и се харчат над 1 млн. лв. това е престъпление.

"Говорехме за лошо управление, но вече като престъпление, то има друг състав. Има достатъчно сигнали, за да се сезира прокуратурата", каза той.

Прошков припомни, че още преди месец са казали, че кметът е подведен и са поискали среща с него, за да поиска отговорност от зам.-кмета по транспорта.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Жалки продажни герберасти 🤪🤡

    38 14 Отговор
    Точно пyдeлите на Пеевски не може да искате нищо в София.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 пешеходец

    34 16 Отговор
    Надявам се Терзиев да намери правен механизъм да довърши започнатото.
    Най-после тротоарите са за пешеходци, а тротинетките и велосипедите си хвърчат там, където им е мястото.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Иван Грозни

    8 3 Отговор
    Всеки се бори за прокуратура, съд ,данс, мвр, и т.н. Така се решават въпросите днес. Кел файда от това, че има народно събрание.
  • 8 ########

    13 11 Отговор
    Тоя ц-рвул къде си направиха десет хилядарки заплати от нашите пари. Г-адове. Не се наядохте. Масовите граждани се гърчат в безпаричие. Не заслужавате въздуха дето дишате. Този грабеж никога народа няма да ви прости.
  • 9 навремето софиански така правеше грешка

    14 5 Отговор
    след грешка . нямаше ясни червени граници между мутри , бизнесмени , новобогаташи, мафиози , олигарси и трябваше да се справя . та обърка и обърка нещата и после почва да замаже, замаже . Тогава мексиканската клика беше млада . с костов, ненски , бяха прекатурили столицата нагоре с краката . искаха се оставки , правеха се митинги , обаче нищо . Каквото се открадна потъна . за 40 г не се направи план за движение, паркинги за всяка кола . омазване до шията .
  • 10 Герберски отпадък

    22 7 Отговор

    До коментар #6 от "ГЕРБ":

    Кмета на Симитли в неделя ще посети Бойко в зайчарника по случай празника му.
    Само да не се засекат с Пеевски докато му го набива с 300.
  • 11 Буда, орденоносеца за заслуги към Путин

    16 6 Отговор
    Къде спахте бе герберасти ? Бяхте заети в опазването на МОЧА и пренареждане на павета.

    "Изтеклият още през 2017 г. генерален план за организация на движение в столицата е една от най-големите бомби, заложени от предишното управление на Столичната община."

    "Големият проблем са последствията от това решение на съда, защото той казва, че при липса на генерален план за организация на движение, какъвто София няма от 2017 г., всички организации на движението са незаконни."

    Коментиран от #13, #22, #27

  • 12 Оставка

    7 1 Отговор
    искат едни за зам кмет, а други повдигат мизата - направо на кмета, ама тия двамата едвам са взели властта и захапали кокъла, та от призиви не се трогват. Обяснения сламени, с чета отзад, на брифинг щедро раздават.
  • 13 Мда

    15 2 Отговор

    До коментар #11 от "Буда, орденоносеца за заслуги към Путин":

    Което означава, че от 2017 е строила незаконно и паветата за милиони са незаконно повредени, графа и той е незаконен.
  • 14 Фактъ

    16 6 Отговор
    А ние ,искаме ОПГ ГЕРБ да бъде ликвидирано , защото е престъпна организация .
  • 15 факти , само факти

    8 9 Отговор
    Ако се абстрахираме от партийни пристрастия /каквито са постовоте по горе/ - фактите са следните : Терзиев и "екипа" му са изхрачили АБСОЛЮТНО НЕЗАКОННО над 1 200 000 /един милион и двеста хиляди/ лева без ДДС за тон боя /бяла/ и няколкостотин колчета ! Доказано и постановено /след обжалване/ от ВЪРХОВЕН СЪД . Сега , за да се възстанови този незаконен проект в първоначалният му вид /както разпорежда съда/ ще трябва да се изхарчат още поне 1 200 000 /милион и двеста хиляди/ лева без ДДС / за премахване на сега положената маркировка и колчета и възстановяване на старата маркировка и колчета/ ! Та , това с а ФАКТИТЕ , пък защитниците на ПП/ДБ/СС/ЛГБТИ могат да пишат каквото си искат - демокрация е !

    Коментиран от #18

  • 16 Полицай! Полицай!

    4 2 Отговор
    ААААййййййДЕЕЕЕЕЕЕЕЕ.... Почнаха да падат секирите. Я да видим новото поколение мафиоти как ще се избиват. Преди като се стреляха беше приятно и банално, сега с тея тъпотии само дразнят и те карат да си мислиш че то можело, ама надали...
  • 17 Ами

    5 6 Отговор
    Правилно, не може кмет да си позволява такива неща, без предварително проучване и съобразяване със законите ! Оставка !!
  • 18 Буда, орденоносеца за заслуги към Путин

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "факти , само факти":

    Фактите са посочени в коментар 11.
    Всичко, което е строено, преправяно и ремонтирано след 2017 г. е незаконно.
  • 19 То е ясно!

    4 10 Отговор
    БОЙКО ще ги изгони. БОЙКО, БОЙКО!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Пропагандата на бонбон

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Буда, орденоносеца за заслуги към Путин":

    Първо се прави план за организация на движението и ако в петгодишен срок се намерят пари и се извърши планираното, то този строеж е законен, но ако не се реализира планираното в предвидения срок, то е необходимо да се изготви план за организация на движението за нови промени (може и да няма необходимост от промени и тогава няма нужда от план). Невежият бонбонев не разбира, че за всяка промяна е необходим АКТУАЛЕН план, а реализираното по актуален план си е законно, до тогава , докато не се направи нов план за промяна.

    Коментиран от #26

  • 23 Събрахме се ... вече явно 🐖🎃

    8 3 Отговор
    Новата председателка на Народното събрание, избрана с гласовете на ГЕРБ, ДПС и ИТН, идва от адвокатската кантора на Менко Менков, която обслужва Бойко. За кратката си публична активност Рая Назарян успя да излъже, че споразумението между ППДБ и ГЕРБ е отказано да бъде подписано от други освен от Габриел и Христо Иванов. Също така, паметна остана и репликата й, че санкциите за корупция наложени от САЩ на Пеевски и Владислав Горанов нямат никаква стойност. Изключително простоватото твърдение на Назарян, че САЩ първо налагат санкции, а после проверяват фактите, беше черешката в изказването на семплата юристка.
    В интервю Назарян беше хваната да прави и подвеждащи твърдения. Коментирайки темата за липсата на присъди за корупция по високите нива в България, тя направи аналогия с Румъния, като каза, че арестуваните за корупция румънски политици са били оправдани впоследствие.По последни данни едва 27% от внесените в съда дела са приключили с оправдателни присъди.
    Пеевски беше сред най-гласовитите в подкрепата си за номинацията на Назарян за председателка на НС. В сряда той призова депутатите "да им дойде акълът" и да я подкрепят, защото "най-правилно е първата сила да получи шеф на парламента".
  • 24 Късе се намират тези мафиоти ГЕРБ?!

    12 2 Отговор
    ГЕРБ не могат да исщат оставката на Васил Терзиев, защото ГЕРБ те са шефа му!!! Кметът Васил Терзиев е избран от мозинството на НАРОДА!!! А да питам аз как па,ча,та Фандъкова е управлявала София БЕЗ План за движение от 2017 до 2023 г.??? Незаконно??? Фандъкова кухаата лееейка оставила София без генерален план за транспорта и сега се хили в НС. Герберската наглост е безкрайна.
  • 25 3333

    6 2 Отговор
    Нагли гербави п0мияри.
  • 26 Няма проблем

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "Пропагандата на бонбон":

    Частични промени на планове за орг на движение (реализирани или не) ,разбира се, трябва да са съгласувани с генерален план за населеното място (защото хипотетично, не може планирана шест лентова двупосочна улица да се влива без кръстовище в еднопосочна двулентова например)
  • 27 Глюпости дрънкаш, центаджийче

    5 3 Отговор

    До коментар #11 от "Буда, орденоносеца за заслуги към Путин":

    Става с частични планове, но твоите жендърчета и такъв не сметнаха за необходимо да изкарат…
  • 28 Иван

    2 4 Отговор
    Организацията си е добре, за съжаление - избързаха, трябваше да се допитат първо, нищо - сега ще знаят.

    ГЕРБ извадиха най-силните си кандидати и - се провалиха, няма да има нови избори.

    Не им харесва на шофьорите - че е бавно - те все са нещо нервни.

    НДК е един модерен Център, трябва да има повече пешеходна страна.
  • 29 Възмутен

    3 3 Отговор
    ГЕРБ голям го навириха вече!
  • 30 Тити

    1 4 Отговор
    Айде докато беше Фандъкова кмет нейните гафове бяха ежедневие да момче загина от токов удар защото кмета не си е свършил работата.
  • 31 пешо

    1 0 Отговор
    герб съботират и продължават да съсипват държавата
  • 32 ха-ха

    0 0 Отговор
    ПП и ДБ си го вкараха голям като не гласиваха за Рая Назарян. Чака ги още тегло и цирка ще пълен.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове