Last news in Fakti

27 Юни, 2024 15:27 4 806 40

Диана Русинова: Настоявам за незабавната оставка на кмета Терзиев и целия му екип!

  • диана русинова-
  • васил терзиев-
  • кмет-
  • софия

Нито ние от European Center for Transport Policies, нито гражданите на София, нито СДВР Столична Полиция накарахме Столична община да въведе предизборно незаконна организация на движението!

Диана Русинова: Настоявам за незабавната оставка на кмета Терзиев и целия му екип!  - 1
Снимка: Фейсбук

Уважаеми г-н Терзиев, спрете със спекулациите и лъжите! Настоявам за незабавната оставка на кмета Терзиев и целия му екип! Има решение на съда и то е ясно, няма какво да му се тълкува!

За това призова във "Фейсбук" Диана Русинова от European Center for Transport Policies.

Свидетели сме на поредния неадекватен коментар от страна на Столична община по отношение на организацията на движението, която въведоха незаконно по бул. „П. Евтимий“, бул. „Витоша“ и ул. „Проф. Ф. Нансен“.

Преди месец и буквално за една седмица, въведоха абсолютно незаконна организация на движението, без да попитат никого, просто си направиха това, което си бяха решили. Тогава атакуваха всички, които се опитвахме да им обясним, че направеното е незаконно и трябва да върнат старото положение.

Нямаше кой да ни чуе.

Сега обаче трябвало да се действа внимателно и да се преценявало кое било най-доброто и най-правилното. Уважаеми колеги, уважаеми г-н Терзиев, защо не помислихте за това преди два месеца, когато ни вкарахте в целия този хаос. Защо не действахте внимателно, когато публично излъгахте още през април, че ще се прави ремонт на настилката по бул. "Патриарх Евтимий"?

Сега отново кметът Терзиев се е захванал с действия, които може да се окаже, че нарушават българските закони. Има решение на съда и то е ясно, няма какво да му се тълкува. Нито ние от European Center for Transport Policies, нито гражданите на София, нито СДВР Столична Полиция накарахме Столична община да въведе предизборно незаконна организация на движението!

АССГ и ВАС каквото са имали да казват, са го казали в разпорежданията и определенията, които са издали, и те не подлежат на тълкуване.

Кметът на София не е толкова специален, че съдът да е длъжен да му се обяснява допълнително. Още повече, че и двата документа от АССГ и ВАС са написани ясно и точно и 100% потвърждават това, че СО са направили незаконосъобразна организация на движението.

Не на последно място трябва да се подчертае, че позицията на кмета за това, че предишното управление не е направило нищо, за да поднови Генералния план за организация на движението на гр. София, също не кореспондира с обективната истина. През септември 2023 г. предходната администрация на СО е подписала договор по проект LIFE22-IPC-BG-LIFE-SIP CLIMA-SUMP, или с други думи е осигурила европейско финансиране за изработката на ГПОД. Интересно е обаче, защо почти седем месеца от встъпването си в длъжност кметът Терзиев и администрацията му не са направили нищо, за да стартират процедура за изработка на нов ГПОД? А сега всички сме им виновни за некадърността и пълната, тотална некомпетентност.

Настоявам за незабавната оставка на кмета Терзиев и целия му екип,

защото всички заедно ни вкарват в едно след друго незаконни и опасни действия. Най-страшното е, че истерията им създава пълен хаос и когато някой пострада ще е твърде късно. Отдавна отминаха времената когато без съд и присъда се раздаваше правосъдие и не кметът Васил Терзиев е този, които има правото да решава кое е законно и кое не, а съдът!

Г-н кмете, Вашите действия, най-вече застрашават живота и здравето на хората, никой не е виновен за това, че допуснахте да бъдат нарушени законите в България. Време е да си ходите, преди да пострада някой ходейки по незаконно организираните Ви улуци.

Напълно подкрепям СДВР и опитите им да вкарат ред в беззаконието, което ни докара по улиците на София кметът Терзиев.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добре ,

    40 14 Отговор
    че поне не е сложена снимката ѝ !
  • 2 Айде бе,

    48 41 Отговор
    ти па коя си, да не си Пенчо Кубадински та да искаш оставката на кмет, избран от стотици хиляди софиянци..

    Коментиран от #9, #36

  • 3 Българин

    48 28 Отговор
    много противна жена
  • 4 Дечо

    45 26 Отговор
    Гербаджйска подлога
  • 5 Свобода

    41 28 Отговор
    Терзиев им пречи да крадат в София.
  • 6 Трол

    34 8 Отговор
    Г-н Терзиев да внимава, че като нищо да си изяде боя от г-жа Русинова.
  • 7 Хъхъ

    35 19 Отговор
    ГЕРБ не може да понесе факта че загубиха и ще продължат да губят. Искат преврат на всяка цена, защото не могат да крадат !
  • 8 Йхуи

    17 16 Отговор
    Жената - мъж иска от ставката на мъжа - жена! Що за лудост? Модерни времена.
    Тая "женица" за пореден път се изказва, като последна инстанция. Изберете я за кмет...,
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 .........

    22 19 Отговор
    що не дойдеш моме на мен това да го кажеш , щети откъсна главата до кръста Гербаджийска с Диямантено Въже , коя си ти ма , един прост журналист , от къде на къде имаш право да му иска оставката , кои са твойте правомощия ? , глдай да не подкараш на криво , много си грозна и противна жена , как те търпи мажоти у ваз просто не знам и си нямам идея..........

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Тая специалистка

    20 15 Отговор
    нали е детска учителка. Що си вре гагата и д гз в неща, които са твърде сложни за ограниченото и мозъче.
  • 13 „Ричард”

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Никси":

    ...е И КВО значение има...все (.....)....

    Коментиран от #22

  • 14 Селянин

    26 9 Отговор
    Тази е експерт, колкото аз съм космонавт. Поставено лице за да се доят еврофондове за разни уж експертизи. Само, че понеже е поставена от гробарите нищо не каза за няколкократните ремонти на жълтите павета и опасните винкели, които ги ограничаваха или буквално опасните пътни участъци строени на десетократни цени некачествено от гробарите, а подскача за някаква умряла улица в София.
  • 15 Сссссд

    10 5 Отговор
    Тази лизбика да се маха
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Тая дияна русенова коя беше, че

    13 7 Отговор
    иска оставки?
  • 18 зевзек

    8 9 Отговор
    контрапреврата срещу ППДБ върви с пълна сила, хайде на бас, че става въпрос за подкрепа на едно бъдещо пишман правителство, ще ви оставим София, ще върнем Гюров в БНБ, но искаме подкрепата, БиБи и ШиШи не се спират пред нищо, а онези, дружината на Коце, помагат
  • 19 Истината

    17 5 Отговор
    Псевдоексперта по пътна безопасност Диана Русинова, не успяла да прибере 9 млн. лв от АПИ, за да следи дупките от космоса, лобира за фирми близки до ГЕРБ
    Русинова искаше да прибере 9 млн. лева в общи линии, за да върши нещо от рода на това – да седиш на Марс и да пушиш пура, за да предположиш, че по пътя Бяла – Русе има дупки. Гениално занимание, би казал някой близък на крипто-кралицата Ружа Игнатова.
    След като обаче по чудо проектът не бе одобрен, най-изненадващо Русинова реши да се провъзгласи за експерт по пътна безопасност, като дори регистрира ООД с наименование “Агенция за транспортни проучвания и прогнози” и небезизвестното сдружение „Европейски център за транспортни политики“. Никой не знае как само в рамките на седмица Русинова успя да се трансформира от детски педагог в най-високо ценен експерт, шумно прокламиран из всички мейнстрийм медии. Случайно или не, с времето тя все по-тенденциозно започна да насочва вниманието на публиката и да дава отрицателни оценки само срещу обекти, изпълнени от неудобни за ГЕРБ организации. Случайност? Едва ли.
  • 20 Герберски отпадък

    14 7 Отговор
    „Пътният експерт“ Диана Русинова се оказа консултант на заплата при министър Гроздан Караджов
    Оказва се, че Гроздан Караджов е бил консултиран по изготвяне на обществени поръчки за стотици милиони левове от Диана Русинова, която се е представила за главен експерт по незнайно какво. За какво му е била на Караджов да ползва услугите на Русинова при положение, че на негово разположение са десетки доказани експерти от АПИ, на които данъкоплатците плащат заплати остава загадка?
    Експерти от АПИ разказаха, че Русинова, често е присъствала на оперативки в агенцията и се е държала като началник. В крайна сметка нейните консултации се маериализират, като броени дни преди Караджов да сдаде поста, шефът на АПИ Тодор Василев избира изпълнители за доставка и монтаж на ограничителни системи за над 253 милиона.
    Ден преди да бъде уволнен на 11 август 2022 г., подчиненият на Гроздан Караджов шеф на АПИ Тодор Василев пусна обществена поръчка за 2,4 млрд. лв. за поддържане на пътищата за следващите 3 години, конслултирани от „главния експерт“ Диана Русинова.

    Коментиран от #23

  • 21 майнфийлд

    12 3 Отговор
    Странно е, че от въпросния център цели седем месеца не са се сетили да питат кога ще бъде готов ГПОД, а са изчакали скандала, за да питат за него. Знаят, че има финансиране, не питат има ли план?!
  • 22 Никси

    9 7 Отговор

    До коментар #13 от "„Ричард”":

    значи жената отдавна е специялист в тази област по пътищата и като види нещо нередно , си му го казва право куме в очи в АПИ случайни хора няма там в момента , сега и други кметове са правили грешки като например скъпи пейки в парка , лампи , тоалетна за 100 хил. лв и още кво се сетиш , но тук в случая не можеш да изменяваш без знанието на Архитекта пътната настилка , зада не може гражданите да паркират Автомбилите си , дай сега да направим велоалей и да ограничим автмбилите в този раьон , защо е нужно това ? !!!.
  • 23 .........

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "Герберски отпадък":

    тя не е от Герб , а Лазар Лазаров беше шефа на АПИ тогава когато се строеха магистралите , сега се сещам и я убърках с една Журналистка , за кото да ме извини
  • 24 джо деменцията

    3 5 Отговор
    Начин й на мислене е Англосаксонским какво значи ? преди всичко лицемерие няма значение колко милона са гласували и е бил избран по най демократичен път -- за да бъде демократичен трябва да изпълнява всичите инструкции на Задокеанският господар тогава е "демократичен " иначе кой го е избрал е без никакво значение. Много пъти сме чували когато някой от Англосоксонските сволачи казват - веднага да премахнат забраната , или не го признаваме за законен , или незабавно да си подаде оставката , или да бъде съден в Международният съд (въпреки ,че не го признават ) . Само заповеди , нареждания даже решенията на съдилищата им стават Международни - като си мислят Светът е част от Щатите им. Нашите лицемери предатели лiзачи задн...ика на окупатора говорят със същият стил -- незабавно , веднага , не може повече да бъде , и т. м подобни.

    Коментиран от #26

  • 25 Стара изпитана тактика

    8 2 Отговор
    Да повтаряи една лъжа е демонизираш противника... Абе измет, ако си говорим за пътища и преброим умрелите хора, вие всички сте за гилотината. Две улици в София поръчково опищяхте ефира
  • 26 Джудже убиеца Ибач на Балерини

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "джо деменцията":

    Ботоксов многодетник и той на преклонна възраст... всички ще остареем
  • 27 Абе еййй.... ?!

    7 5 Отговор
    Бяхте свикнали да щавите 3 милиарда от София...Терзиев няма да ви клекне, дори и с поръчките съдии от ВАС !
  • 28 Безиме

    7 1 Отговор
    Тая парашутирана овца била "експерт", хаха. На тъпите мутри мероприятията са твърде прозрачни.
  • 29 Додо

    4 4 Отговор
    Най-лошото е, че ударно работиха чак до Руски паметник, където свързаха велоалеите с друго градско недоразумение - бул.Макеззония и пл.Македония. А изключително опасно е че на бул. патриарх Евтимий при големите "пет кьошета" оставиха кръстовището без пътна маркировка. Там бяха пет (5) платна , сега без пътната маркировка е пълен хаос в който участват и градския транспорт.
    Но пък велоалеите са оградени с "колчета" макар да не виждам движещи се велосипедисти. Впрочем т.н."рампи" по кой точно закон за движението са построени. Ако да велорампи, какво правят там пътниците за градския транспорт? Ако са "перони" на спирките, какво правят там евентуално велосипедистите? Това са ласическа НОВОСЪЗДАДЕНИ конфликтнаи точки!!!!
    Но парите са усвоени , а Терзиев и арогантните кпелета от съсипи София са "в правото си" да тълкуват решението на съда!!! Незабавна оставка на виновните за похарчването на нашите пари!!!
  • 30 марко

    3 2 Отговор
    Защо не поиска оставката на Фандъкова за грамадните дупки и необезопасените улици - ОПАСНИ за ПЕШЕХОДЦИ и пътни трансортни средства.
    И ти ли си продаде дупето.
  • 31 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    3 2 Отговор
    КОЯ Е ТАЗИ ГЛАСОВИТА ДАМА????? КАКЪВ СПЕЦИАЛИСТ Е И КЪДЕ Е УЧИЛА.???? АКО Е ТАКЪВ СПЕЦИАЛИСТ КАТО ПОДЧИНЕНИЯ И КОИТО С ТЪРКАНЕ НА МАРАТОНКА ПО АСФАЛТА ОБЯСНЯВАШЕ КОЕФИЦИЕНТ НА СЦЕПЛЕНИЕ ДА СЕ ГРЪМНЕ. НЕДОУЧЕН ГЕРБЕР ОТ ВСЯКЪДЕ.
  • 32 Софиянец

    1 2 Отговор
    Госпожо, искайте оставката на Главния архитект и комуникатори те от НАГ-СО, които са ОДОБРИЛИ този проект!!!
  • 33 така де

    3 1 Отговор
    тоя очилат кмет шофер ли е чел ли е закона за пътищата и знае ли че там ясно пише коли се паркират само от едната страна на улицата ТОЛКОЗ ако иска паркинги прави си паркинги и си взема законно парите от тях НО ПЪРВО КАНДИДАТСТВА ПО ЕВРО ПРОГРАМИ ясно и точно ШОСЕТАТА СА ШОСЕТА А НЕ ПАРКИНГИ плащаме си за това
  • 34 ДИНКО

    3 4 Отговор
    ТОЗ КАЛПАК ТЕРЗИЕВ НЕМОЙ РАЗБРА КЪФ ЙОРДЕК БРАКУВАН Е НЯМА И МИНИМУМА АКЪЛ ДА ГО РАЗБЕРЕ
  • 35 ДИНКО

    3 3 Отговор
    АМЧИ ТУЙ ПАРЧЕ ПРОСТО ТЕРЗИЕВ СЕА КЪДЕ ША РАБОТИ ТО ИМА АКЪЛ САМО ЗА КМЕТ ТЕ ВСИЧКИ НЕКАДЪРНИЦИ И ПРЕСТЪПНИЦИ СА КОПЕЛЕТАТА НА ДС МРЪСНИЦИТЕ И ЗАТОВА ДЪРЖАВАТА Е В ЗАСТОЙ ЗАЩОТО БИЗНЕСА В БЪЛГАРИЯ СЕ КАЗВА ПРЕСТЪПНОСТ
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Софиянка

    1 0 Отговор
    Кой искаш за кмет- Борисов или Фандъкова(Борисов). Колко ти плащат. Тия за да ги хвалиш само трябва да ти плащат.
  • 39 Шофьора

    0 0 Отговор
    Тая съмнителна експертка, която за толкова години не успя да артикулира един проблем с безопасността на пътищата не спира да се държи като квартален ОФ отрядник - активист. Аман от некадърници
  • 40 Кмета Васко

    0 0 Отговор
    Никакво мърдане на кмета, човека им спря капачката и бял ден не виждат без в ръцете им да са два милиарда бюджет...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове