22 Юли, 2024 23:11 1 335 5

Важните новини във ФАКТИ на 22.07.2024 г.

  • мълния-
  • атанас атанасов-
  • политолог-
  • атанас запрянов-
  • етиен леви-
  • калоян методиев

Спасено е 13-годишно момче

Важните новини във ФАКТИ на 22.07.2024 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Трагедия в Стара планина! Ударените от мълния мъж и дете са починали

Мъжът и детето, поразени от мълния в Стара планина в района на връх Купен, са починали, спасено е 13-годишно момче. Починали са 47-годишен мъж и 11-годишно момиче.

Атанас Атанасов: Голяма болка за ГЕРБ е, че загубиха изборите в столицата

"Голяма болка за ГЕРБ е, че загубиха изборите в столицата. А ДАНС за пореден път изпълнява политическа поръчка за компрометиране, този път на кмета на София".

Политолог: Всички в Народното събрание са виновни, за да няма правителство

"Продължаваме промяната - Демократична България" получиха изненадващо втория мандат. Те не искаха да съставят правителство, но не искаха и да покажат пред избирателите си, че не искат да понесат отговорност. Затова избраха този вариант с отсрочката, който беше ясно, че няма как да се случи. За мен в това НС няма никакъв шанс да се сформира редовен кабинет. Всички партии пазят силите си за новите избори и не искат да участват в управление.

Военният ни министър разкри какво ще съдържа новата помощ от България за Украйна

Военната помощ, която се предлага да бъде изпратена на Украйна, е съставена от боеприпаси и имущество, които след анализ са определени като излишък или ненужни за българската армия.

Етиен Леви призна: Приключих с "Величие"

"Приключих с "Величие"! За мен тази партия е затворена книга. Албена Пекова няма никакво право чрез медиите да прокламира лозунги да напускаме парламента."

Това каза депутатът певец Етиен Леви в отговор на призива на шефката по документи на "Величие“ Албена Пекова седем депутати, сред които Етиен Леви и Николай Марков, незабавно да напуснат Народното събрание.

"Никога не съм се виждал очи в очи нито с Пекова, нито с Ивелин Михайлов, не съм разговарял дори с двамата“, категоричен е Леви. Казва, че на последната среща на партията в НДК отдалеч е зърнал Михайлов, като бизнесменът се е появил за малко на сбирката.

"Към двамата имаше открита покана от г-н Марков преди изборите да застанат с имената си и лицата си на изборите, да влязат в листите и да участват в парламента, но и двамата са отказали с думите: "Вие работете вътре, ние ще помагаме отвън". Защо? Не стана ли ясно вече на всички, че те двамата и останалите 6 души, които са депутати от "Величие“, са хора с особено тежки зависимости? Не е ли ясно, че пробивът е при тях и те действат по нечие нареждане, те измениха на обещанията, дадени пред хората", категоричен е Етиен Леви и допълва: "Ние, изброените, няма да напуснем парламента, защото не сме членове на "Величие“. Ние сме избрани от гражданската квота на партията и само избирателите имат правото да поискат да напуснем парламента", отсича певецът и настоява, че на 100% той и останалите нарочени от Пекова депутати не са изменили на позициите си.

"Aз продължавам да твърдя, че съм чист пред съвестта си, че влязох с ясната мисъл, че участвам в нещо много стойностно и чисто, че съм избран мажоритарно от гражданската квота, а не от партия "Величие" за депутат, че продължавам да отстоявам идеите че има много какво да се направи за културата, за образованието, за екологията, за вероизповеданието и заради тяхното отцепване партията изгуби субсидиите и правото си на глас в парламента."

Депутатът с огорчение призна, че се е наслушал неприемливи обидни на квалификации по свой адрес като "мръсно еврейско лайно“, "скапан чифута и други, откакто е в парламента, но "мръсотията, подкована от невежество и простащина, е разбираема", въпреки че:

"Аз съм нов в парламента, за мен той е свята институция, възпитан съм на уважение към него, а като попаднах вътре, видях един зоопарк, пълен с дюдюкания, подмятания и просташки манталитет.“

По думи на музиканта той следи внимателно процесите не само в партия "Величие“, а като цяло в парламента, за да разбере и прозре истината зад случващото се в политическия бурен живот на България в момента.

"Убеден съм, че наличието на 40 независими депутати на скамейките не е случайно, а добре подготвен и реализиран проект, защото по този начин се губи гласът на непослушните тоест независимите, защото ние нямаме право на 40 изказвания от трибуната, а само на едно. И това не е случайно, а добре планирано и успешно реализирано от политическите кукловоди явление", настоява Етиен Леви, пише "България Днес“ .

Мълния удари мъж и дете в Стара планина

Планинската спасителна служба (ПСС) получи сигнал за инцидент в района на връх Купена в Стара планина. Мълния е ударила мъж и дете на височина над 2000 метра, съобщиха от службата.

Калоян Методиев: Гори ми, като гледам как превратаджиите в БСП унижават Нинова и Свиленски

Бойко Борисов е основният проблем на държавата. Той сваля всяко управление чрез регулатори, служби и т. н. Сега ПП си мислят, че го опитомяват и след следващите избори ще управляват. Не, ще ги последва съдбата на ДПС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какво значи , Конституционният съд.

    2 0 Отговор
    В БГ,
  • 2 Защо БСП няма позиция?

    2 0 Отговор
    След крушите , тикви ли останаха?
  • 3 Какво направи ГЕРБ

    2 0 Отговор
    За 12 години за България?
  • 4 Живко - живота

    1 0 Отговор
    Живота ми не е такъв, какъвто трябва да бъде !
    Изобщо не е нормално да ми бъде живота драма, нормално е да има оправия !
    Например нека да съм издигнат да съм хан на България !
    Например този псевдоним - хан Живомир ми отива, ама съм в нищото !
  • 5 Дарение от дявола, ангела и други стихии

    0 0 Отговор
    Не се чувствам добре от липса на хубав и уреден живот !
    Хората трябва да се чувстваме добре !
    Ангела и дявола така искат !
    И БОГ така иска !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол