20 Юли, 2024 15:47 2 630 96

Костадин Костадинов: Радев няма да ни даде третия мандат

  • костадин костадинов-
  • мандат-
  • правителство

Държавата е завладяна. Тя се управлява от ГЕРБ и ДПС с щипка ПП-Д

Костадин Костадинов: Радев няма да ни даде третия мандат - 1

"Държавата е завладяна. Тя се управлява от ГЕРБ и ДПС с щипка ПП-ДБ." Това заяви пред БНР лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Вече няма 125 депутати за обединение срещу ГЕРБ и ДПС. 119 не са достатъчни, посочи той и обясни:

"6 от депутатите от разпадналото се "Величие" заявиха ясно и категорично, че няма да подкрепят нито с втория, нито с третия мандат правителство."

Радев няма да ни даде мандата. Няма да го даде на антинатовска партия, прогнозира той, но поясни какво ще направят, ако все пак получат третия мандат:

"Ще съставим правителство на българския национален интерес. Което ще покаже, че може да има и българско правителство. Крайно време е да имаме българско, а не евроатлантическо правителство. Иначе правителството няма как да мине."

Ако ИТН получат третия мандат, "Възраждане" ще преговарят с тях "от уважение".

Ако се борят срещу модела "Пеевски", най-доброто, което могат да направят, е да напуснат ДПС, защото ДПС и Пеевски са едно и също, каза лидерът на "Възраждане" за отцепилите се и изключените от парламентарната група на ДПС.

Според него в ДПС тече "вътрешнополитическа борба за власт и пари", а "ДПС и демокрация са две различни неща на две различни планети".

Всички са свързани с олигархията без "Възраждане", посочи Костадинов.

Запитан защо за разлика от предишния парламент, в сегашния са допуснали диалог с определяните от тях като "неможачи" – ПП-ДБ, Костадинов изтъкна, че са проявили политическа мъдрост и са надмогнали политическото си его:

"Ход, който показва, че сме готови да разговаряме с политически опоненти."

"КС потъпка Конституцията", заяви Костадинов относно подновяването на темата за референдум за приемане на еврото, което "Възраждане" постави като едно от условията за евентуални разговори с ПП-ДБ в периода преди връчването на втория мандат. По думите му, КС е "изключително зависим и вреден" орган и "антидемократична институция".

В отговор на въпрос дали "Величие" ли са им объркали плановете и "Възраждане" не е станала втора политическа сила, той отбеляза:

"Не. Ниската избирателна активност."

При ниска избирателна активност – 20-25%, всеки, който реши да инвестира в купуване на гласове под чадъра на МВР, вече ще може с 50 000 гласа да осигури влизане в парламента, коментира Костадин Костадинов в предаването "Политически НЕкоректно".

"Не искам да има правителство на олигархията. И е по-добре да няма правителство, да ходим на избори и това отровно политическо статукво да бъде унищожено", подчерта Костадин Костадинов.

Хората изпитват огромно недоверие към самата държава, обясни още той.

"Можем да купим не 100, 1100 пожарни коли, можем да купим самолети, хеликоптери. Но няма хора", каза лидерът на "Възраждане" относно ситуацията с пожарите в страната.

"Горски пожари не се гасят само с техника. Нужен е голям човешки ресурс. "Гражданска защита" беше ликвидирана. Техниката явно не се знае какво се е случило с нея. Тя беше създадена именно за такъв тип бедствия и аварии. Доброволците не са обучени, нямат необходимите средства. Не може по джапанки да гасиш пожари", коментира Костадинов и съобщи, че ще предложат възстановяване на "Гражданска защита", която действа на доброволни начала.

Доброволци обаче могат да се организират, където има живи хора и села, допълни той, визирайки демографската тема.

Ако Доналд Тръмп победи на президентските избори в САЩ, Костадинов се надява на по-добра политика спрямо България.

"Аз се надявам, че Тръмп ще изпълни своите заявки. До момента е показал, че може да се разчита на него. Тръмп залага на консервативните ценности, може би последната надежда на световния мир."

Костадинов посочи, че "либерално-глобалистката реч на омразата" се е появила много преди да се появи Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    66 50 Отговор
    Връщай парите господин Костадинов

    Коментиран от #6, #10, #12, #14, #15

  • 2 Браво!

    48 20 Отговор
    И добре ще направи!
  • 3 То това оставаше

    37 29 Отговор
    Както направи гафа с екскурзията до Лондон по време на извънредно положение, след като се "изложи", че Крим бил руски и назначи чужд гражданин за Министър-председател, сега публично да си признае, че подкрепя апологетите на вражеска държава ли?

    Коментиран от #69

  • 4 Ломския

    38 14 Отговор
    Власт се взема не се дава.
  • 5 коце откачаш

    58 19 Отговор
    като ти го даде кво ше го правиш ?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Роки

    60 45 Отговор
    Долу Комунизма и Възраждане
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ще го даде на

    33 15 Отговор
    най-сродната си душица - мутренския олигарх Гуцанов. Като сме мутренска държава - да държим така докрай!
  • 10 Точен

    58 44 Отговор

    До коментар #1 от "Град Козлодуй":

    Сметната Палата 6 пъти провери субсидиите за Възраждане, нито една партия не е била под такъв зъл прицел. 50 % са дадени за ин витро процедури за български семейства, останалите 50 % са за медии. Всичко е отчетено. Костадин осъди вече двама души, които го клеветиха за субсидията. Христос е казал: "Не хвърляй камък, ако имаш грях."

    Коментиран от #31, #50

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Българка

    30 48 Отговор
    Костадинов трябва да спре да лъже, че "Държавата е завладяна. Тя се управлява от ГЕРБ и ДПС с щипка ПП-ДБ." Истинските опоненти срещу корумпетата в ОПГ ГЕРБ-ДПС са именно ПП-ДБ. И затова всички феодали, мутри и корумпета обилно ги плюят. И винаги когато на в НС е нил поставян въпроса за реална съдебна реформа и правила за избор на държавните органи, то ГЕРБ-ДПС с техните патерици са сваляли правителства и са предизвиквали предсрочни избори. Възраждане също участва в този процес за даване време на мафията да се прегрупира и завласява още повече и малкото остано литаво в България. Защо Костадинов не подкрепи безусловно декларацията за мерки и закони срещу корупцията? Явно не му стиска или обслужва други интереси

    Коментиран от #77

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 замисли се вее

    37 22 Отговор
    Ии.. с кого ще направите коалиция "копейка" с дпс и герб ли? Или вашите приятели с общи интереси "ПП" като до вчера ги оплувахте!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Амии

    41 17 Отговор
    За едно е прав Костадинов, Конституционния съд е изключително зависим орган от КОЙ? Вече 7 месеца отказва да разгледа делото за незаконните промени в Конституцията и протака и отлага с цел да си остане служебното правителство на ДПС и ГЕРБ.... Докато другите дела ги гледат в рамките на един - два месеца!? Чакали някой да им каже - КОЙ? А господина съвсем скоро ще бъде НИКОЙ...
  • 19 наблюдател

    40 28 Отговор
    Коце, Коце, голям резил си, Коце! Отдавна стана ясно, че играеш с Боко и Пеевски, но след с такъв ентусиазъм тръгна да правиш комисия за съсипване на частен бизнес с родолюбива насоченост, вече и за децата стана ясно с кого играеш и защо. Ти си опозиция, колкото Боко е опозиция на Пеевски. Ти се продаде като остаряла труженичка. На следващите избори, Коце, я влезеш в парламента, я не. Дори и най-ревностните ти фенове се отвратиха от помиярщината ти. Коце, Симон Милков одобряваш ли го? Защо не го направиш депутат, а? Ами той си ти е лика прилика.
  • 20 България над всичко

    16 10 Отговор
    Не се знае, може и да стане чудо.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 клета копейка

    33 21 Отговор
    €$ сънува
  • 23 Събуди се

    31 18 Отговор
    Стига говори предизборни приказки.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Само предлагам

    24 15 Отговор
    Абе ща го даде бе Даже може ти да му седнеш на стола а пък Цончо министър председател Тогава вече ще можем да помогнем на братушките като ударим Украйна в гръб т е по море Така ще спасим България и целия свят от Трета световна война Ха така

    Коментиран от #66

  • 26 Ще даде на

    14 5 Отговор
    На БСП,няма на итн,защото онези са...
  • 27 777

    23 18 Отговор
    А дано да ви го даде, та да си затвориш плю вал Ника !
    Несъмнено за мин.председател ще предложиш
    "др." мутра хванова ...
  • 28 Гошо

    22 6 Отговор
    "Радев няма да ни даде третия мандат"
    Не ви и трябва Изборите са вашият мандат
  • 29 Някой от калабълъка

    22 16 Отговор
    Тая червена плюнка кой я изплю ??? и продължава да се натяга...
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Отчетено, трънки!

    26 11 Отговор

    До коментар #10 от "Точен":

    Което сте решили да впишете в декларациите. А финансирането под масата от варненски и габровски руснаци? Ами прехвърлените на цялата рода до девето коляно имоти? Ами офшорките, които не подлежат на деклариране? Виж ми окото - тука корабче плува ли?
  • 32 реру

    42 11 Отговор
    "... Радев няма да ни даде мандата. Няма да го даде на антинатовска партия..."


    Няма да го даде, защото освен да говорите /плюете, манипулирате и т.н./ за друго не ставате...
    Аз предлагам да ви го даде и после да ви гледаме срамотиите и как се оправдавате с любимата "дъвка".
  • 33 Герб

    24 17 Отговор
    Нали Бойко ти плаща, не се коси!
    Ти си един лъжец!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Кажи, Коце,

    31 13 Отговор
    защо поне ти досвидя младежкото Възраждане да пратиш при пожарите. Като са безработни и безпарични, не можеше ли да им платиш пътя от субсидиите? А?
  • 36 гостгост

    36 22 Отговор
    Възраждане са антибългарска партия обслужваща интересите на врага на България.По-интересното е ,защо службите за сигурност въобще позволяват тази партия да съществува,като тя е чужда агентура ? Дори ако при врага ни Русия имаше такава партия,членовете й щяха да са всичките в затвора.Да не го говорим,че тая вредителска партия Възраждане от както е в парламента не е направила нищо полезно,а единствено се замесва в скандали и интриги.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 И ТОЯ СМЕШКО

    31 14 Отговор
    Не знам как има хора да гласуват за тоя селски хитрец.
    Но поне си направи къща и лапа държавна субсидия.
    Няма надежда скоро да се оправим. Всичките му депутати ще ги събера в един микробус. И той като Тодор Джинотски от ИТН иска мандат. Държавата щял да оправи. Правителство да състави. Коста, Коста съсипахте държавата пишман управници. Но пък заплати си взимате е благинките си ползвате......
  • 41 ГЕРБ

    26 11 Отговор
    Много ясно ви винаги ще сте никой от вас никога нищо няма да зависи вие сте едни злобни човечета и нищо повече утайка
  • 42 Нури

    39 13 Отговор
    Костадинов Не е Родолюбец
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Ало факти

    22 6 Отговор
    Всеки ден ни известявате какво казал този чалгаря тошко и величията но разберете че по този начин насаждате простащина в читателите а има много други интересни теми.МОЛЯ ВИ ПРЕСТАНЕТЕ.
  • 48 Много ясно

    23 10 Отговор
    Проруска партия няма да ни управлява
  • 49 Реалист

    18 6 Отговор
    Костак събирай си такъмите, забрафи черния сурат и млъкни
  • 50 Да бе

    17 8 Отговор

    До коментар #10 от "Точен":

    Много си наивен, Путлер дава в брой
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Абе

    7 9 Отговор
    Български правителства няма от много години. Ние всички избираме евро чиновници, организирани в партии. Затова хората спряха да ходят да гласуват. Може би е време да сложим едни хора в парламента с постоянен мандат и да спрем да се занимаваме с глупости. Така или иначе важните закони се пишат в Брюксел и се приемат от евро съвета. Защо са ни толкова партии, че и избори покрай тях...

    Коментиран от #65

  • 53 Костадинов

    11 7 Отговор
    Като си такъв голям патриот, предложи в Народното събрание, всяка парламентарно представена партия да закупи по два оборудвани фургона и да ги дари на пострадалите от пожарите. Ти дай пример пръв. Който го направи, на следващите избори гласувам за него. Да видим сега многознайковци, кой има сърце и .......

    Коментиран от #91

  • 54 Абсурдистан

    19 6 Отговор
    Тоя е със същата диагноза, като Болен!
  • 55 Ами

    4 8 Отговор
    Неможачи сте, само приказки и нищо друго, вие се съюзихте с ДПС, ппдб, итн и герп в една срамна комисиа, където човека на Пеевски Симеон Милков ви крещеше удряше по масата и ви командореше яко, а вие се пулихте и се страхувахте от господина Пеевски.
  • 56 Ами

    5 4 Отговор
    В ЕС комуналката изборите на ниво държави са обезсмислени много отдавна. Играем си на демокрация и всичко е превърнато в развлекателна програма.

    Коментиран от #64

  • 57 ЕДГАР КЕЙСИ

    15 6 Отговор
    ЦИГАНСКИЯ БАРОН Е НЕЩАСТНИК !
  • 58 Бъдещ клошар

    14 1 Отговор
    Здравейте г-да политици.
    Имате ли малко съвест, ама не много , а колкото на една муха, за да ви стане ясно какви сте и какво всъщност сте.
    Имате ли къщи, бизнес, банкови сметки ,вили, автомобили за по половин милион.
    Имате ли всичко нещастници безбожни, увредени мозъци,боклуци.
    Всички ще се наредите на опашката при св.Петър.
    Няма никой да се отърве от 2×2×1в чернозема.
  • 59 Никой

    10 2 Отговор
    още не е обяснил смисъла от провеждане на избори, при тази политическа зависимост, в която се намира българската държавност. Какво толкова важно има да се решава в София? Нищо
  • 60 Възраждане

    8 6 Отговор
    са също поддръжници на ЕС. Иначе защо ще участват в т нар. "европейски" избори. След като има национален консенсус, че предаваме ключови държавнотворни компетенции на наднационалната организация ЕС, партийната система на ниво държава стана съвършено излишна. Смисъл от политически партии има само в държави, които обладават в пълна степен контрола над законодателния процес. В ЕС няма такива държави.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 И магаре

    7 4 Отговор
    да сложим в т.н. "български парламент" пак ще си вървят работите.
  • 63 По места

    6 4 Отговор
    е по-важно кой управлява. Местните власти да поддържат улиците, осветлението и инфраструктурата. На национално ниво не е от значение кой ще управлява, защото реално управлението на страната не е в София. Да се разбират там нещо и да не ни занимават с глупости.
  • 64 Що бе....

    12 4 Отговор

    До коментар #56 от "Ами":

    И Нинова и Коцката участват в изборите....ДАЖЕ ВОЛГИН Ъ ЕВРОДЕПУТАТ.
  • 65 Сакън!

    10 8 Отговор

    До коментар #52 от "Абе":

    Само не Радев. Най-некадърният президент в Европа и Азия, заради който ни се смеят, както ние се смеем на Байдън. Оня поне не си нарушава конституцията. Молим ти се, ти баща - ти майка, само не Радев.!!!

    Коментиран от #74, #76

  • 66 Никси

    10 3 Отговор

    До коментар #25 от "Само предлагам":

    с кво че ударите Украйна с водни пистолети ли ? !!!.
  • 67 руският президент радев

    16 7 Отговор
    няма да даде мандата на руската партия възраждане
  • 68 Васил

    12 5 Отговор
    Ама чакай бе Костадинов ПП-ДБ те поканиха за коалиция ти им отказа а сега ревеш не става така.

    Коментиран от #71, #85

  • 69 Русия

    11 15 Отговор

    До коментар #3 от "То това оставаше":

    не е вражеска ,а братска Държава! Вражеска е само за враговете на България и платените с центове предатели!Слава на Русия! Вечна дружба!!!

    Коментиран от #78, #81

  • 70 Много ясно

    12 3 Отговор
    Разбира се, че Радев НИКОГА няма да даде третия мандат на "Възраждане"!
  • 71 Право на мнение!

    10 15 Отговор

    До коментар #68 от "Васил":

    ПП-ДБ са ЕДИНСТВЕНАТА нормална адекватна партия, с програма, с преоритети за развитието на България! Всичките други партии са в Парламента да САБОТИРАТ реформите и развитието на Държавата ни!!!!

    Коментиран от #87

  • 72 Факт

    4 3 Отговор
    Трябва да минете 25%, за да не може да откаже.
  • 73 КОЙ

    15 6 Отговор
    кретен гласува за тоз идиот антихрист антибългарин и продажник за копейки
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 стоян

    5 7 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    До 13 ком - много ясно че държавата трябва се управлява от победилата партия ГЕРБ щом сме ги избрали - кумунистите ли да управляват със 7% или кирчо и кокорчо с 16%
  • 78 Лудия

    1 6 Отговор

    До коментар #69 от "Русия":

    А така-Славааааооо на Русиииияяяяя Славааааай
  • 79 Али Турчинът

    5 5 Отговор
    За какво да ви го даде?
    Че сте лумпени и идиоти?
    Трябва да има Президенска държава.
    Хайде направете референдум.
    На кого повече вярват хората.
    На вас, парламентарните мишки, или на президента?

    Коментиран от #96

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Пълен

    5 1 Отговор

    До коментар #69 от "Русия":

    Тъпак.
  • 82 Дааааааам

    6 2 Отговор
    По делата им ще ги познаете. А ти само лаеш, Коцко. Едно бае, друго върши. Показа си като оФлювъ рогите. Жалко, че ти се вързах в началот
  • 83 Али Турчинът

    4 3 Отговор
    Вие парламентаристите..
    Толкова вреда направихте, че турци не са го правили.
    Къде са ви пожарните, боклуци парламентаристи?
    Нали държавата сте вие?
    Гласувате за всичко, но само за привилегии.
    Кога сте обсъждали нещо за хората?
    Защо не съдите контрабанда организация начело с Рашков?

    Коментиран от #88

  • 84 Али Турчинът

    2 5 Отговор
    Разбирам, че са влиятелни хора.
    Поне една плюнка в лицето им го отправете.
    Може и те да помислят, че дъжд е завалял.
    Аре ..махайте се..
    Президенска държава е решението.
    Погледнете най силните държави.
    Парламентаризъм, или националност е важното.
  • 85 Той Коци

    7 2 Отговор

    До коментар #68 от "Васил":

    е верен слуга на Боци. Върти, лае, суче, но винаги за него извърта работите. На времето се ползваше от Ивелин Михайлов и твърдеше, че бил много добър човек, сега гласува за комисията, да го разследва. А председателят на тази, забележете Парламентарна комисия, в прав текст заяви, че трябва да се включи цялата държавна машина с всичката си тежест и сила, за да го смажат и унищожат Исторически парк. Рани Коци, да те лае. По - рано симо тека го плю, храчи, сега са цаливат, в една завера станаха. Пфу, каква помиярщина! Държавата щял да ръководи и оправя.
  • 86 Али Турчинът

    7 1 Отговор
    Парламента за 1 ден харчи 400.000 лева.
    Не могат да купят пожарни..
    Вертолети от години..
    Махайте се, ще дойдем с тояги..
    Ашлаци такива.
  • 87 Ха ха ха ха

    3 2 Отговор

    До коментар #71 от "Право на мнение!":

    Иди си легни и поспи, па дано се пооправиш. Само това да го забъркаха с макарон за македония, трябва да не излязат от паделата, да не говорим за другите им престъпления. Забрави ли за "ония запис", ами деветте милиарда на кокорчо де изчезнаха за няколко дена?! Престъпления, цял поменик сътвориха тея.
  • 88 Така е

    8 0 Отговор

    До коментар #83 от "Али Турчинът":

    Огънят кара наред. Не пита Турчин, българин, циганин ли си, какъв си. Страдат обикновените хорица.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Капитонов

    3 2 Отговор
    Колкото ДПС са вредни за страната толкова сте и вие комунделите наричащи се според съвремието "крайно десни" . Погледнало се ДПС в огледалото и видяло Възбудените копанари. Само търсиш ниша да забогатяваш чрез голямата си о кана уста.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Само питам

    1 1 Отговор

    До коментар #79 от "Али Турчинът":

    А ако Роско Синоптичката беше Президент?Или вярно ако магаре сложат?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове