Last news in Fakti

4 Юли, 2024 19:39 3 298 34

Радев: Не може да има избори поне до средата на септември

  • румен радев-
  • избори-
  • мандат

Вероятността да няма редовно правителство, расте с всеки изминал ден. Длъжен съм да се съобразя не само с връчването на мандатите, а и с това кога да са евентуално предсрочните избор

Радев: Не може да има избори поне до средата на септември - 1

Ще отчета обстоятелствата, за да не отидем на избори поне до средата на септември. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

Той не посочи дата, в която ще връчи втория мандат. Папката трябва да отиде в ръцете на ДПС. Няма срок, в който президентът трябва да я връчи. От Движението вече обявиха, че веднага ще върнат папката. По Конституция обаче могат да я задържат 7 дни.

„Вероятността да няма редовно правителство, расте с всеки изминал ден. Длъжен съм да се съобразя не само с връчването на мандатите, а и с това кога да са евентуално предсрочните избори”, каза Радев.

„Август не е най-добрият месец за предизборна кампания, нито избори до средата на септември", коментира президентът.

По темата за отказа му да води делегацията на срещата във Вашингтон, Радев каза: „Едва ли има някой, който повече от мен да е настоявал и да е работил за модернизацията на Българската армия, за укрепване на възпиращия и отбранителен потенциал на НАТО, но точно затова считам, че правителството ни дължи обяснение на всички граждани за това какви ангажименти поема от тяхно име за войната в Украйна. Не съм съгласен с ангажимента за конкретна финансова помощ и то за въоръжение за Украйна, нито с ангажимента за предоставяне на оръжие от арсенала на БА преди да сме получили заместващи образци, обясни Радев.

Той добави, че не приема правителството да превръща България „в безсрочен донор за войната в Украйна до крайна победа, забележете“. Без да има яснота какво означава крайна победа, какво ще ни струва като време, пари ресурси и риск, защото рискът за нас расте с всеки изминал ден от тази война. Не знам дали са наясно какво значи за Украйна да воюва до самата победа. Зад неадекватни и безгръбначни позиции не съм заставал никога, затова отказах да отида във Вашингтон, подчерта Радев.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2222222

    18 51 Отговор
    Защо бе Мунчо? Във Франция как направиха избори за нула време????
    Или не може да ги наскълипите работите толкова бързо?

    Коментиран от #30

  • 2 Русофилчо

    19 59 Отговор
    НАТО-вският генерал-главнокомандващ отказва среща на НАТО.
    Определено Радев е руска слуга от най-долна проба.

    Коментиран от #5, #8

  • 3 🍊🍋🇧🇬

    4 35 Отговор
    Направо давай Мандата на Дългия.
    Прескочи ги ДПС и ПП, ДБ, давай мандата на ИТН.

    🇧🇬Национален Кабинет на България🇧🇬
  • 4 Фатмака

    17 46 Отговор
    е предател

    Коментиран от #26

  • 5 ю ка ка

    37 8 Отговор

    До коментар #2 от "Русофилчо":

    И какво в полза на ръша е направил!?

    Вий центаджийте ви карат да пишете за всичките ви агенти под прикритие, че са руснаци. Така печелят симпатията на българския народ и затвърждават прикритието си.

    Коментиран от #12

  • 6 При

    17 0 Отговор
    тази грозна махленщина , гнусни обиди , лъжи и лицемерие , постановки , пределно ясни кой е продуцента , как започват и как ще свършат - това е от ясно по - ясно ! Друг вариант няма и е неразумно , но пилците се броят наесен е казал народът ни !
  • 7 Бамбука

    21 1 Отговор
    Направо да изчакаме да минат изборите в САЩ и тогава с нашите. Иначе могат да ни копират в резултатите.
  • 8 Дедо Джо

    10 16 Отговор

    До коментар #2 от "Русофилчо":

    Не ставай смешен. Плешо е щатска подлога.
  • 9 То хубаво не може

    21 7 Отговор
    Какво прави КС, да отмени Пеевската Конституция. Някой запознат ли е с позицията на Президента, за или против еврозоната? На следващите избори, покрепящите еврозоната губят гласът ми.
  • 10 горски

    37 11 Отговор
    Поне президентската институция е що годе свястна.Иначе с тези мизерници в парламента ,тежко и на държавата...
  • 11 Българин

    10 27 Отговор
    Вреден за България и необходим на Кремъл!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Супер

    22 12 Отговор
    Браво на Президента!
  • 14 Василев

    21 9 Отговор
    Радев ако направи Партия ще размаже корумпираните мафиоти от ГЕРБ-ДПС. Народът ще го подкрепи.
  • 15 ю ка ка

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "КОТарАК 🐱":

    Не позна, Републиканец съм! 🇺🇲🤠🍔🥩🚜
  • 16 Василев

    19 7 Отговор
    Радев ако направи Партия ще размаже корумпираните мафиоти от ГЕРБ-ДПС. Народът ще го подкрепи.
  • 17 Аква

    24 5 Отговор
    Ето това е отговор. Благодаря, г-н Президент, че ни казахте най- после за какво иде реч. Да, герберастите са продажни и корумпирани. Поне веднъж не чух думата България - само украинския фронт ги привлича.
    Ами да тръгват. Няма да плача за тях. А, и да не забравят Блеевски- с пушката на рамо, дупето- направо.
  • 18 Гунчо

    9 8 Отговор
    Ами ако стане напечено, сигурно веднага ще прати Деса и щерката в Америка, а не в Москва.
  • 19 Радев

    13 4 Отговор
    Заслужава поне 100 плюса при тези коментари
  • 20 Достоен,браво!

    16 4 Отговор
    Трезвомислещ и не плазмодйи
  • 21 Айде Радев погледни и нас бедните хорица

    10 2 Отговор
    Ние пък искаме избори до дупка българите това е демократично!!! Оправете и референдуми те не сме вече 9 милиона а сме 5 🇧🇬 и махнете тези 240 депотати то няма толкова хора в България тези хрантутници кой ще ги издържа от пенсионерите дето си отиват или работищи бедни
  • 22 Ехааааааа

    11 1 Отговор
    Радев е най дълго управляващ президент на България и като служебни правителства !!!! Благодарение на нашите алчни , продажни политици които ще се избият един друг кои колко да краде и да се бие в гърдите колко е ограбил Българския Народ !!!!!!
  • 23 хмм

    4 6 Отговор
    Надявам се БСП да получи третия мандат. Другите са неподходящи.
  • 24 Ясемин

    4 0 Отговор
    От три години избори наблюдаваме, че ми бе да има Правителство не с мнозинство. Да ги вземеш на боя само с терца майорна в белота е рисковано, но се изкарват. Все пак имаш партньор. В политиката ако чакат абсолютно мнозинство, струва ми се че скоро не ще се случи. Значи модела на управление е зациклил здраво. Така мисля
  • 25 Браво на Радев

    10 7 Отговор
    за достойната и смислена позиция, която показва истината и стои зад България!
  • 26 За твое съжаление

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Фатмака":

    се вижда, че си лъжец! А най вероятно и не си българин, след като човек прочете позицията на Радев!
  • 27 Историята

    5 3 Отговор
    помни 3-йна коалиция с мандата на ДПС при друг президент. Радев реално говори за действителността.
  • 28 Петко

    4 7 Отговор
    Нито партиите нито Радев иска да има правителство, защото така се краде най лесно и никой не носи отговорност, ето Главчев каза, че е на този пост защото няма кой и далаверите си вървят без да носи отговорност
  • 29 Казуар

    3 8 Отговор
    Генерали родени в семейства на комунисти не са никакви натовци, просто симулират.
  • 30 Моряка

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "2222222":

    Ами Франция си има съвсем друга конституция, бе Въздухар.Как да се сетиш при този плосък мозък.
  • 31 Моряка

    5 4 Отговор
    Браво,Президенте,натри мутрата на онова безгръбначно - Главчев.
  • 32 Спор няма

    2 1 Отговор
    Интересно! Защо във Франция, може за месец да се организира, а у БУЛГАРИС-РОМЕЛИСНАН да не може!!!!!! Липса на чухливианци ли, или на гъбари.!
  • 33 Марда

    2 0 Отговор
    Точно така! Тука е парламентарна република. Да поработят малко,че след време ще взимат по един чувал кинти пенция, щото са се класирали за дупетатини. .Да се поблъскат и омаскарят още малко, че да е ясно, че и чеп за зеле не става от тях!
  • 34 Веселяка

    0 0 Отговор
    Аз искам пак избори и пак да гласувам само за майтапа 🤪 иначе ми е абсолютно все тая 😆 разбрахте ли, шматки 🤣
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове