15 Юли, 2024 19:19 2 875 85

От ПП-ДБ разпространиха декларацията за излизане от политическата криза

  • декларация-
  • корупция-
  • политика-
  • президент-
  • румен радев

Документът беше представен днес на президента Румен Радев

От ПП-ДБ разпространиха декларацията за излизане от политическата криза  - 1
Снимка: БГНЕС

ПП-ДБ показаха Декларацията за излизане от политическата криза в България, за която говориха по време на срещата с президента Радев. Проектът на "Декларация за излизане от политическата криза в България“ е изпратена до всички народни представители.

Публикуваме декларацията без редакторска намеса:

За излизане от политическата криза в България

Ние, народните представители от Петдесетото Народно събрание, заявяваме, че

разбираме задачата, която е непартийна, а национална и с която българските граждани са ни изпратили да бъдем техни представители в парламента - да работим, за да решаваме проблемите на хората, а именно: да повишим благосъстоянието им, да продължим програмата за мащабно и справедливо финансиране на всички общини; да създадем добра икономическа среда за развитие на бизнеса; да довършим всички важни инфраструктурни проекти; да гарантираме водоснабдяването за гражданите и за земеделието, да осигурим независимост и развитие на българската енергийна система, да дигитализираме администрацията; да осъществим мащабни инвестиции в училища, детски градини, спорта и изкуствата, за да имат българските деца условия за развитие; да изберем професионалисти в независимите регулатори, които защитават конкуренцията и потребителите и много други.

Като отчитаме, че поляризацията в обществото и недоверието между политическите сили затрудняват силно политическия диалог и възможността да се формира устойчиво управление на страната, което да изпълни тези задачи.

Като споделяме разбирането, че в основата на недоверието на гражданите на Република България към политическия процес стои острото чувство за несправедливост, породено от липсата на равенство пред закона и трайния институционален отказ за противодействие на злоупотребата с власт.

Като отчитаме, че стабилизиране на парламентарната република е възможно само след като бъдат премахнати системните предпоставки за безнаказаността на политическата корупция и за нелегитимното влияние върху правоохранителните органи и регулаторите; Като подчертаваме своята убеденост, че пътят към решаване на дълбоката политическата криза в страната минава през завършването на ключовите етапи от антикорупционната и правосъдната реформа.

ЗАЯВЯВАМЕ, ЧЕ ЩЕ ПОДКРЕПИМ:

1. Избиране на членове на Комисията за противодействие на корупцията по честен и прозрачен начин от поне 160 народни представители, въз основа на правила, одобрени от Европейската комисия, за да се гарантира ефективна борба с корупцията.

2. Приемане на нов Закон за съдебната власт, основан на принципните положения в проекта на Министерство на правосъдието, оценен положително и изцяло подкрепен от Комитета на министрите на Съвета на Европа, за да бъдат гарантирани независимостта на съда и отчетността на прокуратурата и уредени следните основни компоненти, посочени в приложението към настоящата декларация.

3. Приемане на изменения в Закона за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения, с които правилно да бъде транспонирана съответната директива и да бъдат премахнати несъответстващите времеви ограничения.

4. Приемане на изменения в Наказателно-процесуалния кодекс за: ограничаване

злоупотреби със специални разузнавателни средства; ограничаване на прикриването на важна за обществото информация под претекст, че е следствена тайна; уреждане на правата на лицата, направили съобщение за извършено престъпление.

5. Приемане на Закон за несъстоятелността на физическите лица, който да даде

възможност да получат защита стотици хиляди български граждани, които са

добросъвестни длъжници, но са изпаднали във финансови затруднения, и който е условие по Плана за възстановяване и устойчивост.

6. Избор на нов омбудсман на Република България, съгласно изискванията на чл. 91б от Конституцията на Република България, за да се гарантира на всички граждани, че имат независим обществен защитник, който насърчава и защитава правата на човека и основните свободи.

7. Първа стъпка в реформата на службите за сигурност чрез приемане на изменения в специалните закони, уреждащи тяхната работата за въвеждане на периодични проверки за интегритет и лоялност, вкл. чрез полифизиографичен тест.

Приемането на горните закони и решения е необходимо предварително условие за

започване на разговори за правителство с широка антикорупционна подкрепа в рамките на Петдесетото Народно събрание.

Народните представители, подкрепящи настоящата Декларация за излизане от

политическата криза, призовават президента да отложи връчването на втория мандат с 3 месеца, за да бъдат гласувани горепосочените законопроекти и решения.

Приложение към т. 2 от Декларацията

Основни елементи в новия Закон за съдебната власт:

- Да предвиди подробни гаранции за спазване изискванията за деполитизация на кандидатите в чл. 130а, ал. 3 КРБ и утвърждаване на обществения характер на парламентарната квота и избор във Висшия съдебен съвет (ВСС) и Висшия
прокурорски съвет (ВПС) на лица, които са политически независими и партийно неутрални (прилагане на изисквания, аналогични на приетите в ЗПК) включително като се предвиди възможност за предложения за членове на ВСС и ВПС от страна на Висшия адвокатски съвет, юридически факултети, както и специализирани обществени организации.

- Да уреди прозрачен процес за номинации и изслушвания на кандидатите за професионалната квота във ВСС и ВПС и да гарантира честен и подлежащ на независимо наблюдение и проверка процес на пряк избор на принципа един магистрат - един глас.

- Да предвиди изборните членове на Висшия съдебен съвет и на Висшия прокурорски съвет, които запазват своя статут на съдии, прокурори и следователи, да продължат да упражняват своите професионални функции

- Да запази и развие принципа на съдийско самоуправление и да въведе съответни форми на професионално овластяване за прокурорите и следователите

- Да предвиди редовно и обективно провеждане на атестациите, които да гарантират кариерно развитие на основата на прозрачни критерии и честен процес, както и гаранции за редовно провеждане на конкурсите няколко пъти в годината и
ограничаване на командироването на съдии, прокурори и следователи до минимално разумен срок

- Да предвиди гаранции обжалването на кадровите решения да не води до концентрация на контрол от страна на един орган на съдебната власт, включително да бъде обсъдена възможността жалбите срещу изборите за членове на ВСС и ВПС от професионалните квоти и срещу конкурсите за съдии, прокурори и следователи да бъдат разглеждани от смесени състави на ВАС и на ВКС

- По отношение на ИВСС да се въведат допълнителни гаранции за прилагане на изискването, че инспекторите ще бъдат партийно неутрални, включително правило, че част от тях ще се номинират от общо събрание на ВКС и ВАС, и от прокуратурата и следствието, а Главният инспектор да е действащ съдия от определено ниво към момента на избора

- Да бъде уредена ефективна система от мерки за превенция на корупцията и ефективни санкции срещу поведение, което уронва престижа и независимостта на съдебната власт и нарушава стандартите за професионално поведение на съдиите, прокурорите и следователите

- Да предвиди нов модел на вътрешна организация на прокуратурата, който:

● съответства на европейските стандарти и добрите международни модели;

● гарантира съответната професионална автономия на прокурора и ограничава до минимум възможностите за нерегламентирана намеса, включително от страна на висшестоящи прокурори и административни ръководители;

● изгражда вертикална структура, която гарантира ефективността и отчетността, еднаквото прилагане на законите и държавната наказателна политика във всички структури на прокуратурата и прозрачното и ефективно прилагане на методическите правила за дейността в досъдебното производство на прокурори, следователи и други разследващи органи;

● гарантира възможностите за съдебен контрол върху актовете на прокурора,

● премахва възможностите за злоупотреби с предварителните проверки;

● урежда статута на главния прокурор и върховната прокуратура в съответствие с измененията в КРБ;

● Да уреди въвеждането на електронно правосъдие и гаранции за случайното разпределение на делата;

● Да надгради капацитета на Националния институт по правосъдието, включително като развие изследователските му функции;

● Да завърши прилагането на Стратегията за продължаване на съдебната реформа от 2014 г


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Каква декларация бе шарлатани

    106 37 Отговор
    Вие сте дъно в обществото. С лъжите и национални предателства, отвращавате всеки нормален и мислещ човек.
  • 2 ГЕРБ

    88 35 Отговор
    Шарлатаните ще правят ала бала
  • 3 АБВ

    84 31 Отговор
    Утайки нещастни
  • 4 Си Дзинпин

    87 30 Отговор
    Тези са дъното на тая пробита вече държава.
  • 5 Последния Софиянец

    72 28 Отговор
    Шарлатани!
  • 6 Вашето мнение

    76 30 Отговор
    С тези американски прислужници и шарлатани никой не трябва да се занимава.
  • 7 Ний ша Ва упрайм

    67 29 Отговор
    ризултата 3 място и минус 300 000 калпаци и кифли! Президента да ги вика утре и да им връчва мандата кви 3 месеца бълнуват?????

    Коментиран от #81

  • 8 ккк

    45 23 Отговор
    да видите кой ще е началника от краваррия и си си вземата големите заплатки през това време ааа не не става
  • 9 За пореден път

    60 28 Отговор
    Конституцията за тези шарлатани е закон за заобикаляне и за пренебрегване. Отлагат съставяне на правителство (с три месеца - а защо не три пъти по три години?), за да пробват някакви техни закони.
    Коментарите във факти за или против са далеч по-грамотни в сравнение с наглото ала-бала заявено от ПП при президента.
  • 10 Първо условие

    37 27 Отговор
    Референдум за отлагане на еврото до 2043 г. Второ условие вписване на КЕШ в Конституцията. Ако не изпълните тези 2 условия, сте диктаоури и марионетки на глобалистите. Тихичко процесът по налагането на цифровият концлагер се въвежда. А българите спим???? По пътя си вземете и Данчо Ментата, който иска евраци, а не Български Лев.
  • 11 Последния Софиянец

    54 24 Отговор
    Тази декларация е пълна измислица.Празни приказки.

    Коментиран от #19

  • 12 Дякон Унуфрий Араллампиев

    58 29 Отговор
    Скоро не бях чел толкова глупости на едно място Едно свястно предложение не видях

    Коментиран от #17

  • 13 А бе

    33 34 Отговор
    Костя и Тошко искат да борят корупцията, ама нямат желание. Като чуят за антикорупционни реформи веднага се гушкат с ГЕПС.

    Коментиран от #29

  • 14 ВКК

    42 23 Отговор
    Лакоми за власт, нагли са
  • 15 ТаУмВзе

    39 16 Отговор
    Няма излизане от кризата, докато ни връткат малограмотни Крадци! И тоя пасквил надраскан на коленце има Правописни и Пунтоационни грешки де. ХАХХАХАХАХА
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Последния Софиянец

    31 16 Отговор

    До коментар #12 от "Дякон Унуфрий Араллампиев":

    Само празни приказки.Нищо конкретно.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Случаен

    17 10 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софиянец":

    Празна работа!
  • 20 Знаем ви, всички се жертвате

    30 6 Отговор
    За обикновения българин, политическа криза няма, за политиците има, защото не могат да крадът милиарди и да гласуват, каквото си искат за лична изгода. Гадно им е на политиците, тежки времена, представяш ли си как се разминаваш с 12 милиарда и нищо не можеш да краднеш.

    Коментиран от #58

  • 21 Конспиратор

    30 13 Отговор
    Тази декларация най-вероятно е консултирана с юриста Лена , но стила напомня някогашен увод към решение на пореден пленум на ЦК на БКП. Впрочем тази Лена в чест на реката Лена ли е именувана, или в чест на Ленин (Владимир Илич Улянов - наречен Ленин по името на река Лена)?
  • 22 За тролове плащат ПП и ДБ

    35 17 Отговор

    До коментар #18 от "Анонимен":

    Да четеш простотиите и лъжите на едни измамници и шарлатани като ПП и ДБ е чиста загуба на време.

    Коментиран от #46, #56

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Последния Софиянец

    23 11 Отговор

    До коментар #18 от "Анонимен":

    Много празни приказки и добри пожелания.Нищо конкретно.
  • 25 Смяхххх

    26 12 Отговор
    Тия са за карлуково

    Коментиран от #30, #42

  • 26 българин

    12 21 Отговор
    това няма да види бял свят докато властта е в ръцете на червената мафия, все едно да си направят харакири.
  • 27 Жжеф

    16 8 Отговор
    Всичко точно, ама да защитават клеветниците и доносниците не е много добре.
  • 28 Коалиция с КОЙ?!

    15 12 Отговор
    Коалиция със спящия Боко с пачки евраци и кюлчета злато и с Шиши Магнитски, санкциониран за пране на пори и Корупция?.....

    Коментиран от #52

  • 29 Не лъжи като кирил петков

    23 7 Отговор

    До коментар #13 от "А бе":

    Че лъжата е дъно в обществото и отвращава както от лъжеца, така и от спонсора на лъжи ПП и ДБ.
  • 30 за Карлуково

    17 4 Отговор

    До коментар #25 от "Смяхххх":

    сме ние, които търпим престъпници да ни управляват и помияри да ги защитават.
  • 31 Я дай да видим

    8 2 Отговор

    До коментар #18 от "Анонимен":

    Кретевчо къде има тези измислици. Шут
  • 32 Махайте се

    23 11 Отговор
    сърбахме ви попарата с Конституцията. Борса ток. ПВУ и унищожаване на енергетиката. 5 милиарда помощ Украйна. 50 милиарда обещани дългосрочно. Унищожи базова мощност с ТЕЦ2. Нацвъкахте цяла България с фото и перки, скъпият ток го плащаме ние. Газ 30-40% по-скъп. Безумна инфлация между 60 и СТО процента, всички го усещаме по джоба си. Вдигане на данъци, акцизи, цени ток, вода, храни. Зароби ни със 20 милиарда дългове за 2 години. Тикаш ни в еврозоната и ни правиш роби на ЕЦБ и цифров Концлагер. Махайте се, българският народ ще изригне. Всеки който ни налага СИЛОВО еврото мрази България и българите или е обикновен спекулант. По пътя си вземете ИЗПРАНИТЕ другарчета от ГЕРБ, ДПС, СДС, БСП. Поименно споменатите от Бай Дън.
  • 33 о.р. майор

    23 7 Отговор
    Независимостта на съдебната власт ще се гарантира от НПО с чуждо финансиране, членове на Да,България" и лично от титана на юридическата мисъл Христо Иванов. Службите за сигурност да се реформират и поставят под личното наблюдение на Атанас Атанасов, известен повече като Генерал-гном.

    Коментиран от #74

  • 34 електорална единица

    20 9 Отговор
    а може ли между другото да ни кажат, защо кога бяха на власт, нищо от това не направиха???

    Коментиран от #39

  • 35 Конспиратор

    18 7 Отговор
    💲Приемането на горните закони и решения е необходимо предварително условие за
    започване на разговори за правителство💲
    Шайка с имунитет опитва да финтира конституцията като поставя предварителни условия, за да благоволи да изпълни конституционното си задължение като приеме или върне втория мандат.
  • 36 Тайна, майна!

    13 4 Отговор
    Кой? Кога? Кого? Къде? Как? С кого? Защо?
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Мдааааа...

    14 5 Отговор
    ПП-ДБ ДГД
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Лост

    16 4 Отговор
    Да им го напиша по тяхно му , белким разберат.
    -Рапорт даден!
    -Рапорт неприет!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Фоктор

    16 8 Отговор
    Какво пречи парламентът да си работи и без тези декларации?

    Коментиран от #50

  • 44 Бамбука

    12 18 Отговор
    Шах и мат ! Ако "евроатлантиците" от Герб как сте ? Горят ли ви ушите ? Няма да се страхувате, просто смяна на Вожда, правите го "подпочетен" някакъв си, договаряте да не бъде разследван той и десетината дерибеи там горе и си лягате с чиста съвест. След години ще разказвате на внуците, как сте събрали кураж да бъдете честни и да обичате България, както Левски, Ботев, Каравелов, Бенковски и цялата плеяда достойни българи, чиито портрети сте закачили по стените на кабинетите си. Бъдете смели !
  • 45 НАБЛЮДАТЕЛ

    19 6 Отговор
    Хорица без един ден трудов стаж за България , написали правила за законите в България. Щото са по умни от българите. Я някой журналист да се направи на разследващ и да се позаинтересува КОЙ вдигна телефона на Президент Фуражков и му нареди да ги назначи министри и да не пита какво знаят и могат / ако можеха нещо, щяха да си намерят бизнес и оттатък океана нищо че са със счетоводителско образование / Та журналисти има, ама на никого не му стиска. Та на мирния преход другото име е Комунистически Капитализъм. Сърба, българино попарата, ама не забравяй, че е гореща и трябва първо да я духаш
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 бай герги

    13 10 Отговор
    Е за това баща им/радеф/ им каза че са Шарлатани

    Коментиран от #54

  • 49 БеГемот

    14 4 Отговор
    Много ма кефят тия ...направо летят в облаците...........никакво приземяване......
  • 50 пречи

    10 2 Отговор

    До коментар #43 от "Фоктор":

    Ако депутатите не споделят същите приоритети, ще работят напразно.
  • 51 Тия пак взеха да се молят

    16 6 Отговор
    Дайте ни още месец два, да си приключим далаверите и после по островите на Тихия Океан

    Коментиран от #64

  • 52 1111

    8 9 Отговор

    До коментар #28 от "Коалиция с КОЙ?!":

    С който подкрепи декларацията! Нали искате програмно правителство? ТОВА Е ПРОГРАМАТА!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Шарлатаните от ПП ДБ се стягат да ни

    15 10 Отговор
    Излъжат и оберат отново чрез инфлацията, те опита го имат! Вашето място е в затвора след кражбата която извършихте, вие работихте през цялото време в интерес на чужда държава - фашистите от Укрия! Народа помни и трудно прощава лъжите и кражбите и мястото ви определено не е да сте управляващи! Галя от Козяк питахте ли!
  • 56 не се напъвай

    5 9 Отговор

    До коментар #22 от "За тролове плащат ПП и ДБ":

    Четенето иска и разбиране, а точно това не го умееш!

    Коментиран от #65

  • 57 дом

    11 10 Отговор
    Не е лошо това, но мафията няма да ви го позволи. Това е насочено срещу тях, а те са в парламента и трябва да са луди да го гласуват.
  • 58 Анджо

    11 6 Отговор

    До коментар #20 от "Знаем ви, всички се жертвате":

    Даже тия като ги няма започна и инфлацията да пада. Защото се оказва , че тия като вдигнаха пенсията , няма никаква файда, същият ефект и стандарт като при Боко.
  • 59 НАБЛЮДАТЕЛ

    9 3 Отговор
    Тия не са пудели. По наследство са ач кьопеци, ама са трето поколение. Сега са отработили програмата и винаги са с изправени, с прибрани предни лапи и никога не джафкат на дресьора. учени са и знаят кой държи ключа за артелната, както и какво чака тия дето поставят морала пред джоба.
  • 60 Проблема ви е,

    8 5 Отговор
    че не изпълнявата волята на суверена,а волята на галя от посолството!И никакви декларации няма да ви помогнат!
  • 61 Крумов

    4 15 Отговор
    Аз ги одобрявам, млади хора са, нека им дадем шанс, нищо - че ги подиграват. И мен са ме подигравали - като съм бил млад.

    Коментиран от #63, #84

  • 62 Верно ли

    7 2 Отговор
    Леле, леле. След Конституцията пак Службите са захапали тия! Да, ама Доган не дава! Шишито го намагнитиха от посолството и ще е пръв с подкрепата - мога на бас да се хвана. А и гледам продължаваме с узаконяване на доносничеството под блага форма. Душички!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Факти

    8 5 Отговор
    Ако някой не е виждал нещастни дебили, ето ги! И не ги срам да се показат! Измет!
  • 67 Девет месеца чиѝ макари чесахте, бе?

    8 5 Отговор
    Ако ги бяхте свършили тези неща щяхте да сте поне втора политическа сила според изборния резултат.
  • 68 Баце ги е заклещил на парапета

    8 4 Отговор
    Декларация няма да ги спаси.

    Коментиран от #78

  • 69 КРОКОДИЛА

    5 1 Отговор
    АТАКА В БАТАКА / ВОДЕТЕ ГО И ДАДЕВ С ВАС ./ ДА ВИ НАПЪТСТВА .................
  • 70 Блондин

    8 2 Отговор
    Аз декларирам, че съм за световен мир и храна за всички, ама всъщност гледам как да изклинча от работа.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Милен

    3 4 Отговор
    На практика с тая декларация искат да удължат живота на този парламент (с няколко месеца) в който петорната сглобконекоалиция имат мнозинство, а и правителството си е тяхно.
  • 73 от службите

    4 1 Отговор
    Полиграфът е стандартно средство за доказване на интегритета в службите. Въведен е с вътрешна наредба и не се нуждае от вкарване в някакви закони.
  • 74 Моряка

    6 2 Отговор

    До коментар #33 от "о.р. майор":

    Добър коментар,Майоре!Ако се въртеше около Иван Костов или Петър Стоянов,отдавна да си генерал.Те знаят как стават тези работи.А цар Борис,горкият,до края на живота си си остана само подполковник.Да,ама тогава и нямало СДС.
  • 75 Някви

    8 3 Отговор
    Шарлатанска писания.. Гръмки думи, събрани на едно място, изключително малко конкретика, липсва плана за възстановяване изведнъж.
  • 76 Менков

    7 4 Отговор
    Егати наглеците,тия се взеха много на сериозно ,какви декларации какви пет лева МАХАЙТЕ СЕ!
  • 77 нннн

    6 3 Отговор
    Хубаво, но никой не ви вярва вече. След нови избори парламентът ще разгледа предложенията.
  • 78 ха ха ха

    2 3 Отговор

    До коментар #68 от "Баце ги е заклещил на парапета":

    Магнита ще ви отърве от агонията. Малко ви остава...
  • 79 Наблюдател

    3 2 Отговор
    Точка 5 не се съгласявам щом си взел ще върнеш аз не съм длажник и не подкрепям тази точка не не не
  • 80 Веселяка

    0 6 Отговор
    Глупаци, аз искам пак избори и пак да гласувам само за майтапа 🤪 иначе ми е абсолютно все тая 😆
  • 81 Картинка БГ

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ний ша Ва упрайм":

    Един бе казал че за 800 дни ще се упрайм. Те за 3 месеца. Утре може да се появи некой и да каже, че 24 часа ще се упрайм.
  • 82 Артилерист

    8 1 Отговор
    Тия надминаха Пеевски по законотворчество...
  • 83 Ами да

    3 1 Отговор
    Жалки политически наивници! Трябва да се борите за избиратели, т.е. не срещу корупцията, която към този момент е непобедима, а за демокрация в България! С други думи - за власт на гражданското общество, не на несменяемите партийни върхушки! Само така можете някога евентуално да се доберете до такъв състав на парламента, че да има условия за борба с корупцията! Сега това е невъзможно и е гарантиран политически крах!
  • 84 Особено"ген" Гном

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "Крумов":

    Той е най млад! А ония 45годишни лъжци и крадци са направо бебета!? Ти къорав ли си или се прайш на улав?
  • 85 ДОКО

    0 0 Отговор
    АЛА БАЛА ПОРТОКАЛА..МАФИЯТА ЗДРАВО ДЪРЖИ МЕСТНАТА И СОФИЙСКАТА ВЛАСТ А НИЕ ПРАИМ ДЕКРАРАЦИОН..АЛО БЪЛГАРИНО НЕ СЕ ВЪРЗВАЙ НА КУКИТЕ ЗА ШАРАН..ПАРТИЯ ГЕРБ Е СИЛНА И ИСКА САМО ТЯ ВЛАСТТА И НЕ ИСКА ДА ДЕЛИ..ИЛИ ИСКА МИНИСТЕРСТВА ОТКЪДЕТО МИНАВАТ ВАГОНИТЕ С КИНТИ ЗА ДА МОЖЕ ДА ГИ ЧОПНЕМ..ХОРСКИТЕ ПРОБЛЕМИ АМА ТОВА ИЛИ ОНОВА ЗА ПАРТИЯ ГЕРБ НА ПЪРВО МЕСТО Е ВИНАГИ ДАЛАВЕРАТА КОЯТО СТАРТИРА ОТ СОФИЯ И ДАВА ПЛОД НА МЕСТНО НИВО Г Е Р Б - ГРАЖДАНСКО ЕДИНСТВО ЗА РАЗГРАБВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ..ИЛИ НЕ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове