18 Юли, 2024 09:18 1 557 24

След проведените вчера срещи: ПП-ДБ ще върнат втория мандат неизпълнен

  • пп-дб-
  • втори мандат-
  • връщане-
  • неизпълнен

Кирил Петков благодари на Румен Радев за възможността да проведат разговорите и „да тестваме дали в 50-ото НС има воля да се справим с корупцията и зависимостите“

След проведените вчера срещи: ПП-ДБ ще върнат втория мандат неизпълнен  - 1
Снимка: БГНЕС

В рамките на вчерашния ден проведохме срещи с останалите парламентарни групи. Стана ясно, че няма подкрепа за нашия подход – първо антикорупционни закони, след което разговори за правителство. Това ни поставя в ситуация да не можем да реализираме втория мандат. Заради това в момента, в който президентът ни покани, ние да отидем и да го върнем неизпълнен. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов, цитиран от Нова телевизия.
Кирил Петков благодари на Румен Радев за възможността да проведат разговорите и „да тестваме дали в 50-ото НС има воля да се справим с корупцията и зависимостите“. Той посочи, че няма да злоупотребяват с времето и са готови да върнат мандата в първия удобен за президента момент.

По отношение на третия мандат Николай Денков каза: „Няма смисъл да обсъждаме какво ще се случи в хипотетична ситуация. Нека видим кой ще бъде негов носител, какво ще бъде предложението и тогава ще решим.“

Людмила Илиева посочи, че по време на проведените разговори „за пръв път видяхме остри опоненти в пленарна зала да разговарят добронамерено с една цел – да се намери изход от ситуацията“. Тя подчерта, че процесът на разговори е бил позитивен и ще бъде прилаган от тях и занапред.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какво

    21 6 Отговор
    стана с "техническото", бре ?
  • 2 Чичо Ву от село Рандеву

    24 38 Отговор
    ПП единствената надежда, искаха медицински хеликоптери, искаха за пожарната хеликоптери, увеличаваха пенсии и минимална заплата... сега всичко отива в небитието, ще мре народа

    Коментиран от #4

  • 3 Харакиро

    23 11 Отговор
    Казах ви че втори мандат ще го гледате само през крив макарон!
  • 4 Нищо подобно

    18 20 Отговор

    До коментар #2 от "Чичо Ву от село Рандеву":

    Те ако искаха щяха да го направят. Но парите и техниката отидоха за Украйна по заповед на посолството
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гост

    17 10 Отговор
    Киро оди ли още да ашладисва по парапетете?
  • 7 УРА,, УРА

    16 3 Отговор
    Ха така! Сега оставете големите можачи да се оправят. Някой хора тепърва ще се молят да им се помага за третия мандат.
  • 8 политиците , с делата си

    5 1 Отговор
    ни учудват . изгоряха селата, паланките, скривалищата на каналите за мигранти . не се прави достатъчно . но гледаме всичко . от първа ръка .
  • 9 Някой

    20 14 Отговор
    Никой не се е и съмнявал, че ще върнете мандата неизпълнен. Няма кой да ви се хване на въдицата вече. Видяхме, че нищо от обещаното от вас не бе изпълнено. Само каши забърквахте.
  • 10 7878

    7 14 Отговор
    Истината е в 3-ят мандат, дали е възможна правителство проТръмп без Боко и Шиши предстои да разберем?

    Коментиран от #11

  • 11 Има ни пак

    13 5 Отговор

    До коментар #10 от "7878":

    Няма кой да гласува за подобна политическа салата.
  • 12 демократ

    7 8 Отговор
    Сглобкатааа какво ни причини!?НЯМА да ЗАБРАВИМ и да ПРОСТИМ!!!
  • 13 Шейла

    10 15 Отговор
    Ех, момчета...
    Всичко направихте да мръднем поне малко към доброто, но уви...
    Мъчно е да гледаш " корумпета", как ви извиват ръцете. Горе главата, ще дойде " видов ден "
  • 14 Киртаци и лъжци

    13 8 Отговор
    Киртаците три пъти бяха в управлението и не направиха нищо да я преборят тая пуста корупция, ама сега ако им дадял президента, въпросните три месеца и щели да я преборят. Това на Кирташки само лъжите да му слушаш
  • 15 Лиляна Рашкова Конкурент Бг

    12 8 Отговор
    ПП ДБ са Безотговорна П партия
  • 16 БАЦЕ ЕООД

    6 5 Отговор
    Подход в който никой не носи отговорност, няма парламент и минават закони за мен и теб ... но не и за Кирото, който освен всичко друго, дори уби човек.
  • 17 БАЦЕ ЕООД

    7 5 Отговор
    Срам ме е че тия стоят до снимки-портрети на Вазов и Левски ... СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ!
  • 18 Мунчо

    4 5 Отговор
    Безполезната крадлива харвардска шайка. Много станаха кандидатите да ликвидират България, с лопата да ги ринеш. Айде бегайте герб и дпс и без вас чудесно се справят с тая задача.
  • 19 Измамниците ппдб

    7 5 Отговор
    За борба с корупцията.ужас
  • 20 Иван

    3 2 Отговор
    Най-после взеха категорично решение. Можеше и по-рано, ама друго си е да се поразговорят в жегите
  • 21 Поддръжка

    6 0 Отговор
    Браво. С тези корумпирани нищо общо. Стоите на страна и им гледайте сеира. Хем им се иска да крадат,хем не им стиска щото всички ще разберат за какво става въпрос
  • 22 българка

    6 2 Отговор
    Браво, това очаквах да се случи! Ако и сега народът не вижда кой защитава корупцията и се плаши от разследване на калните си деяния, значи наистина е много, ама много прост! Не забравяйте г-н "Аз съм прост и вие сте прости", той много ви обича!
  • 23 Ганчо

    8 4 Отговор
    И ко ся? Ники няма да пътува, Наско няма да е шеф на Парламента, Кики ще бъде съден за много неща, Асанчо ще трябва да се прибере заедно със Спецов на едно място с решетки, а Ристьо Корсаря Черната Брада ше го върнем начело на ДБ? Язък, толкова напъни и накрая пак гавн0.
  • 24 Попа

    2 1 Отговор
    Голям смях с тези клоуни от ПП. Слагат каруцата пред коня, правят сметки без кръчмар и се чудят защо хората им се подиграват. Всички са жалка бутафория. Язък, че все още има българи, които им гласуват доверие. Вместо да се учат от грешки те противно на всякаква логика правят нови и нови.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол