26 Юни, 2024 12:41 1 101 21

ИТН след Радев: В която и партия да отиде третият мандат, ако ни поканят на разговори - ще ги изслушаме

  • итн-
  • румен радев-
  • трети мандат-
  • партия-
  • кабинет

Ако може да се направи кабинет с по-голяма подкрепа от повече политически сили, който пред вас да извади необходимата програма със срокове и стъпки и чак тогава да тръгне да търси изпълнителите на тази програма, това би могло да сработи, коментира още Тошко Йорданов

ИТН след Радев: В която и партия да отиде третият мандат, ако ни поканят на разговори - ще ги изслушаме - 1
Снимка: БГНЕС

"Ние имаме идеи как да реализираме третия мандат, но всичко е под въпрос, защото не се знае дали президентът ще го даде на нас. Ако се стигне до трети мандат, предполагам, че всички партии тогава ще трябва да си зададат въпроса, ако не направим сега нещо, какво ще направим след това. Най-лесно е да се отиде на избори, няма проблем, включително и от страна на ИТН няма проблем. Вие знаете, че ние сме партията, която реално е качила гласовете си, не говорим за съотношение избирателна активност - депутати". Това заяви председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов на излизане от президентството след проведените консултации за съставяне на кабинет с президента Радев, цитиран от БНТ.

Йорданов посочи, че не е ясно със сигурност каква е била избирателната активност на вота, тъй като избирателните списъци не са обновявани. Пред президента той подчерта, че има разлика от около 2 милиона между избирателен списък и преброяване на населението.

"В този ред на мисли, ако преброяването на населението е по-вярното, то избирателната активност е малко под 50%", допълни Йорданов.

"Конституцията позволява реализация на правителство с трети мандат. Това означава всички парламентарно представени партии, независимо малки или големи. Имали сме и такива случаи. В която и партия да отиде третият мандат, ако ни поканят на разговори - ще отидем и ще ги изслушаме. Повтаряме, че няма да подкрепим нито първия, нито втория мандат. Политическите заявки са странно нещо. Опитваме се да не ги правим. Ако може да се направи кабинет с по-голяма подкрепа от повече политически сили, който пред вас да извади необходимата програма със срокове и стъпки и чак тогава да тръгне да търси изпълнителите на тази програма, това би могло да сработи", каза Тошко Йорданов.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И кой ,

    15 7 Отговор
    бе , ще ви кани и ще си губи времето ?
  • 2 Дом

    22 7 Отговор
    Тия каква отрова се оказаха. Ужасяващи простаци и невъзпитани селяндури, водени от човек, който цял живот е искал да е мутра, макар и да е посредствен цигулар.

    Коментиран от #4

  • 3 Трол от Криводол

    9 11 Отговор
    Ами по-добре да не е при вас. За да го върнете за хиляден пореден път.
    По-добре да е Величие. Шанс за новото и бойкот за Малкото ДПС!
  • 4 А при

    16 7 Отговор

    До коментар #2 от "Дом":

    Президента днес го играха "света вода ненапита" ! Жалки !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Май

    19 8 Отговор
    Тоше, в следващият парламент няма да ви има. Стратегията ГЕРБ, ДПС ще ви затрие , както другите опитали се да им бъдат партньори.............
  • 7 Истината

    16 7 Отговор
    "ние сме партията, която реално е качила гласовете си."

    Какви гласове сте качили?!
    Лъжец!
    От изборите резултатът ви е 1,94% от имащите право на глас!
    По тоя резултат би трябвало да ви няма в този Парламент!
  • 8 да де

    12 6 Отговор
    За чалгарите всичко е скеч и празни приказки важното е да се докопат до златния пръст.
  • 9 Поредната мелодрама

    9 2 Отговор
    Аха," политическа криза " имало,но от плиткоумни и зависими "богочовеци" от малките партии.Много смешно!Хората са избрали първа политическа сила с право на мандат ,дори и в коалиция.А по малко представените ,самопровъзгласили се за" велики" искат третия мандат.Но с кого ?С ПП ДБ или с Възраждане или с БСП,е как ?Тошко тръгнал за президентска република,поредната гротеска на фона на множество" велики" многознайковци които се бият в гърдите че са най. ГЕРБ били еднолични и не знам какви си.Но само Борисов може да изведе страната от криза.Е как тези " велики" партийни лидери ще допуснат президентска еднолична власт,и да са пионки на президент.Радев няма право на трети мандат.Или цирка е умишлена дестабилизация за да отслабне държавата, да е лесна плячка на външни сили ,както сме се докарали по време на разпокъсната държава при Шишман и Османското нашествие.
  • 10 Абсурдистан

    8 5 Отговор
    Гледах на живо джафкането на невротичният пинчер. Пред чорапа обаче се държеше, като ученичка, която не си е научила добре урока. Питат го за избирателната система той се подмазва с "президентска република". Седни, слаб 2! Дългия доказа, че няма ясна визия за бъдещето на България и е много зле с подбора на персонал. За пореден път!
  • 11 оня с коня

    7 4 Отговор
    Самонадеяният ДО НАИВНОСТ тошко е решил "да изслешва " по Списък кандидатите които ще коленичат на Килимчето пред краката му.Така и не бу влиза в Тъпата тиква Реалността,че от ИТН се очаква НЕ да изслушват,а ДА СЛУШАТ!

    Коментиран от #12

  • 12 И що да слушат

    3 7 Отговор

    До коментар #11 от "оня с коня":

    Ученици ли са, роби ли, що ли? Що за робско мислене? Щом имат достойнството да казват истината, ще трябва другите да слушат!
  • 13 Стига,бе Тошко

    7 1 Отговор
    Няма никаква политическа криза, а изкуствено надрусани тъпунгери които нямат визия за България,за нейните приоритети ,а се лигавят с целия народ .Анти били на първите две партии които са близо 50 %.Ако избирателите са припознали останалите щяха да изберат тях.Не сте ли наясно ,че бъдещето на страната е на карта по време на войни и инфлация ,а и съседите от запад ни въртят шашми и унижават.Имаме нужда от стабилно и прогнозируеми правителство с ясно очертани приоритети в полза на цялото общество.Какви са тези глупости които ни сервирате?

    Коментиран от #14

  • 14 Е нали това ти предлага Тошко

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "Стига,бе Тошко":

    Ясно правителство, с ясни цели и срокове! Кое точно са глупостите? Казаха ли ти?
  • 15 Явно

    2 4 Отговор
    Има токова недоразумение /ИТН/ са русофилска партия, сведркато предлагат президентска република.
  • 16 Право на мнение!

    2 1 Отговор
    ИТН са и.ди.o.ти.те в българския парламент, вулгарни, злобни, негативни, ценични, деструктивни, отвратителни!
  • 17 6нтщ5ж

    1 1 Отговор
    Тошко Йорданов да порасне малко, да спре да говори с обиди и и вулгаризми, да започне да защитава тезите си като зрял човек с истински аргументи, защото е незряло да лепиш грозни обидни епитети, за да унижиш опонентите си, това издава незрялотст и комплексарщина, липса на елементарна култура на поведение!
  • 18 ИТН = Има Такива Негодници

    2 1 Отговор
    ИТН = Има Такива Негодници. Навремето Славчо и ИТН ни проглушиха ушите, че ще "чегъртат" ГЕРБ, народа им повярва и ги направи първа политическа сила. Но те позорно абдикираха, като казаха, че им трябвало пълно мнозинство за
    да могат да управляват. Сега са се отдали на политическо помиярство, обслужват всякакви интереси срещу скромно заплащане представяйки ги за" български национален интерес" и "отстояване на националният суверенитет".

    Коментиран от #19

  • 19 Ежедневен копи пейст

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "ИТН = Има Такива Негодници":

    на едни и същи глупости и лъжи от мафията, лъжците, крадците и национални предатели ПП и ДБ! После защо хората са отвратени от тези нещастници!
  • 20 Ппп

    1 0 Отговор
    Слави нещо съвсем се омаза с подкрепата. А Тошко африкански пак скочи по клоните на палмата. Нещо пак са си повярвали твърде много и пак ще си го получат с 200. Не им е писано и те не могат да го проумеят. Просто високо и ясно трябва да обявят, че са капията на Радев и да не въртят непрекъснато тъпи сценарии с жалки актьори, защото завесите ще се спуснат окончателно. Големите родолюбци са жалки паленца.
  • 21 ОТПАДЪК!!!

    2 0 Отговор
    ТОШКО ОВЧАТА ГЛАВА ПОДДЪРЖА ЯКО ПУТИНСКИЯ ИНТЕРЕС КАТО Е ПРОТИВ ВСИЧКО ЕВРОПЕЙСКО
    НОВОИЗЛЮПЕНИТЕ КОМУНИСТИ ОТ ИМА ТАКЪВ ИДИОТ СЛАВИ ТРИФОНОВ СА НА ХРАНИЛКА ПРИ МИТРОФАНОВА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол