28 Юли, 2024 08:32 7 674 67

Откриха още едно тяло в Елин Пелин

  • елин пелин-
  • софия-
  • фойерверки-
  • жертва-
  • калин стоянов

Обезопасен е складът с високотехнологични изделия край Елин Пелин

Откриха още едно тяло в Елин Пелин - 1
Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Калин Стоянов дава актуална информация за ситуацията след взрива в Елин Пелин. Открита е трета жертва в близост до входа на склада, предаде БНТ.

"За съжаление трето денонощие сме свидетели на гърмежите. Най-хубавото е, че се влезе в склада и действително има доста стока вътре. Колегите от отряда успяха да обезопасят самия склад. Реално стените му са изключително здрави", каза Калин Стоянов. В днешния ден се очаква да пристигнат следователи и прокурор.

Обезопасен е складът с високотехнологични изделия край Елин Пелин, съобщи пред журналисти вътрешният служебен министър Калин Стоянов, който е в село Гара Елин Пелин. Според него няма как да има оцелели след взривовете, които, по думите му, все още продължават. Открито е още едно тяло, потвърди БТА,

Гърмежи е имало и вчера, когато когато със специализирана техника са влезли от отряда за борба с тероризма. СОБТ влезе с тежко оборудване, огледаха склада, от който изпитваме страх да не се случи нещо, в него има високотехнологични изделия най-висок клас, обясни Стоянов. Колегите успяха да обезопасят самия склад, стените му са изключително здрави ,спазени са всички изисквани, уточни министърът. Компрометирана е била само входната врата, която е с ролетна щора. Сега около 9:00 часа се очакват на място следовател или прокурор, стана ясно още то думите на вътрешния министър.

Очакваме реално синът на собственика да е един от хората, които са останали в складовете, посочи Стоянов.

"Днес очакваме на място следовател и прокурор и ще бъде взето крайното решение за започване на първоначален оглед. За съжаление в близост до входа на склада се вижда труп, който днес ще направим всичко възможно да бъде фиксиран съобразно правилата…Предстои да се вземе решение за действия на пожарната, но все още е опасно", каза министър Стоянов, цитиран от БНР.

Още един човек остава в неизвестност, най-вероятно той е в помещението, откъдето са започнали взривовете и където всичко е разрушено – дебели стени и бетонни плочи са изхвърчали на до 10 м, взривовете са били много сериозни, допълни той. Както и по-рано идентифицираните жертви засега са само две – доц. Шишков и дъщеря му, каза вътрешният министър, който поднесе съболезнования на близките на жертвите на трагичния инцидент.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васо

    120 10 Отговор
    Едно не мога да разбера. На кой намазан пееливанин са тези складове и защо няколко дни упорито се избягва споменаване на имена и виновни?

    Коментиран от #12, #19, #28, #32, #41

  • 2 Терзиев

    26 9 Отговор
    За всички пожари е виновен пеевски

    Коментиран от #34

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Тоя

    88 7 Отговор
    пък трета нощ бил свидетел на гърмежите ? Да не би е на палатка край складовете ? Да не бръщолеви щуротии , а да каже кой е собственика на складовете на смъртта и кой е издал разрешението !
  • 5 Казват си полека полека

    88 11 Отговор
    ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧЕН СКЛАД, ЗА🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔
    АМИ ЗА СЕКРЕТНОТО ОРЪЖИЕ НЕЩО ПИТАМЕ ТУКА ????

    Коментиран от #7

  • 6 башаров

    23 5 Отговор
    отече.следва петров
  • 7 гост

    76 3 Отговор

    До коментар #5 от "Казват си полека полека":

    От споменатия склад "високотехнологичните изделия от най-висок клас" трябва да се изнесат с ТЕЖКА ТЕХНИКА ? Има доста гнили неща във фирмата и складовете ................ и защо и как са влезли след работно време в складове с взривни вещества ? Неспазването на закони и правила винаги води до фатален край!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Марчето

    51 2 Отговор
    защо повтаря едно и също ? С две изречения статия прави." Голямо" писателско изкуство, като за хора със специални потребности.

    Коментиран от #36

  • 10 Дядо ви Курти от село пиперково

    44 8 Отговор
    Мвр министъра кога ще подава оставка?

    Коментиран от #20

  • 11 факт

    80 4 Отговор
    И още нещо каза Стоянов - сървърите за видеонаблюдение били в складовете и собственикът нямал наблюдение дори на телефона си??? Вие вярвате ли в това? Хората си наблюдават селските къщи през телефона, за да не им задигнат бурканите, а този държи стока за милиони, при това стока, която може да избие сотици невинни хора, обаче не наблюдавал през телефона си какво се случва? А момчето, което е избягало след като взривовете са започнали и се е скрило без да се обади в полицията? Какво крие това момче, защо не излезе да разкаже всичко, което знае? А ако някой наистина вярва, че в тези складове са се съхранявали само пиротехнически изделия, значи вярва и в Дядо Коледа.

    Коментиран от #26, #47

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Се ла ви

    32 4 Отговор
    Ако бяха влезли в работно време,жертвите щяха да са повече.Синът по всяко време може да влиза- фирмата си е тяхна,все едно е у дома си.Предполагам доцентът е бил свободен след 5 часа,затова са там следобед.Името на собственика го казаха няколко пъти,има и снимки на семейството по сайтовете.

    Коментиран от #18, #22, #25

  • 14 осрайна

    8 7 Отговор

    До коментар #12 от "тгъухйикол":

    тфа никнейма с който поръчват май ка ти?

    Коментиран от #51

  • 15 Зеления

    35 2 Отговор
    Обезопасен е складът с високоточни изделия край Елин Пелин!
    Браво, че ги запазихте!
    Очаквам скоро да ми ги доставите!
  • 16 Аква

    41 4 Отговор
    Стига с лъжите! Нека властта да каже КАКВО ИМАШЕ В СКЛАДОВЕТЕ! БОЕПРИПАСИ И КАКВО...?
    ПОЛУДЯХТЕ С ТОЯ УКРАЙНА! А, ВРЗИВЕТЕ ДЪРЖАВАТА НОЙ- ПОСЛЕ, ЧЕ ДА СЕ СВЪРШВА!
    НЕЩАСТНИЦИ!
  • 17 "...но все още е опасно..."

    35 2 Отговор
    Изчакай да прокара бръшлян по стените и тогава, министър maлоумен.
    Откъде го намериха тоя кютук за министър не знам.

    Коментиран от #40

  • 18 гост

    41 0 Отговор

    До коментар #13 от "Се ла ви":

    Нали заради пожарите са забранени фоерверките, огнените представления, дори косенето на ливадите ? Чия сватба е щял да ОЗАРЯВА световно известния до цент ?
  • 19 По-точно:

    35 3 Отговор

    До коментар #1 от "Васо":

    От няколко дни питам -
    На кой големец от ГЕРБ е човек, собственика на складовете!
  • 20 Тоя tупан като го

    28 2 Отговор

    До коментар #10 от "Дядо ви Курти от село пиперково":

    гледаш колко е дебелокож, ще подаде ли сам оставка?
    Тия там са всичките такива.
    И тоя, и оня шафиора на нам-коя си мутра и всичките.
  • 21 Галигео Галигей

    8 4 Отговор
    Тялото живо ли е?🙉🤡🙉
  • 22 Села в БГ

    19 4 Отговор

    До коментар #13 от "Се ла ви":

    Напълно съм съгласен!
    Частна собственост, нормално собствениците да си влизат по всяко време, а за спазване на мерки за безопасност всеки си е отговорен. Бог да прости загиналите. А ние да си вземем поуките, че опасни материали има навсякъде около нас.
  • 23 Превод в ефир

    39 1 Отговор
    "Обезопасен е складът с високотехнологични изделия край Елин Пелин", да се чете - извозихме всички боеприпаси отвътре. Ако се беше взривил тоя склад, от Елин Пелин, щеше да остане само спомен и дупка в полето. Българите сме заспали хора, жителите на Елин Пелин трябва да задават много въпроси на властите
  • 24 Гойко Горисов, пожарникар и генерал

    20 0 Отговор
    А едно време ние с Везувий и Етна как се борихме, ехееееее....
  • 25 да бе, да

    25 2 Отговор

    До коментар #13 от "Се ла ви":

    Голяма глупост си написал. Първо - складовете не са на семейството, а на фирмата на баща му. Фирмата е отделно юридическо лице, чиято собственост няма нищо общо с личната собственост на собственика на капитала й. Второ - това е обект със специален режим на влизане и излизане, защото в него се съхраняват взривоопасни вещества. Съществува специален закон, наредби и един куп инструкции как се стопанисват подобни обекти и какви мерки за сигурност задължително трябва да бъдат взети. Това не ти е вилата с басейна, в която можеш да си влизаш когато ти дойде на акъла, това е бомба с часовников механизъм, както всички установихме с очите си.

    Коментиран от #49

  • 26 Ти на тоя пън

    23 0 Отговор

    До коментар #11 от "факт":

    вярваш ли му какво казва?
    СИгурно всичко са имали за наблюдение.

    Коментиран от #33

  • 27 Прокурор

    32 1 Отговор
    В този склад джепането беше повече от цялото джепане изгърмяно в Балканската плюс Междусъюзническата война! Какви бяха тези фоерверки, които събориха дебелата бетонна стена на склада и също дебелата ограда на 10 метра от стената на склада !
  • 28 Няма тайна

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Васо":

    Има други сайтове в които пише, на кого са, с имена и фирми, потърси!

    Коментиран от #42

  • 29 Хасковски каунь

    16 0 Отговор
    Плъзгат ни по бойни вещества и т н. Няма такова нещо! Няма. ИМА :
    "НАРЕДБА № РД-02-20-1 ОТ 19 ЯНУАРИ 2017 Г. ЗА ПЛАНИРАНЕ И ПРОЕКТИРАНЕ НА СТРОЕЖИ, ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО, СЪХРАНЕНИЕ И ТЪРГОВИЯ НА ОРЪЖИЯ, БОЕПРИПАСИ, ВЗРИВНИ ВЕЩЕСТВА И ПИРОТЕХНИЧЕСКИ ИЗДЕЛИЯ"
    Точка. Четете!

    Коментиран от #38

  • 30 Хасковски каунь

    20 0 Отговор
    Складовете не отговарят на наредбата , НЯМА НАСИПИ и др. по конструкцията им , а е издаден акт 16.
    КОИ са го подписали.
  • 31 Олга

    38 0 Отговор
    Не ли беше склад на фойерверки и как фойерверки изведнъж са се превърнали в високотехнологични изделия?
  • 32 Лиляна

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Васо":

    ГЕОРГИ МИТЕВ ГЕОРГИЕВ - Едноличен собственик на капитала
  • 33 факт

    30 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ти на тоя пън":

    Именно. Не е възможно да е нямало външни сървъри на видеонаблюдението. Знаят отлично какво точно се е случило, но не могат да го кажат, защото ще стане ясно, че на метри от къщите на хората са се складирали боеприпаси. От две години всички лицензирани складове в страната се ползват за складиране на боеприпаси за Украйна. В Карнобат два пъти се взривяваха точно такива складове и всичко се забрави. Колко и къде в страната има цъкащи бомби, никой от нас не знае. Ще научим, ако фойерверките гръмнат като в Елин Пелин. Затова Борисов закри Гражданска защита, защото тя имаше за задача да следи стриктно за спазване на всички правила за безопасност в такива обекти. Сега отговорността е размита между няколко служби, никоя от които не иска да си свърши работата.

    Коментиран от #48

  • 34 айде бе

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Терзиев":

    Сега той ли стана виновен,... ами Путин, Русия, дългата ръка
  • 35 Българин

    10 0 Отговор
    Това на снимката ли е нашата армия защитничка?
  • 36 МИНУВАЧ

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Марчето":

    Мдаа, тя беше спец по нощните рубрики в сайта
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Гошо

    12 0 Отговор

    До коментар #29 от "Хасковски каунь":

    Сам знаеш, че в тази наредба няма точно описани параметри. Общи взето пише: да се прилагат необходимите мерки за безопасност. Няма описание колко дебели трябва да са стените, какво количество взривни вещества е допустимо да бъдат на едно място. Тази наредба (и много други) са писани не от експерти и не за вършат работа, а за са удобни и отговорността да се размие между ръцете.

    Коментиран от #65

  • 39 Милиони

    12 0 Отговор
    Е нали пламъците били далече от къщите. Дезинформация и дезорганизация типично за безгръбнанното ни управление последните 35 г. при локални бедствия.

    Абсолютна бездйствие и пасивност от държавните органи при местни бедствия.

    Какви ще са последствията при по-обширни събития? Например земетресение или ФАБ бомба по базите, които лидерът на ВМРО нарича "наши".
  • 40 Българин

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от ""...но все още е опасно..."":

    С цветан цветанов са били на един чин.
  • 41 В БЪЛГАРИЯ НА ВЛАСТ Е

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "Васо":

    БЕЗЗАКОНИЕТО , ЗАТУЙ НЕ ТЪРСИТЕ ЛОГИКА ВЪВ СЛУЧВАЩОТО СЕ ..... 404
  • 42 И като няма тайна,

    19 1 Отговор

    До коментар #28 от "Няма тайна":

    защо този собственик дума не обели, още повече , че и синът му е в неизвестност. Четири дни мълчание и голямото умуване е какво да лъже, че да звучи правдоподобно. Инструкциите пак ще излязат...фойерверки под налягане и народът ще се направи, че му вярва.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Дякон Унуфрий Араллампиев

    9 0 Отговор
    Казаха си вече То няма как да го скрият
  • 45 АКО БЯХМЕ ПРАТИЛИ ТИЯ ФОЕРВЕРКИ НА

    9 5 Отговор
    БРАЦКА УКРАЙНА ДОСЕГА ДА СА ПОБЕДИЛИ И РУСИЯ И НАТО И ЕС ЕСТЕСТВЕНО , КОЕТО Е ЦЕЛТА НА БАЙДЪН И СИНЧЕТО МУ ХЪНТЪРЧО ! ................. ДА ЖИВЕЯТ НАШИТЕ ВРАГОВЕ !
  • 46 Ясно, много ясно

    9 0 Отговор
    Трупа ще бъде фиксиран в склада пълен с восокотехнологични изделия и ролетни щори на вратата, но с бетонни стени и тавани. Самия склд е обезопасен от колегите. Чакаме с колегите от пожарната взривовете да продължат, после да спрат. Много е опасно още
  • 47 „АБСОЛЮТЕН”

    2 8 Отговор

    До коментар #11 от "факт":

    Сървърите ги търсете в...ГРУ И КРЕМЪЛ☝
  • 48 Дежа ву

    10 1 Отговор

    До коментар #33 от "факт":

    Гарата с вагоните, нещо? Що им вярвате?!
  • 49 Зрител

    9 0 Отговор

    До коментар #25 от "да бе, да":

    Ами юрифическо лице е,но хората ксьвст,че динът почти всеки ден е там.Щом охраната ги пуска,значи е разрешено от собственика- независимо от разпоредбите.И в работно време да брше пск щвха да избухнат- същите хора пипат.....
  • 50 Кики

    18 0 Отговор
    Тая история смърди та не се трае.
  • 51 Видинец

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "осрайна":

    Добро попадение.😂
  • 52 Капитан Петко Войвода

    12 0 Отговор
    Мирише ми на голяма уйдурма !
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Дебил

    13 0 Отговор
    Демек, бункер с ролетна щора!?!!! И какво му обезопасенето?! Приказки от глупак!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Калоян

    7 0 Отговор
    Стига театро бе,хора!
    Открили това ,имало онова, били пет или шест и дрън дрън.
    Отивате при счетоводителката на предприятието и проверявате по ведомост кой,колко и в колко часа е бил там.
    И ако има несъответствие между ведомостта и хората в обекта хващате собственика( на който и името криете) и го прибирате където трябва.
    Ако складовете бяха на Ивелинката,досега да сте го разпънали на кръст.
  • 62 Дайте да дадем още на 404

    6 1 Отговор
    Високоскотехнологични гърмящи изделия в склад за фойерверки и бенгалски огън. Товарете портокалите в бурета
  • 63 Станала е грешка

    1 1 Отговор
    Дано няма Руска намеса
  • 64 незнайко

    3 1 Отговор
    ( За съжаление в близост до входа на склада се вижда труп, който днес ще направим всичко възможно да бъде фиксиран съобразно правилата ... )
    Какви правила, какви чудесии, пълна анархия и некомпетентност ! Нямат ли бронирана верижна машина да обходи складовете без да се страхуват ? Имало труп, какво чакат ? За толкова време още не знаят колко и КОИ са били в обсега на складовете а имали камери ! Кой не казва истината ?
  • 65 Хасковски каунь

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Гошо":

    Чл.14 има точни предписания точно за този случай.
    Будалкат ни и за приравненото взривно вещество към тротилов еквивалент. 2 дни гърми и гори, а много малът тротилов еквивалент ми се види.
    Ма то станалото,станало. Всяко чудо за три дни . България сме - нищо нямаме свършено докрая
  • 66 Българка

    11 0 Отговор
    Въпросите за това какво е имало в складовете, което да причинява такива силни взривове и ударни вълни, които да избиват масивни бетонни стени и да изхвърлят тялото на момичето, стават все повече. А обяснението на разследващи и служители все по-противоречиви и нелепи. Според мен се прави и невъзможното истината да се покрие. Няма видеонаблюдение, изнесено на външни клетки, на терен е можело явно всеки да влезе. Нали е имало младдеж на 20 години, който не е служител на фирмата. Оцелелият пазач дал ли е вече показания . И защо това не се съобщава. Какво е казал 20-годишноят младеж. Защо ни правят на толкова прости?............
  • 67 Анализа

    0 0 Отговор
    Тези високотехнологични джаджи или по руски х......йовини за кого са складирани за украйна или за русия някой е прецакан играчи най различни ,изплюйте камъчето...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове