24 Юли, 2024 16:21 1 438 37

Корнелия Нинова: Ново ляво със стари образи и стари идеи няма как да стане

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • обединение-
  • левица

 Апаратното овладяване на нашата партия не означава, че владееш емоцията, душата и хората

Корнелия Нинова: Ново ляво със стари образи и стари идеи няма как да стане - 1
Снимка: БГНЕС

Ново ляво със стари образи, със стари идеи няма как да стане. Чухте ли да говорят за идеи, какво ново има? Внесли сме стари законопроекти от миналия парламент в социалната сфера. В Европа върви лява вълна и се говори за четиридневна работна седмица, а у нас?

Това коментира председателят в оставка на БСП Корнелия Нинова в интервю пред БНР.

В предаването "12+4" тя обясни ситуацията в социалистическата партия и я определи като много ясна картина.

"Виждам гол ентусиазъм в колегите и виждам морален проблем. Зафиров и досега беше зам.- председател за коалиционна политика и изведнъж новороден - ще правим ляво обединение.

Виждам Гуцанов, председател на предизборен щаб и изведнъж "ни лук ял, ни лук мирисал", той е новото лице",

с ирония коментира Нинова.

За очакваното ляво обединение тя не е оптимист:

"Лявото обединение е нещо много хубаво и желано от нас, много пъти сме опитвали. На 1 май събрахме 32 организации и приехме уникален документ, ляв с общи позиции и какво се случи, резултатът ни падна още. Това, което правят моите заместници няма да доведе до по-добър резултат. Опитвала съм всичко. Да напомня, че АБВ имаха водач на листа при нас в Хасково, МИР имаха водач в Разград – не, това не води до резултат. Това, което се случва ще доведе до още по-голямо разединение.

Апаратното овладяване на нашата партия не означава, че владееш емоцията, душата и хората.

Няма да стане по този начин, чух нещо разумно от Татяна Дончева, която каза "иска време". У нас не се получава защото е "много вожд малко индианец".", обобщи Корнелия Нинова.

Тя съобщи, че ще бъде на Бузлуджа на 2 август, когато е истинската дата и със свои хора ще почетат предците социалисти и ще отдадат уважение.

"Откакто подадох оставка, не съм стъпвала в сградата на "Позитано", нека управляват момчетата!", пожела им Корнелия Нинова.

"Има заявление от г-н Зафиров да бъде вписан като представляващ партията и има срок за обжалване. Казусът е висящ, докато се произнесе ВКС. Аз съм председател в оставка и да, трябва да подписвам документите, докато съдът не се произнесе по жалбата на Крум Дончев", разясни Нинова.

За евентуално връчване на третия мандат на БСП тя заяви, че няма очаквания.

"Както прецени президентът, по-важно е, че изглежда обречен третият мандат.

Наблюдавам позициите на другите парламентарни групи, които би трябвало да подкрепят, ако има надежда да стане правителство. ППДБ и ГЕРБ са втвърдили позициите и ДПС са на две групи с различно мнение, не може да се събере мнозинство, въпреки че предложението ни е добро. То е от години и е за надпартийно, експертно, програмно правителство. Съжалявам, но няма да стане", убедена е Корнелия Нинова.

Но, ако получат третия мандат, ще проведат разговори с другите парламентарни групи, въпреки че е сигурна, че това няма да доведе до конкретен резултат.

"Основна вина имат ГЕРБ и ПП-ДБ. ГЕРБ като победител би трябвало да направят кабинет, направиха го формално, за да не мине. По-озадачаващо е лицемерието спрямо хората, поведението им е да минат още едни избор и ще се съберем, това е безотговорно към страната", каза лидерът на БСП в оставка.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ами ,

    13 3 Отговор
    събаряйте ! И ново начало с нови образи !
  • 3 пешо

    13 6 Отговор
    а ти от кой образи си
  • 4 Така е

    21 11 Отговор
    Ново ляво със стари образи не става. Първа кака Корни да си върви. Време е да поработи.
  • 5 Усети се Нинова

    23 1 Отговор
    Че нов бардак със стари к.... не се прави .
  • 6 Анализатор

    11 6 Отговор
    Новите неща стават с Пеевски/Магнитски, госпожо...
    Той е символ на новото начало в Бг.
  • 7 Тити

    16 4 Отговор
    Както се казва вълка козината си мени ама нрава не.
  • 8 Анджо

    9 6 Отговор
    На тая да не би да и дойде ....... нещо в главата. След дъжд качулка.
  • 9 Тази е

    11 12 Отговор
    най-наглата лицемерка. Пак бръщолеви някакви фокуси за ляво и полунадясно към Банкя. Така и не се разбра, какво стана с Техноимпекс и има ли хотел в Гърция. Стари и ретро номера. Ха, ха!
  • 10 Буден

    11 3 Отговор
    ТУК Е ПРАВА.
  • 11 БСП АПЕЛ

    11 5 Отговор
    НИНОВА САМО ТИ МОЖЕШ ДА ИЗХВЪРЛИШ ТОЗИ СТАР ВОНЯСЪЛ БОКЛУК НА БОНИЩЕТО. СПАСИ БСП ОТ ТИЯ МУТРЕНСКИ КЪРЛЕЖИ.
  • 12 Ами отгледа си я Гуцанката,

    10 1 Отговор
    сега той ти седна на главата, че и на стола комай. А трябваше още тогава да го натириш при Дидо Дънката.
  • 13 хахахаха

    5 9 Отговор
    сиреч лельо, ти си изчерпана, не можеш да преложиш нищо ново, ами би ли престанала да досаждаш?
  • 14 Сириние и кашкавалъ

    9 4 Отговор
    Всички сте от стария бардак за нищо не ставате
  • 15 Проданов

    8 3 Отговор
    Да събереш хората, забили нож в гърба на БСП, не е обединение – това ще е катастрофа за партията
    Тези, които до вчера бяха с Нинова, изведнъж се оказаха новото ръководство.

    Обединението е много хубаво нещо, но когато се обединяваш, за да решаваш въпросите на хората. Но когато се обединяваш на гърба на хората - да се опиташ по този начин единствено да влезеш в парламента – не се получава.

    Защото хората не са глупави и го виждат.

    Те виждат лица, които в един или друг период от времето са предавали БСП, а БСП – това са социалистите, не един или друг лидер, хора които безкористно и всеотдайно са работили за партията.

    Коментиран от #16, #17, #18

  • 16 Резултатите

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "Проданов":

    от едно такова обединение няма да са очакваните. БСП, според мен ще намали резултата си.
    Ще го кажа саркастично: След Бузлуджа светът няма да е същият.
    Представяте ли си обединение между Мая Манолова, Ваня Григорова, Борислав Гуцанов? Това ще е катастрофа за БСП.

    Левите хора не могат да бъдат обединени насила. Те могат да бъдат обединени чрез идеи и политики.

    А това, което се промотира за Бузлуджа е някакво формално обединение на хора, които в един момент от своя партиен или политически живот са забивали нож в гърба на партията. И това социалистите няма да го приемат.

    Коментиран от #19, #23, #30

  • 17 Корнелия Нинова

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "Проданов":

    подавайки своята оставка, каза – аз поемам политическата отговорност, а вие преведете партията през едни нормални вътрешнопартийни избори. Какво се случи – тези, които до вчера бяха с нея, изведнъж се оказаха новото ръководство.

    Борислав Гуцанов, който е организационен секретар на партията, вторият човек след Корнелия Нинова, председател на Предизборния щаб, който загуби изборите, водач на листата във Варна, във Варна сме с най-слабите резултати от цялата страна. Изведнъж такъв човек ни се появява като новият председател, дори дава заявка, че ще се кандидатира за председател на БСП.

    Точно това е неприемливо.

    Нека да има едно честно състезание, а да няма вадене на ножове и забиване на нож в гърба. Защото това беше желанието на Корнелия Нинова и тя постъпи коректно, а тези другите, които също са отговорни за резултата от изборите, се оказаха новото начало в БСП.
  • 18 Какво ни предлага

    8 1 Отговор

    До коментар #15 от "Проданов":

    Манолова – закриване на БСП и преосноваване на някаква друга партия? Това е абсурдно. И социалистите няма да го приемат. Това нещо е мъртвородено. Нещо, заченато в грях няма как да води до добри резултати.

    Кой да е лидерът на БСП?

    Социалистите са тези, които ще изберат председателя на пряк избор. Ако Борислав Гуцанов стане председател, БСП ще приключи много бързо.
  • 19 Наблюдател

    8 1 Отговор

    До коментар #16 от "Резултатите":

    Откакто Корнела падна от коня, същата Корнела, която първо изгони Борислав Гуцанов, а после го прегърна отново, заради едни задкулисни скандални преплетки, Гуцанов се изживява като „вожд“ на БСП.

    И дефилира по телевизиите да му слушаме отвратителното лицемерие. Без варненци обаче. Защото варненци като го видят по телевизора, незабавно сменят канала!

    „Всеки трябвало да преживее собствения си катарзис“, плещи Гуцанов, щото щял да прави „обединение на левите сили“, „революцията първо идва в мисленето“, прави се на „почетен председател на БСП“ Гуци и лакардисва за „кабинет на националното спасение“. Бил срещу ГЕРБ и ДПС, хахахаха! – на това място във Варна можем да кажем само: Ай .., бе!

    Коментиран от #20

  • 20 Гуцанов,

    6 2 Отговор

    До коментар #19 от "Наблюдател":

    който от вчера прави турове за овации по различни национални телевизии, даже не успявайки да смени костюма и вратовръзката, да бъде пласиран като „нов“ тамада на БСП е истински потрес.

    Гуцанов, който доведе от години наред БСП във Варна до тотално падение и гротеска и който губи избори след избори, защото отврати варненци със симбиозата си точно с ГЕРБ и ДПС на местно ниво, на които сега се прави върл „опонент“.

    Гуцанов наистина трябва „новото ръководство“ на БСП да го пуска напред непрекъснато и задължително, да го направят председател дори, и шеф на предизборния щаб на БСП да го направят, че най-накрая тая партия окончателно да се спихне.
  • 21 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 5 Отговор
    КОРНЕЛЧЕ , ПАРТИЯТА ТИ ВЕЧЕ Е ................ ПРЕВЗЕТА ОТ .................. ВОЕННИТЕ ФАШИСТИ НА ................. ŻEЛЕНИЯ ЧОРАП ................ ФАКТ !
  • 22 аполитичен

    2 7 Отговор
    извода е следния Курнелка, да пали подметките и беш у дома!
  • 23 Всички

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Резултатите":

    социалисти скочиха след срамен клип на Мая Манолова със Зафиров и Гуцанов.

    Социалисти от цялата страна изригнаха в социалните мрежи и по места срещу замисленото от временните ръководители на БСП Атанас Зафиров, Борислав Гуцанов, Кристиан Вигенин и Владимир Москов голямо ляво обединение.

    Реакциите на клипа, пуснат от Мая Манолова, на който със Зафиров се пляскат с ръце варират от подигравки до яд и отвращение.
    О, “Началото на края", "отврат, срам", "предатели боклуци", "Зафирката забрави ли сестра Галева", "вън от партията, превратаджии" и други коментари заливат публичното пространство.

    Местните структури се бунтуват, че в София се провеждат срещи с Левицата, АБВ, Татяна Дончева, Мая Манолова, които в последните няколко кампании работеха срещу БСП.

    Коментиран от #24

  • 24 Запознат

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "Всички":

    "Никой не ни пита какво мислим ние, редовите членове, които постоянно работим да ги правим депутати и евродепутати. Тези през цялото време не спряха да ни плюят. Наричаха ни какво ли не. Прегръщаха се с Борисов, а сега дошли да се обединяваме. Няма да стане" - заявяват социалисти от Шумен, Сливен, София, Благоевград, Перник, Банско, Петрич, Смолян, Плевен, Видин.

    Хората разбират, че лидерите на тези отлюспени от БСП партийки се събират само да си разпределят места в листите за депутати и че това обединение няма да повиши резултата на БСП, а напротив, ще го срине още повече.

    Коментиран от #25

  • 25 Социалист

    6 1 Отговор

    До коментар #24 от "Запознат":

    Отказваме да изпълним спуснатите от София заповеди за обединения по места и се организират масово да бойкотират събора на Бузлуджа, обявен от времянката за обединително ново начало!
  • 26 Припомням

    6 1 Отговор
    След оставката на Корнелия Нинова БСП влезе в политически и организационен погром. Но тепърва предстои и съдебен такъв, научихме от загрижени за партията социалисти.

    Временното ръководство не е вписано в съда. Това прави всички решения, взети от Атанас Зафиров, Борислав Гуцанов, Кристиан Вигенин и Владимир Москов незаконни.

    Но това не е нищо в сравнение с действията на превратаджиите, които се мъчат да легитимират постовете си с потресаващи решения. Те продължават да изнасят към частни фирми работата, извършвана досега на "Позитано".

    Коментиран от #27

  • 27 Вписването

    5 1 Отговор

    До коментар #26 от "Припомням":

    на временното ръководство в съда е предоставено на частна адвокатска кантора за пръв път в историята на партията. Досега винаги това е правено от правния отдел на партията.
    Но това не е най-лошото.
    На тази фирма са дадени личните данни на членовете на Националния съвет, без тяхно съгласие, подобно на предоставената на частна фирма счетоводна документация на БСП.

    На самия пленум на партията е вкарана нелегално бивша стенографка на Калоян Паргов, която е правила запис и стенограмата не е сваляна в централата на партията, както винаги, а в нечии офис.
    Никой не може да гарантира, че предоставената на съда стенограма е автентична и описаните решения и гласувания са верни.

    Става обаче още по-напечено като се види подадената от адвоката молба за вписване на Атанас Зафиров като изпълняващ функциите на председател.

    Освен, че е неграмотно написана и е пълна с правописни грешки, от нея личи, че е адресирана до Софийски градски съд, където е партидата на БСП, а молителят Зафиров се обръща към Окръжния съд.

    Коментиран от #28

  • 28 Наблюдател

    5 1 Отговор

    До коментар #27 от "Вписването":

    Какво се крие зад тези несъответствия?

    Възможно ли е да се сменя съдията, защото документите и от Националния съвет на преврата не са законосъобразни, а мнозина от присъствалите нямат право да са там.

    Възможно ли е на новото ръководство да е обяснено, че съдът не може да ги впише, защото Зафиров само временно е изпълняващ функциите на председател, а не избран председател.

    Коментиран от #29

  • 29 Тревоги

    5 1 Отговор

    До коментар #28 от "Наблюдател":

    Възможно ли е съдията да е сменен по някакви други причини, питат се социалисти.

    Те се молят да няма предсрочни избори, защото в това състояние партията е обречена.

    Няма дори кой да внесе легитимно документи в ЦИК за участие в избори и да подпише листи на кандидати.

    Трябва да ги подпише Нинова, тъй като до избор на нов председател тя е законният такъв.

    Атанас Зафиров няма спесимен и не може да подпис Изобщо погромът, който нанасят предателите е огромен, жалват се социалисти и не виждат изход от кризата.
  • 30 Посетител

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Резултатите":

    Оставете това, ами в един от днешните вестници чета, че станишеф отново се гласел да оглави БСП... Този либерастки плъх, който допусна 12 загуби от ГЕРБ, и се измъкна по търлъци в Брюксел на сладка служба... Наглост и безочие!!!
  • 31 Иво

    4 1 Отговор
    За пръв път да чуя нещо умно от другарката Нинова! Със стари к..и нов бардак не се прави! Но пък другарят Р. Петков, не е на това мнение, иска още да папка,ненаситникът му червен!
  • 32 Много вожд, малко индианец

    4 1 Отговор
    Кака Корни да се кротне и да стане индианец, за да намали вождовете...
  • 33 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 2 Отговор
    МУНЧО БРАДАВИЦАТА ..........,....... ВЕЧЕ 3 години РУШИ ВСИЧКИ ПАРТИИ .........,........ РУШИ БЪЛГАРИЯ ............... ФАКТ ! ................. ЦЕЛТА НА МУНЧО БРАДАВИЦАТА Е ........,....... ВОЕННА ФАШИСТКА ДИКТАТУРА ............... ПОДЧИНЕНА НА ФАШИСТА ПУТЛЕР ................. ФАКТ !
  • 34 дядото

    2 2 Отговор
    чак сега ли ти просветна
  • 35 Глупавите ти усмивки

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ":

    издават колко си изтъркан.

    Не си оригинален.
  • 36 Опитвала съм всичко

    5 1 Отговор
    Но вече не помня, дали съм се опитвала да национализирам това, което приватизирах в "Техноимпекс" ЕАД през 1998 -1999 г. в полза на трудовата българска нация...

    Не помня нищо и от брошурата на Димитър Благоев "Що е социализъм и има ли той почва у нас?"

    Не помня дори, дали съм се опитвала да върна в България единствения си син, който дадох като заложник на САЩ, в уверение на това, че ще провеждам американската политика в България.

    Помня само, че не изпратих нито един патрон за гражданската война в Украйна, докато бях заместник-министър председател и министър на икономиката в правителството на шарлатаните от ППДБ.
  • 37 Луд

    3 0 Отговор
    Димек нов бардак със стари труженички .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове