16 Юли, 2024 19:04 1 477 33

Росен Желязков: ПП тика процеса към избори

  • росен желязков-
  • избори-
  • преговори-
  • правителство

Според него само процедурата за избор на членове на Антикорупционната комисия ще продължи минимум 90 дни

Росен Желязков: ПП тика процеса към избори - 1

„Предложенията на ПП-ДБ са за четири закона и три процедури. От тези закони само един е внесен за гласуване. Срокът за мероприятието е три месеца“.

Това каза Росен Желязков от ГЕРБ-СДС в предаването „Лице в лице“.

„Съставянето на кабинет става заложник на една декларация. Не знаем дали тази декларация ще бъде внесена за гласуване в пленарната зала. Има доста формални импликации, които се съдържат във вътрешното противоречие между ПП и ДБ. „Демократична България“ полага старание да обективира политически процес. „Продължаваме промяната“ се опитва да се скрие зад предполагаема чужда вина за отиване на избори, но тика този процес натам“, подчерта той.

„Ние отиваме да разговаряме институционално с „Демократична България“. Те подхождат институционално. Ние дължим не само уважително отношение, но и разговор по политики. Той може да не доведе до възможност за удължаване на процеса по връчване на мандата, но може да е предпоставка за позитивна предизборна кампания и залог за синхронизиране на приоритетите на държавата през мандата на следващото Народно събрание“, добави Желязков.

Според него само процедурата за избор на членове на Антикорупционната комисия ще продължи минимум 90 дни.

„Ако предложим подобна процедура за избор на омбудсман, а няма и изготвени правила, сложете още месец или два“, каза той.

„Ние считаме, че всички предпоставки за средствата по Плана за възстановяване и устойчивост трябва да бъдат изпълнени, независимо от вътрешната полемика. Има една въпросителна – произнасянето на Конституционния съд относно промените в основния закон“, допълни Росен Желязков.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    29 13 Отговор
    Желязков Вие Сте Срам
  • 2 Какви три месеца

    11 9 Отговор
    Три дни са им много и да преминем на третия мандат.
  • 3 ефрейтор на тиквата

    30 1 Отговор
    айде бегай от тук
  • 4 Обаче

    4 2 Отговор
    😜Когато партиите не могат или не умеят или егоистично не желаят да сформират правителство, по предвидливата ни конституция управлява президентско правителство дотогава, докато избирателите помъдреят или пък окончателно изкуфеят.😜 Обяснения за три месеца или за триста и три месеца демагозите лесно ще намерят и гръмко ще отстояват.

    Коментиран от #5

  • 5 Град Козлодуй

    5 12 Отговор

    До коментар #4 от "Обаче":

    Няма Независими Партии Или Политици а и Всяка Власт е Борч Които Се Връща с Лихвите
  • 6 Родопа

    7 3 Отговор
    Ех, ако гъбоглавите не бяха мнозинство, в тази бедна страна, как щяхте да се изтървате само като чуете думата "избори"! За съжаление те са мнозинство и гледат кат стадо овце от камиона пред кланицата и блеят.

    Коментиран от #8

  • 7 Продължаваме Порнографията

    8 9 Отговор
    ППДБ-илите са в цунгцванг. Правителство сами не могат да направят. Сглобка 2.0 с ГЕРБ и ДПС ще ги изхвърли окончателно от политиката.
    Възраждане се изгъбаркаха с тях като им предложиха коалиция срещу ГЕРБ с условието да се проведат референдуми, от каквито ППДБ-илите бягат като дявол от тамян.
    Мъка и тормоз...
  • 8 Град Козлодуй

    5 16 Отговор

    До коментар #6 от "Родопа":

    народът И хората разбра ли НЕ СА ОВЦЕ

    Коментиран от #10

  • 9 така е

    3 27 Отговор
    Затова не харесват Борисов. Понеже няма кукловод и каквото обещае на хората го прави. Никоя друга партия не е като ГЕРБ. Какво направиха ПП за България последните 3 години?

    Коментиран от #23

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Да бе

    22 2 Отговор
    Баце натика всички ни в изборите, ДПС натика всеки някъде и сега ПП се чудят как да оправят бакиите
  • 12 Сериозно ли ,

    25 3 Отговор
    Костинбродския мошеник ?
  • 13 Град Козлодуй

    11 12 Отговор
    ГЕРБ ОПГ Сте
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Друго мнение

    11 3 Отговор
    Не мога да разбера ПП-тата, мазохисти ли са, наивници или глупаци. Няколко дерибея от ГЕРБ начело с изпрания Делян Добрев. Това вече са отдавна преминати граници, като лъжата се представя за истина, а истината за лъжа. Ако не са тъпанари най-накрая да се вземат в ръце, че Байрън от левчета, кефчета и супер манипулации на шепа дерибеи от ГЕРБ.

    Коментиран от #16

  • 16 няма страшно

    2 11 Отговор

    До коментар #15 от "Друго мнение":

    пепетата се държат здраво за парапета. след алабалата с машините островите ги чакат, щото митниците вече не работят за тях и няма кинти за доверието на народа. А пламен вече не си вдига телефона!
  • 17 Град Козлодуй

    5 6 Отговор
    ПП Изпраха БМБ

    Коментиран от #18

  • 18 ми не

    2 13 Отговор

    До коментар #17 от "Град Козлодуй":

    То се оказа, че ПП са за пране, а на Борисов няма какво да му се пере. Половин Европа му се дойде на гости преди изборите. Единствено на "крадеца" Борисов.
  • 19 Светлина

    16 2 Отговор
    Тези от ГЕРБ не ги ли е срам. Събориха 2 правителства и не могат да направят нито едно. Тъпанари прости

    Коментиран от #20

  • 20 верно ли

    2 11 Отговор

    До коментар #19 от "Светлина":

    ГЕРБ отиде с готово правителство при президента. ППДБ не го подкрепиха. После отидоха с празна папка и торба с желания при Радев. Ми не става. Даже тро ловете не им помагат.
  • 21 Защо

    16 2 Отговор
    Тези от ППДБ ги питат вие за нормална държава без кражби и без корупция ли сте.Те се правят на ударени.Шайка разбойници не се накрадоха.
  • 22 Сламения

    11 1 Отговор
    човечец желязката се чуди какво да говори !
  • 23 Коментатор

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "така е":

    Обеща АЕЦ Белене, и то многократно! Та къде е???
    Обеща автомагистрала Струма! Къде е???
    Обеща да си върне на тия дето го арестуваха, а накрая направи сглобка с тях (под натиск от посолството)???!!!


    Бойко отдавна е бита карта в политиката, но седи там, че за го пазят службите, инак Сретен Йосич ще му ходи на гости!
    Бойко е един от съсипниците на България, заедно с Доган, Пеевски, "царя", Костов, ппдб и др подобни антибългари!

    Крайно време е справедливостта да възтържествува в България и всички национални престъпници и предатели, обединени под "евроатлантици", да ходят в кауша!

    Коментиран от #26

  • 24 Чичака

    3 0 Отговор
    Тикал е баща му .....
    И тия ни управляват !!!!!@
  • 25 позор!

    12 0 Отговор
    Ти си позор, Дърваров, пардон - Желязков, позор си, защото не сме забравили Костинброд и онези стотици хиляди готови и попълнени бюлетини в полза на ГЕРБерастката ви престъпна шайка, което престъпление беше твое лично дело, господине Дърваров, пардон - Желязков! И само за сваляне на правителства нямаш право да говориш, нямаш право одри да си отваряш устата! Защото точно по нареждане на сараите и на СИКаджийския ти бос, сакатият чалгар от Учиндол свали редовното правителство на Кирил Петков, а вие с ДеПеСе-то на КГБ и ДС, свалихте други две! Ти си позор бе, Дърваров, пардон - Желязков и трябва да си в затвора, не в Парламента!

    Коментиран от #27

  • 26 Тези

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Коментатор":

    Всички са лоши без твоите бивши комунисти май.Готов си отново да трепеш хора без съд и присъда.Това не е начина.Първо прочети декларацията.После ще разбереш кой какво говори и какво върши.А онова време няма да се върне.
  • 27 Спас

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "позор!":

    Е позор е ама докато си седите в къщи при ракийката все ще си правят каквото искат в тази държава.Единствено се притесняват от протестите но разбраха че сте бъзльовци.
  • 28 Красимир Петров

    8 0 Отговор
    Този мръ.сник на снимката е подписал наемателят на Летище София да плати дължимите милиони чак през 2032-2040г.
  • 29 Тия още не са разбрали

    2 1 Отговор
    Росенчо, към избори я тласка цялата "политическа" пасмина, която цели 35 години не свърши нищо смислено, а само крадеше и лъжеше! Потомците ви ще носят клеймото на собствената ви тъпота! Ако това не сте го разбрали, хептен за нищо не ставате! Взимайте по една мотика (всичките, без изключение!), и на полето да копате, за да има смисъл от биологичното ви съществуване
  • 30 ГОСПОДА ПОЛИТИЦИ СЛЕЗТЕ НА ЗЕМЯТА

    4 0 Отговор
    Този не е разбрал, че хората са отвратени от скапаната система, която управлява. Всеки управляващ е зависим от нещо, корумпирани, законите са неефективни. Просто едни бездушни хора .....
  • 31 Веселяка

    0 0 Отговор
    Глупаци, аз искам пак избори и пак да гласувам само за майтапа 🤪 иначе ми е абсолютно все тая 🤣
  • 32 ало, Костинброд,

    3 0 Отговор
    сам ли го измисли, или някой ти го каза? Защото иначе ЦЯЛ народ го знае. Един дол дренки сте!
  • 33 Слави майора

    1 0 Отговор
    Тикайте и вие бе.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове