Last news in Fakti

2 Юли, 2024 18:35 1 167 18

Доц. Иво Инджов: Това правителство на ГЕРБ ще е много зависимо от ДПС

  • иво инджов-
  • герб-
  • дпс-
  • правителство

ДПС е фигурата, която ще решава дали да има правителство или не и те ще посочват кой да е министър-председателят

Доц. Иво Инджов: Това правителство на ГЕРБ ще е много зависимо от ДПС - 1
Снимка: БГНЕС

Оттук нататък това правителство ще е много зависимо от Делян Пеевски и ДПС, защото правителство на малцинството, каквото предлага ГЕРБ, трябва да бъде подкрепено от една основна политическа сила и това е ДПС, естествено трябват още 7-8 депутати.

Това прогнозира експертът по политически комуникации доц. Иво Инджов в предаването “Кой говори” по радио "Дарик".

Той коментира слуховете, че Пеевски е посочил някои от министрите в проектокабинета на Желязков. Уточнявайки, че никъде не е написано черно на бяло кого точно е посочил съпредседателят на ДПС, анализаторът заяви: “Можем да припомним това, което той неотдавна каза - че

ДПС е фигурата, която ще решава дали да има правителство или не и те ще посочват кой да е министър-председателят.

Пеевски тогава го каза с голямо самочувствие, че правителството ще зависи от тях. И в сегашния си вид, и при подбора на правителството, възможно е някой от министрите да не е свързан с ДПС в миналото, но сега Пеевски да държи на него”.

Събеседник в студиото беше и политологът Христо Панчугов, който видя сходства в състава на проектокабинета на ГЕРБ с председател Росен Желязков, с последния кабинет на партията на Бойко Борисов.

“Това правителство е доста сходно с последното правителство на ГЕРБ от 2020 г. В този смисъл е и много ярка демонстрация, насочена към всички критици на ГЕРБ през последните години, които се опитваха да ги извадят от властта. Тази демонстрация, разбира се, е и провокация в някакъв смисъл и цели затвърждаване на усещането в ГЕРБ, че те са единствените, които държат на политическата стабилност в България”, каза Панчугов.

Политологът обаче подчерта, че ГЕРБ и лидерът на партията се чувстват некомфортно в ситуацията, в която са поставени, защото това не е най-добрият вариант за управление.

Панчугов се обоснова, като уточни, че

то вкарва Борисов и ГЕРБ в “много тясно зависимост” от ДПС.

“Нещо, което г-н Борисов винаги се е опитвал да избегне, поне публично. В този смисъл видяхме заявката му като последен опит да се привлекат хора от "Продължаваме промяната"-"Демократична България" да подкрепят това правителство. Но това аз не очаквам да се случи. Големият въпрос, на който нямаме отговор, е, първо, дали ще имаме правителство, и второ, как ще изглежда неговата работа оттук нататък”, каза Панчугов.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    14 8 Отговор
    Не съм протестирал две години в дъжд и сняг за да се върне пак Тиквата на власт!

    Коментиран от #3, #15

  • 2 Екстра

    9 18 Отговор
    Умни хора останаха само в ДПС ! А не идиоти като вас, паветниците!
  • 3 Знаеме

    9 12 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Протестираш защото си като всички които нямат мозък , и мислят че нещо зависи от тях !
  • 4 Русофилчо

    15 6 Отговор
    Няма правителство на Баце да не е било зависимо от ДПС.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 според Йордан Цонев

    7 6 Отговор
    май ПП а и всички други ги боли като им вадят зъбките.
    това е от 2013г. но и сега важи
  • 7 Кат си си продал ........

    8 0 Отговор
    Кат си си продал ........ З .. а .. д .. н .. и .. к -- а за Пари! Става Така!
  • 8 Виж се на какво мясаш! След като не мож

    2 0 Отговор
    Виж се на какво мясаш! След като не можеш да видиш Нещата в Истинския им Облик! Жаба или Червей! Кое ти харесва повече?
  • 9 ТаУмВзе

    1 4 Отговор
    Не се налага да си професорче, за да се усетиш, че Доган врътка Цирка по краварска команда. Другите партийки уж, са си прости Търгаши за цвят, докато се дудне на Робът овца за демокрацийка, изборчета и други алабализми на писта. Приключили сме Вчера и нищо повече.
  • 10 Евроатлантик Шиши

    9 4 Отговор
    Толупа 🎃 е дебел и аз съм дебел, ама ще ми седне в скута !
  • 11 Делян Добрев - Левчето

    2 12 Отговор
    ГЕРБ ще управлява с БКП другарите от ПП-ДБ и БСП.
  • 12 Друго мнение

    10 0 Отговор
    Струва ми се, че тези в София нямат реална представа, какво става в провинцията, по малките населени места и как се Яхнаха нашите граждани от турски произход държани в Зависимост от новите в ДПС. Идеята при създаването беше права и свободи, сега е пари за Себе си!
  • 13 Град Козлодуй

    7 3 Отговор
    ГЕРБ ДПС И златния ИМ пръст ОТ ИТН са Олигархично престъпно корумпирана мафия
  • 14 ЕДГАР КЕЙСИ

    6 4 Отговор
    ИВО , НЕ ПЛАЧИ НА ЧУЖД ГРОБ ............ АМИ ПОПЛАЧИ ZA ШАРЛАТАНИТЕ ОТ ПП ДБ ..............
  • 15 6666

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Това протестиране е било безмислено.То доведе сумати лумпени лаладжии да объркат държавата.Видя се,че освен Герб другите не стават за нищо.Иначе по принцип всички крадят.Важно е по-малкото зло.
  • 16 Начо

    2 1 Отговор
    Ауу,този откри парния двигател,колелото и числото на Фруд.Еврика!
  • 17 Коо

    6 2 Отговор
    Вие от ДПС сте овце, друго няма какво да се каже....гласувахте за Шиши сега гледайте мача
  • 18 бай село

    1 1 Отговор
    Ей софийски Цървул гледай да не получиш инфаркт от злоба Бойко е незаменим .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове