30 Юли, 2024 12:35 2 668 41

Катинчарова след срещата с ИТН: Няма да подкрепим правителство с третия мандат. Не виждаме стабилност

  • красимира катинчарова-
  • среща-
  • итн-
  • правителство-
  • подкрепа

"Както виждате, дойде един представител на 6 човека, който нямаше идея какво друго трябва да се прави в държавата. Няма нужда от подкрепа специално от тази част. С другите парламентарни групи предполагам, че разговорът няма да е на това ниво, а ще е по-професионален", коментира Тошко Йорданов

Катинчарова след срещата с ИТН: Няма да подкрепим правителство с третия мандат. Не виждаме стабилност  - 1
Снимка: БГНЕС

Преди час започнаха консултациите на ИТН с политическите формации в парламента. Срещите днес са с независимите депутати. Първите бяха тези от групата на "Величие", близки до Ивелин Михайлов. На срещата обаче дойде единствено Красимира Катинчарова, която заяви, че представлява мнението на колегите си, защото те са извън София, информират от БНТ.
Катинчарова постави като въпрос дали ИТН са готови да подкрепят предложение на шестте депутати около Михайлов за строеж на АЕЦ "Белене" заедно с Украйна. От това щяло да зависи и бъдещето на разговорите. Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов отговори, че е било редно само тази тема да бъде част от разговора, а по-скоро първо да се чуят всички законодателни инициативи.

Последваха около 40 минути пререкания между двете страни и въпреки обещанието на Павела Митова от ИТН темата да бъде обсъдена, разговорите приключиха.
"Не очакваме да срещнем нищо друго, освен политическо високомерие в този парламент, който е пълен с играчи, които по нашето разбиране са компрометирани. Дори да бъде избрано правителство с третия мандат, ние не виждаме стабилност. Ние няма да подкрепим такова правителство, защото дори това, което е най-важно за нас - енергийната самостоятелност и независимост на България, никой от тези политически играчи не си прави труда да погледне сериозно", заяви Красимира Катинчарова.

"Аз се радвам, че присъствахте, защото е хубаво да се види какви хора има в НС. И когато тръгнахте да задавате въпроси с кого работите или защо нещо не става, вече ще ви е по-ясно. Както виждате, дойде един представител на 6 човека, който нямаше идея какво друго трябва да се прави в държавата. Няма нужда от подкрепа специално от тази част. С другите парламентарни групи предполагам, че разговорът няма да е на това ниво, а ще е по-професионален", коментира Тошко Йорданов - председател на ПГ на "Има такъв народ".

Разговорите продължават в 17.30 ч. с останалите депутати на разпадналото се Величие около Николай Марков. Утре в 15.00 часа е срещата с представителите на ДПС около Ахмед Доган, които ще бъдат водени от Джевдет Чакъров.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 404

    21 7 Отговор
    ако беше на шишко, щеше да е програмно и да го подкрепите, тия са саксонска подлога !
  • 2 И за

    26 6 Отговор
    какво отиде ? Като че ли за една нощ тая сбирщина може да осъмне стабилна ?! Нищо не става от нея , ясно бе от първия ден на появата им !
  • 3 България

    31 3 Отговор
    240 разбойника немогат да си поделят пещерата на Али БАба.
  • 4 Оператор на права лопата

    39 8 Отговор
    Връщайте мандата, олигoфрени!
  • 5 Вижте се бе!

    34 14 Отговор
    Вижте се какво посмешище сте вкарали в парламента. Исторически цирк!
  • 6 Лелеееее

    32 15 Отговор
    Тази, колко е куха!. Приоритета и бил АЕЦ-а да бъде построен от укрите. Майчице,мила! То бива, бива, ама чак толкова не бива. Това не е истина....,ама е вярно.

    Коментиран от #13, #16

  • 7 Град Козлодуй

    11 16 Отговор
    Ааа не така бе Тошко, аз гласувах за величие и там са много умни хора и ентелигентни.
  • 8 Спецназ

    15 6 Отговор
    ИТН вече се определиха, че са ПРОТИВ строежа на АЕЦ Белене.

    Колко трудно беше да кажат ДА,,, и после си разговаряй с толупите на другите партии...
    ХА!!
  • 9 развеселен

    12 13 Отговор
    Ндааа , ама наистина българското НС е пълен /и крайно бездарен/ цирк . Някаква тетка , представляваща единствено себе си ... нямала да подкрепи ... не е ясно кого ?! Фараончето Ивелинчо ... щяло да оглави нова партия в ново НС ???!!! Тези и..оти наистина ли си мислят , че пак ще видят как изглежда НС отвътре ???!!! Изгорелите от пирамидата Исторически парк не са чак толкова много , че пак да ги вкарат в НС на нови избори /с надежда , че ако Ивелинчо е във властта , по някакъв чудодеен начин ще им върне паричките , които будалите му набутаха в устата/ .

    Коментиран от #26

  • 10 Здрастии копейкиИИ 🤪🤡

    14 21 Отговор
    Фaтмaka кРадев за пореден път разочарова българите и не даде мандата на cekтата на Пpocтя сKoпейкин, за да можем да се посмеем и забавляваме с напъните на konaнapa да нареди по министерските кресла, пpoдавачките на марули, бakшиши, танцьорки на пилон и всички останали неyдачници, които с сбрал около себе си. 😂😂😂😂😂😂
    Вместо това го даде на "малкото ДПС" , които ще ни "изненадат" с поредния шнорхел.
  • 11 ТаУмВзе

    8 2 Отговор
    Аре пак Уж Изборчета със същите нелелници Крадливи и тва си е! ХАХАХХАХ
  • 12 Какъв АЕЦ

    18 10 Отговор
    ще строиш с Украйна мъ? Идеята беше експертно правителство, с най належащите проблеми за България, тя пак чужди интереси. Ще строяла с Украйна. Няма как да има правителство, щото няма българи в този парламент.
  • 13 Европеец

    25 8 Отговор

    До коментар #6 от "Лелеееее":

    Подкрепям написаното в коментара..... Искането украинци да изграждат АЕЦ е върха на сладоледа..... Не си струва да коментирам поцинкованата кофа....
  • 14 пълен Т Ш К

    21 10 Отговор
    Величие , а ? Или - каквото е останало от него ? Демек - нищо ! След като и такива аграрни бабички се захванаха с ядрената енергетика - ема ни се байката .
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Тая неизвестна

    16 7 Отговор

    До коментар #6 от "Лелеееее":

    Спечянуга и другите 6 шестака не разбраха ли, че България не е провинция на Украйна! Знаем кой ви плати изборите ! Иначе щехте да видите НС само на снимка! Ама това ще е през есента!

    Коментиран от #39

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Крис

    9 17 Отговор
    Респект за групата на независимите депутати от партия Величие! Ние знаехме, че няма да подкрепите мафиотско правителство!
    Успех на партия Величие, много българи ви подкрепяме!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 луд умора нЕма

    18 9 Отговор
    Появата на недоразумението "Величие" е още едно доказателство за тоталното вдебиляване на нацията ни . След като се разбра , че И. Михайлов е прибрал парите на повече от 10 000 човека срещу розови фантазии и нищо друго , след като се разбра , че същите (които е измамил) са и най ревностните поддръжници на фалшивата му партия , какво друго заключение можем да направим !

    Коментиран от #31

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 хххх

    8 1 Отговор
    Стабилност в тези времена знаете ли какво значи?
  • 25 Делян

    7 9 Отговор
    Тая куха лейка отече. Няма да има мазно турско кафе за дерибеите.
  • 26 Калоян

    11 4 Отговор

    До коментар #9 от "развеселен":

    Ах,как всичко беше цветя и рози,но се появи тази ,,тетка" и развали идилията!
    Сякаш без тая ,,тетка" не бяхме пет пъти на избори и не получавахме от едно и също строн-цо?!
    ,,Тетката" е виновна за всичко и като не попадне следващия път в парламента,всичко ще тръгне по мед и масло.
    Плицук,плицук с хладка вода.
  • 27 А защо не

    19 5 Отговор
    Русия, как САЩ могат да внасят уран от Русия? Как цял свят строи руски реактори. И защо ние българите трябва да платим 120 милиарда лева на Уестинг за гьолът Козлодуй, ако изобщо бъде построен, и тръгне някога.. А не 24 милиарда лева на Русия, довършване Белене. Уестинг без конкурс, без таван цени, без неустойки, без реактори, доскоро изпълнители 30% дял за България. неприбиране на ОЯГ. разходи за ядрено хранилище за сметка на България, заеми от САЩ банка и лихви. Русия 51% държавен дял, златна акция. Без заеми, изплащане от бъдещи продажба ток. Платени 2 реактора, Платен лиценз площадка, изтече 2012, платени 2 реактора, платено оборудване. Прибиране на ОЯГ. Но не този е главният проблем, а ЕВРОЗОНАТА. Изборен кодекс. Закон Референдуми. Изчистване мъртви души. Връщане стара Конституция. Ревизия Концесии. Спиране инфлация, таван цени.

    Коментиран от #35

  • 28 Юрист

    12 5 Отговор
    Ходих и мога да кажа, че Неофит Рилски е Швейцария на Балканите 🔥
  • 29 Ооо, не!

    12 2 Отговор
    Боооже! Какви боклуци сме избрали за депутати?!
  • 30 Бай Салам

    6 8 Отговор
    "Величие" приключи с политиката! Радев няма време за нов проект, а освен това той загуби инерция.
    Фокуса ще са ДПС! Там ще бъде интересно и забавно. "Възраждане" са непродуктивна и ялова партия, която блокира НС
    ИТН в момента започнаха своята кампания и вероятно ще надградят при липса на други патриотични участници.
  • 31 Проблясък

    16 3 Отговор

    До коментар #22 от "луд умора нЕма":

    Да наречем ,,Исторически парк" розови фантазии,а обещанията на всички политици от всички партии фундаментално строителство на Съвременна България е доста неправдоподобно.
    Ако политиците,които ми обещаха Тунел под Шипка през 2013 година,Писта за Формула едно,Национализация на ЕВН и ЕОН,завод за електромобили,пет моста на Дунав,Изграждане на Белене и други подвизи,бяха реалност,а Исторически парк беше обещание,да се съгласим,че е розова фантазия,но за съжаление розови фантази са думите на всички останали.
    Зад Ивелин(без да му ставам адвокат,не ме интересува ) стоят стотици хиляди тонове камъни,а зад другите стоят стотици хиляди думи (сложени на кантара няма да хванат и едно кило).
  • 32 Промяна

    3 8 Отговор
    ТАЗИ ДОБРЕ ЛИ Е А ТЕЗИ ДЕТО ГЛАСУВАТ ЗА ТАЗИ НОРМАЛНИ ЛИ СА
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 мани беги

    7 3 Отговор
    итн = ибрикчиитe тръгват надолу
    итн = има такива нaглeци
  • 35 пий

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "А защо не":

    си хаповете, пенсийо
  • 36 Грешка,

    7 1 Отговор
    не 24 милиарда лева, а между 12 и 16 милиарда лева довършване на Белене. Еврак хатлантиците много обичат да плащат с парите на българите. И така за 35 години унищожиха цяла държава.
  • 37 абе, жено,

    3 1 Отговор
    ти нормална ли си да предлагаш такъв проект на този етап, когато и дума не може да става за КАКВОТО и да е правителство???? По това човек ще ви разбере какво шкарто сте от "величавата" партия.
  • 38 Нели

    5 3 Отговор
    браво на тая жена дано има повече такива смели жени в България!
  • 39 ОФИЦЕР

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Тая неизвестна":

    АМА ИТН ПОДКРЕПЯТ И ГЛАСУВАТ ЗА ПОМОЩИ И ОРЪЖИЕ ЗА УКРАЙНА ЗАЩО СИ ПРОТИВОРЕЧИШ
  • 40 ИТН вие сте срам за България!

    3 4 Отговор
    Тошко и Балабанов се държат надменно. Обиждат и не си дават сметка, че зад тези хора стоят определен брой избиратели .
    ИТН не са хора които могат да комуникират нрмално с нормални думи и с уважение към опонентите.
    Смятатат, че са оригинални , но не са. Простациии са от ИТН. Без елементарна политическа култура и възпитание!
    ИТН обичат да се гаврят, обиждат и омаловажават личността на жените, които са на различно мнение от тях!!!!
  • 41 Прогноза

    3 1 Отговор
    И ИТН, и Величие приключиха с политиката!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол