3 Август, 2024 06:17 1 301 17

Славчо Велков: Войната е личен приоритет за оцеляване на Нетаняху

  • славчо велков-
  • израел-
  • бенямин нетаняху-
  • хамас

Премиерът на Израел не желае преговори, заяви експертът по сигурността

Славчо Велков: Войната е личен приоритет за оцеляване на Нетаняху - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Всичко започна с убийството, с акта на държавен тероризъм, извършен срещу политически лидер на "Хамас", и то по време на политическо посещение за инаугурацията на новоизбрания президент на Иран. Тази война е трудно избежна. САЩ вече заявиха своята подкрепа за Израел".

Това заяви експертът по сигурност Славчо Велков в предаването "Денят ON AIR".

Според него министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху иска война и не желае преговори.

"Да убиеш Исмаил Хания - ликвидираш една от страните, които участваха в преговорите за спиране на огъня в Газа. Нетаняху има нужда от война. За него това е личен приоритет за оцеляване, за да запази поста си", каза Велков пред Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че в специална операция се използват не само военни средства. Прогнозира, че ще последват различни удари от Йемен, от района на Ливан, от Сирия и Ирак.

"По непотвърдена информация Ирак е помолен да затвори въздушното си пространство. Това е случай без прецедент за ескалация на напрежението, който има капацитета да се превърне в глобален", добави Велков.

Експертът отбеляза, че веднага се е събрал Съветът за сигурност на ООН. Велков е на мнение, че конфликтът може да го спрат само Великите сили, но нямат интерес.

"Русия е твърде заета с други проблеми, а САЩ няма да променят позицията си по отношение на подкрепата за Израел. САЩ преди президентските избори не биха желали да има война между Израел и Иран", уточни Велков.

На въпрос какво може да очакваме от президента на Турция Реджеп Ердоган, той отговори - умерена политическа подкрепа за палестинската кауза против войната в Газа, а на един по-късен етап "не знаем тази подкрепа в какво ще прерасне", тъй като Източното Средиземноморие е част от турската акватория.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ТаУмВзе

    8 11 Отговор
    копейки реват на умрело от заран!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Члена ми

    11 1 Отговор
    И при нас е така, заради един шебек тегли цял народ!
  • 5 Иван

    8 18 Отговор
    Израел отвръща на удара. Стига сте обвинявали жертвата. Войната е личен приоритет за оцеляване на Путин. Никой не е нападнал Русия. Никой няма да нападне ядрена суперсила. Путин води война срещу демокрацията, която може да премине от Киев в Москва и да го свали от власт.

    Коментиран от #8

  • 6 Казаха стига казаха

    5 7 Отговор
    Израелците приемат войната много сериозно..преди почна като заигравка за отклоняване на вниманието от Украйна но тия са на път да изтребят всичко живо на принципа харесвам/не харесвам..арабите да са мислили навреме защото положението е много сериозно
  • 7 ЕДГАР КЕЙСИ

    8 9 Отговор
    И ДЪРТИЯ КОМУНОПИТЕК .........,..,.. БАЙ СЛАВЧО СЛЕДВА ИДЕИТЕ НА ...............ТЕРОРИZMA И "ХАМАС" ......... ФАКТ !
  • 8 Да те питам

    8 5 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    Психиатри ли нямате на село?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Мисля си, че

    8 7 Отговор
    При една истинска война в този район, Из$$$раел ще изчезне.

    Коментиран от #15

  • 11 Ученика

    4 12 Отговор
    Като се казва А се казва и Б - а то е, че Хамас беше отглеждана и култивирана през времето именно от Израел за да има враг, който да се посочва на израелския народ и в мимента, в който се разбра, че Нетаняху ще отиде в затвора, той натисна копчето на Хамас за последвалите трагични събития.
    А да...и добре, че куршума не отнесе главата на бай Дончо, че сега в Украйна щеше да има натовска армия...
    Началника отгоре гледа...
  • 12 ЕДГАР КЕЙСИ

    8 2 Отговор
    БАЙ СЛАВЧО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЛЕКУВАН ОТ ............... Д-р ГЪЛЪБОВА(ПСИХОТО) ................. ТАМЪН , ДВАМАТА ЩЕ СИ ПАСНАТ ПО .............. ТЕМАТА ZA TEPOPИZMA. И ............... ИМА ЛИ ТОЙ ПОЧВА В БЪЛГАРИЯ .............
  • 13 Макс

    5 4 Отговор
    Защо за хамас се говори като за държава ? Стига внушения и манипулации ! Хамас е терористична организация, съвсем нормално е нейните лидери да бъдат отстранявани .
  • 14 Хи Хи Хии 🤣🤣🤣

    3 1 Отговор
    тоа дрът куманист що се прави на луд.. на 7 октомври миналата година Хамас се кефеха че сварили Цахал по бели гащи, а на 8 , когато Цахал обу гащите всички шефове на терорягите се изсипаха с частните си самолети в Москва, където Путин и Лавров им сложиха дълга трапеза, а обикновенните палестинци почнаха да вият като сарански мечки, когато келнерът им представи сметката..
  • 15 да ти кажа ...

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Мисля си, че":

    МИСЛИШ, АМА НЕМАШ С КВО.. ТО АКО ИМАШЕ, ЩЕШЕ ДА ЗНАЕШ ЧЕ иЗРАЕЛ ИМА НАД 400 ЯДРЕНИ ЗАРЯДА В АРСЕНАЛА. ТО ЗА ТОВА И ЕРДОГАН САМО КУДКУДЯКА ОТДАЛЕЧЕ И СЕ ПРАВИ НА МАЖ, АМА НЕ МУ СТИСКА ....
  • 16 Филипа

    1 0 Отговор
    Същото е като при Путин.
    Защо не го е казал досега Славчо?
  • 17 Казуар

    1 0 Отговор
    Славчо, тези които организираха клането в израелските кибуци, как си представяш, че Израел ще преговаря с тях. Те вече са определени като ходещи мъртъвци.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове