18 Юли, 2024 11:40 9 520 156

Ивелин Михайлов: Паркът е към края си, забраняват ми съзидателна дейност

  • ивелин михайлов-
  • исторически парк-
  • край-
  • забрана-
  • съзидателна дейност

Борих се много години, като вярвах, че с личен пример ще мога да открия изгубения български дух, но уви, засега не успявам. Победих дребните тарикати в интернет, справих се с едрата престъпност в района, победих местни и национални политици, но се провалих в това, да намеря българския дух, който е готов да се бори за своя род и родина

Ивелин Михайлов: Паркът е към края си, забраняват ми съзидателна дейност - 1
Снимка: Фейсбук

Паркът и всичко, което правя, е към своя край, защото ми се забранява всяка търговска и съзидателна дейност, която може да ми генерира средства, с които да продължа борбата. Хората искат от мен да съм свръхчовек, да намеря начин как да изкарам пари, да ги влагам в борбата за тях и България, да устоявам да бъда клеветен, съден и преследван от престъпните политици, но самият аз губя смисъл да правя нещо, което няма да служи на никого, защото, ако хората виждаха смисъл в тези мои дела, щяха да използват сътвореното от мен и така то да има финансовото право да съществува.

Това написа на страницата си във Фейсбук идеологът на партия "Величие" Ивелин Михайлов. Ето и пълния текст на неговата публикация:

От години постоянно текат обвинения срещу мен и Исторически парк, че това не е обект от национално значение, а е частен проект, който е направен за печалба.
Още през 2019 г. осъзнах, че завистта е по-силна от чувството за единство и национална гордост, затова обявих още тогава, че никога няма да вземам печалба от парка, а ще дарявам всичките си пари за образование, култура, предприемачество и други дейности, с които да подобряваме България. Дори по-късно реших, че всичките си активи (ако ми останат такива) един ден ще даря на фондация, за да служат на хора, които работят в полза и за развитие на Родината, и няма да ги оставям на моите деца. Всички, които ме познават, знаят, че живея скромно, а децата ми са научени на обикновен живот и не се имат за нещо специално.
Въпреки това различни медии и недоброжелатели успяха да внушат на българския народ, че правя всичко за пари и който дойде в парка, той дава пари на мен, а не за нещо полезно на всички нас. Това отприщи вълна от смесени чувства и въпреки всичките ми усилия с дела да покажа, че истински мислим за страната си, паркът стана нарицателно за нещо лошо и измама. Искам да обърна внимание, че Исторически парк е на народа, защото е изграден благодарение на малките инвеститори, големият инвеститор съм аз и съм дарил приходите си от него за народа. Забележете колко пари се харчат всяка година за посещения на дискотеки, ресторанти, аквапаркове, концерти и много други развлечения, но се оказа, че входът за култура, гордост и единство е прекалено скъп, мястото е прекалено далече и още хиляди други извинения. Ясно ми е, че когато човек има желание, той намира начин, а когато няма – търси извинения, затова не виня никого за това. Оказва се, че наистина няма нужда от неща, които развиват човека и неговата душа, което е една от ползите в цялата тази дейност. Обществото не подкрепи Исторически парк и не го почувства свой. Тъжно ми е, че в Сърбия, на едно малко място, за което се минава през гигантско сметище, ходят над 120 000 сръбски деца и младежи, за да им се формира национална идентичност, а мястото дори не е сръбско, а римско. В България направихме чудо, което е без аналог в целия свят, и се оказа, че хората, които наистина имат нужда от това, са около 30 000.
Борих се много години, като вярвах, че с личен пример ще мога да открия изгубения български дух, но уви, засега не успявам. Победих дребните тарикати в интернет, справих се с едрата престъпност в района, победих местни и национални политици, но се провалих в това, да намеря българския дух, който е готов да се бори за своя род и родина. Не искам да обвинявам никого, както и да обиждам когото и да е, явно съм самотен идеалист.
Паркът и всичко, което правя, е към своя край, защото ми се забранява всяка търговска и съзидателна дейност, която може да ми генерира средства, с които да продължа борбата. Хората искат от мен да съм свръхчовек, да намеря начин как да изкарам пари, да ги влагам в борбата за тях и България, да устоявам да бъда клеветен, съден и преследван от престъпните политици, но самият аз губя смисъл да правя нещо, което няма да служи на никого, защото, ако хората виждаха смисъл в тези мои дела, щяха да използват сътвореното от мен и така то да има финансовото право да съществува.
Направихме парка най-красив, за да може да пробуди най-висшето у българина, а той каза, че е скъп, въпреки че е много по-евтин от аквапарк или концерт. Направихме уникални събития на цена от 20 лева, които включват програма 10 пъти надвишаваща обикновени представления, които струват 100 лева, но хората пак казаха – защо не е без пари. Цялата работа се превърна в непрестанна борба, в която трябваше да се обяснявам за всичко.
Не искам повече да се боря за нещо, което не е нужно на хората, и ще дам шанс самите те да решат дали има смисъл от него. Нека всеки, който вижда смисъл в Исторически парк, да закупи билет за себе си или за някого, който няма възможност, да си закупи бутилка от нашите вина, историческа илюстрована книга или сувенир. Нека посети нашите къщи за гости, да изпрати децата си на лагер или да ползва някоя от услугите ни през този месец и да ни покаже на дела, че има смисъл от това, което правим. Не мислете, че помагате на мен – както казах, аз печалба от парка няма да получавам, не искам това. Покажете има ли смисъл да се борим за България и ще станем ли отново народ, или всичко е приключило. Исторически парк е истинският фар на надеждата в тези трудни времена и неговата съдба е вече във вашите ръце.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 112 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дачо

    165 61 Отговор
    Пирамидата приключва, на печелившите честито!
  • 2 Никакъв

    158 58 Отговор
    български дух не си търсил , а пари , пари и само пари !

    Коментиран от #8, #61

  • 3 депутатите

    109 18 Отговор
    по лампите трябва да висят
  • 4 Мдаа

    100 41 Отговор
    Лъжа е, че му се "забранява търговска дейност".
  • 5 усс.ран русофил

    41 38 Отговор
    Аз съм силно възмутен!
  • 6 Защо

    81 47 Отговор
    другарят михайлов е все още на свобода ?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Намери си оправдание

    97 45 Отговор
    за фалита на пирамидата
  • 10 Хаха

    74 57 Отговор
    Ивайло, комунистите изтрепаха аристокрацията ни. Останахме само завистници и тарикати. Виж един Пулев и един Григор Димитров имаме и как са отразени от самите нас. Респект за вярата ти. Бъди жив и здрав
  • 11 Български дух

    41 97 Отговор
    Любовта ти към диктатора путин те провали ивелинчо 🤣
  • 12 На кой

    76 33 Отговор
    Му се гледат бутафории,ако някой реши ще отиде в Скопие
  • 13 Ягуар

    95 28 Отговор
    Никой не може да забрани на никого търговска дейност! Това твърдение е пълен абсурд! Просто забраняват да събира пари от наивниците по такъв начин и затова е този патриотичен плач! Значи влизането в политиката е било опит за решаване на частен икономически проблем, скрит зад някакви патриотични приказки!
  • 14 Ами

    15 11 Отговор
    Мушанка!
  • 15 Ами

    81 18 Отговор
    Обади се на пайнера в Димитровград, кукубенд, азис, софка, кали, мали и работата ще потръгне. Не ти трябва Исторически парк, българите искат най големия чага парк на света.
  • 16 Копейко

    41 51 Отговор
    Ако сложиш паметник на путин всички ще идваме да коленичим

    Коментиран от #29

  • 17 Софийски

    51 21 Отговор
    Циркът свърши, както и светлото комунистическо бъдеще ;)
  • 18 пенсионер

    49 45 Отговор
    ще ти дам 80 лева за 2 бараки от гипсо картон и някакво смотано езерце развъдник на комари - наиш ли кога ?хахахаахахахахахахаха

    Коментиран от #59

  • 19 Кики-алангрото

    65 36 Отговор
    Върни парите на хората, горнооряховски измамник.

    Коментиран от #23, #34

  • 20 Опа

    69 22 Отговор
    Пирамидаджията ИвчУ бега с парите, само няколко дена след клипа на Цанов. Такъв хубав автогол си наби като влезе в политиката и застана под светлината на прожекторите. Можеше още доста риби да излъже, ако не беше с толкова голямо его да се прави на герой.

    Коментиран от #111

  • 21 Аз съм от СССР

    61 66 Отговор
    Българина отдавна е приключил със идентичноста,опростачиха народа и вече на този народ не му пука за миналото.Жалко че хора са давали живота си за България а днешните българи не можеш да ги накараш дори да гласуват за пет минути а киснат по цял ден по касетата,хранят се със боклуци,обличат се със фалшиви дрехи и си мислят че са добре.Ако така са мислили дедите ни България отдавна да е изчезнала.Жалко за днешните младежи който си мислят че са умни а всъщност са функционално неграмотни,от такива хора нищо добро не я очаква България.

    Коментиран от #92, #96

  • 22 Майора

    59 24 Отговор
    Ивелинчо , стига си се оправдавал! Някога възрожденците са правили всичко само и са го оставяли на поколенията без да искат пари!Да не говорим че всичко е пирамида и ти много добре го знаеш, само не мога да разбера кал управляваш според теб активи за 500 млн лв , с не може да платиш данъци от 300 000 лв и плашиш със закриване на фирмите си!
  • 23 Плевенско деге е

    21 13 Отговор

    До коментар #19 от "Кики-алангрото":

    тоя фараон

    Коментиран от #71

  • 24 Фактор

    37 7 Отговор
    Не съм ходил в Исторически Парк. Имам други интереси. Може би е необходим на хората от района или от по-далеч. Компетентните органи да направят преценка. Наблюдавам как просперират туристически бутафории като Дамасцена! Явно има солидна политическа подкрепа.
  • 25 Хахахахха

    24 19 Отговор
    Рано или късно всеки си плаща за мурафетите,а неговите са доста големи.Споко ще станеш пак брокер на застраховки и пак ще станеш номер едно.Тогава със спечелените пари може да си направи държава.
  • 26 Абе

    42 15 Отговор
    Явно, паричните проблеми, тоест балъците финансиращи този парк доста са намалели още преди изборите и момчето реши, че може да влезе в политиката на юруш и спешно да реши тези проблеми! Обаче, за негово съжаление това влизане в политиката му създаде още допълнителни проблеми. И сега виждаме как Михайлов прехвърля тези проблеми от миналото на сегашното политическо статукво и ги обвинява, че "те" съсипват парка ми!
  • 27 Джурасик парк

    24 6 Отговор
    Я пуснете динозаврите след горещините. Тогава ще видят те.
  • 28 Мафиотската Д-ва

    22 28 Отговор
    Чета в коментариите, че ще забраняват и на хората, да решават къде да си влагат и харчат парите.Едни тука от мое име, искали Ивелин да ми върнел парите.
  • 29 Qпейка

    13 17 Отговор

    До коментар #16 от "Копейко":

    Ще сложат ламинирани долари по земята, всички да се навеждате.
  • 30 мутри вън а

    13 15 Отговор
    МРРБ излезе с потресаваща равносметка за очертаващото се поскъпване на магистрала "Хемус" заради замразяването на проекта през годините и натрупаната междувременно инфлация. Регионалният министър Виолета Коритарова обяви на изслушване в парламента, че на базата на извършени до момента индексации, може да се очаква, че стойността на бъдещите строителни дейности ще бъде с поне 30-40% по-скъпо. Сметките показват, че това означава оскъпяване на магистралата от порядъка на 1 млрд. лв. Не е ясно и кога точно ще завърши строителството - заради многото неуредени въпроси около трасето на последните участъци.

    Коментиран от #41

  • 31 хе хе

    25 12 Отговор
    Ама тимаджиите как само извозиха парапитеците, а? Паркове, полковници...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 шекер

    23 8 Отговор
    Щом хората искат да бъдеш свръхчовек - бъди такъв! Какво е един Исторически парк за свръхчовека, който мисли и работи с планетарни мащаби? Пък загубилите пари покрай това начинание сами са си виновни, да пият една студена вода и да мълчат.
  • 34 въпрос

    15 3 Отговор

    До коментар #19 от "Кики-алангрото":

    На теб колко пари има да ти връща?
  • 35 Българин

    25 33 Отговор
    Ние сме с теб, не се предавай! На всички предатели ще им се върне тъпкано! Хора, които сме българи, да подкрепим Исторически парк! Не вярвайте на медиите на мафията! Това е важно сега да сме заедно и да спасим от унищожението Исторически парк!
  • 36 младеж

    21 18 Отговор
    Не тряба да се руши нещо изгардено . Аз много не го харесвам Михайлов , но ще сложа 100 лева в плик и ще ги пратя на парка .Публикувайте адреса
  • 37 Германец

    23 24 Отговор
    Българите имахте едно хубаво място и успяхте да го унищожите за 1 месец..
  • 38 Българин

    19 39 Отговор
    ИВЕЛИН МИХАЙЛОВ Е НОВИЯТ ВАСИЛ ЛЕВСКИ!

    Коментиран от #49, #57

  • 39 Учител

    17 28 Отговор
    Исторически парк е духовната столица на България!
  • 40 123

    26 25 Отговор
    Показно как се убива работещ бизнес и унищожава труда на хилади с една заповед. Няма как да дойде накой друг да гради. Очаквайте затваряне на бизнеси, съкращаван е на персонал и местене на фирми. Хората гледат. ПП: Сарииски се оказа смешник теоретик и съучастник. Огромен срам.
  • 41 Цофиянец

    16 9 Отговор

    До коментар #30 от "мутри вън а":

    На кой му пука за прованса ,ние си направихме магистрала до Гърция ,Турция , Сърбия и Слънчака ,прованса да сеят картошки и да правят руZки партии
  • 42 иво

    19 12 Отговор
    Ивелине като не играеш по свирката, така ще е...Няма как да те оставят като са си планували проекта с перките за милиарди
  • 43 Ивчо Измамника

    31 18 Отговор
    С други думи - разтурям пирамидата.
  • 44 Софиянец

    36 23 Отговор
    Ивелин Михайлов е онзи българин, който се опита да излезе от казана на ада, но останалите българи го издърпаха обратно вътре..
  • 45 ТаУмВзе

    15 5 Отговор
    Някъде има Ферма за Изостанали, та от там ги вадят и ни монтират по партийки и телевизийки! ХАХАХААХХ
  • 46 Ивелин Михайлов

    30 18 Отговор
    Ако бях станал патерица на герб и дпс като марков, сега нямаше да имам проблеми
  • 47 Програмист

    32 20 Отговор
    ГЕРБ УМИШЛЕНО ФАЛИРАХА ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК, ЗАЩОТО МИХАЙЛОВ ОТКАЗА ДА ИМ СТАНЕ ПАТЕРИЦА!

    Коментиран от #54

  • 48 Юрист

    32 11 Отговор
    Думите на подмолник марков, Ивелин Михайлов ще бъде унищожен, ако не подкрепи герб се сбъднаха!
  • 49 Не се хаби

    21 12 Отговор

    До коментар #38 от "Българин":

    И него ще обесят, а после ще му строят паметници. Ако ще и Христос да дойде няма да разберат. Дай им ядене, пиене и интриги.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Българин

    22 29 Отговор
    Тук е пълно с тролове на мафията! С теб сме! Много сме в борбата, ще успеем!
  • 52 Ивелин Михайлов

    14 19 Отговор
    Замразиха ми всички банкови сметки и не мога да платя на служители си.. принуден съм да съкратя 4000 души, но никога няма да емигрирам.

    Коментиран от #67

  • 53 Програмист

    15 30 Отговор
    МАРКОВ Е ПОП КРЪСТЮ! ИВЕЛИН МИХАЙЛОВ Е ВАСИЛ ЛЕВСКИ!
  • 54 Aлфа Bълкът

    19 9 Отговор

    До коментар #47 от "Програмист":

    Ивелин е гербаджия, парка го фалират и после някоя ГЕРБ калинка го печели на търг.
    По-сериозно, все пак в България живеем.

    Коментиран от #58

  • 55 Германец

    15 19 Отговор
    Не се учудвам.. той Левски е бил предаден и осъден от българи, пък Михайлов ли няма.. може дори да бъде убит от своите като Ботев..

    Коментиран от #128

  • 56 икономист

    12 10 Отговор
    100 000 гласа им пращат по 100 лева и готово
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Програмист

    12 12 Отговор

    До коментар #54 от "Aлфа Bълкът":

    Ако беше гербаджия, паркът нямаше да бъде смачкан именно от герб 😉
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Ивелин Михайлов

    3 7 Отговор

    До коментар #2 от "Никакъв":

    Не говори за себе си..

    Коментиран от #154

  • 62 цирк мафиотски

    22 10 Отговор
    Голям проблем на рекетьорите мутри.Не могат да му вземат парите на Ивелин, защото той пари няма.Има имоти,с наториални актове, като само един струвал 4 милиона.Значи и имотите не могат да му вземат.Сакове с пачки имало, когато строял, ама няма сакове с пачки, когато плащат заплатите на народните ни мъчители.Стигнаха дотам, да броели колко пържоли е пекла кухнята и има ли пране на пари в това и укриване на доходи.

    Коментиран от #66

  • 63 незнайко

    21 20 Отговор
    За съжаление господин Михайлов е прав а съществуването на частен парк няма да бъде разрешено от управляващите защото е трън в очите им ! Като ходих в Плиска ми взеха входна такса ! Като ходих в Преслав ми взеха входна такса ! Навсякъде в националните обекти се влиза със такса !!! Тогава зашо и в Исторически парк да няма такса ??? Защото тези средство няма да влязат в ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА от където могат да бъдат ОТКРАДНАТИ !!!
  • 64 Бойко Българоубиец

    20 6 Отговор
    АЗ ЩЕ ПОСТРОЯ НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ЧАЛГА ПАРК В СВЕТА ЩЕ СЛОЖА 200ЛВ ВХОД И МИЛИОНИ БЪЛГАРИ ЩЕ ИДВАТ ВСЯКА ГОДИНА! БЪЛГАРИТЕ ОБИЧАТ ЧАЛГА, А НЕ ИСТОРИЯ!
  • 65 Ран

    24 11 Отговор
    Пирамидата си отива.
  • 66 Предложение

    11 4 Отговор

    До коментар #62 от "цирк мафиотски":

    Но могат, по една крадлива ръчичка от Ивелинчо да вземат. Учили сме за Крумовите закони....
  • 67 123

    20 15 Отговор

    До коментар #52 от "Ивелин Михайлов":

    Няма бизнес в света способен да издържи на репресия от държава. Като човек, който се опитва да създаде от нишо нещо, болката е голяма дори само да гледам унищожението отстрани. Евнтуално ако сте заделили резеви в чужди банки и се разберете с хората за минимално заплащане докато минат изборите - 3,4 месеца. Другото е да се прегрупирате и да започнете нова дейност с тези 4000 човека докато преминат изборите в САЩ + 6 месеца. При всички положения си търсете правата по съдебен за убиването на бизнеса и клеветите. Ако бях инвестотор в ИП лично щях да заведа дело 100% - да доказват там думите си.

    Коментиран от #85

  • 68 Кирил петков

    19 8 Отговор
    Сега моят господар прокопиев ще събори Исторически парк и ще нареди перки и солари хехе ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОДМЯНАТА!
  • 69 Безобразно

    9 3 Отговор
    Триете коментари, които не ви изнасят.

    Коментиран от #78

  • 70 гост

    12 8 Отговор
    Защо, като има толкова измамени хора само 10 човека пискат.Десет по 200 000 лв. средно ги сложи са два 2 мил.Това толкова ли струва ?
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Учител

    26 13 Отговор
    Исторически парк е единственото хубаво нещо създадено в България за тия 35 години и българите го унищожиха за няма и месец без дори да отидат и да видят какво унищожават...
  • 73 стоян георгиев

    27 6 Отговор
    Този влезе в сапунения сериал.от какъв зор ти бе пиле.шарено да се.правиш на политик?набил си едни.чужди пари в тази шъшкания и реши да ги избиеш.през партия.пълна трагедия.

    Коментиран от #88

  • 74 Полковника

    10 6 Отговор
    Скрънза е Михайлов , сервира само по едно джоланче и носи само по една бутилка вино .Досвидя му се да ми подари готова партия за да се облажа с една нищо и никаква субсидия .Поради тези причини му спретнах това мероприяттие .
  • 75 Пацо

    11 9 Отговор
    Споко. Тарикат като теб друга схема ще измисли. Балъци бол
  • 76 Добрият Красио

    15 9 Отговор
    БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е :СТРАХЛИВ, МЪРЗЕЛИВ И КЪСОПАМЕТЕН.. Е НЕ ВСИЧКИ 90%
  • 77 ДОКО

    20 15 Отговор
    ИВЕЛИНЕ НЕ РАЗБРА ЛИ ЧЕ ОТ БЪЛГАРИНА НЕ СТАВА НИЩО..ТОВА Е НАРОД КОЙТО УПОРИТО И ТВЪРДОГЛАВО ВЪРВИ СРЕЩУ СЕБЕ СИ И СЛЕДВА ПЪТЯ НА ИЗЧЕЗВАНЕТО..
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Хан Ауспух

    12 7 Отговор
    къв е тоя наркоман???
  • 80 Факт

    11 12 Отговор
    Ако Исторически Парк беше в Америка, той щеше да бъде милионер! Всъщност, да предложи да инвестира Тръмп.

    Коментиран от #89

  • 81 Програмист

    7 14 Отговор
    ИВЕЛИН МИХАЙЛОВ Е НОВАТА ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА! УНИЩОЖЕН ОТ ГЕРБАВАТА МАФИЯ!
  • 82 Е хайде де

    14 17 Отговор
    Кога най-после ще събарят тая бутафория исторически парк.
    На хората им писна от тоя дерибей Ивелин.
  • 83 Бойко Българоубиец

    4 7 Отговор
    Тоя искаше да ме събори, ама аз му убих вярата хехе ГЕРБ ПОБЕДА!
  • 84 Турчин

    16 10 Отговор
    Видя ли сега за какъв народ си тръгнал курбан да ставаш, джингиби 😉

    Коментиран от #138

  • 85 123

    9 6 Отговор

    До коментар #67 от "123":

    Друго, можете да помолите служители си да дарят част от заплащането си няколко месеца. Не е новост, почти всички американски технологични фирми го правеха по време на пандемията. Гранция няма, но ако потръгне бизнеса ще им се отплатите след време - по-добре отколкото да ги уволните всички днес. Успех.
  • 86 Здрасти

    13 8 Отговор
    Ще помогна с каквото мога. Мисля да заведа и децата си да видят що за народ сме били, защото така като гледам, скоро може и да е съществува.

    Коментиран от #91, #97

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Ран

    21 7 Отговор

    До коментар #73 от "стоян георгиев":

    Поначало е "набил" парите на "акционерите" в ИП в джобовете на фирмите в кръга около себе си, и сега ще използва "извинението" окончателно да им прекъсне връзките с ИП. Имотите ще си останат за хората зад Ивелинчо, а "инвестиралите" ще пият по една МНОГО студена вода.

    Но те "акционерите" сами са си виновни, че са повярвали на "Създателя", че ако му дадат едни десетки хиляди левове ще получават дивиденти (да не говорим за такива, каквито ги е лъгал).

    Наскоро слушах обясненията на Ивелинчо защо нямал отчети и защо ИП постоянно е на загуба - обяснението му, че "акционерите" ще получават пари, когато 600 ХИЛЯДИ души на година посещават ИП. Някой беше смятал и излизаха някакви нереални числа посетители на ден, ВСЕКИ ден. С други думи, от самото начало това е била пълна схема за грабеж на всеки, който си купи "акции" от тях.

    Коментиран от #101, #143

  • 89 Аха

    13 6 Отговор

    До коментар #80 от "Факт":

    Найш кога.
    Тоя яко укрива данъци. Измамил стотици хора.
    Те в САЩ там много ги обичат такива... В смисъл че афро-американците в затвора доста ще го обичат.
  • 90 покойник Чарков

    5 5 Отговор
    Заслужавате се съдбата - демокрацията не е за прости хора!
  • 91 Ран

    19 9 Отговор

    До коментар #86 от "Здрасти":

    "да видят що за народ сме били"

    Много елементарно.

    И как ще "видят що за народ сме били" когато

    1) това не е РЕАЛЕН исторически обект
    2) това, което е построено там НЯМА ОБЩО с това, което уж показва
    3) има РЕАЛНИ исторически паметници из ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, където човек наистина може да види богатата българска история, без търгаши, които да му пробутват елементаризирани пропаганди

    Коментиран от #117, #122

  • 92 Ало, ало...

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "Аз съм от СССР":

    Няма какво да се добави. Абсолютно вярно.
  • 93 Весел Патиланец

    13 5 Отговор
    Схемата "Понци" се срути - на печелившите честито!
    Фараона няма право да управлява дружества - да здравствует!
  • 94 мани беги

    13 3 Отговор
    сектант, фараон, лъжец, перач на пари
  • 95 Фактор

    9 1 Отговор
    Ако това е пирамида, къде са отишли парите!

    Коментиран от #98

  • 96 Здрасти

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "Аз съм от СССР":

    Виж как болшинството са ти сложили минус. Това е изключителното доказателство, че си прав в това което си написал..
  • 97 мхм

    2 0 Отговор

    До коментар #86 от "Здрасти":

    Не знабравяй там да ги запишеш в "Млад доброволец".

    Коментиран от #118

  • 98 щи кажа

    3 0 Отговор

    До коментар #95 от "Фактор":

    Той сам си го каза преди няколко дни "Ако съм все още жив, и не съм в затвора, ще се кандидатирам на следващите избори"....

    Коментиран от #106

  • 99 Макробиолог

    11 2 Отговор
    Ко имаме тука?Патриотизъм плюс търговска дейност, при това съмнителна и май противозаконна./100+ фирми все на загуба,пари в брой от балъци през брокери с съмнително минало и за капак-един Ивелин изрисуван на портрети ,монети,статуи,че даже и му пеят химни сабале за разсънване/.По тая логика някой може да огради Шипка ,да събира такса вход с обещанието да ги дарява за полза роду.Иначе не се съмнявам,че дори парламента се задейства защото Прокопиев има някакви интереси в тоя район.

    Коментиран от #103

  • 100 Интересно ,

    6 2 Отговор
    как още не са го арестували ?
  • 101 стоян георгиев

    8 2 Отговор

    До коментар #88 от "Ран":

    То е ясно ,че е пирамида.варна е пълна с хора дето не им отиват парите поради хубавата бизнес среда и често от там тръгва някой ивелинчо.втпроса е че можеше да си кюти още без да го знаят и да лови нови шарани.тва че цялото е пълна измама е очевидно и не е нужно да си професор по икономика за да го видиш.

    Коментиран от #109

  • 102 А така

    8 4 Отговор
    Поредният русофилски проект на бунището.

    Коментиран от #104

  • 103 Ран

    10 3 Отговор

    До коментар #99 от "Макробиолог":

    Даже не е по тая логика, защото Шипка все пак е реален исторически монумент, а самото създаване на ИТ е използвано само като ПРЕТЕКСТ да завъртят схемата. Въпроса е, че тая схема нямаше да може да се завърти без тотална подкрепа на всякакви нива - протекции от местните мафиоти, прокурори, финасови органи, разследващи органи, та чак до службите.

    Коментиран от #107

  • 104 бате

    3 1 Отговор

    До коментар #102 от "А така":

    тоа си американец не ми капиталист до козирката...
  • 105 Гост

    3 1 Отговор
    Честито на печелившите…
  • 106 Ало, ало...

    0 0 Отговор

    До коментар #98 от "щи кажа":

    Не отговаряш на въпроса!

    Коментиран от #114

  • 107 ЪЪт

    2 5 Отговор

    До коментар #103 от "Ран":

    Ивелинчо си беше спяща клетка на КГБ, която активираха преди изборите. Затова гледа като в небрано лозе. Изобщо не знае за какво е тук.
  • 108 Мафиотската Д-ва

    6 3 Отговор
    Явно става въпрос за милиарди.Милиарди, които Държавата ще връща, когато акционерите я осъдят в Европейски Съд.Така, че вариантите са два, за не ни ограби мафията-политиците дето носели само политическа отговорност.Даваме ги на Ивелин, онези миларди, с които мафията ще се разплати от нашите пари на ИвеЛин сега, веднага.Другия е поробването ни финансово и физически от шепа мафиоти, разиграващи цирка в НС.
  • 109 Ран

    11 2 Отговор

    До коментар #101 от "стоян георгиев":

    "тва че цялото е пълна измама е очевидно и не е нужно да си професор по икономика за да го видиш."

    За съжаление има МНОГО хора, които все още се ориентират само по ПРИКАЗКИТЕ и колкото по-фантасмагорични са, толкова повече им се иска да вярват, че са истина. Тоя добре е подковал схемата с желанието за "родолюбие". Хубвото е, че сега измамените ще се научат да не вярват на точно такива които с "родолюбие" се опитват да ги залъгват, а това е къде по-ценно от някой и друг лев, защото няма да допускат да ги мамят псевдопатриоти на избори (което е и едн аот основните "роли" в които се въплъщават руските петоколонници в България.

    Коментиран от #112

  • 110 Дедовия

    4 2 Отговор
    От многото лъжи и далавери, дори да е направил нещо истинско сега е трудно да му се повярва. В тоя опит за държава както казваше покойният Ифандиев нищо вече не може да се приеме за доверие. Но, както показва опитът фирмите и далаверите на нашите хора не се пипат, а тези които опитват да правят наистина нормален бизнес се унищожават и заграбват. Така, че има нещо вярно в думите на Михайлов. Без Истински доказателства и факти не мога да бъда краен в думите си.
  • 111 До Опа

    6 4 Отговор

    До коментар #20 от "Опа":

    Ти доказа ли, че е пирамида и откъде имаш тази информация??. Дай данни и факти.
  • 112 стоян георгиев

    7 1 Отговор

    До коментар #109 от "Ран":

    Измамника винаги има интервенция.винаги възвишена винаги безкористна.циганите пред банката преди години от добро сърце сменяха на много по добър курс от банката с цел да помогнат на хората.даже губеха от всяка смяна...хагахха...та на подобен народ кво да мундадеш? Вярват в царе милиционери ивелинчивци...само не и в собствените си сили усилие воля акъл...та живи и здрави.имали пара дали я .дано ивелинчо не се спъне някъде и да падне на глава,щото е очевидно че е бушон и парата отива при други.
  • 113 Дончо Горския

    9 3 Отговор
    АБЕ , ТИ БЕ ОТКАЧАЛНИК НЕ РАЗБРА ЛИотдавна че не може вечно да се печелят пари като мамиш другите . Затова приключвай по бързо , докато можеш да минеш с по малка присъда !
  • 114 ами

    1 0 Отговор

    До коментар #106 от "Ало, ало...":

    Отговорил съм, ти. Ама и това не си разбрал.
  • 115 оня с цървулите

    3 1 Отговор
    На калпавата ракета космоса и крив
  • 116 Макробиолог

    6 2 Отговор
    Нормалният бизнес е нещо различно от това да вземеш на ръка 10 000лв от някой си Иванов, да му обещаеш дивиденти/или проценти лихва,все тая/да не му ги изплащаш на падежа и накрая да му ги върнеш един ден преди изслушването му в парламентарната комисия.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Здрасти

    1 2 Отговор

    До коментар #97 от "мхм":

    Ами ще. И не само там. И книжка ще им купя.

    Коментиран от #124

  • 119 Хейт

    6 8 Отговор
    Пич, защо се скара с Марков и разцепи собствената си парламентарна група? И то за глупости още в първия ден? Човекът те вкара в парламента, трябваше да го послушаш и щеше да имаш депутатски имунитет. Трябваше да оставиш полковника няколко месеца да набере инерция и всичко щеше да се разреши. Ама сега сам си си виновен.

    Коментиран от #121

  • 120 Историк

    7 2 Отговор
    ДО 20 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА Я ИМА НА КАРТАТА!
  • 121 Ивелин Михайлов

    5 7 Отговор

    До коментар #119 от "Хейт":

    Защото подмолникът ме накара да стана патерица на герб и дпс и да подкрепя първия мандат.

    Коментиран от #125

  • 122 Здрасти

    4 5 Отговор

    До коментар #91 от "Ран":

    Много слабо задълбочени твърдения от твоя страна, базирани на някаква хрумка в главата ти. Дали преди това не трябваше да се поинтересуваш, аджаба в изпълнението на исторически парк История-та намерила ли е изява. Но за кво ти е? Нали най-вероятно си някакъв @$%, някъде нареден на хранилката. Имало било :
    "3) има РЕАЛНИ исторически паметници из ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, където човек наистина може да види богатата българска история, без търгаши, които да му пробутват елементаризирани пропаганди"
    Ахахахах, истински се смях на това написаното. Ти ходил ли си въобще скоро някъде из нашите поддържани" РЕАЛНИ исторически паметници" какво видя там и къде не видя пари???! Ей, ти в час ли си бре? Всичко е потоп покрай теб бре момче(момче ли си или си или някой от новите). Вчера имаше пак новина, "Пътят между Рилския манастир и гроба на Св. Иван Рилски е в окаяно състояние".???! Ти в час ли си? Отиди в един Царевец и погледни, тази туристическа визия на историята добре ли е представена в днешни времена. Във време на технологичното развитие. Ами там няма елементарни екрани даже с 3D визуализации, да може днешния младеж, който е очевидно бета вариант да си го представи. Г-н Михайлов ти го е направил истински, да можеш да го пипнеш, не да го гледаш в насипно състояние във вид на карера за камъни.
    В заключение. Ще заведа децата си да видят нещо истинско! А, ти продължавай да копаеш дъното.
  • 123 Тарикат

    6 4 Отговор
    Гледах пресконференцията как беше пратил някакви женици да се жалват от Марков. Журналистите направо ги разкъсаха: първо Бенковска ги изяде с парцалките, после Милков ги довърши. Питаха ги как така са влезли през задния вход в политиката, никакви ги е нямало 2 месеца, пък като полковникът ги набута в парламента изведнъж се оказа толкова лош? Пукнах се от смях!

    Коментиран от #126

  • 124 мхм

    0 0 Отговор

    До коментар #118 от "Здрасти":

    успех

    Коментиран от #127

  • 125 до Ивелин Михайлов

    3 2 Отговор

    До коментар #121 от "Ивелин Михайлов":

    Казваш ти, той казва обратното. Доказателства няма. На гласуванията нищо подобно не се видя. Трябваше да изчакате и да се разберете. А не така с рогата напред.
  • 126 Кой полковник

    10 2 Отговор

    До коментар #123 от "Тарикат":

    Онзи къде викана Пеевски и на Борисов, че "уважаеми"??! Ми нали той до вчера щеше да ги вгражда някъде из деретата. Днес те са УВАЖАЕМИ!
  • 127 Здрасти

    0 0 Отговор

    До коментар #124 от "мхм":

    Благодаря!
  • 128 Милко

    2 2 Отговор

    До коментар #55 от "Германец":

    Тук не разбирам :нали сме били роби,а сме имали съдии,съдебни заседатели?Как да си го обясня,а?

    Коментиран от #130

  • 129 Създайте нещо различно от фекалии

    7 2 Отговор
    На дебилите, които дращят тук, им пречи Михайлов, обаче не им пречи взимането на на пари от фирма от кохортата на изпечения крадец Данчо ментата за да влязът на плажа Силистар!
  • 130 Ами незнам

    1 1 Отговор

    До коментар #128 от "Милко":

    Прати обади се на гадателките по телевизията да те свържат с прадядо ти, да го питаш, тоалетната дупка в земята ли е и знае ли какво е това шкаф.
  • 131 В затвора ли те вкараха?

    3 2 Отговор
    А трябваше. Но не е късно.
  • 132 Парите нема ги връщам!

    6 2 Отговор
    Имам желание, ама нямам възможност. Едни други са виновни, не съм аз. Ама пари нема видите. Да свиквате ви го казвам, да няма изненадани. Мене могат малко ме приберат на топло, ама по-добре ли е да ме гръмне Полковника?
  • 133 Ха ха ха

    3 3 Отговор
    А сега събаряй..,.маймун-парка !
  • 134 Заключение

    9 2 Отговор
    Само осем процента от пълнолетното население е гласувал за Герб на последните избори. Аз мисля че 75% от всички тях заслужават Герб да ги довърши окончателно като народ и държава. Егоистични индивидуалисти неспособни да гледат трезво в бъдещето, да се обединят около смислена национална цел и да съградят нещо различно от ремонт на панелка. Ще дойде време да загубите всичко лично и няма да има кой да ви помогне. Приятелите ви ще избягат и държава няма да имате. А децата ви отново ще бъдат роби на чужди господари. Подарена свобода до това води
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Ивелин пере яко пари

    8 3 Отговор
    през консултантски фирми и през Тъгедър на някой голям български олигарх или дори на няколко.
    А Историческия парк и търсенето УЖ на българския дух е просто за камуфлаш и заблуда на противника. Можеше
    да си крета така доста дълго време но е прекалено амбициозен и малко се престара със КАМУФЛАЖА. Мислеше ,че ако влезе в политиката това ще му донесе още по добро прикритие и дори чадър над дейноста но напрактика стана точно обратното и сега ще изяде дървото !!!
  • 137 съветвам

    2 2 Отговор
    нито сме народ ,нито сме нация. смени амплоато
  • 138 1122

    8 2 Отговор

    До коментар #84 от "Турчин":

    Джингиби беше човек с мисия и я изпълни. Какъв е народът няма отношение към мисията.
  • 139 Този 123

    4 3 Отговор
    От всичко което разбрах за този измамник е че не стига дето лъже хората да им взема парите,разкриха го и като за последно пак ги призовава да си купят от неговите бутафории,билетче за парка,вино,книжки за промиване на мозък.Сектант мр@сен
  • 140 Обективен

    3 4 Отговор
    Ивелин се е "утепал" за политиката - лъже, маже, краде и кой знае още какво, без да му мигне окото, без срам! Жалко, че се разделиха с Марков - добър тандем бяха, успешен! Но явно още нямат достатъчно опит, непрофесионалисти са един вид. Въпреки това стартираха добре и дадоха заявка, че могат да станат професионалисти от порядъка на Бойко и Пеевски, Пеевски дори ги подкрепи.

    Коментиран от #144

  • 141 Това е реалността в България

    3 3 Отговор
    Мафията усвоила държавата, срещу реалния бизнес. Ей това чака всеки в България.

    Коментиран от #151

  • 142 МаковИсие

    3 2 Отговор
    Благодаря за подкрепата тук сте се събрали всички мои бъдещи съпъртийци и последователи.

    Спочит ваш полковникМарков.
  • 143 ХАХАХА

    3 3 Отговор

    До коментар #88 от "Ран":

    Пропуснал си предлогаНАС. Ти за ивеститорите грижа не бери вижда се къде са парите. Земите и сградите не могът да се откраднат.Всяваш паника и това ако се отнасяше за някоя банка щяха да те арестуват на момента.Драскачо клкото и да си драскаш ще си останеш поредния итригант на кого плащат за списванията.
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Гай Турий

    4 3 Отговор
    Шарлатанинът нали обра стотици наивници, сега да духат супата... Тоя е за съд, ама има ли прокуратура?!
  • 146 ИВАН КОСТОВ

    2 0 Отговор
    ЖЕНА МИ ИМА ФОНДАЦИЯ .....ПОДАРИ ГИ НА НЕЯ........
  • 147 ДА ПРЕМЕМ ЧЕ ТОЯ Е МОШЕННИК

    5 0 Отговор
    АМА ВСЕ ПАК Е НАПРАВИЛ НЕЩО ДЕТ СА ВИКА НАРЕДИЛ НЯКОЛКО КАМАЪКА АМИ КО ДА КАЖЕМ ЗА ДРУГИТЕ ДЕТ НЕСТИГА ЧИ НА ДЕРАТ АМИ И ЗАЕМИ ТЕГЛЯТ ДЕЦАТА НИ ДА ГИ ПЛАЩАТ.....А..
  • 148 Крумов

    3 0 Отговор
    Става въпрос за едни лесни милиарди от Европа - поради Корона-вируса и - старите играчи - главно ГЕРБ - не им харесва, да се намесват нови играчи - отчайваща картинка.

    На мен ми се струва - постановка - веднага - тръгват данъчни, не че не трябва, но не знам.

    Изглежда доста неприятно, човекът си прави нещо, купил е терена, дотук какво - не знам какви са тези проверки.

    Това все едно - да направят одит на всеки, за всичко - глупаво е.

    Коментиран от #156

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 срам и позор за държавата

    2 1 Отговор
    Комисията в Парламента беше пълна бутафория.Всеки що-годе кадърен адвокат ще обори всички измислени обвинения.Ивелин има всички основания да осъди държавата в международен съд.
  • 151 Ако реалният ти бизнес е

    0 2 Отговор

    До коментар #141 от "Това е реалността в България":

    пране на пари.....Това те чака .. ДА.
  • 152 Какви

    1 1 Отговор
    Са тия пасквили дето пише това въртоглавите и ни занимава със себе си.Кой му забранява?Ами спазвай законите.Ти нямаш регистрация за търговски обект.Как така ти забраняват лъжльо,а ти си правиш пиар и реклама тука Къде дават така?Кога ще върнеш парите на подредените и ограбени от теб хора Ако съм на тях ще те гоня до дупка измамник.Факти колко ви плати тоя за реклама?
  • 153 Симо

    1 3 Отговор
    Този на Левски ли се прави??? Някакъв вишс комунизъм ли е идеологията му, примесена с неясен произход на милионите които струва парка му и търговската дейност която иска да развива.
  • 154 авер,прекаляваш с "белото"

    0 1 Отговор

    До коментар #61 от "Ивелин Михайлов":

    нема ли да каиш за оная-вашата,дето питала в парламента кога раздават субсидията,че париците й на стигали за подръжка на оскъдния си начин на живот.
  • 155 Дядо Гъдю

    0 0 Отговор
    Професор Иво Христов се оказа прав.
    Територията съществува,но народонаселението е минало точката на инстинкта за самосъхранение и си заминава.
    Чалгакултуристът Станислав и Чалгахисторикът Костадин гордо се снимаха над своята ,,плячка",както правят ,,храбрите" ловци,отстреляли едрър и рядък дивеч,па макар и последен от своя вид.Кой ти мисли за разнообразие на видовете.Важен е ,,трофеят"...
  • 156 Кремък

    0 0 Отговор

    До коментар #148 от "Крумов":

    Ако изтеглиш кредит и ги занесеш в казиното,после на сутринта си тръгнеш гол като пушка е модерно,демократско,ако изтеглиш кредит и ги вложиш в строеж е престъпление.Така работи системата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол